Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Mini PC
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
válasz
Claude Leon #2921 üzenetére
Nah erről ennyit.
LinuxMint látta a meghajtót, de nem tudta megnyitni.
Rákerestem mit lehetne tenni, persze kizárólag parancssoros megoldások vannak, mint a kőkorban.
Egyik végül működött, felcsatolta a jbod kötetet.
Próbaképp elkezdtem egy másolást 100MB/s, ekkor kicsit jobb lett a kedvem, mégis csak jóval több mint a hálózaton keresztül 6MB/s.
Film könyvtár másolása még így is kitartott 2 órát.
Visszatettem a NAS-ba a vinyót, ekkor jött a pofára esés, semmi nem látja a hálózaton.
Ennyi szarakodás után.
Kiváló példa arra mit korábban írtam, mindig kudarc a vége.üdv
szabi -
-szabi-
addikt
válasz
Claude Leon #2921 üzenetére
Nah, majd héten teszek egy próbát valami minimalista linuxmint jó lesz.
Jól tudom látni fogja az ntfs win meghajtóm, de jbod nas meghajtó is elérhető, írható?üdv
szabi -
-szabi-
addikt
válasz
Claude Leon #2916 üzenetére
Sejtettem, de eddig ahányszor próbálkoztam linux-al, mindig kudarc volt a vége.
Próbáltam totalcommander alá plugin-t, de nem látta a meghajtót.üdv
szabi -
-szabi-
addikt
válasz
Claude Leon #2912 üzenetére
Szia
Tudom, hogy win nem látja. Erre kellene megoldás másolni tudjak rá.
üdv
szabi -
< CyberBob >
őstag
válasz
Claude Leon #2911 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
kristee
tag
válasz
Claude Leon #2873 üzenetére
Azt értem rajta, hogy beállítottam a json-ban ezt:
"watch-dir": "hely",
"watch-dir-enabled": true
Mégsem megy, illetve egyszer feltűntek a listában de aztán újra elvesztek belőle, uh inkább hozzá adtam kézzel.
Majd kísérletezem, hogy mi lehetett a bibi. -
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2875 üzenetére
Ha véletlen sikerülne a smart telepítése abból még lehetne adatot kinyerni? Partíciós táblát hogy tudom ellenőrizni? Sajnos csak hétvégén leszek újra otthon csak akkor tudok írni majd.
-
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2873 üzenetére
A 2.83 verzióhoz az általad linkelt program csomagot kellet volna telepíteni, de azzal már nem szórakoztam.
Esetleg ez a hiba ami nálam következet be ez HDD baj lehet vagy csak valami összeakadt a szoftverbe?
Vagy érdemes lenne valamelyik összetevőt cserélni? -
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2865 üzenetére
Köszi akkor meg van pár hétvégére a elfoglaltság
Am nekem sikerült a 0.7-es ffp-ét telepíteni és sokkal jobb volt mint a 0.5 vagy lehet hogy régebbi volt még fent nekem. Dlna megosztása pedig a gyárihoz képest csúcs szuper volt simán vitte a FHD filmeket feliratokat több hangsávot is. És a TM is nagyon jól működött.
Csak most kicsit szünetel.
-
kristee
tag
válasz
Claude Leon #2862 üzenetére
Bocs, igen txz volt
-
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2863 üzenetére
Értem!
Akkor ha jól sejtem marad az újratelepítés ? -
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2860 üzenetére
Igazából pendriveren volt.
Most el kezdtem lementeni róla a fontos dolgokat!De egy kérdés ha törlök róla akkor lehet elindul? Vagy téged nem győzött meg a 3TB -os támogatásos link?
-
kristee
tag
válasz
Claude Leon #2852 üzenetére
Jó kérdés, amit itt a fórumon ajánlottak tgx vagy milyen repót abból a legújabbal.
Majd vissza keresem.htop-ra ötleted esetleg hogy honnan szedjek?
-
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2857 üzenetére
Szerintem nem! Mert másoltam róla le. Am ami módszerrel probáltam az ez volt LINK Ezt még anno Veze segítségével írtam össze akkor működőt most nem akart még a gparted se ismeri fel mert hogy sérült vagy valami ilyesmi felíratott ír ki. Viszont ez a NAS Data Recovery tökéletesen működik amit sikerült legnagyobb sebességet elérni az a 15MB/S. Ha Esetleg SSH-n meg tudod mondani hogy mit kellene megnézni mert szerintem annak működnie kellene.
3TB támogatás: [link]
-
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2855 üzenetére
Kivettem belőle a HDD-ét! Működik látok róla mindent! Viszont próbálkoztam az Ubuntus megoldással de az nem ismerte fel. Viszont a Windowsra találtam valami NSA Recovery programot ez hibátlanul olvassa.
Esetleg ötlet másolás közben adta meg magát a rendszer. Egyszer csak eltűnt. Van értelme felrakni a Smartot?
Vagy egy teljes újratelítés a javaslat? (Kicsit sok az adat közzel 2TB a HDD 3TB-os )Üdv:
Fecó -
Claude Leon
senior tag
válasz
Claude Leon #2852 üzenetére
Sikerült minidlna-t felerőltetnem a 0.5-ös ffp-re, a tv látja, majd meglátom, hogy érdemes-e erre cserélnem a gyári mediaservert.
(apró hiányossága, hogy a 8200 porton egyelőre nem elérhető, vmi upnphttp vagy miaszösz írkál mindenfléléket a logba) -
kristee
tag
válasz
Claude Leon #2847 üzenetére
Hogy tudtad rávenni hogy nice 18-al induljon, nekem nem akarja megenni sehogy, el tudod küldeni akár privátban a beállításaidat?
Köszi -
kristee
tag
válasz
Na megvan, először a #820-as hozzászólásban jött elő a téma, a hiba amivel elszáll:
can't resolve symbol '__aeabi_atexit'
Nem igazán találtam rá megoldást, csak azt hogy ne 0,7 hanem 0,5 ffp-t toljunk fel -
kristee
tag
válasz
Ha már itt vagyunk, akkor a 0.5-höz htop csomagot nem tudsz esetleg?
Már előkerült itt a fórumon is, hogy mit keresett ami nem ment neki, mindjárt előkeresem mi volt az fejből nem emlékszem -
kristee
tag
válasz
Claude Leon #2845 üzenetére
Nekem is 0.5 van fent, a 0.7-el nem ment a tm
Este megnézem majd a htop-ot. -
kristee
tag
válasz
Claude Leon #2843 üzenetére
Vinyó az tuti h jó.
A top-ban memóriát eszik sokat a wsgi procit meg a transmission terheli olyan 75-95% között attól függően, hogy mit és mennyit tölt egyszerre.
2-3 torrent van egyszerre elindítva jelenleg. -
Game78
tag
válasz
Claude Leon #2829 üzenetére
Ssh-n elérem csak a json-t nem engedi szerkeszteni, hiába admin ként vagyok.
-
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2823 üzenetére
Szerintem a "frissítés" megérte mert sokkal gyorsabb lett a NSA 210. Dlna sokkal gyorsabb lett nem akad meg a 3D film se. A gyári Dlnaval voltak problémák. És a CPU és memória használat is jóval kevesebb lett.
A pendriveres megoldás nekem bejön mert ha valami baj van vele csak újratelepítem és kész. -
Claude Leon
senior tag
válasz
Claude Leon #2822 üzenetére
Már szempontból viszont évek óta virít a gyárilag telepíthető holmik között az ffp(0.7), így szükségtelen a pendrájvos hacacáré.
Más kérdés, hogy (nem emléxem,hány éve történt) amikor legutóbb frissítettem a .tm-t, nem néztem rá a gyári "extension"-ökre, mert azon nyomban betoltam volna. Így, utólag inkább nem piszkáltam, mert nem mindig sikerül a meglevő seedeket visszaindítani, van pár ósdi linuksz iso, amit néha valaki keres, holott rendszerbiztonság tekintetében igencsak eljárt felettük az idő.
Amíg nem kényszerülök valamit cserélni (ami már a vasat is érintheti), addig leragadok a 0.5 veszélyesen elmaradt készletnél. -
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2814 üzenetére
Gondolom nekem szántad a választ! Köszönöm szépen! Akkor csinálok egy újratelepítést a pendrivernek! Vagy valahogy lehet frissíteni az ffp-ét?
-
ReJim
őstag
válasz
Claude Leon #2772 üzenetére
Ohh, erre nem is gondoltam. Ott volt dinamikusra állítva, most statikusra állítottam, majd következő újrainduláskor kiderül. Köszi.
-
rőlyy
csendes tag
válasz
Claude Leon #2757 üzenetére
nem aktivak,nem csatlakozik senkihez,csak ritkán 1 aktiv,de az is pár másodperc mulva szétkapcsol. van néha olyan,hogy csatlakozik órákon keresztül de fel nem tölt semmit. ha hagyom futni egy óra után egyébként is elakad mind(ilyenkor megállitom,elindítom és megint 1-2 másodperces feltöltés). eddig 30/3as netem volt de váltottam 60/6osra és azzal is maradt ugyanaz. nincs valami beállitási lehetőség,ami miatt szétkapcsolhat?
-
aiminet
tag
válasz
Claude Leon #2750 üzenetére
Most már jo lett sokat segitett Anonymus23-tol! tényleg köszönöm!
-
veze
őstag
válasz
Claude Leon #2743 üzenetére
Én bepakoltam neki 100-150 torrentet seedbe ( volt amikor többet is)
De egy idöben nem eengedtem csak 5-8 db--ot aktivan feltölteni. arra is volt sebesség limit.
Ha egy kilépett ( mert mndjuk kész lett a letöltö, a seedben készen álló 150-ből belépet rögtön egy másik, ennyiből mindig akadt olyan ami ment volna.igy aztán nem terhetem agyon a procit de a sávszélességet ( vagy ami engedélyezett volt neki) mindig full kihasználta. Ha engedtem volna aktivan feltölteni 6-8 helyett 35-öt, akkor annyiba belekapott volna mindegyiket próbalta volna és csak negosztotta volna, Ugy már nem volt jo szerintem. De..felesleges is lett volna ennyivel erőlködni, hisz éjjel nappal ment, szép csendben teszi a dolgát, és így is hihetetlen eredményekre képes anélkül hogy az ember járatná a gépét.. pont ez a lényeg... -
aiminet
tag
válasz
Claude Leon #2740 üzenetére
egy szál 25mbit ennyi! feltöltés 1.5mbit birja.
-
veze
őstag
válasz
Claude Leon #2740 üzenetére
nálam a 30 MBit-es netet csumára kihajtotta.
szerintem még többet is bírt volna.
viszont...
Amig a routeremen ( linksys wrt54gl) ddr wrt firmware volt, addig csak kb 20 MBit ment át, több nem..
Amikor tomato-ra cseréltem onantól átjött rajta teljesen.
Tehát azt is érdemes vizsgálni hogy egyéb hálózati elemek lehetővé teszik e.
Továbbá egy letöltés sebessége lehet 100Mbit is, ha nincs elég seeder, vagy nem tud csatlakozni egyéb belállitási paraméterek miatt csak x darabszám, és azok pont nem seedszerveek hanem esetleg otthoni kisebb up sebességü felahasználok.. akkor megint nem lesz a sebesség fullon hajtva
Egyébként meg pont azért jok ezek a cuccok többek közt, hogy betesz az ember egy letöltést és ott hagyhatja, nem is kell full sebességen menni ( én még le is korlátoztam idönként) aztan megnézi egy óra mulva, vagyha este berakta, akkor reggel, és tuti mindent megcsinalt ami feladatot kapott -
Btandras
csendes tag
válasz
Claude Leon #2719 üzenetére
Köszönöm.
Már csak azt kell kitalálnom hogy hogyan tudom beállítani a routert hogy normálisan engedje a feltöltést.
Estetleg arra valami ötlet? -
hzx0
aktív tag
válasz
Claude Leon #2675 üzenetére
Köszi . Egyébként deto ugyan az a problémám mint @Joshinak
-
dmc
aktív tag
válasz
Claude Leon #2620 üzenetére
És azt hogy kell csinálni?
-
F34R
nagyúr
válasz
Claude Leon #2612 üzenetére
nem erre gondoltam, watchdir beallitva , de nekem ugy kellene ha tobb watchdirbol olvasna a torrentet es kulombozo destination folder toltene.
-
Fun_Thomas
újonc
válasz
Claude Leon #2594 üzenetére
Szia
Igen bár szerintem a második lemezt nem használta valamiért.
De legalább történt változás
Lefutott az ellenőrzés és "Rendben"-nek írta a lemezeket úgy nézem hogy használja mind a kettőt. De sajnos egy hiba megmaradt ami a legalsó képen látható, hogy nem működik a megosztás
Még adminként sem enged hozzáférést. Csináltam egy újabb ellenőrzést és akkor hibával kiszállt és xfs_recovery programot emleget, hogy azzal megoldható a hiba de sajnos nem nagyon értem a működését.
Azt tudom hogy linuxos a program de a paraméterezését nem értem sajnos nem igazán vagyok linuxos. Írt valami -L opciót de az valami törlés amit nem igazán szeretnék. Ha tudsz segíteni azt szívesen veszem. Gyenge a linux tudásom a NAS tudásomról meg ne is beszéljünk.Köszönöm hogy segíte(tek)sz
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Claude Leon #2591 üzenetére
Tévedtem, nem előztek meg, csak a google találatot nem néztem alaposan át.
/i-data/.zyxel/zy-pkgs/etc/exports az nfs gyökere -
batabe
senior tag
válasz
Claude Leon #2494 üzenetére
root és admin.
tm settings file-jában root user van megadva.
-
batabe
senior tag
válasz
Claude Leon #2492 üzenetére
erre meg ez a válasz
root@nas-batabe:~# ln -s /ffp/bin/busybox /ffp/bin/sh
ln: failed to create symbolic link `/ffp/bin/sh': File existsamúgy a transmission első sora rendben van
-
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2475 üzenetére
Linux alatt csináltam.
3 TB -s vinyóra fel az nsa dolgai majd ki a NSA-ból be a gépbe fel csatoltam a meghajtókat majd átmásoltam az adatokat. Linux alatt tökéletesen működik lát mindent. Úgyhogy nagyon nem értem mi a baja. De lassan már ott járok hogy még a végén kell egy külső doboz amin át másolgatja. De mire 800 GB-át másol usb-én .....
-
feco93
tag
válasz
Claude Leon #2473 üzenetére
Semmi eltérést nem látok. Én inkább olyanra tippelek hogy a hirtelen nagy fájlokat tartalmazó mappákat nem ismeri fel vagy nem tudom de lassan már ötletem se lesz hogy másoljam át a közzel 800 GB az új HDD-re. Mert a NSA copy funkcióját nem szívesen használnám de lehet ez lesz a vége
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Claude Leon #2455 üzenetére
Mármint ha engedélyezed ezt a funkciót akkor mik vannak itt?
-
pomk
őstag
válasz
Claude Leon #2436 üzenetére
Oda is írtam. Válasz nem sok érkezett...
-
pomk
őstag
válasz
Claude Leon #2434 üzenetére
Jelenleg a Bast Castle v1.03 verzió van rajta.
Értem. Akkor a böngészőben meglesem a letöltés helyét.
Köszönöm a segítséget! -
shteer
titán
válasz
Claude Leon #2352 üzenetére
Es dragabb is
-
csozsi
tag
válasz
Claude Leon #2347 üzenetére
Nem, ez már a vinyóra telepített verzió volt, abban a hiszemben, hogy megoldódnak a sebesség gondok.
-
csozsi
tag
válasz
Claude Leon #2332 üzenetére
Nos ezt megtettem, az egész start mappa tartalmával., és így totál leállt az ffp működése.
Negatívum: nem tudom elérni telneten,és ssh-n a rendszert. (és nem férek hozzá bizonyos fontos adatokhoz, melyek tartalmazták az ffp tevékenységét.
Pozitívum: 26000 kb/s körüli sebességgel tudok másolni róla, miközben egy dvd struktúrájú filmet nézek róla. A másolás ideje alatt a processzorterhelés 98-100%-os, utána 2 (kettő!!!) %, amit nem láttam már kb egy éve.Mivel új eszköz váltotta fel, a benne lévő 2 terás vinyók "más, fontosabb beosztást" kaptak, így a készülék akár eladóvá is válhat, ha valakit érdekel. 2011.08.03-i vásárlás. Dobozában.
-
csozsi
tag
válasz
Claude Leon #2332 üzenetére
Igen, hiszen az egész téma arról szól.
Köszönöm. -
Doosa
aktív tag
válasz
Claude Leon #2319 üzenetére
aha megvan, köszi. Nem javított sokat a dolgon sajna. Nincs rá mód, hogy lehessen ezen egy kicsit tuningolni?
Amúgy az NSA-310-be már erősebb proci van?
-
Doosa
aktív tag
válasz
Claude Leon #2317 üzenetére
Igen 100-on hasít. Bocs, de mik azok a szálak?
-
Somy_
tag
válasz
Claude Leon #2262 üzenetére
Sajnos ez az ötlet nem jött be.
-
Doosa
aktív tag
válasz
Claude Leon #2258 üzenetére
Igazából azért gondoltam, mert uTorrent-be van ilyen opciót, hátha itt is van rá megoldás, persze tudom, hogy ott kicsit máshogy van
-
gboszi
senior tag
válasz
Claude Leon #2251 üzenetére
itt most arról van szó, hogy a megosztott tartalmat is nfs protokollon keresztül játsza? Nem kell átmásolni az nfs megosztásba? Mert az tuti jó lenne
-
Zamery
senior tag
válasz
Claude Leon #2246 üzenetére
Igen, de ez nem "hivatalos" frissítés. Csak a német ZyXEL fórumosok összehaverkodtak Mijzelf-el és csináltak egy .zpkg-et az ffp-nek. Egyébként működik rendesen.
-
Origó
csendes tag
válasz
Claude Leon #2225 üzenetére
Sziasztok!
A problémám megoldott. Még pedig úgy hogy kaptam egy új starter utility-t (ver:2.02), feltelpítettem és azóta szépen megy minden és zöld a kapcsolat a router és a NSA között.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Origó
-
szjoci
őstag
válasz
Claude Leon #2215 üzenetére
Ez volt a célravezető megoldás, köszi a programot! Linuxos live cd-t nem találtam olyat ami látná ezt a fajta ext3 partíciót normálisan (raid kötetként ismeri fel, és az adatok nem látszódnak). Próbáltam veze ötletét is, átmásoltam a nasban lévő HDD partícióit a másik HDD-re, majd az ext3-at kiterjesztettem a max. méretre, de sajnos nem látta a nas az ext3 partíciót. Így fél terra nem túl fontos adatom oda lett mert legyalultam a 2TB-os HDD-t, betettem a nasba, megcsinálta az ext3 partíciót, beraktam a gépembe mindkét HDD-t, és átmásoltam az adatokat. Szóval a legkönnyebben járható út ilyen esetben egy külső ház, lehetőleg esata-s a sebesség miatt.
Üdv,
Joci -
szjoci
őstag
válasz
Claude Leon #2212 üzenetére
Meg fogom próbálni az általam felvetett verziót is (persze mentés után és kevés adattal hogy ne tökölődjön vele sokat a particionáló program), de egyelőre nem tudtam lementeni a nas hdd-jéről az adatokat. Beraktam az asztali gépembe, de nem találtam olyan programot ami látná a tárolt adatokat is. Úgyhogy veszek egy esata-s rack-et, mentek egyet és próba
.
egyébként itt egy kép a nasos hdd partícióiról, ext2-n van a rendszer, ext4-en pedig az adat
-
szjoci
őstag
válasz
Claude Leon #2208 üzenetére
A célom az lenne hogy ez kerüljön bele a nasba.
Akkor elmondom az én agyszüleményemet, ami lehet nagy baromság: úgy nem működik hogy csinálok rá egy ext4 elsődleges partíciót külön hogy azt formázza le, majd utána átmásolom az adatokat ext4-re és törlöm az ntfs partíciót majd kibővítem az ext4-et? Vagy a nas totál gyalulja a HDD-t, nem érdekli hogy particionáltam? Bár ez így leírva is hosszú nemhogy ha nekiáll az ember (már ha így egyáltalán meg lehetne oldani)...
Lehet jobb megoldás a másolás, formázás majd visszamásolás. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Claude Leon #2201 üzenetére
kreáltam már uj nfs-t, nas-on nfs-szervert elindítottam, a path-al szórakozok még, de kezdem már baromira unni. tegnap délután ota ezzel szarakodok.. legfőképp azért idegőrlő, mert állandoan ujra és ujra be kell irogatni a qnap playerbe ip-t, path-ot, próbálni, nem megy, akkor ujra..
de legjobban az zavar, h míg a microsoftos hálozati beállítás kér usert és pass-t
és aztán megy is
addig az nfs meg nem kér usernevet és jelszótés tutira veszem, h itt is bukik a dolog, persze, h connection failed-et kapok..
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Claude Leon #2200 üzenetére
Tévedtem
A mountolás a nas gyökerétől kezdődő hivazkozás:
nas_ip_cime:/i-data/md0/nfs/megosztas, de ha a nas adminjában megcsinálod a megosztást, ki is írja a teljes hivatkozást.(nagyon disznó módon eldugták azt az exports filét, most is próbálgattam, olvasni nem tudom, de írni tudnám, ha nem volna readonly a rootnak is)
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Claude Leon #2198 üzenetére
aha
sokáig tévhitben voltam akkor, mindig is azt hittem (reméltem), hogy ha lesz is egyszer egy nasom, és hálozatban lesz, a playerrel mindenképp majd esatával fogok tudni külön rámenni..hiszen az a legjobb
kár érte.mostmár csak ezt az nfs-részt kellene valahogy életre kelteni, mert egyelőre csak a microsoftos hálózat fut a qnap lejátszóval
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen széket vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest