Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
goku_sama
tag
válasz
hyperspace #49 üzenetére
PS4-en azért ugyanazt kellene hozni, nem hiszem, hogy teljes átfejlesztették volna.
Ha nagyon szeretnél Game Pass-t, akkor olcsóbban is meg tudod venni
-
hyperspace
őstag
Böngészőből tényleg gyalázat, de PS App-ból jól működik. Szokást igényel, mert rutinszerű lett az évek alatt a navigálás a shop-ban. Meg gondolom PS5-ről lesz a legjobb.
#11modd3r nekem kicsit húzós lenne annyit kicsengetni havonta úgy, hogy számomra nincs sok érdekes cím abban a listában (50ezer évente). A PS Plus-t mindig előfizetem, mikor akcióban 12-13 egy évre, és valamikor van ott is jó ingyen játék.
-
geparduc
csendes tag
Gondoltam egyszer az életben veszek playstationt - miután az 500$-ra belőtt rtx 3070-es vga-k 250 ezer ft-tól kezdődnek, dehát a ps5 nem támogatja az 1440p felbontást, így nem sok értelme. Legalábbis olyanoknak, akik ilyen monitoron akarnák használni.
-
Kansas
addikt
Halló, van benne PCIe v4 NVMe M.2 bővítőhely, amibe olyan SSD-t raksz amilyet szeretnél, ha 2 év múlva 2TB-s lesz olcsón, akkor azt, annyi az egyetlen követelmény, hogy elég gyors legyen, és a Sony ráüsse a plecsnit...
Ehhez képest Xbox oldalon van 1-féle oszt jó napot, az ára se nagyon fog csökkenni, mert nincs versenytárs - az előnye, hogy már az elejétől kapható, és könnyen cserélhető, tehát vehetsz belőle többet, aztán mint a memóriakártyát, dugdosod ki-be -
dokanin
aktív tag
Érdekes, hogy forrasztották az ssd-ket, mert ha cserélhető lenne, akkor akár évekkel később is lehetne bővíteni, amikor már kellően kihasználnák a programok. Így viszont most 10 évre le van korlátozva ez a terület. Pláne úgy hogy a Sony előnye akkor jönne ki igazán ha nagyobb lenne az ssd. Arról nem is beszélve, hogy ssd elhalálozásával az egész gép halott.
Értem én, hogy most drága az ssd, de évek múlva biztos sokkal olcsóbb lenne. -
Kansas
addikt
válasz
ForRedGlory #42 üzenetére
+1
-
natë
nagyúr
válasz
ForRedGlory #42 üzenetére
-
ForRedGlory
félisten
Amelyik szimpatikus. Viszhall, zárható.
-
atok666
őstag
Akkor ugy latszik rosszul ertelmeztem. Arra gondoltam, hogy miert nem lehet egy open, seek, readet (leegyszerusitve) csinalni az adott allomanyon es beolvasni csak azt amire szukseg van - marmint az applikacios logika tudna, hogy mit hol keressen es mennyire adatra van pontosan szuksege.
Atok
-
natë
nagyúr
X. 2 napja van meg, vadállat. (és most nem a teljesítményről beszélek)
-
tothmaxy182
őstag
Nekem most egy PS4-em van, de őszintén szólva jelen pillanatban a Series X és a Microsoft hozzáállása szimpatikusabbnak tűnik.
Az exkluzívokról meg annyit, hogy az MS-nek jelenleg az isten tudja hány fejlesztőstúdiója van, szóval a nagy számok törvénye alapján a következő 2-3 évben X-boxon is potyogni fognak a jobbnál jobb címek.
Mindegy, majd meglátjuk. Úgy sem terveztem a következő 1-2 évben új generációra váltani.
-
KRi2
aktív tag
A specifikációs táblázatnál miért nem sikerűlt egy táblába berakni a box-ot, a ps mellé? Csutka ugyanazok a szempontok. Több értelme lett volna.
-
törölt tag
Mármint a VGA bele, amivel 4K-ban megy a FS
A pécé többi részét még külön számold rá, amit kell venni újat.
ChoppR: Ez meg most vettem BF akcióban egy hete 250-ért
Nagyon király a C9 amúgy, csak mivel én monitornak is használom, így nem is nézegettem OLED-et, mert túl sok statikus tartalom van.
-
Chaser
legenda
? ( :
tesztelni akartam 3070-nel, ha már gp pc-n ott van
3-5 esetenként 8 megabit/s-kel jött
jóóóóó
aztán hallom vga pörög, óóó biztos a yt
végül kiderült lóPh@szt, gp alig valamit húz le, onnantól egy ms downlader "szedi" a játékot, az meg zabálja a gpu-t ( : egy downloader
inkább megnéztem teszteket, még 1440@60 sincs meg egy 3070-en
persze ha fhd-ba nyomnád ott már nyilván megvan, csakhogy ez a vga magában 200k+szerk:
ChoppR
-
ChoppR
tag
The LG BX OLED and the LG C9 OLED are two similar TVs. The C9 is better-built because it has a metal stand, it gets much brighter, it has better gradient handling, and it has a lower input lag. However, the BX has better out-of-the-box color accuracy.
Ezt találtam róluk hirtelen összehasonlítva. Amúgy nem ismerem a BX-et.
-
solti
senior tag
xbox mellett a flightsim szól, de még meg se jelent rá... és ha nem lehet majd billentyűzettel meg rendes joy-jal irányítani, akkor felejtős, marad a pc vásárlás ~300K minimum...
-
-FLY->
őstag
Ez majd a multiplatform címeknél kiderül, de valószínűleg mikroszkóppal kell majd a különbségeket keresni, az előző frissített gennél elég volt a nagyító.
Azt meg kb el kell felejteni, hogy a AAA multiplat fejlesztők komoly energiákat fognak ölni a gépek erőforrásainak, külön-külön kiaknázására, erre ott lesznek a first party exkluzívok. -
törölt tag
Nekem is PS5 lesz, csak lehessen kapni. Persze annyira nem sürgős, de azért ha már van hozzá tévé, jöhetne
GP miatt meg ott a pécé, így az XBox kiesik teljesen. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert hardveres háttér nélkül nehéz meghatározni, hogy egy adattárolón tárolt adatblokknak pontosan melyik része kell. Az új konzolok azért tudják ezt megoldani, mert be van építve erre egy hardveres háttér a memóriavezérlőbe. Egyszerűen közvetlenül meg tudják címezni a tárolt adatot az SSD-n, vagyis hajszálpontosan meghatározható, hogy az adatblokknak melyik részére van éppen szükség, és így elég csak azt bemásolni a memóriába. Effektíve ebben a működési módban nem is a valós memória a konzolok memóriája, hanem az SSD-n tárolt adat, ami ugye meghatározható egy játéknál, a valós memória gyakorlatilag egy gyorsítótár.
-
Cythyel
senior tag
nekem egyértelműen ps5, hiába néznek ki az xsx specifikációi jobban papíron cpu és gpu terén, a ps5-nek a cpu és gpu közötti cross-burst és a magasabb órajel a kevesebb cu tömb ellenére is több kakaót biztosít... nem is beszélve a jóval magasabb adatátviteli tempó ssd-ről... ide lehetne még hozni az excluzív címeket is, de ha csak hw-t nézem, nekem egyértelmű a ps5, meg számomra szebb is
még ha felhőkarcolónak vagy űrhajónak is néz ki, de nem egy hamutartó, vagy mosógép mint a másik 2
-
ChoppR
tag
PS5-öt szeretnék vásárolni, nem rendeltem elő, erre a következő előjegyzési idő: 2021.03.31?!? WATAFAK?!
Xbox Series X nagyon sok Media Marktban és Euronicsben van még a polcokon, aki esetleg arra várt. -
Tin
veterán
Ez nem kerdes, azt, amelyiket lehet kapni
Es asszem csak az egyiket lehet.
-
Chaser
legenda
válasz
Busterftw #16 üzenetére
oszt' akinek nincs pc-je nem megy vele sokra
nálam a forza volt domináló anno, aztán meg a gp ( : 95%-ával akkor se játszanék ha fizetnének, de az a fennmaradó 5% néha érdekel ideig-óráig
most is csak forza miatt vennék sx-et és gp miattjulius75
ezzel én is így vagyok, megrendeltem alzáról
dec 10-re ígérik ( : -
julius75
aktív tag
-
Busterftw
nagyúr
Ezert irtam azt, hogy akinek kell az a par Xbox exkluziv, azt fog venni, bar Forzat jatszhatok PC-n is.
hunluki
A Microsoft mar elotte (Xbox One/PS4 era) is megvette a fel jatekipart, aztan nem mentek vele semmire. En inkabb alapoznek a PS4 jatekfelhozatalra.Az atlag velemeny/konkluzio marpedig az, hogy az Sony a jobb jatekfelhozatal miatt nyerte ezt (regi?) a generaciot.
-
atok666
őstag
...Manapság például előfordulhat, hogy a programnak pár megabájtnyi adatra lenne szüksége, de ez esetleg egy 100 MB-os adatblokkban található meg. Ilyenkor be kell tölteni a teljes adatblokkot annak ellenére is, hogy esetleg 96-97 MB-nyi rész nem is kerül felhasználásra belőle....
Ez nem vilagos. Miert kell beolvasni az egesz allomanyt?
Atok
-
julius75
aktív tag
Ha valaki tud biztosat mediamarkt ügyben esetleg megoszthatná.
-
modd3r
őstag
Szerintem a MS GamePass miatt sokan mennek át PS vonalról is....
-
hunluki
senior tag
Én eddig PS oldalon voltam de most kivárok, MS is bevásárolt nagy studiókból, sony-nak meg ott van kézenfogható példának amit eddig letett az asztalra. Szerintem 2-3 évig még kivárós, úgy sincs sajnos elég időm játszani, addig meg elég a PC/PS4 pro. Utána pedig majd meglátjuk, nem állok egyik oldalon sem, az előző kommentemben említett store butítás pedig szintén nem volt egy jó húzás a japánoktól.
-
Busterftw
nagyúr
Szerintem nagyon sokan a PS4 jatekfelhozatal alapjan biztos inkabb a maradnak PS vonalon.
Nyilvan akinek az Xboxos cimek jonnek be marad azon, de a felhozatal sokkal jobb volt PS-en.Plusz ugye a Microsoft elegge osszekototte a PC-Xbox jatekokat, igy akinek eleve van PC-je, jobban jar a PS exkluzivokkal.
-
Chaser
legenda
"Xbox Series S és X kontra Playstation 5 – melyiket vegyem meg?"
koizárásos alapon a series s-t, mert azt lehet kapni, a többit nemhunluki
olvastam hogy valakinek lett így, meg van aki több mm-en átrongyolt míg végül kapott, de ez nálam nem teljesíti a "lehet kapni" dolgot
mm nem is litázza a series x-et
series s az van, akárhogy nézem, az nagyon hitvány egy valami lett x-hez képest, nyócvané' talán, de nem 11x k-ért -
Ha majd lehet kapni akkor szerintem először PS5, majd utána XBOX
-
-
hunluki
senior tag
Xboxot lehet, elmész media marktba és leveszed a polcról, több helyen is írják hogy rakat ki van rakva és vihető.
Én most néztem fel a PS store-ba és botrány kiábrándító módon le lett butítva. Wishlist csá, bármiféle listázás csá, de legalább az egész átláthatatlan. Nálam ez most mérhetetlenül nagy fekete pötty a sony-nak. -
Alexios
veterán
Nem mintha bármelyiket is lehetne kapni
-
zzola
titán
Kösz, érdekes cikk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sony és a Microsoft ismét rendkívül hasonló dizájnnal vág neki az új generációnak, így nehéz lesz majd választani.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- Autós kamerák
- Fujifilm X
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Dobozos Lenovo YOGA 7 2in1 ultra7-155h 16gb ddr5 1tb ssd OLED 120hz 2,8K
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest