- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
vakablak93 #99 üzenetére
Igen, rog ally áráért kapsz laptopot (300-320k) bár ezt már máshol is írták minimál rtx3050ti-vel és ryzen 7 5800h-al ez már offtopic de az már genshint viszi maxon nem mediumon. (lenovo ideapad gaming)
-
vakablak93
őstag
-
popoiu
csendes tag
Köszi a linkeket.
Ezek szerint a win11 képernyő beállításainál választható, hogy melyik kijelző legyen aktív. Így már elgondolkoztam rajta.
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #82 üzenetére
Genshi Impact nálam stabil 60fps default (medium) beállításokkal. Ekkora képernyőn elég jól néz ki
Hangulatos kis játék, bár nem az én világom
-
VincentVG
senior tag
ez az idealis fps amugy is kimerithetetlen tema, gyakorlatilag az elmult 20 evbol ha meg tudnam szamolni hany thread et lattam h a 60 fps teljes hulyeseg, ugyse latod
de sztem nem kell magyaraznom.
persze nyilvan van aki erre erzekenyebb, en pl igen, es majd itt irok ha beruhaztam ra es leteszteltem
elsore egyebkent teljesen feleslegesnek gondoltam a 120 as screent a ROG ban, de igazabol miert ne, ha van regebbi cim vagy akar lebutitva, nem kotelezo hasznalni, de eleg brutal lehet. bar ahogy irtam is en 60al mar tokeletesen boldog leszek.
az uberlatvanyos ultra detailed cimek meg azert ugyis megmaradnak majd nagy screen-re nalam is.
-
popoiu
csendes tag
Srácok, láttatok már olyan tesztet, ahol a készüléknek a kijelzője kikapcsolt állapotában van, amikor egy külső megjelenítőre van dugva?
-
opr
nagyúr
válasz
VincentVG #91 üzenetére
Fogalmazzunk ugy, hogy szerintem a 30->60 valtas ~80%-at hozza erzetre a 30->40 valtas, hiaba mond mast a matek, ha csak a szamokat nezzuk. De ugye ez olyan, hogy az erzekeles nem linearis, nyilvan minel nyomorultabb valami, annal kisebb valtozas annal nagyobb pluszt hoz. 20->30 ezerszer nagyobb ugras, mint a 30->40, a 30->40 meg ezerszer nagyobb, mint mondjuk a 60->70, 120->130-at meg mar eszre se veszed igazabol.
De mondom, ez nagyon szubjektiv.
Arrol nem is beszelve, hogy 30fps es 30fps kozott is mekkora kulonbsegek tudnak lenni. Egy jol megcsinalt 30fps teljesen elvezheto, egy elbaszott framepacinges 60 meg szamomra elvezhetetlen.ROG: Ha megveszed, majd irj mar valami bovebb elmenybeszamolot rola legyszi! Mindig szeretem olvasni az atlagember beszamoloit, mert nagyon mas szemmel latjuk sokszor a dolgokat, mint xy youtuber meg IT ujsagiro Bela, aki rtx 4090-el torli a segget, meg mindent IS latott, hallott, tapogatott mar.
-
VincentVG
senior tag
koszi a valaszt mind2toknek.
144 Hz ig mindent probaltam mar, ( es nem tul meglepo modon) nekem a 60fps az ami mar tuti jo - nyilvan felette is erezheto, de a nagy ugras 30-60 ra volt. ( ezert is lett ujra PC-m gamingre, es kimaradt pl a teljes PS4 éra )
nalam handheldben az utolso gadget a PSP volt, oke az inkabb 30-de a maga idejeben imadtam..
a steam deck et is nezegettem, de most ez a ROG elegge betalalt. kenytelen leszek venni egyet
-
opr
nagyúr
válasz
VincentVG #87 üzenetére
Számomra (ez ugye mindenkinek relatív) a 30 meg a 40 között konkrétan érzetre nagyobb a különbség, mint a 60 meg a 120 között akár. A 30 éppen játszható, a 40 már teljesen kellemes, ha nem ilyen 360 noscope reflex játékról van szó.
Igaz, ha amúgy jó és érdekes a játék, engem nem nagyon zavar a 30 sem, elfogadom, túlélem. Nyilván jobb a több, ps5-ön ha van performance (60fps) mód, azt használom mindenhol, de el tudok lenni 30-al is, ha az egy stabil, fix, jól megcsinált 30. -
consono
nagyúr
-
Darth_Revan
veterán
Na az nagyon jó, mert legtöbb komolyabb játék úgy is 30-40 fps körül fog mozogni komolyabb beállítás mellett, 60-120 hz-nek nem sok értelme lett volna
Már csak az a kérdés hogy lesz e feketében
Jah igen, meg persze az hogy azt tudni-e hogy a kijelző/játék ha nem a natív fhd felbontáson megy akkor homályos lesz-e vagy ugyanolyan tűéles marad mint natív felbontason?
-
Hazai Asus oldalon előrendeltem. 4-5 hetet ír érkezésnek. Kíváncsi leszek.
-
consono
nagyúr
válasz
Darth_Revan #80 üzenetére
30-tól megy, ha minden igaz.
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #76 üzenetére
Kíváncsiságból teszek majd ezekkel egy próbát
-
Darth_Revan
veterán
FreeSync mekkora hz/FPS tartományban üzemel ? 30-120 vagy 60-120?
-
törölt tag
Érdekes de akksi mellett jó ha 30 fpst fog produkálni , laptop is konnektorról veszi fel a többlet áramot.
Aki szereti hogy hordozható annak jó lehet de azért ez nem egy konzol/pc/laptop szint az biztos. -
Redneck
nagyúr
Jó kis vas, kérdés mennyire lesz használható a Win és az AC. Kicsit kivárok, de valószínűleg inkább Deck lesz ebből. Vagy hagyom idén, és majd rámegyek a Deck2-re. Jó lenne bárhol játszani egy jót. Nekem elég a 40fps/40Hz is egy ilyen ketyerén.
Azért akik itt asztali PC-ket, meg konzolokat emlegetnek az Ally, Deck és társaik ellen, azoktól kérdezném, hogy hogy jön ez a párhuzam?
A másik amit nem értek, ez a dokkolás meg eVGA fétis. Jó ha van ilyen lehetőség, de komolyan ez a lényeg egy handheld gépnél? Nehezen képzelem el, hogy a dokkolással járó extra macerát a nyakamba vegyem, az eVGA pedig abszolút nem érint.
Persze elfogadom hogy valakinek ez a fontos. -
vakablak93
őstag
Jó kis cucc az a GPD Win max, azzal a miniatűr laptop kialakítással nekem is nagyon tettszik.
Egy időben gondolkodtam rajta mert annyira kicsi hogy a fotóstáskába belefér, meg mert utazáskor egy hdmi kábelt magammal cibálva bármely hotelszobai tvre rá lehetne kötni, a natív hdmi csati miatt pedig kényelmesebb lenne mint akármelyik másikkal, amikkel béna usb hubokkal kell kínlódni....Csak a genshin impact futásteljesítménye bátorított el, pont mint az összes hasonló cucc esetében.
Az Age of IV-et vagy III.def. Editiont már meg se merném próbálni rajtuk. -
-
darkarthur
senior tag
Kérlek legközelebb jelöld meg a grafikonon, hogy az épp milyen érték.
Köszi!
Egyébként tetszik, bár egy jobb telefon mellett nem érzem hiányát. -
hito
nagyúr
Nem, egyáltalán nem, sőt...hasra téve nem kell fogni pl. filmnézésnél
Az enyém nem a GPD Win Max 2, hanem az előd a 2021. A Max 2-ben 12th genes Core i7 proci van, a 2021-ben 11th genes Core i7. Sok különbség nincs, a nagy(obb) ugrás az ezt megelőző generációnál volt (sima Win Max és Win Max 2021 között), mert ott a sokkal gyengébb 10th genes Core i5-1035G7-ről ugrottak a jóval erősebb 11th genes Core i7-1195G7-re (Iris XE 96EUs). És nem csak CPU-ban volt nagy ugrás, hanem a GPU is sokkal-sokkal erősebb az utóbbiban. A Win Max 2021-et már egész értelmes árban le lehet akasztani e-bayen. Az enyém két hónapja jött Németországból (keveset használt darab), 280k volt postával együtt + kapott még egy jófajta folyékony fém pasztát, tehát összesen nem volt 300k. A Win Max 2 elmebeteg árban van még sajnos és nem sok különbség van nyers erőben az elődhöz képest, úgyhogy az nagyon nem éri meg szerintem. A 2021 használtan viszont nagyon jó deal szerintem, hardverben is és ami a legjobb, hogy rettentő sokoldalú
-
hombre[EU]
veterán
szerintem értelmesebb lett volna azt tesztelni,hogy X játék esetében milyen konfiguráció mellett érhetō el az 50-60fps modern játékoknál illetve indieknél a hfr...és így milyen az üzemidō. na mindegy megnézem máshol,hogy valós használat mellett mit tud, nem pedig "fékpadon"
-
hito
nagyúr
Tök jó kis cucc lett, de én maradok a GPD Win Max 2021-emnél. 100x sokoldalúbb ennél, csillió beépített port (köztük Thunderbolt és még LAN csatlakozó is), rendes notebook-ként is használható a beépített backlite keyboardnak köszönhetően és még spiritusz is van benne rendesen.
i7-1195G7 + Iris XE Graphics nagyjából ezeket a számokat hozza Cyberpunk 2077 alatt 800p felbontáson, sőt még picit többet is. Nekem ez bőven elég. Ha meg csúcsra akarom járatni dokkolva, a TB-tal akármilyen eGPU-t pillanat alatt csatlakoztatok hozzá. Két hátránya van ezzel szemben (a kismillió előny mellett): nincs analóg triger és a szerviz elég körülményes...szerencsére még nem volt rá szükségAmi még hatalmas előny a többi hagyományos handheld konzollal szemben: a képernyő dőlésszöge szabadon állítható a csuklótartástól függetlenül. Ettől fáradt el a kezem mindig Steam Deck és OneXplayer-nél is. Ott ha döntöd a kijelzőt, a csukló is mozdul és adott esetben a testhelyzethez viszonyítva tök kényelmetlen pozícióban kell tartani a csuklót, hogy a kijelző lehetőség szerint szögben legyen.
-
vakablak93
őstag
Figyelj engem azért csábít nagyon az aztalon lévő 48-as Oled tvre kötött gamer lapos hejett egy SD például mert egész nap az irodában ülök a gép előtt egyszerűen jó lenne a kanapén fekve tolni.
Kapaszkodj: hiába itt a rendes gép, rengeteget toltam mégis mobilról kanapén fekve a Geshin Impactot is, egyszerűen ezért.
Ezerszer jobb a nagy Oleden nagyhangszórókkal? Abszolút, de kevesbé fáj a hátam tőle? Nem.
Ez csak az én esetem pl, de el tudom képzelni hogy másnak is eszébe jut ilyesmi.
-
opr
nagyúr
Szerintem a sony is jobban jarna egy olyan termekkel, amire so-so meg van is igeny, mint egy olyannal, ami teljesen idiota, felesleges, es a kutya se fogja venni.
Persze ha meglepnek mindenkit, es beleraknak egy olyan hardware-t, amivel mondjuk lehet psp meg vita jatekokkal jatszani, es mellesleg tud ps5-rol streamelni, akkor nem szoltam, abbol akar lehet is siker. -
bostone
addikt
No igen, viszont itt olvasva a hozzászólásokat, nekem az jön le, hogy legtöbben inkább asztali pc vagy konzol mellett teszik le a voksukat.
Az árat inkább figyelmen kívül hagynám, mivel a felhasználási terület jócskán eltér és egy csúcskategóriás mobil legalább a duplájába kerül ennek a gépnek, az Ally mégis talán közelebb jár a teljes élményhez. -
opr
nagyúr
Igen, de az mas. Azt nem igazan kell supportalni, csak annyira, hogy megmaradjon a kompatibilitas a PS5 OS-el. Nem kell ra jatekot csinalni, nem nagyon kell az OS-t frissitgetni; mert mit, minek? Nincs kb semmi funkcioja az egesznek, csak egy videolejatszo egy szep logoval az egesz.
Az mondjuk mas kerdes, hogy szvsz ertelme sincs semmi ebben a formaban. Adtak volna ki egy fasza DualShock verziot, amiben van egy mobilakku meg egy usb-c, es bele lehet pattintani a sajat telefonodat (ami ezt a PS stream funkciot mar regen tudja amugy is), es szvsz ezerszer jobban jarna mindenki.
-
-
bostone
addikt
Valahol mégis létezik az igény ezekre az eszközökre, különben nem született volna meg ennyi cégvezető fejében a látomás, hogy nekik is meg kell jelenni a piacon.
Amikor a Sony bedobta a törülközőt, amikor megjelentek a mobiljátékok, én csodálkoztam, hogy egy jól felépített stratégia mellett nem életképes a psp, hiszen egyeduralkodó volt a maga nemében. Lehet, csak a fejlesztéseken kellett volna igazítani.
-
VincentVG
senior tag
teljesen valid amit irsz, en is kicsit barbarsagnak tartok mondjuk egy cyberpunk vegigjatszast handhelden VS nagy OLED / 4k min 60 fps -el.
de szerencsere azt h ki, min, mit, hol, milyen testtartasban es mikor szeretne tolni,
nem Te es nem is en dontjuk ela lenyeg valahol itt van:
[kép]viragozzek ezer virag es egyeb kozhelyek
-
Lt.Glove
csendes tag
A paraméterek meggyőzőek és a dizájn tetszetős. Ha valaki indokolatlanul megajándékozna egy ilyennel szívesen elfogadnám, de ha saját pénzemet kéne rászánnom, akkor inkább egy PS5-öt vennék olcsóbban.
-
polo493
tag
konzolon vagy pc-n játszok ami rendesen futtatja a gémet ,ilyen cuccot nem vennék semmi értelme gagyi játékkal telefonon is tudok szórakozni ha akarok,nem bántásból mondom ,de ilyet csak a tényleg örültek vesznek akik minden percben játszáni akarnak menet közben bárhol bármivel mint kinában vagy japánban a ilyen zombikat látni mindenhol .
-
Crus
őstag
Igen, egy fokkal sokkal vállalhatóbb, de azzal meg a nagy gond a dokkolási lehetőség hiánya, ill. jó pár játéknál nem használható a giroszkópos irányítás. De nekem személy szerint az is nagy handheldnek.
Azt tartom handheldnek, amit pl. egy orvosi váróban a belső zsebedből előveszel és úgy tudsz vele játszani, hogy ez kb. senkinek fel se tűnik.
A max.(!) méret így nagyjából szé. 16-17 × ma. 8-9 × mé. 2cm. De nyugodtan próbálja ki mindenki, hogy mi az amit életszerűen lehet használni. A SD egyszerűen killer méret. Kegyetlen jó gép, de nem véletlenül búcsúztam el tőle.
-
opr
nagyúr
Igen, a Deck az kozelebb all, de az se az. Mondjuk az teny, hogy ha ezt egy ilyen szamegyenesen kepzeljuk el, akkor a Deck az valahol mondjuk az ut harmadanal ott van.
Xbox nem windows, ezt csak a sajto teljesen idiota tajekoztatasa miatt gondoljak sokan. A sajto meg szokas szerint nem ertette meg azt, amit mondott neki a mernok, es leirta, hogy az xboxon windows fut. Nem fut. Vannak kozos elemek. Mint ahogy az ember meg egy random gombafaj dns-e kozel 50%-ban megegyezik, megse ember a gomba, es vice versa.
De ha az xbox windows, akkor a playstation meg bsd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Először áprilisi tréfának hittük, de az ASUS reméli, hogy ez a konzol lesz számukra a 2023-as év igazi nagy dobása.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Synology NAS
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- További aktív témák...
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest