- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wendelke
aktív tag
Pár nap agyalás, ezen, és a HWSW-s topic párszori végigolvasása, majd a kábel elkészíttetése után sikerült.
Egyenlőre csak egy 55 cm-s 50 Hz-s tévén próbáltam ki egy rövid kábellel, majd ezt követően kicsit hosszabb kábellel megyek a 100Hz-s 82 cm-s 16:9-s Panasonic tévéhez.
Jónak tűnik a dolog, de még az elején vagyok. Sok sikert annak aki most próbálkozik vele.
-
frankie!
őstag
Matrox G550-t nem lehet rábírni valahogy a "Speciális időzítési beállítások"-ra?
-
suste
veterán
sziasztok!
valakinek nincsen próbára 1 ilyen "vga (dsub) -> scart" kábele próbára pesten?
köszi!
-
Cosmo71
csendes tag
Sziasztok :-)
Mivel nem ment, 8-napon belül visszavittem a készüléket, és vettem helyette egy
[TX-32LX85P] panasonic tévét. Hát mit ne mondjak, ég és föld :-) A laptopom képe mint a penge, analóg monitor kábellel. Had ne mondjam, hogy a vásárlás úgy zajlott hogy elvittem a laptopot, és bekötöttem a tévébe. Az elsőnél, ami egy más kategóriájú panasonic volt, a képet nem középre rakta, mármint mint a tévé kijelzőjén, hanem belehúzott a szélébe. Így ez egyből kiesett, pedig árban ez lett volna ami jó. A másik próbálkozásnál a tévén, egyből tökéletesen bejött, sőt a pc módban mint monitor van lehetőség fel, le jobra, balra mozgatni, és szineket, sőt élességet szóval mindent állítani. Ez a tökéletes választás, legalább is a számomra. -
korcsi
veterán
Ahogy én jelenleg tudom, ami persze nem biztos, csak ezt olvastam a neten fórumokban, az inteles csipkészlettel nem lehet állítani a VGA kimenetet szabadon (interlace stb.) Tehát ha kapnál is képet, az nem lenne jó, futna meg ilyenek. Ha valakinek más a tapasztalata, jelezze, és akkor én is változtatok az áláspontomon.
-
Cosmo71
csendes tag
Sziasztok
Több napos próbálkozás után kezdem feladni. Nem vagyok sem profi számítógépes, sem kábelvadász, sem kütyüket értő ember. Viszont számomra tökegyszerű lenne hogy van egy [amilo li1818 laptopom]amit szeretnék összekötni mint monitort a [panasonic TX-32LE8PS ] televíziómmal. Vettem hozzá [ilyen kábelt].Összekötés, és semmi. Clonozás, és semmi, kiterjesztés, és semmi.
Tévén állítások, semmi. Kezdem feladni. Mi lehet a probléma? ha valaki tudna segíteni megköszönném
Esetleg személyesen Budakalászon megnézni. Egy barátom laptopját már csatlakoztattuk, s-videó kimeneten, csak onnan a kép nagyon zord volt. Biztosan beállítási probléma van, amikor a tévén álítgatom av1-av2 akkor elekzd dolgozni a laptop, megjelenik a noteszgépen a monitor jele is, mire kipipálnám el is tűnik. Mintha érintkezési probléma lenne. Másik ugyan ilyen kábellel szintén ezt csinálja.
Köszi elöre is
-
Libi79
csendes tag
Köszönöm a gyors választ. Nem értek hozzá ebben igazad van, ezért is kérdezek:-) Nem kell nekem feltétlen rgb-s jel. Csak annyi, hogy tudjam a tv-n a filmjeim nézni:-) Nem tudom mire gondolsz sima tv kimenet eseten, mert a kártyámon csak dvi, vga, és hdmi kimenet van. Viszont a tv-n ugye, az előző tulaj mutatta nekem xbox ment rgb-n, ezért próbálkoztam én is ezzel. De minden más egyszerűbb megoldás is érdekelne. Ahogy írtam az előző vidkártyán volt (7600 gt) svideo kimenet és egyszerűen egy svideo->scart dugón tudtam a tv-re tenni a képet és szépen ment, csak "áthúztam" a filmet és már ment is faszán. Most ezekkel a kimenetekkel szeretném ugyanezt csinálni. Van mindenféle kábelem hozzá, csak olyan nem amivel menne:-) Van egy ilyen vga->rca na ha erre ráteszem a rca->svideo és azt csatlakoztatom a svideo->scart a tvhez akkor esetleg működhet? Próbáltam olyat is, hogy a vga kimenetre kötöttem a tv-t és a dvi-ra egy átalakítóval a gépet, de akkor a pc-n sem volt kép. Olvasgattam valami csoda HAMA direkt pc-tv kábelről, csak azt nem láttam sehol, hogy az mivel csatlakozik a géphez?
Illetve még továbbra is rejtély számomra, hogy miért nem tudom kivenni a pipát az 1-es számú megjelenítőnél az "asztal kiterjesztése erre a monitorra" elől a pipát és a kettes elé betenni?? Mert ha ezt teszem nyomok egy alkalmazt és egyet "pillant" a monitor és ha semmit nem csináltam volna.
-
korcsi
veterán
"digitális jelet nem tudom átalakítani analóggá??!! Gondolom hozzáértő lehetett" Igen az volt, tényleg nem tudod.
A dolog lényege, hogy át kell állítani a vga kimenetet a TV számára ehető formátumba, (50 Hz, interlace, megfelelő képpont frekvencia) enélkül nem is fogsz képet kapni a tv-n, amennyiben rgb-scart összeköttetést akarsz használni, mert a sima tv kimenet nem felel meg.
A beállítás leirása a topikban megtalálható (powerstrip stb.), én linux alatt használom így, ott másképp mennek a dolgok.
Ha jól értettem a problémádat...
-
Libi79
csendes tag
Sziasztok!
Nem találok megoldást, így most már a ti segítségeteket kérném. A Problémám a következő. Adott egy 8600 Gt VGA+HD+DVI kimenetekkel és szeretném összehozni a TV-vel, ami egy "normál" képcsöves 100Hz-s tv. Amin két scart van és egy RCA? video. Azt mondták boltban első körben, hogy a digitális jelet nem tudom átalakítani analóggá??!! Gondolom hozzáértő lehetett. De kaptam egy DVI->RBG átalakítót hozzá és egy RBG->SCART csatit. Örültem, hogy végre mehet a filmezés kicsit nagyobban:-) De hiába kötöm össze, nem látok semmit a tv-n! AV2RGB-re kapcsolom és semmi. Beállítom, hogy DUALWIEW , kiterjesztem az asztalt a másodlagos képernyőre,de elfelejti és semmi! Tudtok valami megoldást? Oprendszer Vista. Továbbá érdekes dolog, hogy ahogy telepítem az Nvidia drivert nem tudom a monitor felbontását 1024x768-as felbontásnál nagyobbra állítani. Sima CRT monitorom van és elvileg az 1600x1200-as felbontást is tudja és tudta is amikor 7600GT-m volt. Azzal tökéletesen ment a tv-zés is egy sima svideo kábeles összekötéssel. -
csurak
csendes tag
Össze szeretném kötni a Notebook-ot a tv-vel, vga-vga kábellel, valamint egy 3.5-ös sztereo hangkábellel. Sajnos a tv-n a kép balra van helyezkedve, a teljes képernyő látszik, de balra igazodva. A beállításoknál teljes képernyő van beállítva keret nélkül. A notiban inteles 965-ös a videókari a tv meg egy LG3000. Mit kellene tennem, hogy a tv-n is teljes képernyőben nézhessem a noti képét?
-
frankie!
őstag
Próbáld meg az itt leírtak szerint eljárni és egy VGA-Scart kábelt készíteni. Ezzel nagyon jó minőséget éretsz el (amit S-videoval, kompozittal nem). NEm tudom, megy-e ezzel a VGA karival és notival, de nagyon érdekelne. Mivel ATI, elvileg mennie kell. Mindenek előtt rakd fel a Power Stripet (és olvasd el az eddigi hsz-kat
)
-
Bocsek
aktív tag
Üdv!
Valaki tudna nekem segíteni nekem? Itt a [link], benne a kérdés adott.
Válasz itt is jó meg a másik topikban is. Ha lehet akkor valami érthető összefoglalásos akár step-by-step leírás kellene.
Előre is köszönöm.
(plusz infó: a laptopomban ati hd3470 videókártya van)
-
korcsi
veterán
-
frankie!
őstag
válasz
frankie! #274 üzenetére
Megvettük a gépet, Intel 945 grafikus kártyával van felszerelve, és úgy néz ki, hogy nem tudom beállítani az időzítési profilokat, mert a Speciális időzítési beállítások szürke marad. Nem tölthető le valahonnan erre vonatkozó patch ehhez a VGA-hoz, vagy egyáltalán nem támogatja?
-
frankie!
őstag
Az mennyire igez, hogy ez csak ATI kártyáknál működik? A húgom most akar vennni egy laptopot, a bennük lévő nVidia, Intel kártyák is megfelelnek erre?
-
frankie!
őstag
Az ikonáthúzást próbáltam, önmagában nem segített, de ha a TV-t állítottam elsődlegesnek, úgy már mentek! Csak az a baj, hogy ilyenkor az asztalt is átpakolja, és ha visszaváltom, akkor se lehet visszarakni.
Csak a "Több monitor engedélyezése" kikapcsolása segít a PowerStrip-ben.
-
frankie!
őstag
válasz
frankie! #270 üzenetére
Na, a 640*480 beállítása megoldódott. Döbbenetes, hogy milyen jótékonyan elmossa a tömörítési hibákat egy Divxnél a TV, amellett, hgoy a részletek megmaradnak, vagy még jobbak, mint a 22-es LCD-n. A Képernyő tulajdonságai - Speciális - Megjel. eszközök - Megjelenítőre kattintva jóllehet ez a felbontás volt megadva, de mégis újra kiválasztva és Alkalmazva jó lett.
Most a pozicionálás nem megy, se a PowerStrip-el, (nem tudom szűkíteni-nyújtani, ehelyett elmozgatja), az ATI vezérlőpaneljéről állítva meg elkezd futni a kép a legkisebb állításra. Végül is csak a fejléc marad le így, ami zavaró...
Még vmi: játékok futtatását nem lehet valahogy megoldani?
-
frankie!
őstag
válasz
frankie! #261 üzenetére
Sziasztok! Végre MŰKÖDIK nálam is az áhított összekötés.
Rengeteget szenvedtem vele, mire sikerült működésre bírni, de megérte. Egyelőre CAT5 UTP kábelekből készítettem én is.
Azért leírok néhány kérdést és észrevételt amik felmerültek:Hála repasi beállításainak, nekem is az általa használt 720*576 felbontást sikerült először beállítanom (ami ugye nem jó, mert "scrollozni" kell, nem fér ki a teljes kép. Utána belőttem a 640*480 VGA módot is, (ami gondolom a legtöbb CRT TV-nek a natív felbontása) de valamiért mégsem állította be jól a PowerStrip, mert ugyanúgy lemaradnak a kép szélei mindkét irányban. Nyomtam egy Print Screent mindkét esetben, de mindkettőnél 720*576 méretű a "kis kép", ez is ezt igazolja. Mi lehet a baj? Ez a legfőbb problémám.
A képek kristálytiszták és a színtér is érezhetően jobb az LCD monitor után. A szöveg is éles, de itt néha zavaró a váltottsorosságból eredő remegés. Ez pl. ha eredeti mpeg2 DVD anyagot néztem rajta, szétesett a kép, ezen remekül segített a VLC Player Deinterlace beállítása. Lehet hogy hülye kérdés, de nem lehet valahogy pl. a PowerStrip-el, vagy a Windowsban hasonlót beállítani az "állóképre" is?
A legtöbb videolejátszó program működik, de pl. az MPlayer képe nem jelenik meg, helyette egy zöld mezőt mutat. Ez mitől van?
Néha csinál olyat, hogy 10-15 egy pixel vastag sávban, vízszintesen elmozdulnak a sorok. Arra gondolta, hogy ez talán az árnyékolás híján összeszedett zajok miatt van.
Emiatt tervezem, hogy készítek egy jobb kábelt, CAT7-ből (ami korábban máshoz bevált), ami érpáronkánt Al fóliával és az egész réz harisnyával van árnyákolva így. Csak ez a külső borítással együtt jóval merevebb kábel, ezért olyasmi szerelhető VGA csatlakozót szeretnék venni, ami oldalra vezeti el a kábelt, mint a SCART. Valaki hallott ilyenről? -
Hali!
Örülök, hogy már nálad is üzemel egy ilyen.
Annyit még mondanék, hogy
- érdemes a 2elemes megoldást választani, mert tovább jó a 2elemmel, később fog lemerülni a kapcsolási szint alá.
- ha nem túl hosszú a kábel, akkor érdemes esetleg a VGA egyik csatlakozóját használni egy ellenállással, ami szintén adhatja a feszültséget és ekkor nem kell külön elem.Üdv: Sopi
-
cock
tag
Köszönöm mindkettőtöknek! Megy a cucc!
Valóban csak az volt a baj hogy Clone módban próbálkoztam. Kiterjesztett asztallal mindkét tévén pompásan megy.
Viszont azok akik meg akarják építeni a kábelt és azok akik 2 elemmel használják, azoknak mondom, hogy nyugodtan használjatok 1 elemet. Mindkét TV-mnél a 1.5V elég volt, hogy RGB-be kapcsoljanak. Az idiots.org-on is azt írják, hogy 1V és 3V között kell lennie.
Valamint csak ajánlani tudom a CAT5-ös UTP kábelt erre a célra. Én ezt használtam és a kép tökéletes, nem zajos. (kb 5 méteres a kábel). -
cock
tag
Ja igen és tiling kikapcsolásával is próbálkoztam mindkét TV esetében, de nem változtat semmit.
-
cock
tag
Sziasztok!
Én is megépítettem ezt a kábelt, ahogy a http://ryoandr.free.fr/english.html oldalon meg van írva. Laptopról szeretném kivezetni az RGB jelet, mert nincs TV-out és mert hallottam hogy ez sokkal jobb minőségű. A laptopban egy ATI Radeon Xpress 200-as integrált videócucc van. Power Strip teljes mértékben támogatja. Nem csak felismeri, hanem a felbontást és a friss.frekit is át tudja állítani. (Ezt onnan tudom, hogy sima CRT monitorra ha kivezetem és beállítom a Clone módot az ATI CCC-ben, majd powerstripben átállítok valamit, akkor az a monitoron is úgy jelenik meg (a monitor menüjben meg lehet nézni az aktuális felbontást és friss.frekit)).
Van 2 TV-m. Az egyik egy elég régi Watson 50Hz-s PAL tv, de a scartja támogatja az RGB-t. Valamint van egy "újabb" 16:9-es 82 centis Philips 100Hz-s világvevőm (azaz támogatja a PAL,SECAM, és NTSC szabványokat is, azaz elvileg a 60Hz-t is) és természetesen ez is tudja az RGB-t.
A Watsonnal próbálkoztam először. Ugyanazt megpróbáltam mint a sima monitornál: Clone mód + powerstripben beillesztettem azt a 3 beállítást amiket az előbb említett oldalon közöltek (720x576 PAL, 640x480 NTSC, 720x480 NTSC). Természetesen először a PAL-t próbáltam hiszen ez a TV elvileg csak azt tudja. Diagonálisan futott a kép, ezért a Scart csatiból kivezettem egy-egy kábelt amiket 16-os és a 18-as lábhoz forrasztottam, és egy 1.5 voltos elemhez érintettem a 2 kábelt, hogy RGB módba váltson a TV. Valóban így lett. Megváltozott a kép, ugyanúgy futott csak vertikálisan és azokat a színeket véltem felfedezni amik a desktopomon is voltak. (Később átállítottam a windows témát egy teljesen más színre hogy biztos legyek benne, tényleg azt érzékeli e a TV, és valóban így van a TV-n is olyanra változtak a színek. Sajnos a kép annyira fut, hogy megállapítani mi van rajta nem lehet, csak a színeket). Érdekes, hogy leglassabban akkor futott a kép mikor 640x480-as NTSC módba tettem. De lényeg, hogy mindhárom módnál kivehetetlen a kép, annyira fut. A kérdésem az lenne, hogy ez milyen hibára utal. A honlap alapján azt jelentené, hogy NTSC módban vagyok, és PAL kéne. De ahogy mondtam azzal is kipróbáltam. Az hogy eddig eljutottam, az azt jelenti, hogy szinkronjel közösítőre nincs szükségem, azaz az ATI kártyám ezt már tudja, ugye? Vagy elképzelhető, hogy mégis ez a hiba? Esetleg a forrasztással lehet baj?
Érdekes az is, hogyha a CRT monitorra kivezetve próbálom meg a PAL-t és megnézem a monitor menüjében a beállítást, az 60Hz-et ír friss.frekinek. Nem tudom eldönteni, hogy most a monitor húzza fel 60Hzre, azaz 60Hzen jeleníti meg az 50Hz-es jelet (Pont úgy mint a 100Hz-es TV-k esetében, amik 50Hz-es jelet jelenítenek meg 100Hz-en) vagy pedig valóban lehet hogy 60Hz-es a jel amit az ATI-m kiad, mert nem képes 50Hz interlacedre?
Na mindegy gondoltam kipróbálom a Philipsen, hiszen az támogatja az NTSC-t ami 60Hz-es, tehát gondoltam azzal nem lesz baj. Ezen a Philipsen viszont zajzár van amit nem lehet kikapcsolni, azaz ha zajos a kép akkor nem mutat semmit. Végigpróbáltam ugyanazt mint a Watsonnal, ugyanazt a 3 beállítást de semmitse mutat. Azt viszont tudom, hogy érzékeli a TV, mert ha újraindítom a gépet, akkor a Windows indulásáig a TV kirak fekete alapon, két fehér téglalapot egymásmellé.
Már azt is megköszönöm, ha valaki csak elolvasta a(z) (s)írásomat, de ha valaki bármi tippet, ötletet tudna adni, vagy legalább meg tudná mondani mi a hiba, az lekötelezne. -
Tojcika
csendes tag
tojas17@freemail.hu csak az elöbb el csesztem
-
Tojcika
csendes tag
Sziasztok!
nekem egy olyan gondom van a laptopomon nincs s-video kimenet csak az RGB vagy mi a szösz.nem igazán értek hozzá de asszem ez a neve.
Szóval vki tudna nekem segiteni abban h hogyan lehetne a TVre kitenni a jelet?azt tudom h kell egy euroscart csatlakozó a másik végére meg egy ilyen RGB cucc.Kell még hozzá vmi a kábelen kivül?és azt milyet vegyek?ja meg kelene nekem egy kötési rajz h meg lehessen forrasztani az egészet.
Ha vki segitene annak nagyon örülnék mert már régóta szenvedek ezzel.
Erre irjatok ha tudtok vmi segiteni lécciojas17@freemail.hu
Előre is köszönök mindent -
Adams86
csendes tag
Üdv!
Nekem olyan problémám lenne hogy laptop user vok és sajna nincs s-video kimenetem...
és 15 ezer forintot nincs kedvem, se pénzem kiadni egy átalakítóért szóval egy ilyen http://www.csatlakozok.hu/product_info.php/cPath/40003/products_id/1457 kábel jó lenne e nekem hogy összekössem a tv-vel a laptopot!
amugy integrált sis videókártyám van a laptopban! -
korcsi
veterán
Integrált nf6100 il. 6150-el működhet ez a megoldás?
-
korcsi
veterán
válasz
wassermann #254 üzenetére
Hát igen, ma próbálkoztam megint, és ha desktoppot is akarok, kb 528 sor a maximum ami teljes mértékben látszik. A 720x540-et be tudom lőni filmezősre, néhány lelógó pixelsorral.
-
korcsi
veterán
válasz
wassermann #252 üzenetére
Így van a kép középen, úgy hogy minden részét látom, a 625-öt sornál, ami a szabvány PAL sorszám és csak ennyi látható belőle
, még lehet persze finomítani, a képpont frekivel játszani és hasonlók. Érdekes a DVD amúgy mert 4/3-as képarányt feltételezve 720*540 lenne a felbontás.
-
korcsi
veterán
Nah, tegnap megcsináltam a cuccost, igaz most már linux alól nyomom és így egyszerűbb is volt a dolog, csak a xorg.conf-ot kellett szerkesztgetni, amíg jó nem lett a kép...
Ezzel a modeline-al sikerült összehozni:
Modeline ''728x528pali'' 15.38 728 754 899 984 528 555 615 625 -hsync -vsync interlace
És úgy néz ki, megvan a függőleges csíkra is a gyógyír, földeletlen a gépem, mert itt a szobába csak ilyen konnektor van, ha a radiátor felé leföldeltem a gép házát eltünt a csík, csak mikor sokadszorra érintettem oda, egyszerűen lekpcsolt a táp! Szóval ha ezt fikszre megcsinálom, tökéletes lesz.
Csodás képe van.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Formula-1
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest