Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- SONY LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Namelesske
addikt
Ha már sikerült kiválasztani a megfelelő verziót, a megfelelő üzemeltetés sem árt.
-
Begi
senior tag
válasz
bakagaijin #52 üzenetére
Tud kezelni, csak nem tudja kihasználni... Akkor meg minek?
-
Killer01
őstag
válasz
bakagaijin #52 üzenetére
Persze hogy tud, 4 gigát és slussz. 3-ról szó sem volt. A 4 pedig fizikai memóriára vonatkozik tudtommal, tehát beletartozik a vidkarin lévő is...
-
Воланд
titán
válasz
bakagaijin #52 üzenetére
Windows 7 Home Premium Limit on X86 4 GB
Szóval milyen 3GB?
-
bakagaijin
tag
Ami fontos a 32/64bit-kérdésnél, hogy a támogatott memória (3 v. 4GB) csak a Home Premiumnál érdekes. A Professional és az Ultimate ugyanis tud kezelni 32bit-es módban is 4GB memóriát... ezt valamiért szeretik elfelejteni a cikkírók. (PAE-vel) Állítólag lehet 4G fölé is tornászni, erre érdemes rákeresni ha valaki próbálgatni akar: ZwQueryLicenseValue, hivatalosan csak 4G-ig megy, a Professional-lel kezdve, ezt stabilan tudja is
.
A cikk elég reklámszagú, kb. mintha valaki végigolvasná a sima MS compare oldalt. Ultimate-nek szerintem sok értelme nincs, akkor lehet jó, ha vállalaton belül sok, különböző nyelvű emberke van aki viszont valami oknál fogva nem beszél a cég közös nyelvén, továbbá nem akarnak szórakozni a különféle nyelvű OS-ek beszerzésével pláne adminisztrálásával... Annyira hogy hajlandó kicsengetni a durva felárat... De úgy nagyon komolyan belegondolva nem sok ilyen lehet, amelyik cég már elég nagy, annak vannak helyi adminjai, hogy az image-eket felhúzzák, vagy mindenkit köteleznek az X nyelvre és kész.
-
Angel1981
veterán
válasz
JetiRulez #50 üzenetére
Igen, egyetértek, én is a Prof-ot néztem ki magamnak.
Nem értem, hogy az Ultimate-nek miért nem adnak ugyanilyen hosszú támogatást.
Egyébként valszeg azért adnak csak ennyit, mert az MS 3 éves termékciklusokat tűzött ki maga elé, szóval 2015-re már a Win 9 is kint lehet, és tudatosan le akarják építeni a régi oprendszereket. -
JetiRulez
őstag
válasz
Angel1981 #15 üzenetére
Ha nem mondod, utána se néztem volna. És valóban így van. Ha ezen nem változtatnak, akkor már nem is nagyon lesz értelme Professional verzión kívül mást vásárolni. Pedig nekem bőven elég volna a Home Premium is. 4 évre ki vesz operációs rendszert ilyen árak mellett? Sőt, biztosan változtatni fognak még rajta.
-
ftc
nagyúr
További kérdés:
Ha nem telepíthető magánszemélyként akkor minek is árulják az OEM verziót? Ennek érdemes lenne utánajárni alaposan
Bár ha kiindulok az itteni oem vs dobozos árakból akkor:
HomePremium
OEM: 81.54EUR
Dobozos: 168.84EURdupla ára van... azaz ha az általad irton rendelem akkor nyertem rajta több mint 40 EURot s igy már meg is érte
-
válasz
bluemirage #43 üzenetére
ezért kellett volna már csak 64bites win az xp után... rövidtávon fájdalmasabb lett volna (a vista 32bitesen is az volt), de így évek távlatából már nyerésre állnánk
-
Kansas
addikt
Azért azt számold bele, hogy csak egyszer kell megvenni teljes áron, utána elég az upgrade verzió, szóval ha 3 évente fizetsz 30e-t a Winedért, nem került többe, mint egy ESET licensz... és annál azért többre jó, ráadásul a dobozos(nem OEM) verzióban benne van a 32- és a 64-bites lemez is, aztán azt rakod fel amelyiket úri kedved tartja.
Ráadásul, ha már driverről van szó: anyámék régi HP 1000w-s printerét, mivel nem támogatja a Win7 hivatalosan, XP driverrel(amit a gyári HP lemezen adtak) telepítettem fel, semmi hekkelés, 4 klikk és műxik. Szóval a helyedben lehet hogy tennék egy próbát a TV kártya XP-s driverével...
-
Воланд
titán
válasz
bluemirage #44 üzenetére
-
Nem is a skálázással van a gond, hanem az alapárakkal. Most a Vista óta 3 évente új oprendszer jön (és mint nagyon jól látni mindenki azt mondja, hogy válts, mert ez mennyivel jobb), és ha azt nézed, akkor így évente 15-20ezer forintra (vagy többre, ha nem elég az 'alap' verzió) jön ki egy oprendszer. Ez drága, akárki akármit is mond. Én XP Professional-t vettem, még 24k-ért; és használom már lassan 10 éve (évi uszkve 2,5ezer forintért). Szerinted megéri megvenni a 7-et ilyen árakkal, pláne, hogy jövőre meg itt a 8? Ugye, hogy nem? Vagyis drága... (Az, hogy megvehető olcsóbban külföldön, az nem olyan tökéletes alternatíva - bár nincs gondom az angollal, de attól még ha már magyar vagyok, akkor legalább az oprendszerem és a programjaim legyenek magyarok (a lehetőségekhez mérten).)
Speciel ráadásul nálam a TV kártya nem 7 kompatibilis (csak tönkrevágta a 7 bétát a drivere - még a kompatibilitási verzióval is); így legalább egy Professionalt kellene vennem (az XP-mód miatt), ha le szeretném cserélni az XP-t. Talán majd a 8-ra leváltom; de lehet, hogy ezen a gépen már nem is lesz csere...
-
-
vagy mi van akkor, ha a gépedben/gépedhez van olyan eszköz, aminek csak 32 bites drivere van?
nyomtató, scanner, tescoban vett noname webkamera stb...
Otthon veled még csak-csak lesz valami... de vállalati, vagy egyéb kritikus környezetben azért lehetnek emiatt, 'több, mint ciki' helyzetek.
Ezért a memória mizériához' még hozzájön egy kis driver mizéria' -
Воланд
titán
válasz
bluemirage #41 üzenetére
Én tettem már 1GB memóriával rendelkező gépre is 64bites win7-et. Sőt múltkor valami ősöreg gépre 512MB rammal, próbaképpen. Nem szárnyalt a cucc, de felment és működött rendesen. Azok az ajánlott értékek azért vannak, hogy ha a user attól gyengébb gépre teszi fel és panaszkodik, hogy lassú, akkor legyen neki mit megmutatni, hogy miért az.
-
-
Myers
senior tag
Valaki majd tényleg írhatna a 32, 64 bit különbségekről.
Pl., hogy a régebbi játékok mennek-e 64 bitesen? Vagy mi van akkor, hogy 64-esre 32bites winrar-t rakok fel?
-
greg77
csendes tag
Ahol esetleg több gép van a "családban": Windows 7 Family Pack.
-
alcsa
senior tag
válasz
bluemirage #17 üzenetére
nem kell több memória a 64 bites telepítéséhez, csak az többet támogat 4 gb-nál
@hemaka: +1
-
MaUser
addikt
Narasim-nak is: Amazon.co.uk
Én is innen rendeltem anno, postával volt akkor kb. 35eFt, de ahogy nézem, most még ennél is olcsóbbra kijön szállítással együtt. Az itthon árszabás rablás...
-
Воланд
titán
-
bakker! csodálkoznak, hogy a 99% világ lopott windózt használ? 56e az alap verzió. 30e lenne a max amit adnék érte.
inkább együtt öregedjek meg az xp-vel meg az ubuntuval. -
Nekem úgyszint Home Premium van. Abban is kivan kapcsolva néhány dolog. Otthonra fölös az Ultimate sztem is. De mindenki maga tudja. Fölösleges nekem a hálózati titkosítástár és egyebek. A windows 25%át néhány programot az életben nem használtam még és nemis fogok. Egyébként nem a Win8 ról kéne már beszélgetni? Mert lassan már őt várjuk.
-
MaUser
addikt
OEM MS licence alapján már nem telepíthető jó ideje magánemberként. Párszor már körbejártuk, jellemző a káoszra, hogy pl. Amazon szépen kiírja ezt, itthon meg MS Magyarország is letagadja a neten elérhető licence-ét és biztat, hogy vedd meg az OEM-et... Ellenben helyette megvan a dobozos Home Premium külföldről ugyanannyiért, mint itthon egy OEM.
-
hemaka
nagyúr
Nekem az a legjobb, ami az msdnaa-ból van ingyér'.
-
leviske
veterán
válasz
kriszpontaz #13 üzenetére
Hogy a Mac nem pucéran érkezik, az elég sarkos kijelentés. És, ha az átlag felhasználókat vesszük, akkor tulajdonképpen nemigazán fair a Prof. vagy az Ult. árát alapul venni.
A legtöbb Linux disztribúcióval meg már nem volna baj kezelhetőség terén, csak a gyártói driverek és a jobban marketingelt alkalmazások hiánya miatt van ott, ahol.
-
Pikari
addikt
A windows a maga nemében egyedülálló szoftver. De véleményem szerint max. 10ezer ft az, amennyiért megérné az ultimate, a többi verzió pedig ennek megfelelően skálázódna lefelé.
-
pdw
csendes tag
válasz
bluemirage #6 üzenetére
Azt ugye nem gondolod hogy egy (nagy)vallalatnal a 32 v 64bit temakort az ar fogja meghatarozni?
Naluk pl. az elmult 2 es a kovetkezo ~1 evben (!) van XP -> Win7 migracio, szerinted olyan ~80ezer licensznel a microsoft fog penzt kerni +32 bitert? -
Воланд
titán
válasz
bluemirage #17 üzenetére
Ja, így már értem.
-
Kicsit apró az árkülönbség az upgrade meg a full kiadások között. Visszhangos a BSA kampánya így, amelyben az egyik fő érv volt az, hogy az upgrade licencek a teljes szoftver árának töredékébe kerülnek...
-
Nem az ár a gond a 64bit vs 32bit tekintetében, hanem a minimális hardver amit megkíván. Erre utaltam.
A 64 bites telepítéséhez több memória kell, míg egy 32 bites 2GB-al tökéletes irodai gép. Ez utóbbi saját tapasztalat.
De nem akarom erre kiélezni a dolgot... csak hiányoltam a gondolatot a cikkből. ennyi..http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/products/system-requirements
-
Paarthurnax
senior tag
Anno a Pro-t vettem meg akciósan $50-ért amikor megjelent, de sosem használtam az extrákat, úgyhogy a Home verzió bőven elég a nagy átlagnak.
-
Angel1981
veterán
válasz
bluemirage #6 üzenetére
"Jó lett volna még néhány mondat a 32 bit vs 64 bit témakörben."
Igen, ezt én is hiányoltam.
Valamint azt még meg lehetett volna említeni, hogy a Professional-nak 2020-ig van terméktámogatása, míg a többi verziónak csak 2015-ig.
-
Воланд
titán
válasz
bluemirage #6 üzenetére
64bites változat nem kerül többe a 32bites változattól. Sőt egy 32bites verzió kulcsa használható a 64bites verzióhoz is, csak a kiadásnak (home, ultimate, prof) kell megegyeznie.
-
kriszpontaz
veterán
Talán igazad van, de ha belegondol az ember, kapsz egy majdnem pucér rendszert egy normál irodai gép áráért (pro vagy ultimate verzió). Azért ez egy kicsit lehúzás szagú.
Az is igaz hogy mezei felhasználó egy linux disztribúció használatába könnyen belefullad, főleg ha Windowson nevelkedett. Akinek fontos a játék, annak a persze a Windows az ajánlott, de mellette azért lassacskán de alakul a linuxra kiadott játékok száma is (de még mindig elenyésző), meg persze MAC-re, de azért ott is van árképzés rendesen, viszont az nem pucéran érkezik. -
ftc
nagyúr
OEM-et megemlítettétek volna
-
Jaffafa
aktív tag
Nem késett el ez a cikk egy kicsit?
(Ettöl függetlenül hasznosak az info-k, bár idehaza nyilván az Ultimate lesz a nyerö a júzereknél, hisz ahhoz van crack
)
-
tDr1v3r
veterán
válasz
RepeatSector #7 üzenetére
Innét néztem az árat, és azért, nagyjából a legolcsóbb bolt az XMS... free reklám ftw.
Ott is írják hogy a 10.5-el rendelkező gépek számára van a telepítő, az más kérdés hogy enged akár 10.4-re való rátelepítést is a gép... viszont Hackintoshnál akkor se lesz legál az egész, ha akarod, PM-be linkelek az ELUA-ból egy kis szövegrészt ami erre vonatkozik. -
westcoastog
veterán
Érdemes lenne megemlíteni az oem-verziókat is, mint olcsóbb megoldás.
-
leviske
veterán
Ha már valaki belemegy a hackelgetésbe, akkor már semmibe nem fáj neki, ha egy Linux disztribúciót farag a gépére.
(#4) Godlike79: Sokan még a IE-t és a MP-t is kifogásolhatónak tartják, mi lenne akkor, ha a Microsoft még pl a Nero területére is bemerészkedne?
A cikkhez: Fura amúgy, hogy a Prof. és Ult. Upgrade ára alig észrevehetően alacsonyabb a teljes verziónál.
-
Jó lett volna még néhány mondat a 32 bit vs 64 bit témakörben.
Hiszen sok, vékonyabb vállalati gépre fog kerülni 32 bites Win7 Prof (ami egyébként logikus is)...
Míg ugyanígy sok Win7 Home lesz eladva 64 bittel, ahol az otthoni multimédiás / hard gamer felhasználóknak kell a sok memória, ami az előbbi ügyviteli területeken felesleges pénzkidobás is lehet.A sort és az ötletelést a végtelenségig lehetne folytatni, de egy biztos, hogy doboz színén túl még érdemes egy kicsit bitelni' is...
-
McKane
senior tag
válasz
kriszpontaz #4 üzenetére
vagy sokaknak marad a jó öreg XP ( és az "öreg" nem leszólás volt. )
Vagy veszel egy gépet ami windows-al együtt érkezik. Vannak már asztali gépek is,és vannak notebookok is ilyen felszereléssel.. -
kriszpontaz
veterán
Azért ez már nekem egy árképzés......még ha alapból benne lenne az Office csomag meg normális szoftverek, (pl. értelmes DVD író program, stb., akkor talán érteném az árát, de még úgy is sok egy operációs rendszerért), de így........inkább ubuntu, az ingyér van
.
-
MacAndor
csendes tag
vagy, ... VAAAGGGGYY...... Veszel 10.000-ért egy Mac OS X 10.6-ot és felhackeled a gépedre
-
tunkiih
őstag
hát igen, 1 átlagos otthoni felhasználónak nem hinném hogy szüksége van 1 ultimate verzióra, nekem is elég a home premium..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A mai bejegyzésben annak kérdését járjuk körül, hogy a hazánkban kapható Windows 7 változatok közül kinek melyik lehet optimális választás.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch
- Windows 11
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest