- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
6,2%, az már zuhanás???
Mi lenne a cikk címe, ha mondjuk 20%-30-os esés következett volna be (mert AZ a zuhanás...
).
Hatásvadász cím lvl999. -
Taranti
senior tag
És pontosan ezért olyan drágák most az RX560-GTX1050/1050Ti kártyák az RX570-GTX1060-hoz viszonyítva. Ezeket veszik jobbára az eSport játékosok, hajrá adjuk drágán. (Még azt sem tartom lehetetlennek, hogy az 570/1060 kategória ki fog halni, és 580/1070-nél kezdődik majd a PC-gémer.)
-
Fücsök007
őstag
válasz
#52588800 #44 üzenetére
Sajnos igen.
Viszont nagy kiugrások is voltak a bányászláz miatt, ami másik tényező. A gyártástechnológia sem okolható önmagában ilyen mértékű áremelkedésért, illetve az 5 és 3nm-es technológia sok évig megmarad, így kitermelik a fejlesztési költségeket idővel. Nagyjából 5 év múlva lesz esedékes a gyártástechnológiai stagnálás, és addig az alternatív technológiáknál nem várható hasonló előállítási költséggel kisebb node.
-
ncc1701
veterán
Majd ha megint 75-90k körül megvehetem a középkategóriás kártyát újonnan, akkor fogok venni.
-
Dr. Akula
félisten
Tök meglepő hogy senki nem akart 400k-t kiadni egy olyan kártyáért ami 2 évvel ezelőtt 240k-ért is drága volt.
-
Azért, hogy tudj olcsón venni!
Másrészt ezt komolyan kérdezed? Nyilván senki nem gondolja, hogy ezt szeretnék, vagy jó lenne nekik. Pusztán csak mondhatnák az igazat a kamu közlemények helyett. Nem azon volt a hangsúly, hogy bővítenek, vagy nem, hogy sokat vagy keveset gyártanak, hogy olcsón vagy drágán adják, hanem azon, hogy ne hazudjanak ennyire nyilvánvalóan.
ui.: Az első mondat is szarkasztikus.
-
Pug
veterán
válasz
antikomcsi #35 üzenetére
Ad1, gyartosor bovites azert kicsit rizikos dolog
Ad2, mi a francert akarnak elarasztani a piacot olcso memoriaval? -
válasz
#72042496 #25 üzenetére
Mindegy, hogyan nevezzük a gyereket a végkifejlet szempontjából. Ha 2019 év végére a lehetséges mondjuk 100 modul helyett, csak 75-öt gyártanak le, mert lassabban bővítenek pont ugyan ott leszünk ahol a part szakad. Csak ne hazudnák pofátlanul, hogy a csökkenő kereslet miatt teszik, mert számomra az sokkal rosszabb, mint ha simán benyögnék, hogy az üzleti érdekeikkel ellentétes a piac elárasztása olcsó memóriákkal.
-
bitblueduck
senior tag
az én szubjektív véleményem szerint aki akart már vett 1050-60-70-80-at (én is), amikor kapható volt. AMD-nél szintén, és - bár lehet én vagyok csak tájékozatlan - kb nem is hallok róluk, hogy léteznek. 1,5-2 éve kb ugyanaz a kínálat, nemtudom miért menne mindenki ész nélkül vásárolni, meg mit. meg persze az árak sem ennek kedveznek.
-
Ragnar_
addikt
Hát elvileg+30% teljesítményt jósolnak a 7nm-es Vegáknál, kérdés az ár, mert ugye a V64 és V56 ára is elég kolosszális. Pont hiányzik még egy 260k és egy 300k-s VGA a jelenlegi palettáról.
(Én szvsz ki is hagyok vagy 2 generációt, amíg FHD-ben megvan a 60 FPS addig én bizony nem váltok ilyen árak mellett.)
-
mgabi
senior tag
Kiderült, hogy nemsok mindenre jók még. Holland tulipán mániahoz volt hasonló. Sokan elhitték, hogy 2-3 hónap alatt megkeresik a tőkét, onnan kezdve pedig ketyeg az ingyen pénz munka nélkül. Aztán csak kijózanódtak a népek. Volt olyan m*jom, aki 180 vga karit vett és bányásztott, de simán voltak az országban 80-100 karis farmok. Bűnözök, feketegazdaság, a kínaiak használták nagyon. Már kevésbe, ezért is omlott össze, mert mindenki cashelt ki, mint állat, hogy fínaszírozzák a költségeket, aztán egyszercsak elfogytak a vevők, és összeomlott.
-
Cs1csó
titán
Úgy valahogy, a használt kártyák ára - már többen mondták - kezd normalizálódni de az új kártyák ára még nem sajnos az is nehezíti a helyzetet hogy pl. a memória árak szárnyalása - ami kellenek a VGA-ba is - nagy csodára nem kell számítani talán ha kijön az újabb széria VGA akkor a régebbiek kicsit esnek.
-
mgabi
senior tag
Messzire vezet, de ami itt megy, az őrület. PS4 Pro 130 ezer, pcben ez ennek sokszorosa. Arról beszélgetünk, hogy egy lassan 3 éves technológia, annyiba kerül használtan, mint az újkori MSRP, és ennek sokan örülnek
Persze kereslet-kínálat oké, meg a sok gamer, bányász, felhőszolgáltató, AI stb.. Én még jókor kukáztam össze a cuccaimat, és jól szálltam ki az Ivy bridgemből, meg a 1070-ből, de akkor is. SSD, RAM, CPU, GPU, valamelyik piac mindig beszarik. Az új 20x0-ekről meg nem is akarok beszélni 3-szor annyit adni egy 2080-ért, mint egy PS4 Pro. Újra kell ezt értékelni.
Közben közgazdászként ránézek az Nvidia eredménykimutatására, és azt látom, hogy a bruttó profit 60%, a nettó profit 40%.Kétszer profitábilisabb, mint az Apple, mert ott ez 40% és 20%
-
Killer01
őstag
Nem barlangban éltem eddig, de gőzöm nincs mi történt a bányászattal... bedőltek a virtuális coinok?
-
OgreImre
senior tag
A jó öreg Matrox G450/550, olyan képe volt 2D-ben CRT monitoron mit egyik Geforce 2/3 GTS vagy ATI 7000/8000-nak sem. Lemásztak a vonalak a monitorról. Kár a Matrox-ért.
-
törölt tag
válasz
antikomcsi #23 üzenetére
A memóriagyártók nem csökkentik a gyártást, csak a korábbi tervekhez képest lassabban bővítik a kapacitást.
-
Bányászat szempontjából a dedikált GPU számomra az, ami a külön beépíthető VGA kártyákon van, ebből a szempontból pedig a táblázat nem sokat árul el, vagy csak a nagyon szakavatott szemek tudják belőle kiolvasni, amit kell.
Másrészt az lepne meg, ha valaki ezen csodálkozna. Most majd bejelentik a VGA (kártya) gyártók, hogy úgy néz ki nincs akkora kereslet a termékeikre, ezért csökkentik a gyártást a memória gyártók mintájára. A pofám leszakad. Tegnap leírta mindenki, hogy mekkora arcátlanság, amit csinálnak, ezért én nem teszem meg még egyszer.
-
atenza
senior tag
Még mindig drágábbak újonnan mint anno...
1,5éve 90ezerért vettem msi 1060 6gb gaming x-et, igaz lejebb ment, de most is még 110k 1,5-évvel később.De ha lemegy 90-re akkor is még csak ugyanott vagyok teljesítményben.
Majd akkor újítok ha újonnan kapok ugyanennyiért, vagyis 90-ért legalább 30%-al jobb kártyát, ami kb egy 1070 vagy 1070 ti-t jelentene újonnan, ami még mindig 150-160k, addig kenjék a hajukra.
-
Dealer95
őstag
Hát, de azóta sok minden változott
Sajnos ma már nem lehet csak a megjelenéskori árat figyelembe venni, mert hiába öregszik a kártya, az értékét a teljesítménye határozza meg, és jelenleg nem csak a játékok alatti, hanem a bányászatban mutatott hatékonyság is nagyban befolyásolja.
Egy új piac alakult, s ezt követték az árak sajnos...
Szerencsére a bányászat alábbhagyott, az árak is jó sokat estek ahhoz képest, hogy az új gen még nem jelent meg.De pl. a 120k-s használt garis 1070 ára irreális (ezért írtam kb. 100k-t, mert már többször láttam ennyiért), miközben 145-150 között jó kis 1070Ti-t kapni boltban már.
Garis 1070 használt árak:
100k: 1070 MSI Gaming X [link]
110k 1070 iCX: [link]
105k Windforce2: [link]
Szerintem mindben van legalább 5k alku -
MSI.Navi
tag
Ez vajon mennyire igaz:
Izgalmas Radeonok a láthatáron
Origo2018.09.03. 12:06Még idén piacra kerülnek a 7 nm-es Navi chipet használó videokártyák.
-
mgabi
senior tag
Ez igaz, de 2 éve 140-150e volt újonnan a 1070, onnan ment fel 200 felé, majd esett vissza most 100-ig, használtan, ami kb 360 dollár. Miközben az MSRP 379 dollár. Ja 2016 májusban debütált. Szóval egy 2,5 éves technológiáért, fizessek az MSRP alatt 10%-kal használtan. Amúgy 100ért csak gari nélküli bányagépeket kapsz, a fiatal garis karik 110-120.
-
Cs1csó
titán
Lehet deamagóg leszek de ameddig legalább 40%-os áresés nem lesz addig felőlem a falra is kenhetik.
-
Akula
őstag
1-2% semmit nem jelent. Amúgy ez a bányászat visszaesés prognosztizálható volt, de nem a Q1-Q2 1-2% visszaesés miatt, hanem majd a közeljövőben.
-
jedis
senior tag
Hát azért lassan vissza állnak az eredeti árszintre. Újonnan van Rx570 70 alatt, RX580 meg 80 alatt. 470-es meg 50 körül használtan, van ami még bolti garis is.
-
Tanisz
senior tag
TROLL ON
Hmmm...nem is értem a dolgot, hisz pár garasért az emberhez dobják a VGA-kat, biztos rosza a marketingjük, meg kevés a RGB led
TROLL OFFGondolom a gyártók sem csodálkoznak ezen, ilyen árak mellett nem sok kedve van az embernek cseréni/venni.
-
.LnB
titán
Fognak azok még jobban zuhanni.
-
PuMbA
titán
Sok nem bányász is van eladó
Egyébként még mindig 10k-val többe kerül a GTX1050Ti és az RX560 4GB, mint a bányászat előtt, szóval pont a legjobban fogyó kategóriában maradtak fent az árak. Ez semmiképp sem teszt jót és persze, hogy én is használtan vettem nemrég egy olcsóbb kártyát.
-
Patice
nagyúr
Mindenki használtan veszi a bányászkártyákat...
-
MSI.Navi
tag
Nocsak, hiába méregdrága mégsem veszik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A bányászatnak gyakorlatilag vége, így az Intel növelni is tudta a részesedését.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xbox tulajok OFF topicja
- Macska topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest