Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaszibat
tag
Sziasztok! Pár napja vagyok tulajdonosa egy ilyen gépnek. Visszaolvastam jópár oldalt, de nem elégített ki amit eddig találtam. Az lenne a kérdésem, hogy a gyárin kívül van-e ajánlott billentyűzet hozzá? Esetleg magyar kiosztású (tudom, hogy angollal sem lesz gond, de a legjobb a magyar lenne)? Esetleg ha pár linket is tennétek be a saját, jól bevált billentyűzet beszerzési forrásáról, az nagyon jó lenne. Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
ace05
senior tag
Elvileg mindjárt kapunk updatet ami javítja a HDR problémákat is. De nekünk nem aktiválták egyenlőre. V13.1.3.0 lesz majd a verziószám. Októberi biztonsági frissítés is lesz. XDA-n olvastam.
-
Horii1
csendes tag
Sziasztok! Sajnos buta módon én is firssitettem Andorid 11-ről 12-re, amivel sikeresen eltűnt mind a Dolbi Vision mind a PC mode. Leginkább a pc mode-ot hasznaltam gyakran, ezért elég rossz hogy nem működik. Valami ötlete leírása lenne valakinek hogy tudok downgradelni, valamint ez a gari elvesztésével is járna? Ha pedig gari vesztessel járna akkor szerintetek 12-re is jönni fog a pc mode vagy örökre búcsút mondhatok neki? Előre is köszönöm a segítséget!
-
kat
tag
https://www.mobiltokshop.hu/cikk/195152/notesz-mappa-tok-zold-oldalra-nyilo-flip-cover-magneses-rogzites-trifold-asztali-tarto-funkcios-magneses-zarodas-xiaomi-/7192
Én ezt használom..3210, 3310, 3330, 6610, 6230, 6600, 6630, 5700, N95, n97, n8, lumia 610, 920, k-touch Nibiru, kingzone k1, sony xperia z ultra, lenovo a369, Sony xperia z2, Sony Xperia z3, sams s7 edge, sams note 8, Huawei p30Pro, sams note 10p, sams s21 ultra . A fejlődés megállíthatatlan, de vannak mérföldkövek
-
Digger
senior tag
Nemrég váltottam erre a tabletre és baromi nehéz az elődhöz képest, fogás sincs rajta. Használtok hozzá valami tokot, vagy esetleg a kézújjra húzható tartó alkalmatosságot. Hasonlót mint amit egyesek telefonokhoz használnak, hogy ne ejtsék le.
-
robag93
aktív tag
válasz bollokcs80 #2083 üzenetére
Így tettem
-
kat
tag
Én sem tudom frissíteni😃
3210, 3310, 3330, 6610, 6230, 6600, 6630, 5700, N95, n97, n8, lumia 610, 920, k-touch Nibiru, kingzone k1, sony xperia z ultra, lenovo a369, Sony xperia z2, Sony Xperia z3, sams s7 edge, sams note 8, Huawei p30Pro, sams note 10p, sams s21 ultra . A fejlődés megállíthatatlan, de vannak mérföldkövek
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Azt nem tudja valaki, hogy a ShareMi appot miért nem lehet frissíteni?
--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
gazfickó
tag
Sziasztok!
Valami ötlet vagy praktika van arra, hogy miként tudnám a Netflixet HD-ben futtatni a tabon újra? Elvileg tudná a HD felbontást, egy darabig ment is úgy, de a napokban észrevettem, hogy csak SD-ben streamel, elég zavaró.
A legfrisebb verzió van fent egyébként. -
llaszlo
veterán
Voltam olyan hülye, hogy frissítettem.
Hogyan lehet vissza tenni az előző verziót? Fastboottal megoldható? Hogyha igen, akkor hol találok hozzá részeltes leírást? A bootloader nyitott.
Az sem érdekel, hogyha minden adatot törölni kell, de nekem ez egy hányadék lett, plusz melóhoz kell a tablet. És PC módot nagyon sokat használnám, de most az sem indul el. -
robag93
aktív tag
Esetleg érdekelhet valakit egy full szett? A tab, billentyűzet tok, toll, extra tokok és üvegfóliák.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz Trooper82 #2080 üzenetére
A PC mód helyett teljesen jó a 4x-es multitasking lehetősége. (Az osztott képernyős mód akkor is használható, ha 2 lebegő ablak is nyitva van egyszerre)
A netflix sötét HDR problémára pedig az a megoldás, hogy a netflix minőségét vissza kell venni közepesre, ami azt hiszem csak 720P, viszont az alatt nincsen HDR, így a kép sem válik koromsötétté. Ebben az esetben működik a video eszköztárban a kültéri mód is.
[ Szerkesztve ]
-
Trooper82
senior tag
válasz VOLTCRAFT(1) #2079 üzenetére
Amugy a testreszabhatódágon kívül nincs gondom a frissitéssel. Mondjuk ezt a pc módot én nem használtam...
-
VOLTCRAFT(1)
tag
Frissíteni csak akkor szoktam ha mások véleményeit elolvastam. Általános tapasztalatom,hogy a legjobban azzal a verzióval a legstabilabb amivel megvettem az eszközt.A frissítések legnagyobb része ,vagy az akkuidőt csökkenti (szerintem készakarva),vagy a sebességgel lesznek gondok.Előfordul hogy hasznos funkciók kikerülnek a kínálatból,de olyan is hogy a beállítások kerülnek eldugott helyekre.Emiatt nemegyszer hanyagoltam a frissítést.Ergo nem mindig van értelme a frissítésnek.
VOLTCRAFT IPC-1L , SANYO ENELOOP AA,AAA
-
jFox
addikt
Nekem a widgetek méretezése működik, viszont Discover sehol.
[ Szerkesztve ]
--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
Exelsior24
aktív tag
Mit mondjak nem estem hanyatt ettől a frissítéstől én sem. Szétcseszték a widget-ek méreteit, a Google-s widget baromi pici lett, az órás, időjárásos widgetek meg fél kijelzőt elfoglalják és ráadásul van náluk egy hatalmas üres rész ahova semmit nem tudsz pakolni.
Ez a 4 oszlopos ikon elrendezés is tényleg rohadt szarul néz ki, és sehol nincs állítási opció, bakker még a 4 éves Huawei Mate 10 Pro-m-ban is van 3 féle választható elrendezés: 4x6 , 5x5, 5x6-os.
Ráadásul még azt is ki lehet választani, hogy jobbra húzásnál legyen-e hírfolyam, ott is 3 féle lehetőség van: Huawei Assistant TODAY, Google Discover, Nincs.
Itt meg semmi testreszabhatósági lehetőség nincs, tényleg egyre gagyibb, fapadosabb a Xiaomi rendszere.Nova Launcher-ből a fizetős verzió megvan nekem de sohasem használtam még, lehet teszek vele egy próbát, mert egyenlőre nagyon nem tetszik amit a Xiaomi alkotott ezzel a frissítéssel.
[ Szerkesztve ]
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Trooper82
senior tag
Olyan, mintha minden frissítéssel butább lenne a miui.
Teljes fapad gyakorlatilag 0 tesreszabbhatóság. Még így tabnál mondjuk lenyelem ,nem tudom a telefonok is ennyire fapadosak lettek e. Na mindegy ezt a 4 ikonos elrendezést sikerült valakinek állítani? Xda-n vmi miui alpha launchert ajánlanak, nem ismerem. Este leszek tab kozelben megnézem. Jó lenne egy launcher ahol megy a gesztusvezérlés is.Más kérdés. Vki már próbálta a tabot eu rommal? Lehet az jobb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
baal-amiga
senior tag
Ú, akkor nem kapkodom el. A sequpd. meg nincs külön
"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
hroberto
veterán
válasz bollokcs80 #2067 üzenetére
Ráadásul 4 oszlopban vannak az ikonok a korábbi 5 helyett, és nem lehet visszaállítani.
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
kbyte1024
veterán
Jaja,én is szivok a meretezessel és újra kell pakolni majdnem mindent.
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
erzol
őstag
Így ahogy írod, de a novánál meg ugrik a gesztus vezérlés.
-
bollokcs80
Korrektor
Feltettem én is, nagy változást nem látok eddig, de a MIUI baromi rossz lett. Összenyomorította az összes widget-et, nem lehet őket méretezni. A kapcsolópanel is egy rakat ####, a Discover meg idegesítő.
Megy fel a Nova Launcher.
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz baal-amiga #2064 üzenetére
A Netflix az FullHD és a HDR is működik ugyanúgy.
Nem tudod a HDR-t hol kell kikapcsolni? Mert a videó eszköztár hatása netflix alatt sajnos nem működik, így a sötét HDR bugra annak kikapcsolása az egyetlen megoldás. -
baal-amiga
senior tag
válasz Trk.Adam87 #2063 üzenetére
Majd légy szíves referálj az akkuidőről pár nap múlva, ill. netflix minőség van-e fullhd?
"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz baal-amiga #2062 üzenetére
Nem találtam sehol, viszont Android 12 alatt tovább fejlődött a multitasking, immáron osztott képernyő alatt is meg lehet nyitni 2 darab lebegő ablakot is, melyeket a képernyő szélére húzva lebegő ikonná alakít. (Ez a funkció még kényelmesebbé tette a lebegő ablakok használatát, hiszen nem zavar be a teljes képernyős tevékenységbe, tekintve, hogy csak egy halvány ikont látsz oldalt, amíg nem nyomsz rá és nagyítod vissza azt lebegő ablakká.)
[ Szerkesztve ]
-
baal-amiga
senior tag
válasz Trk.Adam87 #2060 üzenetére
Nincs hozzá újabb PC mode apk?
-
blueye
veterán
válasz Trk.Adam87 #2058 üzenetére
Mindig van értelme.
-
hroberto
veterán
válasz baal-amiga #2054 üzenetére
Nem kis "csomag". 3 GByte.
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
baal-amiga
senior tag
válasz baal-amiga #2054 üzenetére
Sry, szerk. lejárt.
Úgy tűnik, eu exkluzív a 12."God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
baal-amiga
senior tag
Ma megjelent nálam a 12-őn alapuló miui stabil 13.1.2.0., szeptemberi security update-tel.
-
Digger
senior tag
Hezitálok a vételen!
A legfontosabb lenne a vendég, vagy méginkább a multiuser mód!
Van rajta ilyen beállítási lehetőség? -
SL-27
tag
Nekem csak biztonsági frissítés jött, semmi más.
A bonyolultság mindenképpen erény! <> Samsung Galaxy S23+ és Watch 6
-
erzol
őstag
válasz Trk.Adam87 #2043 üzenetére
Facebook-on olvastam, hogy érkezett.
Rákattintottam és telepedett. -
Pityu78
csendes újonc
Tegnap délután nekem is felajánlotta a frissítést, de épp indulóban voltam, gondoltam majd este frissítem. Estére már eltűnt, és azóta sem ajánlja fel, pedig többször rányomtam az ellenőrzésre.
-
erzol
őstag
válasz Exelsior24 #2039 üzenetére
Tegnap jött frissítés a tab-ra.
Ha felteszed lesz discover, meg világos f@szbúk...[ Szerkesztve ]
-
Exelsior24
aktív tag
Nekem meg pont az a bajom, hogy egyáltalán nincs google discover-em , pedig telefonon nagyon szeretem, hogy jobbra húzok egyet a főképernyőn, és a főképernyőtől bal oldalra bejönnek az aktuális hírek amik érdekelnek, de én beállítási lehetőséget sem találtam sehol a Xiaomi Pad 5-ben, ahol ezt be tudnám így állítani.
Sötét mód az sajnos ebben az EMUI rendszerben néha elég össze vissza működik, van olyan alkalmazás ami azt nézi, hogy maga a készüléken világosra vagy sötétre van-e állítva,és maga az alkalmazás is olyanra áll át, és van olyan is ami enged neked választani. Egyszer - kétszer már én is szívtam vele.
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
erzol
őstag
Hogy ez a fostalicska android 12....
Főoldal jobbra húzása kikapcsolhatatlan(ótvar google discover)
Facebook elfelejtett sötét módban működni.
Remélem lesz még sok más újdonság is. -
RoMix85
aktív tag
válasz VOLTCRAFT(1) #1948 üzenetére
Erre valaki talált már megoldást?! Engem is érdekelne
-
kat
tag
Szia..
Én ezt csinálom, csináltam.. laptop eladva, csak ez a tablet bt-s billentyűzettel, és kártyaolvasó, külső vinyó, egér kombóval..
Nem sokat dolgozok rajta, de amire nekem kell, azt tudja..
Családi fotók, videok tárolása, szerkesztése, film, internet, könyveim...
Némi árajánlat készítés, stb..
De ezt igazából neked kell tudni, mivel a droid nem winfos!3210, 3310, 3330, 6610, 6230, 6600, 6630, 5700, N95, n97, n8, lumia 610, 920, k-touch Nibiru, kingzone k1, sony xperia z ultra, lenovo a369, Sony xperia z2, Sony Xperia z3, sams s7 edge, sams note 8, Huawei p30Pro, sams note 10p, sams s21 ultra . A fejlődés megállíthatatlan, de vannak mérföldkövek
-
bgyg1
aktív tag
Sziasztok! Ezt a fajta tabletet próbálta valaki billentyűzettel? Igazából laptopot szeretnék kiváltani vele valamilyen szinten.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz Trk.Adam87 #2032 üzenetére
Egyetértek, én próbáltam az S7et gyári billentyűzettel notebokként, nem vált be.
B.Cs.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz *Mukeey* #2031 üzenetére
Egyetértek, nem csak az Android-ot, hanem a Miui-t tekintve is. A régebbi verziókban legalább volt gesztus vezérlés custom launcherek alatt is.
Valóban verhetetlen, sokkal jobban megéri az árkategóriájában, mint bármi más. Laptopot például semmi értelme ilyen áron venni.
Egy Samsung S8+ Tablet árában viszont már kapni belépőszintű gamer laptopot is RTX3050-el, azon az árszinten már van értelme mérlegelni, hogy egy könnyen hordozható tartalomfogyasztásra, mobil gamingre és munkára is egész jól használható gépet szeretne az ember vagy egy kevésbé kényelmesen hordozható laptopot, amin a PC gaminget is élvetheti FullHD felbontásban és irodai vagy bármi más informatikai munkára is alkalmasabb egy tabletnél.[ Szerkesztve ]
-
*Mukeey*
addikt
válasz Trk.Adam87 #2029 üzenetére
Engem az android verziòja nem annyira érdekel már régòta. Egy android 8 is még mindig jòl használhatò, meg ugyan az a dizájn kb. Inkább azzal foglalkozzanak, hogy minél kevesebb gond legyen.
Sztem amúgy a Pad5 ár-értékben verhetetlen. Persze nem tökéletes eszköz ez sem, de soha rosszabbat.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
eFeMeR74
senior tag
válasz Trk.Adam87 #2029 üzenetére
Szerintem megkapja. Nagy sikere van és most jött ki a Pro 12,4 is.
MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
Trk.Adam87
aktív tag
Kiadhatták volna egyből a 13-at, most így elintézték, hogy a 13-as legyen az utolsó fő verzió, amit a Pad 5 megkap...Ha a 12 kimaradt volna, akkor még a 14ben is reménykedhettünk volna a jövőben.
-
Trooper82
senior tag
Na megérkezett az android 12 europai eszközökre. Egyenlőre stable beta...
https://adimorahblog.com/xiaomi-pad-5-android-12-update/amp/
[ Szerkesztve ]
-
*Mukeey*
addikt
-
baal-amiga
senior tag
-
*Mukeey*
addikt
válasz Dévidzon #2024 üzenetére
Ennél azért jobban vágom😜
Leszedtem az érintett appokat (directone, netflix), újraraktam, nem segitett. Csináltam egy fr-t is, sőt felraktam a legfrissebb verziòt, mert még az egyel régebbin voltam.
Olyan ezekkel az appokkal, mintha az internet lenne lassú, ezért csak sd-ben streamel💁♂️iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
Trooper82
senior tag
válasz Trk.Adam87 #2015 üzenetére
Én már nem nagyon bízom itt android 13L-ben (bár tudom egy ideje megy a kínai béta), remelem.nem lesz igazam de szerintem biztonsági frissitések és ennyi. Már reg kiadhattak volna a 12-t ha akarták volna. De akkor is megérős tab ár/érték arányban, egyedül ami videohívásnál zavar az a meglehetősen gyér előlapi kamera. Természetes fényben elmegy, de lámpánál hol sárga a kép, hol zoldes néha normál egy egy pillanatra, azt megcsinálhatták volna jobbra...
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Tud valaki olyan tuti leírást amivel a Magisk-et fel tudom rá tenni?
Többet próbáltam és inkább leizzadtam, mint eredményt érjek el. Eddig maradt a gyári recovery, bár ezzel nem is lenne gondom, viszont a Magisket szeretném felrakni.
Persze a TWRP lenne a legjobb, de azt sem találtam eddig amit fel tudnék rá tenni. És tutira működik.Telefonon is így használom és hiányzik ez a nyitottság nekem. Telefonon miért sokkal egyszerűbb. Már nem is tudom, hogy hány eszközön csináltam meg valami hasonlót, de ilyen nehéz még sosem volt. Pedig volt anno amihez még DVD is kellett.
[ Szerkesztve ]
-
-
erzol
őstag
válasz Criminal017 #2011 üzenetére
Hát ezt szomorúan hallom.
Nem lenne ezzel a gyárival sem gond, ha legalább egy téma áruházat adnának hozzá.
Az, hogy novával nem megy a gesztus vezérlés gondolom android feature? -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz Criminal017 #2013 üzenetére
Reméljük a gyári is jobb lesz, ha kiadják az Android 13L-t rá.
A gyári Miui-val egyébként mik a főbb problémáitok és miben nyújtana többet ennél a xiaomi.eu rom? -
Zamasun
aktív tag
válasz Trk.Adam87 #2012 üzenetére
Nem, a xiaomi.eu rom teljesen más.
-
Criminal017
őstag
válasz Trk.Adam87 #2012 üzenetére
Régi motorosoknak az eu rom a xiaomi.eu féle mindenmentes rom, továbbra is a legjobb MIUI élményt az a rom adja.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz Criminal017 #2011 üzenetére
EU rom? Hogy ne lenne, aki a VHU4103EU jelzésű változatot vette, az EU rom-ot kap rá. Egyébként mi a különbség az EU és Global rom között?
-
erzol
őstag
Remélem készül hozzá EU rom.
Telón használom, ég és föld a különbség. -
trance89
őstag
válasz Zolee91 #2004 üzenetére
Azért nem olyan vészes a helyzet, még tab esetén nem is olyan rossz ez a miui (ipad koppintás) viszont telón ki nem állhatom.
A 120hz-es képfrissítés egy tab esetén nagy királyság, sokkal kellemesebb a szemnek és eleve jóval gyorsabbnak is érződik mint egy ipad (ipad gen8 is van otthol). Ezt ha nyomkodom utána már nagyon rossz kézbevenni az ipad-et. De persze ez az apple szerint még mindig nem fontos fícsör 2022-ben...
Itt kb 4 hónapja van használatban egy Mi Pad 5, abszolút semmi probléma nincs vele. Ez idő alatt 2 ota frissítést kapott (csak security update), semmit nem szart szét.[ Szerkesztve ]
-
Zolee91
csendes tag
válasz *Mukeey* #2003 üzenetére
Rengeteg hozzászólást végigolvastam, jókat, rosszakat...
Ahogy említetted "szoftveresen katasztrofa a Xiaomi"
Akkor mit lenne érdemes??
Ha az iPad 5gen-em javithatatlan, vennem kellene valamit... De 200alatt nem igazan találtam más opciót a Xiaomi pad5-ön kívül :/ vannak még a lenovo tab P11pro, illetve yoga tab, de azokat is szidják rendesen szoftver téren :/
Mit gondoltok, milyen opció ami még esélyes, vagy jobb lehetne? -
eFeMeR74
senior tag
válasz Zamasun #2000 üzenetére
Miért? Én az összes lejátszón használom, mert idegesített, hogy sötét jeleneteknél nem látok semmit. A MX Player, Kodi, Yettel, minden igy van beállítva, hogy külső megjelenítés és máris jobb a kép.( Képarányt, hangot is állíthatod)
Arról nem beszélve akkár fekete fehérben is lehet nosztalgiázni.MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest