- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
-
VladimirR
nagyúr
ez er is valamit, vagy csak odabiggyeszt egy hq gombot, ami nem csinal semmit, mer' a video amugyis szar?
amit kerdezel, az pedig arra vonatkozik, hogy abban az orszagban, ahol te vagy, nem nezheted meg az adott videot (mert pl nincsen a feltoltonek joga, csak xyz orszagban sugarozni a tartalmat)
-
qdak
addikt
itt is megkérdem h mi ez ?(This video is not available in your country....)
Bici & mindenki: quality trükk: [link]
-
válasz
Depression #48 üzenetére
pü-ben leírhatnád.
Kiváncsi vagyok a működésére...
Köszi! -
Depression
veterán
Szerencsére ismerek egy trükköt, amivel minden videót jó (jobb) minőségben lehet megtekinteni.
Nem tudom, hogy ez itt publikus-e, ezért nem írom le. -
Amit a Flash tud az egy vicc. 20 mp alatt le lehet kapni róla.
De tudtommal az is csak .swf-nél műxik. Nem tudok róla, hogy az .flv formátum változott volna a 8-as és a 9-es verziójú Flash között. A 10-esnél változott pár dologban, pl. h264.A gugli vagy váltana technológiát, vagy az Adobe-t piszkálná addig, amíg ki nem ad valami neki is megfelelőt. Nem?
-
FTeR
addikt
a 9-es már támogat vmi DRM-et, nem nagoyn ástam bele magam. de nem hiszem, h a nagy G nem tudná elintézni, h olyan legyen benne ami nekik kell.
nem mintha G-nek bámilyen szinten is megérni a dolog.egyébként nemtom mit van mindenki kiakadva a fizetős letöltése. nem egy eddig ingyenes szolgáltatást tesznek fizetőssé, hanem egy nem létezőt kezdenek nyújta ellenszolgáltatás fejében (gyk: ez alatt nem azt értem, h eddig nem lehetett letölteni, csak az nem egy szolgáltatás volt...).
btw, sztem egy rendes letöltés szolgáltatás vhol itt kezdődik: [link] (nem a video a lényeg, hanem a download link (hover elég) és ami alatta van)
-
FTeR
addikt
válasz
Cathfaern #43 üzenetére
lokálba még megvan egy hancook trailer, de fent már nem találtam, szal nemtom megmutatni. az a lényeg, h van egy 10p videó 27 megában. ez normális esetben a youtube-os ratyi minőséget hozná (akkoriban a feltöltési korlát nem a hd-hez volt szabva), ám ebből a 10p-ből csak 3p a rendes anyag, a maradék csak filler (nagy feketeség). így 3p-re jut 27 mega, ami már egy jó minőséget eredményez.
-
Integra
titán
lehet, hogy velem van a hiba, de nálam átlag napi 1 jútúb videó se fut...
-
ferensz
senior tag
Én meg leginkább a háttérben lötyögő zenehallgatásra használom. Ha van valami meló amit laptopon kell csinálni, az első az, hogy youtube, valami zene, ami a háttérben recseg, azt uccuneki. Néha nem is figyelem, hogy mi az ami megy, csak jó hogy valami szól a háttérben
(esetenként van mikor az ezeregyéves kisrádión a kossuth rádió megy a háttérben)
-
FTeR
addikt
egy ideje már vannak HD videók ([link]), de korábban is lehetett trükközni. ha volt egy 2 perces videód, akkor azt mondjuk 8 percbe tömörítetted, úgy h az utcsó 6 percben csak nagy feketeség van.
teljesen megakadályozni nem tudná a letöltéseket, de vannak rá módszerek, amivel jelentősen meg lehet nehezíteni a feladatot. a legtöbb böngészőbeépülő és weblap letöltős móka a html parsolásával találja meg a videót és úgy menti le. ezekből mindig új verzió kell, ha vmi változik a weblap szerkezetében...
ha meg nagyon be akarnának durvulni, akkor DRM-el a screencapture progikat is ki lehet iktatni. -
Szerintem, ő is erre gondolt.
Viszont az nem is lenne rossz ötlet, hogy a P2P-hez hasonlóan a felhasználók fel is töltenék a videót, miközben nézik. Ezzel valamelyest lehetne csökkenteni a szükséges sávszélt. Persze azt már nem tudom, hogy ehhez milyen extra kütyük kellenének a felhasználó oldalán... Youtube player plugin?
-
bambano
titán
válasz
WonderCSabo #35 üzenetére
Én ezt nem értem, de mindegy. Mindenesetre a legsikeresebb videókra igen nagy letöltési darabszám jut, tehát a youtube kimenő sávszélessége nyilvánvalóan sokkal nagyobb, mint a bejövő.
(A felhasználók oldaláról alatt felhasználók részéről-t értessz? Nem hinném, hogy ennyire bonyolítják, a felhasználó feltölti a youtube-ra és kész.)
-
azbest
félisten
itt egy mozgalmasabb hd-ban is lejátszható:
Escape From City 17 - Part One -
bambano
titán
válasz
WonderCSabo #13 üzenetére
Na ezt a letöltési sávszélt a feltöltések miatt mondatot bogozd ki nekem légyszives.
Az csak a kábeltv-n meg az adsl-en van, hogy a drót nem szimmetrikus. Egy szinten túl nem nagyon lehet olyan kapcsolatot venni, ami technológiailag nem szimmetrikus, legfeljebb üzletpolitikai szempontból megnyomorítják.
Ja, a guglinak nem egy netkapcsolata van, hanem van több szerverközpontja, és mindegyikbe bemegy egy nagy kalap drót.
Másik hsz-re: nem mondtam, hogy a gugli mérnökei buták, legfeljebb nem elég régen jelentkezett ez a probléma ahhoz, hogy összebútorozzanak. A guglinál már elég régen az a fő probléma, hogy hogyan lássák el árammal a szervereket meg a klímákat. Volt is olyan (hír? terv?), hogy duzzasztógátba pakolt vizierőmű mellé költöznek, hogy olcsó legyen az áram.
Szerintem arra elég a youtube, hogy megnézzem, mikor a paraszt pofáraesik az ugróasztalon és hasonlók
hd minőséget meg nem ott keresek.
-
Na, így már más!
Egyébként eredetileg pont az esetleges letöltési lehetőség miatt írtam, hogy vajon kinek elég az a minőség.
Oké, hogy gyorsan megnézek valamit a jutubon, és ezáltal meg tudom szerezni más forrásból normális minőségben, de letölteni szerintem csak olyan anyagokat érdemes onnan, aminél nem számít a minőség; pl vicces videók, vagy hírek, stb, ahol csak a történés, vagy a mondanivaló számít. -
Talán ha az emberek értelmesebben használnák, akkor nem lenne úgy leterhelve.
Sok ismerősöm van, aki napi rendszerességgel nézeget ott kedvenc videokat, klipeket, de még saját accountja sincs, h legalább a favorites közé elmenthetné, h ne kelljen minden egyes alkalommal rákeresni. Aztán persze ha nem talál valamit, meg any×zik..
Ennél már csak az lenne az értelemesebb, ha mindet elmentené a gépére, és így nem kell minden egyes lejátszáskor letölteni. Annyi ész persze nincs, h rájöjjön, ha letöltené, nem kellene várnia a betöltődésre. (Van amikor egy-egy klip eléggé lassan ér le.)Bár lehet akkor nem lenne meg a feeling, értem én, a Youtube háttere hiányozna, vagy a kommentek.. stb.
-
copin: Hát, nemtom... én még youtube-on nem láttam sem letölthetetlen, sem winyón nem lejátszható videót. Ha netán megtalálod, akkor kiváncsi lennék ilyenre.
Hypp: Valóban jó minőségű, de ez azért van, mert a háttér alig mozog a videó folyamán, és a Flash féle tömörítés ezt nagyon jól kezeli. Ha mozgatták volna kicsit jobban a kamerát, máris rosszabb lenne.
De oké, bizonyos esetekben lehet jó minőségű is a videó, feltéve ha nem akarod kinagyítani.orbano: Elhiszem, hogy jobb híjján sokaknak megfelelő a youtube minőség, csak nehéz felfognom.
Megnéztem pár nagyon népszerű videóklipet, és közülük többet megtaláltam a vimeo-n, vagy a blip-tv-n, amik jobb minőségűek a youtube-nál (néha még a yahoo video is). Ha meg úgyis illegális tartalom kerül fel jutubra, akkor nem mindegy, hogy ott nézik, vagy leszedik torrentről sokkal jobb minősében? Már ha fent van.Calibos: Ok, elfogadom, hogy nem érdekel a minőség.
-
copin
őstag
Ha most nagyon meg akarnálak szivatni, akkor nicovideós cuccot linkelnék, de ott van más is, ami beleszólhat a letöltésbe. Végülis arról van szó, hogy egy ie plug-in (ilyen is van) sikított egy videónál, a drm miatt. Emiatt nem tudtam levadászni a cuccot, aztán lehet hogy más volt a gond, de arról a cuccról le kellett mondanom. Van 99 "kedvencem", ha köztük is van, hadd ne kelljen elővadásznom. A cache-s dolog pedig nem mindíg működik. Legalábbis nálam.
-
Mutass egyet légyszíves! Kezd érdekelni, hogy mások szerint mi számít jó minőségnek.
Hogy tudná megoldani, hogy ne lehessen letölteni? Ha a böngésző lejátsza, akkor be kell kerülnie a gyorstárba, vagyis máris a gépeden van.
A flash tud olyat, hogy az swf-et csak az adott domain-ről lehessen lejátszani. Ha nem flv-ben, hanem swf-ben lenne a video, akkor ez lehetséges út lenne - de így a beágyazás nem működne, ráadásul ki is lehet kerülni. -
copin
őstag
-
válasz
Winner_hun #19 üzenetére
A minőség relatív. Szerintem, a 320x240 alapból nem lehet már jó.
Mostanában van valami HQ, vagy HD opció, amit pár videónál át lehet váltani. Így már nem kaka minőség, már csak pocsék.Az én értékrendem szerint.
-
Őszintén: kinek kell a jutub-féle 320x240@400kbps-es kaka minőségű videó?
Mellesleg, ha a böngésző gyorstárjából megkeresed, és átnevezed .flv-re, akkor már kész is. FF esetén meg az erre való kiegészítővel.
Jó, tudom, nem mindenki ért ennyire hozzá... -
orbano
félisten
és gondolod, hogy az előreolvasás sebessége csak a te netedtől függ? nem nehéz kiszámolni, hogy az átlagos youtube-os látogatási ráta mellett milyen (hatalmas) sávszélesség kell ahhoz, hogy mindenki nézhesse a maga kis videóját. gondolod olyan hülyék a youtube üzemeltetői, hogy míg az egyik kliensnek 8megabittel pufferel, addig a másiknál akad a videó?
-
WonderCSabo
félisten
-
bambano
titán
Nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy ott van a guglinak egy irdatlan infrastruktúrája, amivel gyakorlatilag lemásolják az internetet. Ehhez irgalmatlan nagy bemenő sávszélesség kell, de mivel kifelé nem sok semmi megy rajta, ezért a kimenő irány üres.
A youtube-nél meg minimális bemenő irány van, viszont nagy kimenő irány.
Teljesen jól passzolnak egymás mellé. A youtube gyakorlatilag kihasználhatná a gugli üresen lötyögő kimenő sávszélességét.
-
ferensz
senior tag
Igen, ezen csodálkozom én is. Hisz a gyorsabb neteknél oké hogy gyorsan betöltődik, de itt nálunk csak ilyen fél megás csiga net van, de még itt is nézhető a youtube semmi akadás nélkül. Szerintem valahogy be kéne korlátozni a videónkénti sávszélt, mind a low, mind a high qualitynál egy akkora szintre, aminél még rendesen megy a stream. Szerintem.
-
bambano
titán
Nem értem, miért nem elég nekik a sávszélesség? Feltéve, hogy értelmesen használják.
-
WonderCSabo
félisten
Jó a cikk! Az általam feltöltött osztályvideót is elnémították, sőt írták is , hogy milyen szám van alatta, amit illegálisan használtam, bár azon kívül még x szám van a videó alatt. Sebaj, feltöltöm újra. Erre azt írja, h. nem lehet duplikálni.
Akkor utánarakok pár mp. feketeséget, aztán feltöltöm úgy.
A letöltés csak azoknak nem volt eddig elérhető, akik nem voltak képesek, marha egyszerű progikat/kiegészítőket erre használni...
-
azbest
félisten
válasz
TheDragon007 #5 üzenetére
eddig csak felfuttatták, de nem nagyon tettek rá pénzt hozó dolgokat (pl mostanában kezdték a videóra tett reklámcsíkot is)
-
RexpecT
addikt
Én sem értem... eddig is le lehetett tölteni a videókat..
-
stvnppp
senior tag
Youtube, jútyub...
Egyébként a videóletöltés a winchesterre eddig is megoldott volt (Firefoxnál külön kiegészítő van hozzá), akkor hogy fogják megoldani a pénzbeszedést?
-
én azért nem hiszem hogy a Google-t ez az egy dolog térdre kényszerítené, van elég pénzük szerintem hogy szponzorálják a YouTubeot...
(esetleg végül a YouTube lesz a Google Buránja?)
-
copin
őstag
Ilyenkor tűnik fel, hogy a Dwango milyen jól csinálja.
-
Typhoon47
senior tag
Mckee rulez
!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Futás, futópályák
- Gyúrósok ide!
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest