- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
jedis
senior tag
válasz
t72killer #85 üzenetére
"VGA-t 2018-ban úgy tűnik nem érdemes venni"
Dehogynem !
Ha nem 4K 60Fps a cél, akkor bőven lehet válogatni majd az előző generációból. A bányákból már ömlenek a kártyák, melyek többsége még bőven garis. Már láttam 40 alatt RX470-est garanciával, 50 alatt 3GB-os 1060-at. Ez szépen magával húzza a felsőbb kategóriát is, hisz senki sem fog 15-20%-al nagyobb teljesítményért 50-60%-al magasabb árat adni. Ha pedig dugig lesz a használt piac bőven jó ár/értékű karikkal, és mindenki onnan vesz, akkor az meg értelemszerűen húzza magával az új karik árát is. Hol láttál te új 8GB-os 580-ast megjelenéskor 80-ért ?
A zöldek RTX szériája nem fog bezavarni a képletbe, hisz a felső kategóriát max. a 10-15 százaléka veszi az embereknek, főleg kis hazánkban. Az AMD nem hoz ki mostanában semmit, és az NV sem nagyon erőlteti a 2070-esnél kisebb szériákat egyenlőre, mert nem tudná jó árban eladni. Ha minden igaz, 2070-esek 200 körül lesznek, ami kb. 1080-as szint lesz, amit meg már 120-ért lehet kapni használtan ( 1070-es meg 100, meg alatta kicsivel ). Szóval nem irigylem most a VGA gyártókat. Hét bő esztendő után jön a hét szűk esztendő, mint a bibliában.
Már majdnem beleszaladtam egy jól árasított használt, de garis kareszba, meg a 8GB-os 580-ason is elgondolkodtam 80-ért, de úgy érzem mégis várok kicsit, majd jó lesz 2/3-ad áron a karácsonyfa alá.
-
-
-
-
jedis
senior tag
Nem kicsit fog odab.szni a használt piacnak, ha már újonnan 80 körül mennek a 8GB-os 580-asak !
-
Baryka007
addikt
Most ha jól értem... az Intelnek itt integrált GPU i ról van szó... azaz IGP ről ? ( Ha jól tudom a szak rövidítéseket, ha nem akkor nézzétek el kérlek )
Ugye tudjuk, hogy az AMD is rendelkezik többek között APU-kkal integrált GPU-kkal...
Ha ebből a szemszögből nézem... akkor az AMD eladásai CPU+VGA val együttesen is kevesebb az nVidia eladásaival ??
-
törölt tag
válasz
#52588800 #74 üzenetére
Én pedig játéktól függően szeretnék választani, hogy a felbontást, vagy a frissítési frekvenciát veszem inkább vissza, ha már minkettőt maximumra téve nincs elég erős hardver hozzá.
Remélem, hogy lesz majd lehetőségem 32"-on 2880p@144-es monitort használni, vagy még nagyobbat/jobbat. Remélhetőleg egy OLED-hez hasonló képességű panellel.
-
jedis
senior tag
Remélem az NV, és az AMD is "bespajzolt" abból az extra profitból, amit az elmúlt 1-2 év hozott nekik a bányászok által, mert ha tényleg bedől a virtualvaluta, vagonszámra fognak ömleni a használt piacra a még bőven garos kártyák mélyen ár alatt. Már anno írtam, hogy RX570, és GTX1060 3GB van 70 körül, RX580 80 körül, és GTX1060 6GB 90 körül újonnan. Sokan örültek volna fél évvel ezelőtt ilyen használt piaci áraknak is .
-
-
mgabi
senior tag
válasz
t72killer #66 üzenetére
Van egy olyan rossz érzésem, hogy a 2080 nem lesz olyan erős 1080p-ben, mint az sokan gondolják. 4K-ban jó a skálázódás, ha firmware támogatja, de ja manapság ezt nagyon hanyagolják. GTX 1060 és RTX 2070-ben sem lehet majd SLI-ni, nem véletlen. Nvidia nagyon vigyázz, hogy nem lehethessen arbitrálni a nagyobb kártyát egy SLI setuppal.
-
-
Így bizony, így működik a cégvilág. Ne aggódj, ha vállalkozó lennél, sztem te is örülnél egy ideiglenes felfutásnak, amikor egy éven keresztül dupla profitot kaszálhatsz (tudva, hogy pár hónap, és minden megy a régiben). Személyszerint némi jóindulattal azt mondanám az árat sokalló vásárlónak, hogy várjon egy kicsit, egyelőre drágaság van, de 1éven belül lesz olcsóbb. A profitot megköszönjük, és a következő generáció fejlesztésébe toljuk, tisztelettel, Nvidia, sk...
"Gtx 1070 sliben 4k.ban erősebb, mint a 2080 majd felannyiért."
Ezt hol látod? A GTX 1070 kb 400EUR/db, a 2080 pedig 800EUR/db. Azaz nagyjából azonos teljesítményt kapsz azonos áron.
-
mgabi
senior tag
Nyugi, hazudtak! Én írtam levelet az Nvidianak, hogy hirdessenek árukapcsolt akciókat procihoz, monitorhoz, és ezt csak aktív steam és egyéb játék fiókkal lehessen megcsinálni. Ilyen akcióban csak 1db FE kártyát lehessen venni 2 évente. Így csak aktív gamerek tudtak volna vásárolni. Mondanom sem kell, hogy nem válaszoltak. Felfele szeretnek szegmetálni, de lefele nem ment nekik. Jól elrakták az extraprofitot, és nagy ívben szartak a gamerekre valójában. Ezen a 20x0 árazás is ezt mutatja.
Gtx 1070 sliben 4k.ban erősebb, mint a 2080 majd felannyiért.
-
-
Porcica
csendes tag
Na igen, fél éve még az esetek 90%-ában klikvadász bányász hírek alatt vergődtek, hogy nekik bizony semmi közük nincs az ég adta világon ehhez a kialakult helyzethez és csak 10kártyát vettek meg hasonlók, de hát tudjuk hogy a csodák nem tartanak örökké.
85K-ért már én is gondolkodóba esnék egy 1070-re beinvesztálni. -
mgabi
senior tag
válasz
Bicsibocsi #56 üzenetére
Teljesen igazad van! 10-ből 9 ember ilyen. Már megint mindenki elhitte, hogy ingyen van a pénz. CHF hitelezés, Baumag ügy, Questor 10%-s kötvény és most a bányászat. Rohadt savanyú a szőlő, ha a januárban 200 ezerért vett 1070-t, most 80-90 ezerért kellene eladni. Ezért sokan ott imádkoznak, hogy 1-2 kártyát hirdetgetnek 110-ért, hátha elviszik. Illetve sokan fel se merik rakni a hirdetést, hogy 30db GTX 1070 eladó, illetve vakarják a fejüket a partvonalon az off-line rigek mellett, hogy most mi legyen. Ether 170 dollára esett, a nyomás csak egyre fokozódik.
Közgazdászként nagyon élvezem ezeket a helyzeteket, szigorúan szakmai szemmel persze!
-
Cs1csó
titán
válasz
Bicsibocsi #50 üzenetére
Vegyük kicsit matematikusra: 5% alatt kb. a hibahatár ez 6,2% úgyhogy nem tétel. 10%-nál mondanám azt mint szélcsend után hogy megremegett a levegő de ennyi. Igazán értékelhető árcsökkenés legalább 40% lenne, ugyanis már alapban el voltak szállva az árak. Ha valami 100 ezerbe került sokáig majd felvitték 200-ra aztán egy idő múlva kinyögik hogy 50%-os AKCIÓ akkor csak annyi történt hogy visszaállt a kezdő ár, persze ha elég sokáig volt a 200-as árcímke akkor jól hangzik.
Az MSI GTX 970 Gaming megjelenésekor 110 ezerrel nyitott az MSI GTX 970 Gaming 200 ezerről indult és 137 ezer volt a legalacsonyabb ára de átlagban kb. 150 ezer. Pedig az egyik kártya a másik leváltásra jött ugyanazt a piaci rést célozta meg és amennyivel jobb az egyik a másikkal az a megjelenésük között eltelt idővel arányos.
Jó dolog hogy lehet mire fogni:
- bányászláz
- memória hiány
- dollár erősödés, forint gyengülés, magas ÁFA, vámok stb.Vektast
Minden új kártya megjelenésekor csökkenni fog a régebbi ára de jelenleg ez annyira lassú folyamat, hogy a kivárásra nem lehet játszani hiszen JÁTSZANI KELL ( nem kötelező de egyfajta hobbi de a nagyobb baj hogy függőség is valószínűleg kevés dohányos van aki egy nagy áremelés után azt mondja hogy akkor most leteszem mert drága, nagyon kevés és inkább azok akik már régóta le akarták tenni csak kellett egy kis lökés nekik.
Persze van némi menekülő út:
- régi címekkel régi géppel is lehet játszani
- aki kevés címmel játszik - mondjuk csak FIFA-zik az akár átmehet konzolra is -
Bicsibocsi
tag
Nem hinném, hogy 70 alá fog menni a 1070 bármikor is.. Ahogy én észrevettem, a legtöbben inkább beolvasztják meg direkt kinyírják minthogy olcsón bármit is eladjanak. Nehogy valaki még hasznát vegye. Sajnos ilyenek az emberek. Meg ugye a piaci árakkal megmagyaráznak mindent. 3-4 éves kártyákat is az anno piaci ár alatt jó esetben 15-20%-kal hajlandóak eladni... Vicc kategória a használt VGA piac.
-
Helyes, talán lesz év végéig értelmezhető árú RX 2080/Ti
#53: Radeon 400-as sorozat startja: 2016 nyara, USDHUF 2016 Aug-Szept: 260Ft, USDHUF ma: 280Ft. Tudom, ennél is nagyobb a különbség, mert még nem omlott be ténylegesen a bánya, de úgy néz ki, nem kell már sokat várni rá. (Tippre 100$ alatti ETH-val jön el az az idő, amikor már lopott árammal se éri majd meg bányát üzemeltetni)
-
Vektast
aktív tag
Röhejesek az árak! Mikor kijött az RX470 meg a GTX 1060, a GTX 970 használt ára lement 60-70ezer környékére. Hát kíváncsi vagyok le fog e menni a 1070 ára 70alá a kövi pár hónapban.
-
törölt tag
Ez ugyan az a szituáció mint amikor egy akármilyen pc-vel és egy ugyan ilyen árú médialejátszóval lejátszott film kép és hang minőségét hasonlítjuk össze. Minőség szempontból a célhardver mindig előrébb lesz.
Matrox mai napig ezen a "2D" vonalon maradt, az összes komolyabb megjelenítő rendszer ezzel indul.
-
Egon
nagyúr
6,2%, az már zuhanás???
Mi lenne a cikk címe, ha mondjuk 20%-30-os esés következett volna be (mert AZ a zuhanás...
).
Hatásvadász cím lvl999. -
Taranti
senior tag
És pontosan ezért olyan drágák most az RX560-GTX1050/1050Ti kártyák az RX570-GTX1060-hoz viszonyítva. Ezeket veszik jobbára az eSport játékosok, hajrá adjuk drágán. (Még azt sem tartom lehetetlennek, hogy az 570/1060 kategória ki fog halni, és 580/1070-nél kezdődik majd a PC-gémer.)
-
Fücsök007
őstag
válasz
#52588800 #44 üzenetére
Sajnos igen.
Viszont nagy kiugrások is voltak a bányászláz miatt, ami másik tényező. A gyártástechnológia sem okolható önmagában ilyen mértékű áremelkedésért, illetve az 5 és 3nm-es technológia sok évig megmarad, így kitermelik a fejlesztési költségeket idővel. Nagyjából 5 év múlva lesz esedékes a gyártástechnológiai stagnálás, és addig az alternatív technológiáknál nem várható hasonló előállítási költséggel kisebb node.
-
ncc1701
veterán
Majd ha megint 75-90k körül megvehetem a középkategóriás kártyát újonnan, akkor fogok venni.
-
Dr. Akula
félisten
Tök meglepő hogy senki nem akart 400k-t kiadni egy olyan kártyáért ami 2 évvel ezelőtt 240k-ért is drága volt.
-
Azért, hogy tudj olcsón venni!
Másrészt ezt komolyan kérdezed? Nyilván senki nem gondolja, hogy ezt szeretnék, vagy jó lenne nekik. Pusztán csak mondhatnák az igazat a kamu közlemények helyett. Nem azon volt a hangsúly, hogy bővítenek, vagy nem, hogy sokat vagy keveset gyártanak, hogy olcsón vagy drágán adják, hanem azon, hogy ne hazudjanak ennyire nyilvánvalóan.
ui.: Az első mondat is szarkasztikus.
-
Pug
veterán
válasz
antikomcsi #35 üzenetére
Ad1, gyartosor bovites azert kicsit rizikos dolog
Ad2, mi a francert akarnak elarasztani a piacot olcso memoriaval? -
válasz
#72042496 #25 üzenetére
Mindegy, hogyan nevezzük a gyereket a végkifejlet szempontjából. Ha 2019 év végére a lehetséges mondjuk 100 modul helyett, csak 75-öt gyártanak le, mert lassabban bővítenek pont ugyan ott leszünk ahol a part szakad. Csak ne hazudnák pofátlanul, hogy a csökkenő kereslet miatt teszik, mert számomra az sokkal rosszabb, mint ha simán benyögnék, hogy az üzleti érdekeikkel ellentétes a piac elárasztása olcsó memóriákkal.
-
bitblueduck
senior tag
az én szubjektív véleményem szerint aki akart már vett 1050-60-70-80-at (én is), amikor kapható volt. AMD-nél szintén, és - bár lehet én vagyok csak tájékozatlan - kb nem is hallok róluk, hogy léteznek. 1,5-2 éve kb ugyanaz a kínálat, nemtudom miért menne mindenki ész nélkül vásárolni, meg mit. meg persze az árak sem ennek kedveznek.
-
Ragnar_
addikt
Hát elvileg+30% teljesítményt jósolnak a 7nm-es Vegáknál, kérdés az ár, mert ugye a V64 és V56 ára is elég kolosszális. Pont hiányzik még egy 260k és egy 300k-s VGA a jelenlegi palettáról.
(Én szvsz ki is hagyok vagy 2 generációt, amíg FHD-ben megvan a 60 FPS addig én bizony nem váltok ilyen árak mellett.)
-
mgabi
senior tag
Kiderült, hogy nemsok mindenre jók még. Holland tulipán mániahoz volt hasonló. Sokan elhitték, hogy 2-3 hónap alatt megkeresik a tőkét, onnan kezdve pedig ketyeg az ingyen pénz munka nélkül. Aztán csak kijózanódtak a népek. Volt olyan m*jom, aki 180 vga karit vett és bányásztott, de simán voltak az országban 80-100 karis farmok. Bűnözök, feketegazdaság, a kínaiak használták nagyon. Már kevésbe, ezért is omlott össze, mert mindenki cashelt ki, mint állat, hogy fínaszírozzák a költségeket, aztán egyszercsak elfogytak a vevők, és összeomlott.
-
Cs1csó
titán
Úgy valahogy, a használt kártyák ára - már többen mondták - kezd normalizálódni de az új kártyák ára még nem sajnos az is nehezíti a helyzetet hogy pl. a memória árak szárnyalása - ami kellenek a VGA-ba is - nagy csodára nem kell számítani talán ha kijön az újabb széria VGA akkor a régebbiek kicsit esnek.
-
mgabi
senior tag
Messzire vezet, de ami itt megy, az őrület. PS4 Pro 130 ezer, pcben ez ennek sokszorosa. Arról beszélgetünk, hogy egy lassan 3 éves technológia, annyiba kerül használtan, mint az újkori MSRP, és ennek sokan örülnek
Persze kereslet-kínálat oké, meg a sok gamer, bányász, felhőszolgáltató, AI stb.. Én még jókor kukáztam össze a cuccaimat, és jól szálltam ki az Ivy bridgemből, meg a 1070-ből, de akkor is. SSD, RAM, CPU, GPU, valamelyik piac mindig beszarik. Az új 20x0-ekről meg nem is akarok beszélni 3-szor annyit adni egy 2080-ért, mint egy PS4 Pro. Újra kell ezt értékelni.
Közben közgazdászként ránézek az Nvidia eredménykimutatására, és azt látom, hogy a bruttó profit 60%, a nettó profit 40%.Kétszer profitábilisabb, mint az Apple, mert ott ez 40% és 20%
-
Killer01
őstag
Nem barlangban éltem eddig, de gőzöm nincs mi történt a bányászattal... bedőltek a virtuális coinok?
-
OgreImre
senior tag
A jó öreg Matrox G450/550, olyan képe volt 2D-ben CRT monitoron mit egyik Geforce 2/3 GTS vagy ATI 7000/8000-nak sem. Lemásztak a vonalak a monitorról. Kár a Matrox-ért.
-
törölt tag
válasz
antikomcsi #23 üzenetére
A memóriagyártók nem csökkentik a gyártást, csak a korábbi tervekhez képest lassabban bővítik a kapacitást.
-
Bányászat szempontjából a dedikált GPU számomra az, ami a külön beépíthető VGA kártyákon van, ebből a szempontból pedig a táblázat nem sokat árul el, vagy csak a nagyon szakavatott szemek tudják belőle kiolvasni, amit kell.
Másrészt az lepne meg, ha valaki ezen csodálkozna. Most majd bejelentik a VGA (kártya) gyártók, hogy úgy néz ki nincs akkora kereslet a termékeikre, ezért csökkentik a gyártást a memória gyártók mintájára. A pofám leszakad. Tegnap leírta mindenki, hogy mekkora arcátlanság, amit csinálnak, ezért én nem teszem meg még egyszer.
-
atenza
senior tag
Még mindig drágábbak újonnan mint anno...
1,5éve 90ezerért vettem msi 1060 6gb gaming x-et, igaz lejebb ment, de most is még 110k 1,5-évvel később.De ha lemegy 90-re akkor is még csak ugyanott vagyok teljesítményben.
Majd akkor újítok ha újonnan kapok ugyanennyiért, vagyis 90-ért legalább 30%-al jobb kártyát, ami kb egy 1070 vagy 1070 ti-t jelentene újonnan, ami még mindig 150-160k, addig kenjék a hajukra.
-
Dealer95
őstag
Hát, de azóta sok minden változott
Sajnos ma már nem lehet csak a megjelenéskori árat figyelembe venni, mert hiába öregszik a kártya, az értékét a teljesítménye határozza meg, és jelenleg nem csak a játékok alatti, hanem a bányászatban mutatott hatékonyság is nagyban befolyásolja.
Egy új piac alakult, s ezt követték az árak sajnos...
Szerencsére a bányászat alábbhagyott, az árak is jó sokat estek ahhoz képest, hogy az új gen még nem jelent meg.De pl. a 120k-s használt garis 1070 ára irreális (ezért írtam kb. 100k-t, mert már többször láttam ennyiért), miközben 145-150 között jó kis 1070Ti-t kapni boltban már.
Garis 1070 használt árak:
100k: 1070 MSI Gaming X [link]
110k 1070 iCX: [link]
105k Windforce2: [link]
Szerintem mindben van legalább 5k alku -
MSI.Navi
tag
Ez vajon mennyire igaz:
Izgalmas Radeonok a láthatáron
Origo2018.09.03. 12:06Még idén piacra kerülnek a 7 nm-es Navi chipet használó videokártyák.
-
mgabi
senior tag
Ez igaz, de 2 éve 140-150e volt újonnan a 1070, onnan ment fel 200 felé, majd esett vissza most 100-ig, használtan, ami kb 360 dollár. Miközben az MSRP 379 dollár. Ja 2016 májusban debütált. Szóval egy 2,5 éves technológiáért, fizessek az MSRP alatt 10%-kal használtan. Amúgy 100ért csak gari nélküli bányagépeket kapsz, a fiatal garis karik 110-120.
-
Cs1csó
titán
Lehet deamagóg leszek de ameddig legalább 40%-os áresés nem lesz addig felőlem a falra is kenhetik.
-
Akula
őstag
1-2% semmit nem jelent. Amúgy ez a bányászat visszaesés prognosztizálható volt, de nem a Q1-Q2 1-2% visszaesés miatt, hanem majd a közeljövőben.
-
jedis
senior tag
Hát azért lassan vissza állnak az eredeti árszintre. Újonnan van Rx570 70 alatt, RX580 meg 80 alatt. 470-es meg 50 körül használtan, van ami még bolti garis is.
-
Tanisz
senior tag
TROLL ON
Hmmm...nem is értem a dolgot, hisz pár garasért az emberhez dobják a VGA-kat, biztos rosza a marketingjük, meg kevés a RGB led
TROLL OFFGondolom a gyártók sem csodálkoznak ezen, ilyen árak mellett nem sok kedve van az embernek cseréni/venni.
-
.LnB
titán
Fognak azok még jobban zuhanni.
-
PuMbA
titán
Sok nem bányász is van eladó
Egyébként még mindig 10k-val többe kerül a GTX1050Ti és az RX560 4GB, mint a bányászat előtt, szóval pont a legjobban fogyó kategóriában maradtak fent az árak. Ez semmiképp sem teszt jót és persze, hogy én is használtan vettem nemrég egy olcsóbb kártyát.
-
Patice
nagyúr
Mindenki használtan veszi a bányászkártyákat...
-
MSI.Navi
tag
Nocsak, hiába méregdrága mégsem veszik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A bányászatnak gyakorlatilag vége, így az Intel növelni is tudta a részesedését.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest