- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Tőzsdére lépés miatt egyezkedik az OpenAI és a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topik
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erw
csendes tag
Lehet csak én vagyok ennyire kritikus, vagy mindennek az árnyoldalát nézem, de szerintem ez sem az igazi.
Anandtech tesztjében egyértelműen kiderül, hogy a hangszigetelés körülbelül semmit nem ér, minden áthallatszik a gépházból. Szinte rosszabb, mintha nem is lenne. USB gumibetéteket is könnyen el lehet hagyni, de ez a legkisebb baj. A HDD skatulyák tök jók, csak a gumitalpak hozzá már szinte alapkövetelmény, ha egy minőségi gépházat akarunk. Ennek ellenére úgy gondolták, hogy a kábelelvezetéshez szükségszerű a tépőzár és guminyílások (mert ebben az ársávban miért ne kéne?!). Említve volt, hogy szerencsétlen a porszűrő felhelyezése, de ez már csak hab a tortán. A ledvilágítás sem hozza meg a kedvem, az oldalablaknak meg sosem voltam a híve.
Ahogy a tesztben is megemlítetted, hogy nem egy Define / Obisidan modell, de pont ez a baj, hogy a zalman mégis velük akar versenyezni; mindent megpróbálnak beletuszkolni a gépházba, hogy úgy tűnjön, hogy minden van benne és igen, tényleg minden van benne. Csak rossz minőségben. És akkor tök jó, semennyibe nem kerül, viszont így már a minimalisztikus Core 2500 és Corsair 100R Silent ellenfeleként indul. Hogy össze lehet-e őket hasonlítani? Nem nagyon, nincs bennük sok közös, nem is valószínű, hogy ugyanazoknak szánták. Jó, látjuk, hogy nincs bennük gumis kábelmenedzsment meg 5 ventilátor, FD modelljében még hangszigetelő anyag sincs, mégis sokkal halkabbak, mégis nagyobb minőségűek a ventilátorok, az anyaghasználat, a HDD rezonanciát is kiküszöbölték. Tehát arra gyúrtak rá, amire egy 18 ezres háznak ügyelnie kell. Vagy nem is tudom, ma egy középkategóriás konfiguráció (pl i5-6500 + GTX1060) tipikus fogyasztása terhelés alatt 100W körül lesz, 200W-t is maximum szökő évente érheti el, ehhez miért kell 5 ventilátor? Ráadásul miért molex? 2016-ban? Az rendben van, hogy nem kell szórakozni az elosztókkal, nem kell olyan drága alaplapot találni, amiben van elég csatlakozó, vagy hogy a riválisaihoz képest sokkal nagyobb a légáramlás (az első nap), de a molex esetében ez 3 hónap múlva is így lesz? Egy év múlva is? Ha nem lehet szabályozni a ventilátorokat, az egyenesen ahhoz vezet, hogy nagyon hangosak és nagyon gyorsan amortizálódnak. Ez persze még nagyobb zajjal jár és teljesítményromlással. Engem személy szerint már az is zavar, ha egyáltalán hallom a ventilátort és ráadásul ez nem csak játék vagy munka alatt megy, hanem egész nap. Akkor is, ha zenét akarok hallgatni, vagy ha filmet akarok nézni. Van, aki elég nagy kalóz ahhoz, bekapcsolva hagyja a gépét éjszakánként, így nekik ez a ház már alapból kiesik, legalábbis nem hiszem, hogy zalmannal akarnak álmodni. Jó, aki a bulinegyedben lakik a főút mellett vagy aki mindig magára húzza az agyonerősített 7.1-es védőfelszerelést, vagy ahol a szomszéd bömbölteti a mulatóst és a macska meg nyávog az eresz alatt, annak nyilván ez nem szempont.
És akkor még csak a Corsair és Fractal Design ajánlatait említettem.
Félve mondom ki, de én nem tudtam meg, hogy ez milyen felhasználói réteget céloz meg (talán aki használtan, olcsón kifogott egy HD6990-t és szüksége van nagy légáramlásra vagy nem tudom?), mert szerintem ez egy nagyon szűk csoport. Figyelembe véve, hogy már az nvidia is kijelentette, hogy "nincs többé" mobil videokártya, vagy hogy az intel is kijelentette, hogy mostantól nem a PC-re, hanem a mobilpiacra és az IoT-re koncentrál, innentől mi is kijelenthetjük, hogy a számítógép összfogyasztása, hőtermelése inkább lefele zuhan és már nincs szükség ilyen árazású de nagy teljesítményre szabott gépházakra, mert olyan dolgokon fogunk spórolni, amin nem feltétlenül kéne.
Ez egy olyan gépház, ami sokat akart, de keveset ért el. Szerintem. Ha nincs igazam javítsatok ki, mert nagyon lehetséges, hogy valami ennyire elkerülte a figyelmem. Nekem furcsa, hogy mindenki isteníti, miközben én értetlenül állok, hogy ilyen konkurenciánál hogy tud labdába rúgni.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Talán az egyik legjobb, húszezer forintnál olcsóbb számítógépház járt tesztlaborunkban.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest