- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunkomen
aktív tag
-
Az ugye mindegy, hogy a töltő márkája Ericsson vagy Sony Ericsson?
-
Sucuka
senior tag
-
Ericsson T29s-hez milyen töltő való?
-
Sucuka
senior tag
Igen.
(Kapaszkodás
) Ez egy ROM6 verziójú Nokia 8210 volt. Amíg meg nem kapta az általam magyarított 8250 fw-t. Előzetes ismereteknek hála, sikerült 3 másik készülék (3310, 8210, 8250) fw-jéből az eredeti gyári Nokia szövegeket kinyerni, és a megfelelő progikkal beleintegrálni a 8250-es fw-jébe. Mint az köztudott, a 8250 távol keleti piacra szánt készülék, ergo ki sem került olyan PPM-mel, amiben európai nyelvi csomag lenne az angoln kívül. Na Sucuka ezt megoldotta szépen magának
Persze DCT-3 telót nem nagy kunszt hekkelni, de mire kiagyaltam, hogy a távol-keleti kódolású fw-ben minden ékezetes karakter rendesen jelenjen meg... na az szép volt.
Az előző képen meg látszik hogy "madzsarú beszé" (by Pákó)
-
MurdR
veterán
Tud valaki 10 alatt szép r520-at?
minolta5 megy pü.
-
zorzy4
addikt
Valakinek pesten, nincs kölcsön egy bármilyen működő, sata vinyója vagy ssdje?
-
Sucuka
senior tag
válasz
zorzy4 #28175 üzenetére
Igaza van minolta5-nek. Ha az SMS unicode karakterkódolásban van küldve, és abban is továbbítja a központ, akkor nem fog megjelenni olyan készüléken, ami csak a GSM 7 bites karakterkódolást támogatja. Próbálj meg egy ékezet nélküli sms-t írni, vagy egy régebbi telóról küldj rá valamit (pl Nikoáról vagy Ericssonról), de azt is ékezet nélkül.
-
a Bosch 909 Dual S nem jeleníti meg az SMS-ek tartalmát.
mi lehet a hiba? -
válasz
quailstorm #28171 üzenetére
tudom hogy nem kompatibilisek, csak feltűnt, hogy a felülete a Psion palmtopnak hasonló, mint a 7710 vagy épp a 9500 felülete.
-
ferret77
aktív tag
Ez megéri, ha kell valamelyikőtöknek [link]
-
bunkomen
aktív tag
-
Sucuka
senior tag
válasz
Sucuka #28165 üzenetére
Jut eszembe, ezt sikerült "megbulizni": http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefon/nokia_mobiltelefon/nokia_n_sorozat/nokia_n93i_billentyuzet_bizonytalan_1898692346.html
Remélhetőleg nincs nagy hibája, ha mégis, akkor majd valami lesz.
-
stufen2
aktív tag
válasz
Sucuka #28161 üzenetére
Bemész a Leila gsm-be Bp.-n a Nyugatival szemben. 2500ft/db, én 2 éve használom munkás telefonnak "mezőgazdászként" majdnem tökéletes még mindig rajta van a kijelző védő fólia. De sztem utgy, de kiválló minőségű, ha 2 évig koszos földes kézzel tapogatom napi használat mellett, és nem foszlik esik szét.
-
nem.
az oké, hogy volt az epoc 1-5-ig, majd a 6-ostól Symbian OS-re nevezik.
De ettől független a szoftverkörnyezet (elfejeltettem, hogy a Symbiannál nem csak egy UI-ról van szó, hanem annál jóval öszetettebb.)
Kb. a 90-es években volt EPOC. Akkor a Nokia elékszítette a saját S60 rendszerét, majd később az S80-at és az S90-et is.
Az EPOC felülete (nem tudom mi a neve) és az S80 illetve S90 kísértetiesen hasonlóak, pedig a Nokia másik két felülete (S40, S60) totálisan eltér.
Csak ez a fura nekem, és ezt kérdeztem, hogy ez pontosan hogy van? -
ferret77
aktív tag
Szerintetek ennyit ér egy 6630 kamerás dokkolóval együtt?
-
MurdR
veterán
Esetleg valakinek, korrekt áron szép 6310i.
http://olx.hu/hirdetes/retro-telefon-gyujtoknek-ID1vrQl.html
-
MurdR
veterán
válasz
quailstorm #28152 üzenetére
Ez a stílus itt nem divat.
Más: Urak. Mennyit ér egy karcmentes ericsson R520m? Ezüst, az akkuján 1-2 pici karc, maga a telefon karcmentes. Csak sajna töltőn kívül más nincs hozzá.
-
MurdR
veterán
válasz
quailstorm #28152 üzenetére
-
-
quailstorm
félisten
Baj ha zavar hogy hülyeségeket írogattok? Vagy hagyjalak meg benneteket a magatok világában?
(#28147) sz.balazs.95: ugyanazokat a funkciókat látják el a droid launcherek. Hatalmas különbség nincsen. Csak design meg hardvergyorsítás. Túl azon hogy semmit se befolyásol abban, hogy egy alkalmazás hogy fut. Míg symbiannál az hogy UIQ vagy hogy S60, az teljesen más programozást igényel. (funkciók hozzárendesése gombokhoz, cascading menük, fülek tabok, ha nem akarsz alapból UI-t írni az appodnak a gyári használod)
Android launcher az a symbian téma szintjén van majdnem. Csak szabadabb. Bár ugye SPB symbire is van.
-
MurdR
veterán
válasz
quailstorm #28150 üzenetére
Nem nem, megint Te kezdesz túlságosan is belemélyülni a dolgokba.
'Itt egyszerű emberek vannak, egyszerű problémákkal. -
quailstorm
félisten
Most ti már megint kavartok.
Ez UI. A kernel ugyanaz, a hardver is. Csak az API hívások egymás közelébe sincsenek, de még a bevitel módja se.
Olyan mint linuxon az X.org vagy a wayland. De ugye vannak ilyen durvaságok is mint a telefonos full alternatív megoldások. Mint a harmattan, vagy a BB OS10. N900 azért volt nagy ász mert xorg alapú. Gyakorlatilag bármilyen asztali appot elfuttat módosítás nélkül.
A Symbian 9.1 alap egy W950-nél vagy egy Nokiánál ugyanaz. Csak a felület nem.Egyébként az EPOC-ot anno Intel X86-ra fejlesztették ki, első PDA-k úgy is jöttek ki. 386-os gép.
-
MurdR
veterán
A ezek összeolvadtak.
"az EPOC kifejlesztése a Psion nevéhez fűződik, a Series 80 és 90 pedig a Nokiáéhoz." - az s80 a symbianhoz fűződik, amiben akkor már benne volt a Psion és a Nokia is, mint alapítók.
Más: van valakinek Motorola Accompli 008-asa? Nyertem" egyet vaterán, de akku sz.r, töltő nincs. (Mondjuk tán a töltő a legkevesebb mert az szerintem vagy a v50esével vagy a v60aséval kompatibilis.)
-
MurdR
veterán
Olvasd el még kétszer amit bemásoltam
"Amikor a konzorcium megalakult, még az 5-ösverziónál tartottak, ekkor azonban a rendszer is új nevetkapott: Symbian OS lett belőle."
Nem ez volt a kérdés?(Nem bunkóságból, csak tényleg nem értem melyik része nem tiszta, azért kérdem)
-
MurdR
veterán
"Története
A londoni székhelyű Symbian Software-t 1998 júniusában a
Psion Software , a Nokia, a Motorola , és az Ericsson
alapította. A rendszer alapjait a Psion kezdte fejleszteni
kézi számítógépei számára EPOC néven, még a 1980-as
évek végén. Amikor a konzorcium megalakult, még az 5-ös
verziónál tartottak, ekkor azonban a rendszer is új nevet
kapott: Symbian OS lett belőle.
1999 -ben csatlakozott a Matsushita (Panasonic ), majd
2002-ben a Siemens és a Sony Ericsson . Az első
okostelefon a 2000-ben megjelent Ericsson R380, illetve
2001-ben a Nokia részéről a 9210-es kommunikátor, amely
a rendszer 6.0-s verzióját futtatta. Az igazi áttörést a Nokia
7650 -es készülékén bemutatkozott Symbian OS 6.1
jelentette, ez indította el az S60 és a Symbian
sikertörténetét."Forrás: wiki
-
jól sejtem, hogy az S80/S90 UI javarészt az EPOC-ra épül?
-
azt tudtátok, hogy a Nokia 8110 flipjének van félállása?
-
stufen2
aktív tag
-
stufen2
aktív tag
-
LaciGSM
aktív tag
Gonoszak vagytok!
Szét kell szedni, a flip mechanikát jól meg kell takarítani, nézd át,semmi nem lóg, kikopva, stb.. esetleg rugón húzni picit, illetve nyomd összébb picit azt a lemezt, amibe beakad! (ha jól emlékszem) aztán hajrá. Nekem is volt ilyen gondom! de megcsináltam! 2db karcmentes 7110-em van, tökéletes a flip mindkettőn! -
MurdR
veterán
Na már kotorja elő a töltőt.
-
-
ha a 7110 fedele csak többedik próbálkozásra zár be, akkor az minek a hibája?
-
zorzy4
addikt
Psion revo pda, és, vagy nokia 8110 érdekel valakit?
-
KSparrow
őstag
válasz
korcsillio #28114 üzenetére
Persze, nekem is van, teljesen felújítva egy fehér meg egy fekete, illetve két fehér proto.
-
válasz
korcsillio #28114 üzenetére
nekem meg lesz
más: Bosch 909 Dual S-hez létezik vékonyított akku?
a mostani kissé idétlen, mert meredeken kidudorodik a hátlappal együtt. -
korcsillio
addikt
Frissen szerzett 6310 leesett és kikapcsolgat
Nincs valami ötlet mi lehet a baj? -
bunkomen
aktív tag
Hétvégi szerzeményeim:
Ez a trio 500ft volt. A 2110 belsejét hasznosítom, a 1610 antennáját és gombsorát, a 1011 pedig szimplán hiányzott a gyűjteményből.
Ez az aranyos csupán 2000ft volt és kaptam pluszba gyári fekete fóliás előlapot (fekete hátlap híján sokra nem megyek vele egyelőre)
Továbbá ez az angol, csúnya házas, de amúgy hibátlan 6510 eladó 2000-ért. Beszámoltam egy telóba, de nem tudom miért, amikor már megvan
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest