2019. július 16., kedd

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » Ház/Táp rovat

Zalman Z9 Neo miditorony – amire figyelni kell

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Talán az egyik legjobb, húszezer forintnál olcsóbb számítógépház járt tesztlaborunkban.

Külső

Hajdanán a PC-s hűtések terén az egyik legnagyobb névnek számított a Zalman. Olyan termékei voltak, mint a Resarator passzív vízhűtés vagy a 26 kilogrammos, hőcsővekkel alaposan megrakott TNN 500AF ház, de a CNPS9500 processzorhűtőre is sokan emlékeznek. Mára megkopott egy kicsit a név, a vállalat átment pár tulajdonosváltáson, ám az utóbbi években úgy tűnik, újra magára talál. Több, kifejezetten jó, középkategóriás házat is a piacra dobtak, ezek közül az egyik legújabb a Z9 Neo.

Egyeseknek ismerős lehet a Z9-es név, tényleg van ilyen modellje a Zalmannak, de a Neo kívül és belül is alapos változásokon ment át. Homlokzatát hatalmas ajtó fedi, amit fényes-tükrösre csiszolt fémbetéttel dobtak fel, legalábbis a nálunk járt, fekete színű változatnál. A másik verzió fehér némi feketével "színesítve", de mindkettőnek méretes oldalablaka van. Magassága 490 mm, így a nagyobb miditornyok közé tartozik, viszont 205 mm-es szélessége és 7 kilogramm alatt maradó súlya átlagos érték.

Felülre, az ajtó fölé tették a csatlakozópanelt, amin nem kevesebb mint négy USB aljzat sorakozik, közülük kettő USB 3.0-s. Mindegyiket gondosan bedugaszolták, de félő, hogy ezek a kis porvédő gumibetétek hamar el fognak veszni, mert semmihez nincsenek rögzítve. Kötelező kellék még a hang ki- és bemenet, a reset gombról sem feledkeztek meg. Kicsit távolabb árválkodik a szögletes bekapcsológomb, ami egyben az üzemet jelző fény is, ugyanis kéken világít a kerete.

A jobbra nyíló, mágnessel rögzített ajtó mögött két 5,25 hüvelykes bővítőhely rejtőzik, hátsó részét zajcsillapító anyaggal bélelték ki. Két hiányossága van viszont, az egyik, hogy alig több mint 90 fokig nyílik, a másik pedig, hogy a nyitásának iránya nem fordítható meg. A ház hátulján semmi érdekeset sem találtunk, a feketére festett vázon minden ott van, ahol általában lenni szokott. Csak 12 centiméteres ventilátornak készítettek elő helyet, a bővítőkártyák fedele és a fölöttük lévő lemez is szép szellős, a táp pedig felfelé és lefelé néző ventilátorral is beszerelhető a ház aljába.

Ahogy illik, tisztításhoz könnyen kivehető porszűrő takarja a ház aljának hátsó részét. Lábait a szokásosnál kicsit magasabbra vették, így könnyebben jut majd a friss levegő a táphoz. Az első részen négy darab csavarmenet látható, melyek elrendezése 3,5 hüvelykes merevlemez-rögzítési lehetőséget sejtet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.