Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tlala

    addikt

    válasz tlala #1555 üzenetére

    Már nem tudom szerkeszteni az előző hibás hozzászólásomat, így inkább leírom újra, hogy ha valaki a keresőt használja, megtalálja helyesen is.
    Akit esetleg érdekel, leírom, hogy hogyan ment 2021. dec.8-án a telefon nyitása, és a Kínából vásárolt telefon gyári China MIUI rendszerére az új, Android 12-es xiaomi.eu-s ROM fastboot felrakása egy lépésben (TWRP és egyéb nélkül).
    Szóval az aktuális (12.1) xiaomi.eu ROM-ot nem lehet TWRP-vel feltenni, csak fastboot módszerrel, ahogy Karavik mester le is írta.

    Szóval első a leírás nyitás része az 1-4. pontokig, addig változatlan, nyitás után a telefon újraindul, és fekete alapon abszolút kínai választóképernyő van, két kínai válasz opcióval. Nem kell megijedni, csak levenni a telefont a kábelről, Fastboot módba újraindítani, és visszatenni a kábelre (legalábbis én így csináltam).
    Ekkor jön a már linkelt hozzászólásban olvasható Shift+jobbklikkes PowerShelles fastboot telepítés.
    De miután itt nem egy előző xiaomi.eu-s ROM update folyamatát végezzük el, hanem gyári China MIUI ROM-ot írjuk felül első xiaomi.eu telepítéssel, így a linkelt bejegyzéstől eltérően a .\windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat parancsot kell használnunk a PowerShell ablakban.
    (Nem a .\windows_fastboot_update_rom.bat parancsot, az majd a későbbiekben a már fentlévő xiaomi.eu ROM-ok frissítéséhez kell.)
    A folyamat elindul, és kb. 16 másodperc után van egy "Finished" üzenetsor (amit a lenti csatolt képen be is jelöltem), itt nagyon sokáig megáll a folyamat (nekem perceknek tűnt), a kurzor villog, de nem jön vissza a státuszsor. (Idegességemben már fontolgattam a telefon újraindítását, szerencsére nem tettem.)
    De itt csak egy jó hosszú várakozós/látszólag nem történik semmi időszak van, amíg folyik a tárhely formázása, stb.
    Ezt követően egyszer csak újra megindul, a képen látható 1/9, 2/9... stb. 9 lépéses folyamattal.
    A végén a telefon magától újraindul.
    Újraindulás után ismét az a fekete képernyős szöveg fogad, de már angolul. Ha van a készülékben kártya, akkor ott egyből be lehet jelentkezni a Mi fiókba, (a másik opció a wifi beállítás, hogy a Mi fiókba azon keresztül lehessen bejelentkezni), és indul is az alap beállítós procedúra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák