Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lezli25
tag
Sziasztok!
Van itt valaki akinek Asus Rog Stix X570-E vagy F gaming típusú alaplapja van?
Annyi érdekelne csak, hogy a PCH ventilátora másnak is könnyen levehető a tekercsről?
Épp takarítottam ma, és könnyedén le lehet húzni maga a lapátot a lapról.
Nagyon hálás lennék ha valaki fix választ tudna adni hogy nyugodtan aludhassak
Köszönöm! -
nagyúr
válasz zetor2000 #81 üzenetére
Hát, a mostani konfigomban is 2 NVMe csati van, és örülök neki, ki is használom simán. és még van mellé 8 SATA is.
B450-es lapon is 2 M2 van, abból az egyik csak NVMe/SATA a másik csak SATA.
Az öreg harcos Z170 OC Formula lapon 3 NVMe! csati van, és szépen tud menni egyszerre az összesben akár x4-es NVMe SSD is 3.0-án, és még marad így is mellé 4 SATA (ASmedia vezérlősek).
Ettől függetlenül persze ez nem az áltlános mennyiség, valóban kevesen használnak ennyi eszközt egyszerre.
5/10 Gbit-es LAN-t még nem használnám ki, mint ahogy a Type-C-t sem, pedig a 3 lapomból 2-ön az is van 1-1.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
zetor2000
őstag
Az árát ne forintban nézzed, hanem mondjuk valami kevéssé stabil valutában, mint pl. az Euró. Na, ott az ára fixebb, hisz folyton romlik a forinthoz képest.
Abban igazad van, hogy rétegtermék, pláne, hogy a dobozban lévő extrák egy része nem is kell az átlagnak. 10Gbit lan? hova? még két nvme csatoló? minek?Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Yany
addikt
Én a kisöccsét vettem, az Ace-t. A hűtése és a VRM is hasonlóan erős, de jóval olcsóbban beszerezhető, ráadásul az MSI utóbbi időben bizonyítottan halk üzemét is nyújtja (ld. Gaming X videokártyák). Az is sokat motivált mondjuk, hogy 25 Eurós steam kupont és egy 30e Ft-os CM vízhűtést adtak hozzá, amin bontatlanul adtam túl. Nagyjából 200 euróból meglett így a lap, mondanom sem kell, 200 euróért hasonlót sem kapni, anno csak a Taichi első (még design-hibás) verziója volt 300 környékén kapható.
Most GB Elite-et, vagy agyelszállva egy Aorus Xtreme-et vennék, de ennyiért nem a Godlike-ot, az tuti, hiába jó lap.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
GreatL
őstag
Rampage... Godlike... Unreal Tournament '99 alapon licitálnak egymásra a lapok?
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
nagyúr
Igen, onnan van, én húztam be kb. az utolsót belőle. És nem az RGB vonzott... bár az is szép rajta és szabályozható.
Hát, annyi cucc van mellé, mint egy komplett konfighoz.
Ahogy megrendeltem, visszanéztem pár perccel később, már átváltott "elfogyott"-ra.
45k körül volt a "kistesó" CH VI Hero, vitték azt is mint a cukrot, nem tud sokkal kevesebbet az Extreme-nél (átlagfelhasználó szempontjából), úgy néztem a VRM azonos a két lap között, máshol van visszanyírva a Hero.
Mázli, hogy a házam E-ATX-nél 1-el nagyobbat is fogad.
De ha nem így lenne, akkor is elhoztam volna, max vettem volna egy házat hozzá.
Ahogy kibontottam, elfogott a "HEDT" érzés, komolyan, masszív lap, hasonlóan mint az Asus P5E3 Deluxe, Asus P6T Deluxe, Asrock Z170 OC Formula vagy az Asrock X79 Extreme 9.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
putti
aktív tag
válasz Komplikato #22 üzenetére
Igen, régen olcsóbb volt minden. A különbség a forint elértéktelenedéséből jön ki. Míg 2008 nyarán 144,4 Ft volt 1 dollár, addig most 322,3 Ft, tehát egy ezer dolláros termék 144100Ft volt, most egy ugyanolyan ezerdolláros árcéduláért 322300Ft-ot kell leszurkolni és ez csak egy leegyszerűsített példa,mert erre még jön az összes többi adó,árrés,stb.
Ezzel a példával számolva, ez a highend alaplap is kb 120-127 ezer körül lenne most, ha pl a 2008-as dollár értéket nézzük. Persze a tévedés jogát fenntartom,de úgyérzem leginkább a forint elértéktelenedése miatt ugrottak meg az árak.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Negyedmillió egy alaplapért??? Oh, hogyne... Miközben ráadásul gyakorlatilag mindegyik ugyanazt a teljesítményt nyújtja. Az ASRock egész szimpatikus (megint), több tesztben is az élen végzett, miközben az egyik legkisebb fogyasztást és melegedést produkálja. Not bad.
Oké, vannak jó fícsörei ennek a lapnak, mint a 10G net, csak minek/kinek. Nem attól lesz több a heccsat...
#73: Jó választás volt.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
nagyúr
válasz Felix_Jaeger #35 üzenetére
+1.
58k-ért vettem akcióban az X370-es CH VI Extreme-t (az eredeti 100k+ os árat nem adtam volna meg érte), mindent is tud, ami nekem kell. Többek közt front type-C csati, 2db M2 x4 3.0 SSD (az egyik slotot a chipset borda egy része hűti beépített GAP PAD-el) és 8 db SATA eszköz egyidejű használata.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
tag
Hány %-át képezi az árnak az agresszív kinézet, 60-70% ?
Microsoft Termékek ÁFÁS SZÁMLÁVAL | Mobil: +36 20 777 0 777 | Amennyiben a vásárlás SOS, úgy az előbbi telefonszámon bátran hívj minket!
-
Lezli25
tag
Sziasztok!
Asus Rog Strix X570-E Gaming alaplap tulajdonost keresek! Egy nagyon fontos kérdésem lenne a lappal kapcsolatban. Mégpedig a következő. Az alaplap Chipsetjének a 4cm-es ventije melyik irányba forog amikor felpörög? Óramutató járásával ellentétesen vagy megegyezően? Nagyon örülnék ha lenne egy vállakozó szellemű egyén aki megnézné nekem. Csak 100%-biztos választ szeretnék. Alaplap javításához kell hogy tudjam. Neten egyszerűen ÉN legalábbis nem találok róla infót vagy egy 3mp-es videót. Nagyon Köszönöm! -
opr
nagyúr
Uhhh, tényleg, az is. Viszont a legnagyobbat kihagytam. Geforce 4 mx. Na az aztán tényleg mindent vitt. Átbaszás szempontból, mert játékokat nem nagyon.
Amúgy meg igen, ennyi, mindkét nagy gyártó bőven csinál és csinált is gusztustalanságokat rendszeresen, nem kell ezen meglepődni.
A legrosszabbak viszont tényleg gyártófüggetlenek voltak, az xy kártya, csillió döglassú memóriával, és ez a szép nagy szám hatalmas betűkkel a dobozra írva. Hála égnek ennek vége, borzalmas volt. Pláne, hogy nem lehetett elmagyarázni szegény népnek, hogy nem attól lesz gyors egy vga, hogy több rajta a memória és vették zsákszámra a túlárazott fost."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
wolfman
veterán
A csak BIOS-ban permanensen állítható venti fordulatszabályozást nem nevezném felhasználóbarátnak. Amikor szeretném finomhangolni a dolgokat, azt windowsban lehet kényelmesen, nem a BIOSban. Itt se grafikon, se csúszka, csak írd be ami értékre gondoltál, aztán vagy jó lesz vagy nem.
Egy szó mint száz, nekem és sok más embernek ez így gané egy megoldás. ASUSnál már inkább nevezem felhasználóbarátnak, mint itt.[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
gekkoXT
senior tag
Mondom magamba, hát ez tuti van vagy 110 ezer, majd amikor megláttam az árát
-
opr
nagyúr
Onnantol, hogy x570, eleve nem lehet a lap "also"kategorias.
Ryzen lowend az az a320, b350 jelenleg, esetleg a b450 legalja, de mar az is inkabb a kozepkategoria alja, mint alsokategoria.
x570 meg kozepkategoria teteje, meg ami afolott van."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Dr. Akula
félisten
Szép, szép, de 250-et nem ér. Felét talán. Bruttóban, persze.
-
devast
addikt
Az a probléma, hogy a legalja x570 lapok amik értelmesek (asus tuf vagy gigabyte elite) azok 70k+ vannak. Nem is olyan régen ennyiért majdnemhogy csúcsfelszereltségű lapot kaptál... de legalább high-end -et. Félreértés ne essék, faszák ezek is, de alsó kategóriás lapért kérnek felsőkategóriás árat.
-
veterán
Atya úr isten ,hova jutottunk egy szaros alaplap 250 ezer forint? Mi rejtettek el benne smaragdot?
duree54
-
dkess
őstag
válasz Felix_Jaeger #35 üzenetére
Úgy látszik tényleg nem értjük ezt a lapot ... Ez észérvekkel semmilyen módon nem lehet magyarázni. Amennyiben "logikus" magyarázatot keresnénk, akkor zsákutcába kerülünk ... Ez épp ugyanaz a kategória, mint a Gigabyte X570 AORUS XTREME (320 K HUF körül) - igaz a Gigabyte a szempontból egyedi, hogy teljesen passzív chipset hűtéssel rendelkezik az X570 -esek között.
Azt lenne érdemes még megérteni, hogy ez nem azoknak szól, akik "a 3600X mellé keresek egy jó ár-érték arányú lapot - de legyen nagyon olcsó ám" ... Akinél ez a lap ötlet szintjén is felmerül - az kb. nem is néz semmit 3800X alatt.
Nekem ezek a extrák jó része külön kártyán kapod meg dolog nem tetszik benne. Egy ezek nélküli lap + a kiegészítő kártyák (akár jobbak is) és szintén olcsóbban jövök ki.
Ezek is nehezen magyarázhatóak: amennyiben nem elég a 1 Gbit/s meg a 2.5 Gbit/s LAN, akkor harmadikként adunk még egy 10 Gbit/s kártyát? Ez utóbbit tényleg rakhatták volna valamelyik előbb említett helyére - akkor a megmaradó PCIe valós előny lett volna ...
Avagy amennyiben nem elég a 3*PCIe Gen. 4 nvme meg a 6 db SATA csati SSD -knek, akkor kapunk kártyán bővítési lehetőségnak plussz 2 db PCIe Gen. 4 nvme -t (és ez előre tudható, mert tényleg e miatt veszem ezt a lapot)? Amennyiben ez a szituáció, akkor már ebből a pénzből teleszórom a NAS -t SSD -kkel ... Avagy tényleg irány a HEDT vonal - pl. TR -el ...
Persze nagyon jó és jól átgondolt chipset hűtése van és "bitang lap" minden szempontból, de amennyiben az előbb említett 2 kártyát kiveszem a képből (nomeg azt a kicsi OLED képernyőt ami miatt E-ATX -es méretű lett), akkor megkapom a MEG X570 Ace -t feleannyiért ATX méretben ...
@wolfman
Igen, de BIOS -ból részleteiben és felhasználóbarát módon be lehet ezt állítani. Én kb. azóta nem is foglalkoztam vele - tökéletes ...
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Ez a méregdrága MSI is ugyan azt a nyamvadék venti szabályzó szoftvert/rendszert használja mint a többi?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Pipó
őstag
válasz Armagedown #4 üzenetére
"Mit rejtettek el ebbe? Briliánst?"
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Depiboy
tag
Mégis mi az isten kerül ezen ennyibe elárulná valaki???
Ezt se azért találták ki hogy eladják, mutogatni van hogy csilli-villi -
lemelle
csendes újonc
Jó kis cikk lett,viszont találomra kiválaszthattak volna egy b450-es lapot is.Sokan vesznek ilyen lapot és jó lett volna tudni hogy mennyivel nyújt kevesebbet ehhez az újabb x-szériához képest.
-
Piftuka
veterán
válasz MeszesKPT #33 üzenetére
Tény, hogy ennyi cuccot egy alaplap mellett én még nem láttam. Olyan, mintha egy komplett számítógép alkatrészei lennének lefotózva...
Mondjuk én egy dolgot nem értek, pontosabban hiányolok. Ha már abszolút luxus kategória, akkor miért nem raktak mellé egy PCIe, dedikált, csúcs minőségű, audiofil MSI hangkártyát is!?
Lehet bármilyen aranyozott csatlakozó, és profi kondi a lapon, használhatják a Realtek, EMU vagy más gyártó megoldását, az alaplapi hangkeltő eszköz soha nem lesz olyan, mint egy dedikált célhardver.
Ez az alaplap már pontosan az a kategória, amely mellé bátran rakhatnának egy olyan megoldást, mint pl. az "EVGA Nu Audio"."Aquila non captat muscas."
-
őstag
Brutális szolgáltatással bíró lap, de ennyit akkor sem ér. Nekem sokkal szimpatikusabb az Asrock 60ezres lapja, bár arra sincs szükségem. Nekem egy msi B450 tomahawk tökéletesen elég mindenre.
-
Felix_Jaeger
újonc
Ha gamer konfigot építenék 3600-3900 CPUval nem látom mivel tud drasztikusan többet mint az augusztusban 50Kert vett STRIX B450 E Gamingem. Bukom a PCIE4et, ok. Ahogy olvastam jelenleg nem vesztek sokat vele. 4 házventit meg egy 2 ventis AIOt simán kezel úgy hogy maradt üresen 1 venti tű meg egy ARGB hely, pedig világít minden mintha muszáj lenne.
A jelenlegi 1 M2, 1 SSD, 1 HD tároló konfignal sem hiszem, hogy nekem kéne több.Én ennyi pénzt MOBOra max TR4es rendszerben gondolkozva szánnék. Egyszerűen nem látom azt a pluszt, amit egyáltalán atgondolnam hogy cserélek. (nyilván én nem gondolkozom multiGPUban)
Valljuk be a jelenlegi 3600x-es konfigom pár éve még a ma annyira népszerű creator, tartalomszolgáltató célcsoportban is egy vadállatnak számított volna.
Szóval szerintem ez gamer Ryzen konfig alá értelmetlen, ha meg 4K influenszerkedésre adnám a fejem akkor TR4-ben gondolkoznék.
-
antikomcsi
veterán
És én még a Crosshair VIII vásárlásakor húztam a szám, azt gondolván, hogy jócskán túl van árazva.
-
MeszesKPT
őstag
Ez olyan mint a karácsonyfa, van rajta minden.
-
opr
nagyúr
-
4264adam
veterán
Milyen felhasználási körülmények, munkatípusok igénylik az ilyen típusu alaplap configokat?
Mi indokolja ezt a piaci rés tömést?
Tényleg csak informálódási szinten mert nem tudom hova kötni. -
nagyúr
Nég annyiért is drága egy lap szerintem, de barátibb lenne az tuti.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
leviske
veterán
A Creation egy messze átgondoltam konstrukció 100k-val olcsóbban. Ehelyett szerintem az MSI-nek is a Gigabyte irányvonalát kellett volna lekövetnie, hogy legyen létjogosultságuk ebben az árkategóriában.
(#26) devast: Attól, hogy a B450 lapjaik felkapottak lettek, még nem azok voltak az egyetlenek amik jól sikerültek. A kezdetektől az MSI a legproblémamentesebb memória területen. Márpedig a Ryzen sorozatnál inkább ez számít, mint az OC.
Az X570 lapjaikkal konkrétan van rossz tapasztalat?
-
halinorbi
csendes tag
Majd jövőre figyelem a HardverApró hirdetései között.
-
joey04
titán
Teljesen értelmetlen pénzkidobás ez a kategória.
-
Komplikato
veterán
Na igen, de régen eyg High Tech, minden jóval megpakolt alaplap 120.000 forint* környékén (+/- 10K) mozgott és akkor ez valami WokStation vagy szerver alaplap volt. (*Vagy ennek megfelelő dollár, euró, jen, akármi)
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
törölt tag
a 600-as chipsetek mikor jönnek arról van valami új infó?
-
opr
nagyúr
Ezt az olyan "luzerek" szoktak venni, akiknek ennel magasabb a napidijuk. Amikor olyan helyzetben van az ember, hogy ennyire draga az ideje, akkor sokszor sokan vannak vele ugy, hogy nem szarozik, megveszi mindenbol az abszolut "leg"-et, abbol baj nem lehet.
Es mivel ennel tobbet keres egy napi munkaval, nagy ivben leszarja, hogy papiron egy ev mulva elavul.
Ne erts felre, En se vagyok ilyen elethelyzetben, de siman el tudom kepzelni, hogy hasonlo szituacioban hasonloan gondolkodnek."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
talmam
tag
lehagyták az elejéről hogy" hupaszt" meg XD
-
fanti
addikt
Negyed milla egy olyan lapért, ami jövő ilyenkorra elavultnak számít....
Nincs létjogosultsága az ilyen luxuscikkeknek, mert azok a lúzerek fogják venni, akik mama-papa kedvenceként a legdrágábbat keresik mindenből (de nem a legjobbat).
Nálam alaplapnál a felső határ az 60k.
De sokkal jobban kedvelem a 35-50k közti ársávot.Magyarországon a nettó átlagkereset meg sem közelíti ennek az alaplapnak az árát, így természetesen ilyesmit csak egy olyan szűk réteg vesz meg, akinél nem számít az ár.
Túlárazott....ha lottó ötöst nyernék, akkor sem venném, mert egyszerűen szánalmas az ár/érték mutatója.
-
Tidus
addikt
Drága is, MSI is. Hagyjuk meg másnak...
-
Fecdzo
senior tag
Elképesztően gyönyörű!.....és elképesztően drága....hát igen ez egy más liga. wow
fulekitrading.wordpress.com
-
dkess
őstag
Olyan bő 110K -val olcsóbbért ott van a MSI MEG X570 ACE. Ez utóbbin igaz nincs OLED kijelző meg külön kártyán a 10 Gbit/s -es LAN vezérlő - sőt ez "sima" ATX méretű (nem E-ATX, mint a Godlike).
A X570 ACE tulajdonképpen a tökéletes lap lehetne, ha a másodlagos 2.5 Gbit/s -es LAN helyett lenne rajta egy 5 Gbit/s -es Aquantia (vagy akár a 10 Gbit/s -es verzió), de persze akkor már tényleg nagyon drága lenne az a OLED kijelző a Godlike -on ... Persze azért a 2.5 Gbit/s -es LAN -on is elvagyok itthon - nagyjából elég ...
Ezen kettő lapon a chipset és a VRM bordák közötti hőcsöves összeköttetést tényleg nagyon eltalálták. Amennyiben van - legalább - egy ventid hátul (miért ne lenne), akkor tényleg baromi hatékony. Nem is értem más lapgyártóknak miért nem jutott eszébe így X570 alapokon.
-
snecy20
nagyúr
Pont fele ennyiért az MSI Meg Ace szerintem jobban megéri, bár a Godlike felszereltsége tényleg nem semmi.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Komplikato
veterán
Oké. Drága luxus motyó. Ilyeneknél el lehet vitatkozgatni megéri, ad e annyit pluszba, stb. Az én problémám az, hogy ha ennyit ki akarnék fizetni alaplapra, mert lenne miből, és mindenképpen AMD-s alaplapra, akkor vennék hasonló cuccott TR4 foglalattal. Akkor már nem desktop procival szórakoznék. De lehet ez az én elmebajom és van valahol valaki, aki ilyenbe tesz majd 12-16 magos Zen desktop procit. Ami jól vissza lesz fogva a dual chanel miatt.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
törölt tag
Nekem az elfér. Csak kellene valami írás arról, hogy miért kiugró az Asus deszka eredménye BRAW 8:1-ben, az MSI BRAW 3:1-ben, mi a 20-22 másodperc eltérés oka 7Zipben, a Handbrake Noral szórása, AotS:E átlagban a 10% eltérés a végletek között, és Strange Brigade-ban a min fps-ek között is a 20 fps differencia, plusz a Giga lap bezuhanása. Nem mondom mérési hibának, de valami okozza ezeket, miközben a többi érték gyakorlatilag 5%-on belül van az összes kártyát nézve.
-
Fred23
nagyúr
100k-val olcsóbban talán megérné valakinek.
-
Armagedown
őstag
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
nagyúr
Az árát megláttam és addig olvastam.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
törölt tag
A BRaw, 7Zip és Strange Brigade eredmények között van egy-két olyan, amelyik elég érdekes, nem értem, mi okozhatta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest