Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szappanoperákba illő fordulattal cáfolja partnerét az NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kegyvesztett lehet a Radeon termékskála középső tagja
- RAM topik
- OLED TV topic
- Pánik a memóriapiacon
- Az év első felében érkeznek az AMD CES-en eltitkolt újdonságai
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpx
őstag
válasz
Tigerclaw
üzenetére
én szerintem PvP szerverre megyek, több a lehetőség, bár remélem nem visszafele sül el
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
viszont a PvP "működése" nem igazán tetszik, bár azt csak melee karakterrel próbáltam
100 féle debuff, mozdulni is alig tudok, de ok, ez máshol is így van melee-vel
de közben mindenki köröz meg ugrál össze-vissza, és ha épp nem az ellenfél felé vagyok fordulva, vagy 1 méterrel odébb állok, már nem is tudok támadni
szóval ezt még szokni kell nagyon -
L4mie
veterán
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Csak, hogy érdemben hozzászóljak.
WoW ban is anno végig PvP szerveren voltam, és igen szar volt anno az outdoor bossoknál figyelni a seggünket, és igen fos volt amikor gankeltek, és igen Riftben is ez lesz.
DE és most itt jön az ami miatt én azt mondom, hogy PvP szerver mellett döntök, az ok pedig az a minimális RPG amit az ilyen stílusú játékba bele lehet játszani, az pedig a 2 szemben álló oldal. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy békésen virágot szedek az ellenséges frakció mellett mikor ezért ELLENSÉGES. (persze alapvetően mindig békés karaktereket játszottam, de ha valaki belém kötött akkor visszacsaptam keményen)
Ez volt az én játékstílusom, és ezt akarom továbbvinni Riftbe is.
Ez az én érvem PvP mellett. -
L4mie
veterán
Na jó flame off! MOST!
Személyeskedés OFF MOST!
Menjetek szobára ha bajotok van a másikkal, abszolúte nem ezért lett létrehozva ez a topic.Most iszonyatmód felkúrtátok az agyam, miért kell mindenhol mindenkinek a nekem nagyobb a farkam én jobban tudom etc. etc. etc. t játszani??? magyar mentalitás....f*szkivan vele.
-
hommeros
őstag
válasz
Cray Tyler
üzenetére
Ha kitöltötted volna a kérdőívet (amit ezek szerint nem tettél - minek is bétázol???!!) benne volt ez is, mint kérdés.
Amúgy, mivel másfél hét és megjelenik a játék, kb fontos minden részlet nekik. Ezt ők is írták. Nem itt kéne fröcsögnöd meg játszani az eszed a semmire, ne vagy te senki, hogy megmond kinek mi tetszik, vagy mit vár el a pénzéért.
Menjél wow-ozzál ha nem számít a grafika. Ott jó lennél rouge-nak.
-
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy nem. De felelős módon nem tudnám állítani, lévén amikor megöltek pvpben, akkor inkább a folyamatos káromkodásra figyeltem. De tegnap egy hosszabb pvp megmozdulás után nem rémlik hogy healernél lettem volna, ma pedig friss-egyenes 100as soullal mentem instázni. Szóval szerintem nem.
-
Tigerclaw
nagyúr
Egy átlagos MMO-ban tényleg csak gankerekkel kell számolni és azzal is csak jórészt a szintezés alatt, hiszen ez a fajta player szeret tutira menni és jellemzően csak kicsikre vadásznak. Szóval ha csak gankerekről lenne szó nem is zavarna, de ha belegondolok abba, hogy a high level rifteknél folyamatosan gankelni fognak nagyobb csapatok (márpedig így lesz), akkor az sokak játékát ronthatja el véglegesen. Ez olyan, mint amilyen a wow-ban az outdoor bossokért folyó harc, csak megtöbbszörözve, hiszen riftekből, invázióból rengeteg lesz, nem heti 1db. Biztos lesznek olyan pvp klánok, akik direkt erre fognak hajtani. Nem húznak be egy mobot se, így a riftezők két tűz között lesznek.
Persze sok itt a HA, de tartok attól, hogy nem lesz jó vége.
Az mondjuk fura, hogy állitólag ha pvp harcban hal meg a karakter, akkor is fizetni kell a soul heal-ért....ez vajon tényleg így van?
-
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Mi PVP szervert preferálunk, mert szerintünk plusz lehetőségeket hoz a játékba. Ez furán hangzik, de az open-PVP lehetősége odavissza hat. Egy MMO-ban a pvp nem kikerülhető, alapszinten mindenkinek illik érteni hozzá. Ha nem nyűgnek, hanem lehetőségnek értelmezed, akkor érthető a fenti megállapításom.
Ebben benne van, hogy questelés közben valaki elkezd gankelni. Azonban te is bármikor megkezdheted az ellenséges frakció területein való "felderítést", ami egy olyan plusz, hogy vétek elmulasztani, élmény szinten is. Szerintünk. -
Tigerclaw
nagyúr
Ki milyen szerverre akar menni? PvP vagy PvE?
Nekem valahogy a wow-ban elment a kedvem a pvp-től, illetve attól, hogy nem jó a classbalance, szóval nem igazán hiányozna a pvp. Legalábbis az ad-hoc outdoor verziója, ami legtöbbször inkább gankelés, mint valódi kétesélyes pvp harc. Gondolom PvE szerveren is vannak battlegroundok vagy más hasonló "szervezettebb" pvp lehetőségek.
Azon is gondolkozni kell, hogy így is nehéz lesz harcolni a rifteknél és invázióknál és csak púp lesz az ember hátán, ha akkor kezdenek gankelni, mikor épp benne van a közepében.
Szóval én most a PvE felé hajlok.
-
Tigerclaw
nagyúr
Megvan a mainspeccem végre: Warlord - Paladin - Paragon :-)
-
Tigerclaw
nagyúr
Tegnap próbáltam, és mindkettő tudja a dual-wield -et, de pl. a Beastmaster felváltva üt a két fegyverrel (ahogy kell), a Riftblade inkább csak a mainhandet használja, az offhandet ritkábban. Próbálom összeválogatni a soul-okat. 2 defenzív ágat tervezek és 1 offenzívet.
Pl. Warlord/Paladin/Paragon, vagy Paragon helyett BM vagy Riftblade. -
-
Tigerclaw
nagyúr
A Riftblade és a Beastmaster classoknak milyen fegyvereket kellene hordania?
Mármint nem az érdekel, hogy sword/axe vagy ilyen, hanem 1H+Pajzs, vagy 2H vagy 1H+1H? -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Cray Tyler
üzenetére
Az egyik legnagyobb hiba amit elkövethet a rajongótábor, az az ha mindent rózsaszín szemüvegen keresztül néz és mindenkinek azt magyarázza, hogy úgy van jól ahogy van. Pont ezért bukott nagyot az AoC az Aion és más hasonló MMO-k. Kritikusan kell hozzáállni a dolgokhoz. Egyébként se javasolt senki prioritást a "javítani" valókra, az a devek dolga, de jobban teszik, ha a kritikusokat hallgatják meg, nem a fanokat. Szerintem az az animáció, vagy hang, amit szintezés alatt 38 ezerszer fog látni/hallani a játékos mindenképpen fontos. A class balance is fontos, de szerencsére karakterenként mindenki 3 classal is játszik, vagyis ha az egyik soul épp gyengének tűnik, akkor még ott van másik kettő.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nézegetem a classokat és a rangernél azt látom, hogy a legnagyobb szintű állat amit idézni tud, csak 36-os szintű. Ez miért van így? (vagy egy 36-os szintű pet meg tudja harapni a lvl50-es mobokat, és raidbossokat?)
-
Ez tökjó. Remélem hosszú heteken keresztül fognak spelleket látványtervezni és csinosítani, nehogy olyan butaságokra legyen idejük, mint pl. class balance, vagy boss encounterek, netán itemizáció vagy professionok. Neheeem, inkább csillogjon szebben a shadow bolt. Értem.
Egy beta állapotú MMOban azon túl, hogy nagyon szépek, többet egyszerűen núbság elvárni a spellek kinézetétől. Pláne akkor, ha, mint a Riftben, ennyiféle skill és ability van. És erre olyat beírni a csóri deveknek, hogy "szép-szép, de milyen gáz hogy csak annyiban tér el, hogy más a színe..." hát hallod ezen nem tudom sírjak vagy röhögjek-e.
Foglalkozzanak csak szépen a játék érdemi-tartalmi részével, és hagyják azokat a spelleket úgy ahogy most is vannak. Hangokra ugyanez vonatkozik. -
-
Tigerclaw
nagyúr
Egyébként hogy kis kritika is legyen, a harci hangokkal nem vagyok elégedett. Túl lágy, jellegtelen a melee fegyverek hangja, és a kasztolás is castereknél. Sokkal nyersebbnek, harsányabbnak kellene lennie. Bizonyos animációk se tetszenek. Remélem ezeken dolgoznak még.
-
Tigerclaw
nagyúr
Egyértelmű, hogy törlik. Más lesz a szerver és kliens oldal kódja is. Szóval újra telepítés is várható. Jó lenne "kijelölni" majd a "magyar" shardokat.
-
bpx
őstag
válasz
Cray Tyler
üzenetére
kár, amivel én játszottam, ott pont a saját chat csatornák adtak arra lehetőséget, hogy ellenséges nemzet tagjával is tudj beszélni, más helyeken meg csak &{>#&@{&ß$ halandzsát láttál helyette
-
bpx
őstag
úgy lenne tiszta, ha törölnék

meg akkor mi értelme lenne a preorderes headstartnak, ha a játék már az utolsó beta idején "elkezdődött"egyébként én Illumination-on kezdtem, aztán láttam, hogy az itteniek Whitefall-on vannak, úgyhogy ott is elkezdtem játszani (mindkét helyen guardian oldalon)
-
hommeros
őstag
válasz
Cray Tyler
üzenetére
Én a Sagespire-n vagy Defiant oldalon.
Kíváncsian várom a béta végével törlik e a karaktereket. -
bpx
őstag
válasz
Cray Tyler
üzenetére
tegnap este 10 körül beköszöntem, nem volt ott senki

guardian oldalon vagyok, de ennek gondolom nem kellene bekavarnia egy sima chat channelen -
-
hommeros
őstag
Hello!
Én is bétázom egy ideje. Van esetleg valami publikus magyar guild fent?
-
Noh, szóval Whitefall-on a huncsatin találtok minket, ha esetleg.
/join hunEgy dps/healer cleric és egy tank/dps rogue a palettám eddig. Mindkettővel voltam instában mindkét talenten. A rugóval tankolni élmény, riftstalkerként elég fura a class működése, de hiba nélkül üzemel.
Instákról: az van amit az első postban írtam. Hiába lowlevel insták, van tax, figyelni kell, de nem extrém, és nem csakazértis szopatós. Pont kellemes, mintha nekünk lenne kitalálva. Példa, IT bossai:
Az első egy nagyobb múmia, tank n spank.
A második egyből három. Először külön-külön jönnek, aztán egyszerre. Itt amikor 3an vannak, akkor célszerű a healert leverni először (baloldali, pajzsos muki).
A harmadiknál van a teremben 5 ilyen fáklya, időnként a harc alatt poppol valamelyikhez egy fazon, olyankor oda kell húzni a bosst, meg a többieknek is oda kell állni közel (a fazon csinál ilyen kört is a földre), mert csúnya aoe jön, és a körön kívül eléggé halálos.
Nem bonyi, első instának tökéletes.Iron Tombsba volt még egyéb meglepi: a BWL-es szopószoba light verziója köszönt vissza, kicsi szívünknek oly jólesett a nosztalgia, és nagyon aláhúzta a játék fő jellemzőjét: jó helyről a jót nem ciki lopni, főleg ha tovább is fejlesztik a dolgot, és tesznek hozzá új ötletet.
Eddig lájk. Erősen.
-
Wolverine
félisten
-
bpx
őstag
na, játék megvéve
hova menjek este, hogy találkozzak valakivel?
Whitefall shard, "hun" channel? -
L4mie
veterán
Amúgy megvolt az első instát élmény!!!!
Tankként toltam Cry healelt....eltekintve attól, hogy hogy 3szor szakadt szét a VGA driverem, szerintem az AOE tankolás nemmegy, bosst faszán megfogtam, de ezek lényegtelen részletek, a lényeg, hogy-Első inta lvl 19 en TELE VAN MEGOLDANDÓ FELADATOKKAL, VOLTAK ÚJDONSÁGOK...pedig van már insta tapasztalat...bőven
lál.....teszik 
Látszik, hogy nem csak odavágtak egy labirintust, hogy nesztek, mobok, trash meg bossok LOOT öljétek,
Át van gondolva, kellően nehéz, kell LOS-olni meg, vigyázni kell hány mobot húzol be.....ilyenek.
Egyszóval kemény
-
L4mie
veterán
válasz
Wolverine
üzenetére
igen igen

van már klán is meg minden, elég pöpec (gondolom WoW ban is hasonló az új klánrendszer, ez nekem itt tetszik)A problémám, hogy tankolnék én, de egy insta alatt 3x állt le a Radeon Driverem :S nem tudom mi a fene baja lehet, remélem sikerül megoldani :S (Stram is ezért szünetel
)ha erre tud valaki megoldást azt nagyon megköszönném:
[Radeon probléma] -
Wolverine
félisten
Whitehallon benéztem a Defiant oldalra én is. Szokás szerint /join hun hozza be a huncsatit majd, igaz?
-
Tigerclaw
nagyúr
Én a héten direkt nem erőltetem a bétát. Mivel már megvettem, tuti játszani fogok vele, így nem akarok lelőni több poént. Most kicsit kóstolgatom a classokat, illetve belenézek a craftolásba, hogy tudjam mi a pálya.
-
bpx
őstag
tegnapi beta-zás tanulsága: nekem kell ez a játék

-
L4mie
veterán
Stream:
-
Gyogyito
csendes tag
Sziasztok!
Sokan hiányolják, hogy miért nincs offical Rift oldal, és hogy amik vannak, azok nem pörögnek. Nincsenek fordítások stb. Nekik írnék pár sort, azért, hogy megvédjem azok becsületét, akik a saját idejüket áldozzák arra, hogy egy-egy oldalt, blogot üzemeltessenek.
Ha valaki azt gondolja, hogy egy blog készítése, fenntartása nem kerül semmibe, az téved. Sokkal több munka van benne, mint azt gondolnátok. Tőlem többen kérdezték, hogy miért nem web site-ot csináltam, és hogy lesznek-e fordítások, lesz e Telarapedia stb. Azért kezdtem blogot, mert úgy érzem, erre van időm. Fentebb Wolverine leírta a lényeget egy fan site-ról, nem ismétlem. Amikor kevéske időm engedi, írok a fontos dolgokról. Ennek ellenére nem magamnak, hanem nektek írom a blogomat ( amit hála istennek egyre többen olvasnak, és ugyan fentebb írták, hogy nem pörög, ez szerencsére nem így van ). Bár nem terveztem, de elkezdtem felkarolni a magyar közösséget, jelenleg is egyeztetek a guildek vezetőivel, hogy indulás után mely szervereket tegyük magyarok számára ajánlott shardokká és dolgozom fordításokon is. Azonban mindehhez idő kell ( főleg mert egyedül csinálom ). Példaként hoztátok fel Menorel remekművét, a Variance blogot. Azt azonban nem árt tudni, hogy Menorel-en kívül még sokak munkája fekszik abban a remek ( számomra is példaértékű ) blogban. A Variance egyben válasz is egy kérdésre: egy blog is lehet fan site. Mindez nem csak a készítőn, de az olvasókon is múlik.
Hát én most ezen dolgozom. Remélem, a jövőben is sokan olvassák a blogom, és remélem, sikerül betöltenem az űrt, amit egy magyar fan site hiánya okoz.Köszönöm, hogy elolvastad.
-
Tigerclaw
nagyúr
lol, a 23 beta realm-ből 21 fullon van vagy high-on. Van egy kis érdeklődés :-)
-
Tigerclaw
nagyúr
Most olvastam, hogy 3 profession-t lehet felvenni, ami azt jelenti, hogy jellemzően 1 crafting prof és 2 gyűjtő prof ami kell hozzá.
Ha jól látom minden prof-hoz két gyűjtőskill kell, kivéve az outfittinget amihez csak egy és a runecraftinghoz, amihez egy sem. Ez mondjuk kicsit felemás, de ki tudja, hogy mi hogy fog kijönni. Sokat számít az is, hogy magas szinten az apothecary és runecrafting mellett a többi craft skill is hasznos marad-e. Szintezéshez jellemzően nem kellenek ezek, bár pl. anno ezer éve a wow-ban egész hasznosak voltak.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ezen a bétán fogom kitalálni, hogy mit is indítsak. Valószínűleg tank vagy healer lesz. Kellene egy support és dd ág is.
Tanknak ideális lenne egy paladin, supportnak egy warlord ág, harmadiknak meg valami dd.
Healernek talán warden, supportnak nem tudom mi, dd-nek meg talán druida, vagy shaman.A crafting-nál vannak megkötések, pl. kombinációkat lehet felvenni, mint a lotro-ban, vagy pl. olyan, mint a wow-ban az, hogy csak 2 elsődleges szakmát lehet felvenni?
-
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Furkoo-val pont azt beszéltük, hogy a legutolsó beta vége előtt ugye nem tekinthető késznek a játék, azért van a béta, hogy javítsák, ha van mit. Mellesleg már a hatodik bétán is "nagyon kész"-nek tűnt a cucc, de az előbbi logikát követve a Beta7 vége és a headstart kezdete közötti időben lehet majd letölteni, szerintem.
-
bpx
őstag
ti már játszottak korábban is ugye
craft/trade-nek mekkora szerepe van? -
Beta7 pöcsnotesz, és a Rift Cry Havoc trailer a tegnapi termés.
Jameg a Horriftic hozott mégegy postot a Trion gyárlátogatásról, sok szép screenshoot, és úgy általában.Ma elvileg este 6-7től buli van, mindenki hozzon vazelint és csokiskekszet. Mi továbbra is a Whitefall szerver defiant oldalán izzadunk, huncsatin megtalálni, a gyanúsan szar nevű karakterek egyikét biztos én vagy Furkoo irányítjuk.
két dolog:
- ha fennmarad ez a híráradat (napi post összejön a történésekből)
- ha a két magyar blog továbbra is ilyen vehemenciával frissít
...akkor lehet indítok egyet én is. Vagy jó ez itt PH!n? Ne ugráljak? HTML/PhP tudásom nullával egyenlő. -
L4mie
veterán
Ha minden jól megy, ma már tolunk streamet is, meg lehet kuksizni, hogyan néz ki a game
\o/ -
bpx
őstag
egész jónak tűnik
a játékról nem hallottam még semmit, és csak véletlenül tévedtem be ide
legutóbb mikor "így jártam", 2,5 évig leragadtam annál az mmo-nál
mindenesetre beta-val már tuti játszani fogok -
Wolverine
félisten
válasz
Cray Tyler
üzenetére
Nyilván a résztvevőkkel aláírattak egy szerződést, hogy x dátum előtt nem teszik közzé, amiről szó volt. A határidő lejárt és most mindenki élesítette a posztjait.
-
L4mie
veterán
válasz
Cray Tyler
üzenetére
Buru sziget mi?

btw.: inkább gondolnának a magyarokra, és lehetne webshopon forintért venni tőlük játékot, mondjuk dollárból átváltva.
(mivel az a nemzetközileg legelfogadottabb valuta, és nekünk nincs eurónk)
Valahogy jobban értékelném. (amúgy tényleg szép gesztus, remélem sok ilyen lesz még)
-
A Gamer Day 3 eseményről jött egy valag infó. A RiftJunkies kicsit tömörebb összefoglalója mellett a Horriftic viszont egy háromrészes igen kimerítő sorozatban számol be a Trionnál tett látogatásról (első, második, harmadik rész). A hivatalos fúromthread szerint az esemény már baromi régen volt, valamiért mégis most szinte egyszerre jelentek meg ezek a beszámolók. Talán most járt le a kussolási időszak, vagy nem tudom.
A cikkeket lefordítanám, ha bíznék annyira az angoltudásomban, de nem.Tovább kutatva látható, hogy a RiftPodcast is megírta az élményeit ugyanerről, még korábban. Továbbá találtam egy jópofa hátolyan hogyismondjam, közösségi jellegű Rift fansite-ot, előnye hogy van mobil verziója (alul lehet bekapcsolni).
-
Időközben láttam, hogy a RiftJunkies kipostolt egy tökjó lore cikket, nyamm.
Ezen kívül tegnapi hír ugyanitt, hogy mekkora szopás az óceániai szigetvilág bármely tagjáról MMO-zni, és hogy a Trion mennyire jófej, hogy a Rift esetében gondolt rájuk.
Tehát aki mondjuk a Buru szigetről tolná az ipart (keresd meg google mapson), az az alábbi szerverek valamelyikén indítsa majdani karakterét Telara világában, attól függően, hogy mely játékstílust preferálja:
PVE : Wolfsbane
PVP: Briarcliff
RP-PVE: FaeblightCukker a fejlesztő ezzel a gesztussal, még ha sok értelme nincs is, erkölcsi és morális hatása bizonyára felbecsülhetetlen!

-
Megpróbálok embeddelni két videót, ha nem eszi meg akkor marad a link. Nem ette meg...
Mindkettőt a ZAM.com követte el a BFF Report sorozat keretein belül. Az első a Rift warfrontjait, vagyis a battleroundokat mutatja be, meg úgy általában mesél sokmindenről, a második pedig 3 alacsonyabb szintű (L17-30) instát mutat be.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Cray Tyler
üzenetére
Ez a Telarapedia nagyon hasznos és szükség is van rá. A wow is attól lett olyan jó, hogy vették a fáradtságot és részletes múltat, legendákat, történelmet kreáltak hozzá. Nem elég pirosakra és zöldekre osztani a világot, tudni kell, hogy mi miért van, kinek mi a célja.
-
Nézzük a külföldiül írott siteokat.
Van egy wiki, ami nem tudom mennyire nagy ötlet egy beta állapotban lévő játékhoz. Egyrészt minden változik, akár naponta, másrészt minek. Később viszont akár még jó is lehet.
Van néhány híroldal, de ezek mind januárban frissültek utoljára, vagy megszűntek.
Viszont a RiftJunkies és a RiftZone frissít rendesen, és marhajó írásaik vannak, én őket búkmarkoltam.Van link-gyűjtemény (egy része döglött), meg egy csomó unofficial site. Ezek minőségben erősen szórtak, van ahol csak a flesses Rift logó érdemes megtekintésre, míg ez a cucc pl. nagyon jó tartalmilag is meg frissítésileg is.
Talent kalkulátorból kettő is van, nekem a ZAM-féle jobbnak tűnik.
-
Tigerclaw
nagyúr
Sajnos egy magyar rift-es oldalon se vették a fáradtságot, hogy lefordítsák a hivatalos rift cikkeket, pedig elég sok van.
-
Wolverine
félisten
válasz
Cray Tyler
üzenetére
Írtam a modkerbe

-
válasz
Wolverine
üzenetére
Én nem bírom ezt felvállalni. Amugymeg vannak már Riftes magyar blogok, meg születtek egész használható beszámolók a bétákról, magyarul is.
Egy már meglévő magyar wordpress blog.
Egy freeblog és kapcsolódó Riftes klánoldala.
Egy rövidke beszámoló.
És vanegy Renegade nevű MMOs társulat, oldalukon Rift témájú igencsak nemrossz cikkekkel: beta5 összefoglaló, beta6 összefoglaló, egy körkép és egy pöpec leírás a craftolásról.(Kedves moderátorok: volna esetleg mód arra, hogy az első HSZt szerkesszem? pl. ezeket a linkeket jólenne beletenni (Furkoo serverstatus linkjét is), meg a topic címébe kiírni hogy -=MMORPG=-)
-
L4mie
veterán
Hát úgy tűnik külön vannak az eu meg a US szerverek, ez egyszerűsíti a kérdést.
-
Wolverine
félisten
válasz
Cray Tyler
üzenetére
Egy ilyen fansite-ot akár te magad is összerakhatsz szabadidődben

szerk: feljebb arra akartam utalni, hogy nálunk perpill. nincs szabad kapacitás a Riftre, maximum Chio fogható be, de nem tudom, ő akar-e ezzel foglalkozni.
-
válasz
Wolverine
üzenetére
Félreértesz ídesbarátom. Meg se kell közelítenie a wowhu portál jellegét egy magyar Rift funsite-nak. Ezért vázolgattam feljebb az RSS fídert meg a wordpresst. Egyszerűen a wow meg a Rift nem egy súlycsoport, tök fölösleges lenne a Riftnek egy akkora bazinagy oldal, magyarul.
Lelkesítő példaként a variance műveket tudnám felhozni. Kicsit sajnálom, hogy Menorel nem a Riftet karolta fel, hanem a TERA Onlinet, dehát senki sem tökéletes. Ha egy hasonló kaliberű faszi a Rift hóna alá nyúlna itthon, na az volna csak a szép. A TERA kapcsán gyakorlatilag pár jól célzott email hatására egy wordpress blogból official national funsite lett. Ez pedig impozáns, bárki bármit mond. És erre a Rift esetében is meg volna minden esély, különösen így az induláskor. -
Wolverine
félisten
válasz
Cray Tyler
üzenetére
A hírek átnézése és megírása is idő. Lehet, hogy nem látszik, de pl. egy Kék tenger Facelessnek is egy órát igényel naponta, pedig eléggé rutinos az ilyesmiben.
A fenntartással nincs gond (saját szerver); az elkészítéssel igen. Az a Wordpress-megoldás egy amatőr site-nak vagy egy olyan mellékesként csinált blognak, mint a FS!, megfelelő lehet. Én részben a fizetésem kapom a wow.hu-ért, és ezért a tőlem maximálisan kitelő profi munkát teszem le az asztalra; amit egy Riftes oldalba nem tudnánk beletenni jelenleg. (egykor a wow.hu is eléggé amatőr menedzsmenttel működött, ez pont az utolsó tulajdonosváltással tűnt el végleg; és ennek köszönhető a mostani színvonal is)
Az sem működne, hogy a mostani wow.hu alapjára húzunk egy Rift-skint, mert az elavult és épp dolgozunk a cserén... ahogy írtam. Szóval nem látok esélyt arra, hogy felvállaljunk valami ilyesmit; hacsak valaki nem tud garantálni stabil 60-100k havi bevételt az oldalra
-
válasz
Wolverine
üzenetére
Igazából nem is a hírezés a gond. Egy jól belőtt RSS feedolvasó nagyjából elég erre. Napi 2-3x elég ránézni, és aki írt már valaha cikket az simán elégséges skill a postoláshoz. Az oldal fenntartása ingyé van, ha nem portált, hanem csak egy szétkokszolt wordpresst csinál az ember.
A valódi gond az, hogy a Rift esetében a magyar anyag kicsit szerteszét esett. Van egy erős topic SGn (ha nem kapnék arcidegrángást az sg fórumtól, én is ott tömörülnék), plusz van vagy 3 blog, ami foglalkozik vele (egyik sem egy pörgős cucc). Ezt mind össze kéne húzni egybe, és ez az, amire én pl. soha nem vállalkoznék, mert úgyis mindenki ragaszkodna a sajátjához, meg a napi 10 látogatójához.
Csak abban reménykedem, hogy induláskor valaki beordítja majd a köztudatba, hogy "magyarok az XY pvp és XZ pve szerverre!". -
Wolverine
félisten
Tisztában vagyok vele, az 1 dollár = 1 euró átváltás a legnagyobb görénység az európaiakkal szemben

A Riftes fansite-tal két baj van minimálisan: 1. nekem nincs és valsz. nem is lesz energiám játszani vele, írni meg végképp nem tudnék időhiány miatt (a wow.hu mellett is dolgozom egyéb oldalakon - nem játékos site-ok); 2. nincs pénz egy ilyen fansite fenntartására, a wow.hu is tulajdonképpen veszteséges, mert nincsen normális mennyiségű hirdető. Épp ezért se egy-két erre szakosodott cikkíró bére, se az oldal fejlesztéséhez szükséges idő/pénz nem áll rendelkezésre (megint wow.hu: másfél éve tervben van a site motorfrissítése és új feature-ök bevezetése, de csak a héten indult el a munka és ahhoz is mák kell, hogy a tavasszal már készen legyen).
De ha el nem felejtem, felvetem az ötletet a főnöknek és meglátjuk, mi lesz (lehet, hogy Chio ráállítható az ügyre...). -
L4mie
veterán
válasz
Wolverine
üzenetére
Szevasz
remélem jól megy a wow.hu meg a cementshaman topic is (Sr4c)Ebben igazad van, nekünk az a problémánk ami ugye a dollár-euró átváltásból származó lehúzással jár, kb 4k (1 havi előfizetés, 9 liter sör, vagy 6 doboz cigi) (CE nél 5k)
Na ezt szeretnénk megúszni, elvileg megoldás, ha a Trion accon átállítod az országod US ra, viszont aggályok merültek fel, hogy nem-e nézik, veszik észre, és büntetnek érte, ha nem USA IPcímről logolsz be.
Én 90% ig biztos vagyok benne, hogy nem, mivel egyenlőre kisebb bajod is nagyobb annál, és utána simán visszaállítom EU-ra és csók, havidíj annyira nem fáj.
De ott az a 10% ami azért elég magas (drop rate-ben, mindenben ^^) és mivel többen vagyunk most akik egyféle képpen fogjuk intézni a dolgot, nem szeretnénk bukni a fejenként 12k-s game-t + az egy havi előfizut ami már 15k.
(Off.: Nem akartok egy Riftes oldalt is csinálni? személyes véleményem, hogy a WoW.hu nagyon jó lett az évek folyamán, és ez pusztán vélemény kifejtés nem pedig nyalás (azt priviben intézem) szóval jó lenne látni egy hasonló minőségű oldalt a Riftnek is.
-
Wolverine
félisten
válasz
Cray Tyler
üzenetére
Az, ki más?

A megoldás: önálló Steam-account az MMO-nak, így az egészet le tudod passzolni, ha mégsem jön be. (amúgy tervezem, hogy belenézek az open betába, de nem tudom, belefér-e az időmbe)
-
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Tigerclaw: Na azt én értem hogy kaptál invite, de hogy jövöl-e ezt kihasználva játszani is kedden, az érdekel. Merhogy akkor kenhessük együtt.
Wolvi (wowhus wolvi?): steamen nemszeretünk MMORPGt venni, mert ha accot később el kell adni, akkor az be lenne betonozva a steam-ünkbe, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a továbbpasszolást.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Cray Tyler
üzenetére
Elvileg vásárlástól függetlenül kaptam invet erre a bétára is, de már megvettem a preorder CE-t is a d2d-től 39.99 fontért, csak még nem jött meg az aktivációs kulcs. A Trion azt ajánlja, hogy várjunk 24-48 órát vásárlás után és ha akkor se jött a bolttól meg a kulcs, nekik küldjük el a vásárlás adatait.
Valahol azt olvastam, hogy a béta és a végleges/headstart játék telepítője más, így lehet hogy 24.én újra le kell tölteni, vagy aktiválás után kapok linket a letöltésre. Amúgy a d2d -től letöltött cucc a béta downloader.
-
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Ehh

És az a vicc, hogy abszolút nem egyértelmű a cdgalaxis, mert ez itten a preorder nélküli sima dobozos 10790 HUF, ez meg a digital preorderrel 13990 HUF.
Dobozosnál kiírják, hogy "Pre-order ajándékot, előzetes kódot itt, a dobozos változatnál biztosítani NEM tudunk." vagyis headstartot helyből felejtsük el.
A digit verziónál ilyet nem írnak, de mindkét verziónál várható megjelenésnek március 4-e van megadva, ami meg egyszerűen muhaha. CE kanyarba sincs.Én bizony most szomorú panda vagyok.
Mellesleg: kedden jössz bétázni?
-
Tigerclaw
nagyúr
Na úgy néz ki, hogy a direct2drive angol verzió lesz a befutó:
www.direct2drive.co.uk -
Tigerclaw
nagyúr
Igen, sajna nem úgy néz ki, hogy sikerül megvenni olcsóbban.
Amazon.com: EU-ba nem tölthető le
d2d: cs: EU-ba nem vásárolható
Game Stop: Nincs link. A dobozost kosárba tehetem, a digitálist meg nem.
Game Stop CA: Nincs digitális verzió
Games for Windows: EU-ba nem
A steammel meg se próbálkozok.---------------
Most jön a második kör: Anglia :-) -
L4mie
veterán
akartam egy ilyent küldeni kedveseknek:
Digital Edition:
- Amazon: only USA
- D2D: This game is available for purchase in US,
-etc.
If we are live in EU, we can buy your game only for EUR. One dollar is 1,35 EUR. And the game prices is 49,99 both in US and EU. Thank you Tirion. Now we dont need to change our 49,99 EUR to 67$.azt inkább nem postoltam ki a Rift FB oldalára mivel Cray Tyler ráébresztett, hog valszin nem örülnék 8000 Amcsi troll levelének, amiben kifejtik, hogy ha nem tetszik ne vegyem meg....
de most úgy vagyok vele, hogy b***k meg, tetszik meg is fogom venni, de ez az üzletpolitika nagyon ocsmány egy szar. -
L4mie
veterán
válasz
Cray Tyler
üzenetére
Vicc az egész.
Abszolúte nem értem miért kell sokkal drágábban megvennünk, és ha még meg is tudnánk venni máshonnan, gyorsan megszüntetik a lehetőségeket.
enyhén kiábrándult lettem. -
válasz
Tigerclaw
üzenetére
A Direct2Drive jelen állás szerint tart standard dobozost, és digital CE-t. Dolcsiban számol, viszont szintén "This game is available for purchase in US, Canada, Australia, New Zealand, and Mexico and is not eligible for refunds.".
Nomost ez azért móka, mert amikor tegnap néztük, akkor itt még font árak voltak, és sehol nem volt a fenti kitétel. A link amit tegnap adtam a D2D font lehetőségre, az meg már rég nem az. Se pénz, se posztó. Keressük tovább a lehetőségeket.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Cray Tyler
üzenetére
Nekem azt írja, hogy csak az usa-ban működik a letöltés az amazonon. Ha pedig a trion-tól akarom közvetlenül letölteni, akkor sunyiban kicseréli az árát 60 dolcsiról 60 euro-ra. Szóval vigyázni kell, de úgy néz ki, hogy nekünk csak az angol fontos vagy az euro-s megoldás működik.
Francba, az angol Trion-nál is kicseréli a fontos árt euró-ra, az pedig messze a legdrágább.
A CE:
60 dollár: 12,1k huf
40 font: 12,1k huf
60 euró: 16,6k huf -
Jó, elnéztem, van digital amazonon is. 49,99 dolcsi. Mai árfolyamon 10.000 HUF. Ez tűnik a legjobbnak eddig (standard edisün).
ittenUgyanez CEbe szintén amazonon 59.99 dolcsi. Mai árfolyamon 12.000 HUF. Kérdés, hogy digitalban a CE mennyivel ér többet. Link ugyanaz mint fenti, csak az Edition-t kell standardról collectors-ra állítani. (a találatért köszönet Furkoo-nak)
Itten 35 font a digital standard, egy font most 320 HUF, ergó 35x320=11.200 HUF. Az amazon jobban megéri ennél.
-
L4mie
veterán
válasz
Cray Tyler
üzenetére
Amazon a legjobb szerintem azon is a Digi CE.
-
Én a digital edisünt preferálom, nem csak emiatt. A doboz nekem smafu, csak a helyet foglalja a szobában.
A problem annyi, hogy Rift oldalán lehet csak digitalt venni, de az EUR ár, 49 konkrétan. Amazonon meg csak dobozos van, az is 49, de dollár, ami nagyon nem mindegy, mer most egy dolcsi 200 HUF, egy EUR meg 270 HUF... -
Tigerclaw
nagyúr
Azt hiszem, hogy a legjobb választás online megrendelni.
Ha dobozost rendelnék és kódot se kapnák a headstartra, akkor csak akkor kezdhetnék játszani, mikor megjön a postán a csomag. Mondjuk március 10-15, de ha valami extra-gyors szállítással kérném (persze extra költségért), akkor is mondjuk Március 6.
Ha dobozost rendelek és van kódom is, akkor Március 4-ig játszhatnék és mivel akkor deaktiválják a headstart kódokat, utánna nem játszhatnék, míg meg nem jön a game a fenti dátumok szerint.
Maga a dobozos verzió is drágább, mint a digitális.
-
L4mie
veterán
itt a link a dobozos CE hez, nem tudom, hogy mit írnak alul pontosan

én is szemezgetek a dobozos CE vel, amúgy jó lenne, ha megjönne a cucc korábban és lehetne használni a kódot és így érvényesülne a head-start
már nagyon a rendelés gombon van a kezem, csak ez tart vissza, headstart musshave! 
-
Tigerclaw
nagyúr
-Is the start-date for the head-start period (February 24th) the same for every region?
-Yes.Szóval elvileg Február 24.-én lesz a head start Európában is. Remélhetőleg.
Kár hogy nálunk nem forgalmazzák majd a dobozos verziót, a CE verzióban azért van pár használható cucc a digitálishoz képest. Egérpad, 8 gigás pendrive, telepítőlemezek és még jópár cucc. Mondjuk meg is rendelném az amazon-ról, ha tudnám, hogy a head-start kódot arra is megkapnám.
Sajnos attól tartok, hogy ha megrendelném a dobozos verziót nem csak a headstart-tól esnék el, de március 4 helyett március 14-én kezdhetnék csak játszani, mikor ideér angliából/USA-ból a doboz.
-
Tigerclaw
nagyúr
Egyébként ez az "összelopkodott játék" titulus rengeteg játékra érvényes, pl. a wow-ra is. A wow is bebizonyította, hogy értelmesen felhasználva más játékok sikeres elemeit és elhagyni a kevésbé kedvelt elemeket, jó játékot eredményez, feltéve ha e mellé nem felejtik el tartalommal feltölteni a világot. A wow kiegészítőről kiegészítőre pont ebben romlik. Kevesebb új terület, kevesebb insta, kevesebb szint, a cata óta pedig még ezt a keveset is csak a "pro" playereknek tartogatja. Szerintem a Rift megjelenési dátuma jobb nem is lehetne.
-
L4mie
veterán
Na igen ez a dolog engem is érdekel, hivatalosan 28. ától tudsz játszani előrendeléssel.
Digital Editionnal valszin kapsz egy kódot amivel már 28.-án tudsz játszani és az marad a kódod, hogy dobozosnál mi a helyzet...az egyenlőre pass, de ha valaki utána tud járni, annak én is megköszönném az infót. -
L4mie
veterán
Kis kiegészítő infók.:
A játékot magyarországon tudtommal senki nem forgalmazza, szóval 2 féle módon lehet hozzájutni:- Digital edition (kifizeted kapsz kódot, felmész csinálsz Trion accot, belépsz beírod a kódot, töltöd a játékot lefelé, játszol) Steamen és a Trion weblapon láttam vételi lehetőséget.
- Külfödi webshopból megrendeled, megvárod míg póstásbácsi kihozza DVD betesz, telepít, közben accot csinál, kódot beír, belép, játszik
(pl. amazon)Mindkét módihoz kell netes fizetési lehetőség (gondolom bankkártya vagy Paypal)
Egyenlőre ennyi.
-
L4mie
veterán
Végre ^-^ erre vártam, gz jó indítópost.
-
Üdv
A topic azért indul, hogy egy rövidesen startoló MMORPG, a Rift iránt érdeklődők számára lehetőséget adjon a PH! fórumán egyhelyre tömörülni. Nézzük a kötelező köröket, sorban.
A Rift egy havidíjas, fantasy világban játszódó MMORPG. Sok piacon lévő MMO-val ellentétben nem távol-keleti fejlesztők munkája, ami üdvözlendő (később érvelek is CSILLAG). A fejlesztő a Trion Worlds, asszem jenkik. A játék hivatalos honlapja emitten:
Február 15-21.-ig tart az utolsó open beta. Linkelném ahol tudsz regelni a bétára, de a fentebb mutatott főoldalon elég nagy betűkkel ki van írva.
Nézzük röviden miért is jó ez a cucc. A játék nagyobbrészt lopás, nem is egy helyről. Olyan, mintha minden egyes eddigi MMO-ból kivették volna azt, ami jó volt és működött, és azt összegyúrták volna. Egy részén nem átallottak fejleszteni is, a végeredmény pedig biztató.
Van 2 ellenséges fraction, ezen belül oldalanként 3 faj. A választható classok száma négy (rogue, mage, warrior, cleric), ami baromi kevésnek tűnik, és itt jön a legnagyobb csavar: minden class 7 db talentfával rendelkezik, amiből hármat kell választani. Nincs megkötés, ez nagyjából olyan, mintha WoW-ban lenne egy hunter-rogue-fury warrior kombinációd. Azt, hogy mit mivel kombinálsz, teljesen rajtad áll, ezért igen sok variáció hozható létre. Nyilván szkeptikus az ember, merthogy ennyi variációnak a nagyrésze nyilván használhatatlan. A béták alapján azonban ez nincs így, sőtmitöbb, a balance is rendben lévőnek tűnt. Sehol sem volt kiemelkedően brutáljó, vagy nagyon alulteljesítő összeállítás.Classok itten:
[itten he]Eddig az érdekesség, mert innentől csak azt tudnám sorolni, hogy a többi játékelem mihez hasonlít. A kezelőfelület megtévesztésig WoW. Itt viszont alapból be van építve az, ami a WoWban csak addonokkal volt elérhető: hogy szabadon lehet rakosgatni a user interface elemeit, egészen az utolsó csavarig (megint az a fíling, hogy "összeszedtünk minden jó megoldást és összegyúrtuk").
A grafika viszont NEM hasonlít a WoW-ra, rendes shaderes, csilivili engine, ahogy ez 2011-ben elvárható: szép.
A szintezés (lvl50 a max), questelés, instázás (egy party 5 fős), ahogy eddig megszokhattuk. Grindelésnek lvl30ig nem találtuk nyomát, a questek kellő számban voltak, a fejlődés nem vontatott. A beépített questhelper és a térkép viszont az eddigi legjobb, amit láttam. Ha partyban questelsz, nincs XP bünti, ha "ölj meg 20 farkast", akkor amit a haver öl azt neked is számolja, questitemet ugyanabból a hullából mind ki tudjátok venni, stb. Barátságos.
Insták: 5 fős egy party, szokásos 3 dps, 1 healer, 1 tank az általános. Az aggro kezelés kifejezetten jó (tehát nem TERA, meg nem Aion). Az instákban van trash meg boss, meglepő módon. A low instákban lévő boss encounterek meglepően jók voltak. Nem mondom, hogy Vashj-szintű tax kellett, de határozottan nem tank'n'spank. Nyamm.
Jelenlegi ismereteink szerint a játék későbbi szakaszában a content raid tevékenységgel egészül ki. Ebből csak 20 fős lesz, induláskor egy, de "very soon" mégegy, és más tervezik a következő hármat (!). Később erről is sírdogálok egy sort (KÉT CSILLAG). Juteszembe, a radirframe (aka, Grid) szintén nagyon igényes és mindent tud (aggro gain, debuff, satöbbi).Itemek: vannak. Fehér-zöld-kék-lila. Cloth, leather, chain, plate, kis kard, nagy kard, satöbbi. Itemslotok a szokásosak. Számuk, gyakoriságuk és megszerzésük nehézsége olyan, mint a WoW-ban. Ami plusz, hogy van alul egy plusz slot, amibe tehetsz valamit (nevezzük övcsatnak), és attól függően hogy milyen széles lesz ettől az öved, annyi további extra slotod lesz, amibe gem-szerűségeket tehetsz, amik további statokat adnak.
Fegyvert lehet enchantolni.
Hamár itt tartunk, professionok. Enchanter, armorsmith, leatherworker, alkimista (potionok), weaposmith, satöbbi, szokásos. És a hozzájuk kapcsolódó gatherer szakmák: bányász, nyúzás, virágszedés, egyebek. A crafting olyan mint WoW-ban és NEM olyan, mint az Aionban (aki tudja, hogy ez miért hatalmas pozitívum, az kaphat egy ceruzás kisötöst zölddel). Viszont itt van olyan, hogy a lecraftolt cuccot szét tudod szedni, és így az alapanyag egy részét (jellemzően az olcsóbb összetevők 20-40%-át) visszakapod.
Ja: mountnak nincs szintkövetelménye, ahogy van rá pénzed, már veheted is (spórolás nélkül ez olyan lvl15 körül reális).Most tartsunk egy kis szünetet, és tekintsük meg a játék trailerét (szerintem erős-közepes):
[itten he, azé látszik milyen profin használom a fórummotort]
Haladjunk tovább. A trailerben látott zöld izé, ami lejön fentről, az egy rift. Ez a játék névadója, a gameplay szempontjából egy fontos dolog. Van belőle kék, meg zöld, meg sárga, meg satöbbi (life, death, fire, earth, water, air, amugy ezek a mágia-school-ok is, akinek ez mond valamit). A riftek véletlenszerűen nyíló portálok, amik a területek felett megjelennek, és adott számú hullámban, adott számú mobot eresztenek ki magukból. A végén általában valami nagyobbat is. Lootot nem nagyon dobnak (csak pénzt), ellenben ha megöltük ami jött, akkor az eventben nyújtott teljesítményünk arányában rewardot kapunk. Ezek olyan tokenek, amikért geart lehet venni, és nem is rosszat. Ezen cuccok minősége nagyjából az insták dropjaival egyezik meg, tehát itt is kiegyensúlyozott a játék: eldöntheted, hogy questeléssel, riftek vadászásával, vagy instázással fejlődsz. Ahogy próbálgattuk, időben, XPben ezek kb. azonos hatékonyságú tevékenységek. Természetesen vegyítve a legjobb (ezért is van ennyire kiegyensúlyozva szerintünk): laza questelés, ha találsz riftet akkor lenyomod, ha meg összejön a party akkor leruccanunk instába.
Még pár szót a riftekről: ha megjelennek, akkor alattuk egy fix körben a táj megváltozik (map mutatja a rifteket amúgy), és lespawnol az első hullám mob. Meglátod, hogy ottan móka van, szaladsz oda hentelni. Látod közelebbről, hogy már egy 8-10 fő másik player ott aprít. Ilyenkor nem kell party-ért kiáltozni, a játék auto-joinoltat a rift alatt hentelők automatikusan létrejött raid-jébe. Zseniális és pofonegyszerű megoldás. Ha csak a végére érsz oda, kevesebb a reward, ha kemény vagy és ketten a haverral vertek be egy egész riftet, egyéb segítség nélkül, akkor több a reward.
PvP, battlegroundok: Vannak. Nagyjából ennyit tudok róluk. Itt ugye az a móka, hogy csak annyit ír ki a hostile playerről, hogy warrior. Namost az lehet valami tank, ami alig üt, de megölni nehéz, vagy lehet olyan dps karakter, hogy a fal adja másikat.
Social system: nagyon jó. A guildek szervezése példás, szépen be lehet állítani mindent, akinek arra van gusztusa. A friends list, ignore list, satöbbi mind a helyén van. A chat mintha egyenest a WoW-ból jönne, minden megszokott shortcut megy (/w, /p, satöbbi). AH is van (teljesen jó), meg városok, meg vendorok, miegyéb.
CSILLAG:
Tetszik vagy sem, az elmúlt néhány elstartolt keleti forrású MMO bizony nemkevés olyan jellegzetességet mutatott, amit a nyugati playerek gyomra nehezen vett be (grind, cutie környezet). Továbbá a jutalmazási rendszer is szar volt. Végigtolsz egy 4 órás instát, leölöd a főköcsögöt, és dob egy zöld fejest... És ezt akár 4-5 reseten keresztül.
Keleten (Korea) a grind közel sem annyira nagy gond, mint mifelénk. Arrafele be lehet tömni a playerek arcát cute karakterekkel, ingame eventekkel, meg ilyenekkel. Egy darabig. Nyugaton viszont a megújuló/folyamatosan érkező friss content biztosítja a playerek folyamatos előfizetését, mert a WoW ezt az utat fektette le. Ez kiváltható fasza PVP-vel (Aion, igaz, ott volt más gond bőven, ami kinyírta), de a nyugati player etetése alapvetően még mindig sok instát, és soksok technikás bosst igényel a highend contentben. Az addikció kialakításának legfőbb eszköze a folyamatos fejlődési lehetőség biztosítása. Vagyis (nyugati felfogás szerint) a jobb gear, az időnként kitolt level-cap. Keleten pár hall-of-fame is megteszi. Mifelénk ez kevés lesz.
Én személy szerint nagyon régóta várom már azt az MMO-t, ami nem WoW, de képes ezeknek a (nyugati) elvárásoknak megfelelni.
Ez alól egy darab kivétel van, az EVE-Online (ami más szempontból zseniális játék, de ez most mindegy).
Én úgy éreztem, hogy pl. az Aion buktában is ordas szerepe volt a megfelelő (nyugati szemmel is ütős) endgame content hiányának. Illetve ezzel párhuzamosan a katasztrofális drop-systemnek.
Továbbá. Vegyük észre, hogy ez egyirányú kompatibilitás. A content-orientált (nyugati) stílus keleten is bejön az ottaniaknak. Viszont a keleti stílus (grind, cute, pvp, hall-of-fame, “diplomácia”) sajnos eddig úgy tűnik nem nyerő nyugaton. Érdeklődve várom, hogy ezt melyik nem-blizzard fejlesztő ismeri fel elsőként. Ha egyáltalán igazam van.KÉT CSILLAG:
Már minden a WoW-ban létező játéktechnikai elemre született jobb megoldás. Trade, PVP, BG, AH, combat system, hosszan lehetne sorolni. Mégsem bírta senki még megközelíteni sem előfizetők számában. Most hogy jobban belegondolok az egyetlen dolog amit még senki sem csinált a blizzard után, az a tier-enként és patch-enként behozott új content. És nem, két-három új insta nem minősül új contentnek. Ahogy egy plusz armor gear sem. Önmagában semmiképp. A boss-encounterek komplexitása szintén ugyanez a kategória.
De a WoW egy bizonyítottan bevált recept szerint dübörög évek óta. És vannak olyan hiányosságai, mint írtam feljebb, amiknél már szinte mindenhol találtak ki jobbat. A content-et kivéve. Ezért van ilyen érzésem, hogy ez lehet a kulcs. És ahogy a saját wowos pályafutásomat felidézem, az érzés csak tovább erősödik.
Ha a Rifthez rendes időközönként biztosítják a fejlesztők az új contentet, akkor engem megvettek. Hosszú évekre.Nagyjából ennyi. Screenshotokkal nem terhelem a fórummotort, google képkeresőbe tessék beírni, hogy rift screenshot, lesz ott elég.
Amennyiben bétázni, avagy később élesben is játszani szeretnél, akkor célszerű olyan szervert (csak itt nem szervernek vagy realm-nek, hanem shard-nak hívják) választani, ahol a magyar playerek többsége is tömörül. Erre indult egy kezdeményezés. Ugye négy lehetőség van:
Guardians oldal (alli) PVE szerver.
Guardians oldal PVP szerver.
Defiant oldal (horda) PVE szerver.
Defiant oldal PVP szerver.Ajánlott szerverek, ahol a többség magyar kezd:
MAGYAR PVP SZERVER A WHITEFALL
MAGYAR PVE SZERVER A STEAMPIKE
Amennyiben eldöntötted, hogy a fenti négy lehetőség közül neked melyik fekszik, szerintem jelezd itt a topicban, hogy az éles indulásra össze lehessen koordinálni a magyar népeket lehetőleg egy PVP és egy PVE szerverre.
Minket Defiant PVP-sekként a béta ideje alatt a Whitefall szerveren találsz. Van hun csatorna, ott mindig lesz valaki, aki segít.
Egy már meglévő magyar wordpress blog.
Egy freeblog és kapcsolódó Riftes klánoldala.
Egy rövidke beszámoló.
És vanegy Renegade nevű MMOs társulat, oldalukon Rift témájú igencsak nemrossz cikkekkel: beta5 összefoglaló, beta6 összefoglaló, egy körkép és egy pöpec leírás a craftolásról.[link] Külön vannak az eu meg a US szerverek, ez egyszerűsíti a kérdést.
[ Módosította: Viktor77 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Playstation 5 Slim lemezes 2027 szeptemberig garancia!
- ÚJ! BONTATLAN! SAMSUNG Q800F 5.1.2 csatornás, hangprojektor/soundbar.
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LENOVO IdeaPad Slim 3 - i7-13620H
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi 11 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mondjuk ez nem baj, sőt.
)