- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
magyor48
újonc
Sziasztok!
Office 2013professional plus x64 officet használok.
Az A1 cella tartalma=123-16-8
Az A2 cellában 123-ra lenne szükségem, sajnálatos módon a BAL függvény nem működik.
A2=BAL(A1,3) - erre a képletre nem csinál semmit.Köszönettel
Gyula -
andrasferenc
tag
Szövegrészhatárolót a Word 2013-ban nem tudom úgy beállítani, hogy olyan legyen, mint a Word 2010-ben
Hogy lehetne beállítani?
Office 2010 otthoni és diákverzióm volt feltelepítve majd még egy regisztrálás után ingyen megkaptam az Office 2013 otthoni és diákverziója kiadást. A szövegrészhatárolót használom a Word dokumentumoknál. Amikor a 2010-es verzióban írok, az egész lapon be van keretezve a szövegrész határ. 2013 esetében a kurzor sávjában és ha entert ütök, akkor sajnos mindig új sáv jelenik meg. Korábban végül sikerült beállítanom a 2013-as Word-et, hogy úgy jelenjenek meg új dokumentum nyitásakor, mint 2010-es verzió esetében. A gépet újra telepítettem. Sajnos nem emlékezem rá, hogy csináltam.
Az alábbi dokumentum Word 2013 alkalmazásával készült (.docx kiterjesztés)
Microsoft Word 2013 esetén:[ Szerkesztve ]
-
sajog159
aktív tag
Nem próbaverzió, hiszen már 1 éve használtam Win7-el és a próbaverzió tudtommal 1 hónap után lejár.
Meg hát gondolom, ha próbaverzió lenne, azt látnom kellene a Fájl/Fiók alatt; #105 üzenetben csatoltam erről egy képet, ahol az is látható, h. aktivált a termék.Az aktiválási kódot illetően csak jobb híján tettem fel a kérdést.Az Office program online javítás sajnos nem segített.
Egy félmegoldás működött eddig: ha visszarakom a Win7-t, megszűnik a probléma, de hát újra frissítem Win10-re, minden a régi.
Érdekes, csak nem mulatságos!Azért még futok köröket itt-ott, meglátjuk.
Még egyszer kösz, h. nyűglődtél velem.
Üdv, -
Khan13
senior tag
válasz sajog159 #106 üzenetére
Ha a gépeddel nem csak próba verziót kaptál, akkor elvileg kérésre biztosítaniuk kell a telepítő kódodat. Szóval ahol vetted, ott számlával megjelensz, vagy felhívod őket vagy email, és kötelesek adni. Addig pedig próbáld meg a Programok telepítése és törlése alatt a telepítés javítását. Amúgy nem tudom miért lehet, hogy az Outlook nem működik, a többi termék pedig igen.
-
sajog159
aktív tag
válasz sajog159 #105 üzenetére
(akartam még folytatni...)
A Windows 7 Pro és Office 2013 Pro legális OEM verziók. OEM voltából nincs aktiválási kódom. "Bánatomat elsírtam" már több fórumon (itt a Windows 10 topiknál, Misrosoft community-nál, de eddig sehol sem kaptam használható segítségetÜdv,
[ Szerkesztve ]
-
sajog159
aktív tag
Kösz!
Ha még nem unód nagyon velem a csevegést, leírom mi is a problémám, amiért kérdezem ezeket.
frissítéssel felraktam Windows 10-et és alapvetően nem vele gondom (bár olvasom, h. sokan szidják a fórumon). A probléma az Outlook 2013-al van (én mér több éve használom ezt levelezésre és nem szivesen térnék át másra). Ha elindítom az Outlookot bármilyen módon (tálca, parancsikon vagy fájlkezelőben az Outlook.exe indítása, akár rendszergazdaként is) kapok egy kérdést, hogy "az alkalmazás végezhet a módosításokat a gépen?". Ha válasz NEM, eltűnik a kérdés és nem történik semmi; ha NEM: elindul az Outlook és meg is nyitja, de 2-3 mp múlva elindul az Office 2013 úgy érzem aktiválási folyamat, ezeket látom:Ha újraindítom a gépet, minden kezdődik elölről! Lényegében nem tudom használni az Outlookot, de más Office részeket - Excel, Word, Powerpoint, stb - igén!? Az office aktiválva vn:
Ha vissza térek Windows 7-ra[ Szerkesztve ]
-
Khan13
senior tag
válasz sajog159 #103 üzenetére
Alapvetően szerintem nem tudod. Szép is lenne, ha leülsz egy random gép elé és csak úgy ki tudnád szedni a kulcsot belőle. Ha elveszett a kulcs, az olyan, mint amikor elveszik a telefon, szívás
Talán valami külső (hack?) programmal sikerülhet, de nem tudok fejből ilyet. -
sajog159
aktív tag
Valaki!
Hogy lehet megnézni, hogy a PC-én lévő MS Office 2013 Pro aktiválva van e?
Win 7-em van.Kösz,
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni mert elég amatőr vagyok eme dolgokhoz.
Szeretnék vásárolni office 2013-at
Teljesen itthoni használatra word excel powerpoint outlook
Tul kép szinte másra nincs is szükségem.Tárhely meg ehhez hasonló dolgok nem is kellenek.A kérdésem melyik verzió is kell nekem?
Van pl itt ez a office 365 amit vehetek havi vagy évi részletre.Na most ez az jelenti hogy annyi ideig
használhatom az officet ameddig van előfizetésem,vagy ez az online tárhely ára?
Már csak azért is érdekel a dolog mert fogok offline is dolgozni vele.No meg mindent a pcn vagy kimentve tárolok így nincs szükségem semmi tárhelyre.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
Munkas
aktív tag
Sose értettem azokat a híreket, hogy a gyerekeknek nem jutott kaja, de a net-es számlát kifizetik. Valahonnét biztos ők is elindultak. De már ahhoz is elég elvetemültnek kell lenni, hogy valaki azért nem iszik meg egy sört, kávét a barátokkal, vagy szív el velük egy cigit, mert egy olyan szoftverre szánja, ami kiváltható ingyenes alkalmazásokkal is. (Érdemes belehonolni abba is, hogy a szoftver-, vagy a nikotin-függőség károsabb.)
Az Office jó, de (ennyi) pénzt csak azét adnak érte az emberek, mert ha a munkahelyen kötelező valamit használni, akkor otthon kényelmetlen lenne mást használni, még ha az jobb is. (Az megint egy érdekes kérdéskör, hogy veszik rá az MS disztribútorok a céges informatikusokat a cserére.)
Valójában nem sok olyan dolgot tudnék mondani, amit 2003-as Office-al nem lehetett volna megcsinálni. Cserébe viszont az újabbakat lassabban lehet használni. És csak azért kell otthon is cserélni, mert kényelmetlen, hogy a benti gépemen meg 2013 van. -
Bodor
veterán
A probléma visszatért, illetve mégsem oldódott meg, de gondoltam addig nem írok be ide, amíg a megoldást nem tudom, most viszont hogy már tudom mi a baj, és közzétenném, hátha más is belefut:
Tehát, ha a az a probléma, hogy elindítom az Outlook-ot, és nem kezdi el letölteni automatikusan a leveleket, hanem rá kell kattintani a Küldés/fogadás az összes mappából gombra, hogy letöltse őket, akkor valószínű, hogy ez amiatt van, mert az ESET Smart Security 6-ban be van kapcsolva az email védelemnél az "Integrálás a Microsoft Outlook programmal" funkció.
Ha nincs pipa ez előtt, akkor rendesen indul az automatikus küldés/fogadás az Outlook indításakor azonnal.
Üdv Mindenkinek!
-
asdf_
veterán
Ez azert amugy tok edes, hogy az outlook 2013 nem supportalja az exchange 2003 szerverrel mukodest, ergo ha regi szerver van a tuloldalon, dugjam fel magamnak, nem fogok tudni outlookolni. Kulon jo lesz ez akkor, amikor mar megvenni sem lehet a 2010-es office-t ennek kikuszobolesere (hetek, honapok kerdese). (beszolas elott tessenek elgondolkodni azon, hogy mikor jelent meg pl a 2008-as sbs szerver, es az azota eltelt ido valoban indokolja-e, hogy uj szervert, uj szerver os-t, es uj -immar 15%-kal emelt aru- CALokat vegyen az ember).
Jelenleg amugy -amig a 2010-es office verziok megvasarolhatoak, es ingyenesen lehet upgradelni rola 2013-as office-ra- lenyegtelen, mennyivel dragabb az uj verzio. Tessek a regit megvenni, es ingyen upgradelni, sulyos tizezreket is lehet sporolni.
-
MCs88
aktív tag
Azért az új Outlook kicsit érdekes. IMAP-ról leszedett levelek (gmail). Ha elolvasom outlookban, a webes kliensben nem vált át olvasottra, ugyan úgy olvasatlannak jelöli. 2010ben ez símán működött.
Új levél, elolvasom outlookban, majd törlöm, webes kliensben ott virít bejövő olvasatlanként. Tisztára mint a POP3-as időkben.Másnál ez jól működik?
-
Khan13
senior tag
-
kovee01
tag
Office 2013 Professional Plus ára kicsit sokkolt...
Kérdezz bátran, szervizben is dolgozom, ha tudok segítek! kovee01 felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Krapter
tag
Lehet, hogy én vagyok a béna de nekem értelmezési problémáim vannak ezekkel az új Office365 előfizetésekkel, főleg a a kisvállalati csomagoknál (lásd itt: [link])
Ha jól értelmezem akkor ezeknél a csomagoknál csak az E3-hoz (20 eur+Áfa/hó) jár asztali office a többihez nem, ugye?
Hát én próbában a P1 csomagot kipróbáltam de ez nem igazán nyerte meg tetszésem. Régebben voltak tényleg jó Small Business csomagok ahol lehetett 3-6 licenceket venni kis irodáknak. Ezeket most valamiért kinyírták.
-
pzstm
titán
király
gondolom vásárlásnál an akkor Magyar only és az office.com oldalon letöltés előtt tudsz választani. Ez jó hír! THX
SkyDrive-hoz redeem kódot kapsz? E-mailben?
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Bodor
veterán
Send/receive fülön work offline nincs bepipálva?
De be volt kapcsolva, mert default-on így van. ( mondjuk nem értem, hogy ha nem vagyok offline,akkor miért nem fogad automatikusan...)
Ez volt a probléma , ki vettem a pipát, és működik a dolog.
Köszönöm szépen!!
Reméljük másnak is segíteni fog.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
nah megnyitottam én is az Outlook 2013 RTM-et. Két POP3-as fiók van oda felvéve jelenleg.
Megnyitás után rögtön letölti összes levelelet, ezt mutatja is állapotsoron.
Send/receive fülön work offline nincs bepipálva?
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Bodor
veterán
Elnézést ha bántó volt a hangnemem, nem annak szántam. Csak kicsit fura volt , hogy nem megoldásra kaptam javaslatot, hanem ki lettem oktatva, hogy márpedig működnie kell.
Szóval: Azért használok pop-ot, mert már meglévő adatfájlba szeretném megkapni az új leveleket is, hogy lássam egy helyen a régiekkel együtt, mindhárom fiók levelezése eddig is így volt.
IMAP-al ez nem lehetséges, mert a fiók hozzáadásánál csak akkor lehet egy már meglévő pst fájlba kézbesítést kérni, ha kézi beállítást eszközölünk, ott meg ha átváltok pop-ról IMAP-ra , el is tűnik ez az opció.
De szerintem nem a pop/imap kérdés a ludas, mert a 2010-esben megy megy a dolog, és ott is mind a 3 fiók pop.Mindhárom fiók hozzám tartozik, egy felhasználó, nem kell, hogy mindig újra azonosítson a program.
Office javítást mindjárt megpróbálom, ha az nem megy, support lesz belőle.
Ha lesz megoldás, akkor le is írom, úgy szoktam én is.
Köszi a segítséget! -
Khan13
senior tag
Problémák: hangnemet kéne váltanod. Ez azon ritka fórumok egyike, ahol teljesen nyugodt értelmes beszélgetés zajlott.
Ezen kívül: POP helyett használj IMAP-ot vagy ActiveSyncet, mert azok modernebb technológiák, elképzelhető, hogy a POP esetén nem indít automata letöltést a sajátosságai miatt.
A három fiók szintén fontos információ, hiszen azok tartozhatnak három emberhez, az meg beállítás kérdése, hogy mindig azonosítson vagy egyszer beírtad és ne kérdezősködjön többet. Itt elképzelhető biztonsági módosítás az eddigi kiadásokhoz képest: felhasználóhoz rendelhető tevékenységek, ki melyik fiókokat kezelheti, stb (ezek létezők, csak fejlesztettek rajta, esetleg más a default).
Ha vársz egy picit, akkor valószínűleg még ezek mellett is szinkronizálni fog, már csak a percenkénti lekérdezés miatt is, ha csak nincs alapértelmezett jogosultságba ütköző probléma.
Tényleg javaslom a POP lecserélését...
Utolsó lépésként: Office telepítés: Javítás mód és/vagy pedig uninstall és telepítés újra.
Utolsó utáni lépés: Az Office megvásárlása feljogosít a Microsoft support igénybevételére. Nekem eddig nagyon gyorsan és korrektül válaszoltak minden emailemre (meg se kérdezték, hogy legális-e a termék). Miután ezt megtetted, visszajössz, és leírod a "megoldást". -
Bodor
veterán
Teljesen mindegy, hogy szinkronizálásnak, vagy letöltésnek hívjuk,a probléma, mint már írtam is , a következő:
"Elindítom az Outlook-ot, és nem kezdi el letölteni automatikusan a leveleket, hanem rá kell kattintani a Küldés/fogadás az összes mappából gombra, hogy letöltse őket. Remélem így már érthető."
Azt elhiszem, hogy nálatok jól működik, de az, hogy ezt leírjátok, nem igazán a probléma megoldása, ezt gondolom ti is belátjátok...
A 2010-es verziót ha elindítom, akkor alul az állapotsorban látszik is , hogy elindul az automatikus küldés/fogadás. A 2013-asban ilyen nem látható, csak ha kattintok a Küldés/fogadás az összes mappából gombra. Nem tudom ennél részletesebben leírni. Egyébként 3 email fiók van beállítva a levelezésben, egy gmail-os és két upc-s, mindhárom pop/smtp típusú, de szerintem nem ez a lényeg...
Az alábbi képen látható, hogy a Speciális/ küldés/fogadás beállításainál be lehet állítani, hogy kilépéskor küldjön/fogadjon, de az miért nem , hogy indításnál is így tegyen ?
[ Szerkesztve ]
-
Khan13
senior tag
Mindegy mivel lépsz be Windowsba, ha elindítod az Outlookot, amiben van fiókod, akkor szinkronizál egyből. A szinkronizálás letölti és elküldi a leveleket. Hogy a letöltés formája milyen, az a használt protokolltól és beállítástól függ (POP, IMAP, ActiveSync). Offline is eléred a dolgaidat és amint online kerül automatikusan szinkronizál. Igen, ez az összes mappát tartalmazza. Sőt, bármilyen email szolgáltatóra működik.
-
Bodor
veterán
Nem szinkronizálásról beszéltem, hanem a levelek letöltéséről, aminek természetesen akkor is működnie kell, ha nem vagyok bejelentkezve a Microsoft fiókba.
Elindítom az Outlook-ot, és nem kezdi el letölteni automatikusan a leveleket, hanem rá kell kattintani a Küldés/fogadás az összes mappából gombra, hogy letöltse őket. Remélem így már érthető.
-
Khan13
senior tag
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Tudna valaki megoldást arra a problémára, hogy nem lehet sehol se beállítani az Outlook-ban azt, hogy indításkor azonnal küldjön és fogadjon leveleket?
2007-es és 2010-es változatban volt ilyen, csak pipát kellett tenni a beállításokban a sor elé, de most sem a beállításokban, sem a küldés fogadás beállításainál nincs ilyen funkció. Csak azt lehet bepipálni a küldés/fogadási csoportoknál, hogy kilépéskor éljen ez a funkció, de azt nem tartom életszerűnek.Valószínű, hogy azért indítom el az Outlook-ot, mert kíváncsi vagyok, hogy érkezett-e új levelem, nem értem, hogy miért kell ezért még egyszer rákattintanom a küldés/fogadás gombra...
Neten is keresgettem már, és a beállításokat feltúrtam , de nem találtam megoldást. -
pzstm
titán
Hát ha egyszer odajutok, hogy megveszem az egyetemi verziót, aklor US Storeból, mert bizony nyelvet nem módosíthatok....(bár dreamspark esetében kíváncsi lennék rá...)
[ Szerkesztve ]
-
a.t.t.i.
senior tag
Nincs valami segédprogram mai átszinezi a felületet?
Kegyetlen! -
pzstm
titán
-
aktív tag
Az aktuális tárhelyedhez adódik hozzá a 20 GB plusz tárhely.
Pl.: akinek 7 GB-os a tárhelye annak 27 GB lesz, akinek 25 GB-os annak 45 GB lesz.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
Khan13
senior tag
Az előbb lehet, hogy félrenéztem valamit, de most újra alaposan megvizsgálva én is Eurót látok.
Itt viszont tényleg 79.99USD, ami kb 5 000 Ft különbség.Ami még kérdés, hogy ha nekem 25GB SkyDrive tárhelyem van (időben kértem, hogy maradjon meg), akkor rácsatolják a 20GB plust vagy másik account kéne? Mert azt írták, hogy 7 + 20 ezzel együtt.
-
pzstm
titán
nálunk is elérhető Dreamsparkon, ez a nelvvválasztás az office.com/myaccount-on keresztül zajlik gondolom most is ugye? ami C2R install csomagot tölt le
Language can be selected after purchase on the Microsoft Office redemption site.
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
42e a legolcsóbb verzió. Nálam marad a Libre Office.
-
-
pzstm
titán
Az Office 365 Egyetemista verzió az Office telepítését legfeljebb két PC-re vagy Mac gépre és két okostelefonra vagy táblagépre
Hmmmm két laptop és akár két win8Pro-s laptop?
Nyelv lehet tényleg állítható telepítés előtt.....de nyelvi csomagot 6000ért találtam magyar oldalon.
Akkor már US Storeból 80dollárért beszerzem és magyar proofing melléiPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Khan13
senior tag
-
pzstm
titán
Office 365 University-t vett már valaki? Ahogy nézem, csak magyarul érhető el...nekem meg angolul kellene...;(
US Storeból meg is lehet rendelni, és ha csak download only akkor lehet most ennek nincs is akadálya...(MS Account USA régiós)
-
Béééla
őstag
Nem értem a nyavajgást, hogy drága.
Nem kötelező megvenni, SŐT! Otthonra, kisebb vállalatoknak simán ajánlanám az Openszórsz officeokat, de csak egy darabig. Amíg ki nem hull a hajuk tőle/ki nem tépik.
Pistikének összeollózni a háziját bioszból bőven sok a SkyDrive-os ingyenes online Office és a GoogleDrive nyújtotta szöveg-tálázat-eceteraszerkesztő. Ha meg nem akar internetelni, akkor kismillió ingyenes szövegszerkesztő van.
Az mondjuk megint más kérdés, hogy miért az MS Office vált kvázi szabvánnyá, talán azért mert még mindig nagyságrendekkel jobban kezelhető mindennapokra?Diplomamunkámat valószínű Latex-ben fogom megírni, de mondjatok OneNote alternatívát például, ami kézírásból matematikai képleteket felismeri. Naugye, amíg nincs méltó ellenfél, addig eldönti mindenki, hogy kell-e neki otthonra, vagy sem!
Bélabá
-
Jaffafa
aktív tag
Biztos, hogy kell neked az MS Office? Ha igen, akkor bizony ki tudod választani, hogy a havidíjas, vagy az egyszeri fizetés a legjobb neked. Drága? Ha kell neked, akkor valszeg használni is fogod, tehát "behozza az árát". Ennyi.
(Én maradok a megvett 2010-emnél, mert nekem böven elég)"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
Peter13
senior tag
OK, akkor nézzünk egy egyszerű esetet: ÉN nem tudom megosztani a költségeket, mert NEKEM csak egy gépre kell az office. Úgy pedig szemtelenül drága, akárhogy is nézzük. Értem én hogy ha hozzámvágnak egy (egyébként kéretlen) csomagot, akkor jobban eladhatónak tűnik az egyébként vastagon túlárazott termék, de ez akkor sem változtat az alaphelyzeten: egyéni felhasználónak csúnyán sokba kerül hogy legális office-t használjon.
És most szándékosan az otthoni felhasználásra gondolok, nem az irodába, mert értem, hogy ha pénzt akarok keresni egy szoftverrel (még ha áttételesen is), akkkor azért fizetni illik. A Windows 8-at megvettem és szeretem is (miután átlépek a csempéken), de ezt azt hiszem kihagyom...[ Szerkesztve ]
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
Khan13
senior tag
válasz CharlieDrop #41 üzenetére
Azért biztonsági mentésed legyen, mert egy ellopott/elhagyott laptop vagy elromlik, stb... ez persze nem muszáj SkyDrive legyen, csak egy lehetőség.
Skypeon én is csak Skypeot hívtam eddig, de amennyit én telefonálok, nekem megérné ez a 60 perc, ha majd rendesen tudok mobilt is hívni. Internet lefedettség szerencsére növekszik, és előbb-utóbb lesznek normális mobilnet tarifák is. Amúgy meg a Microsoft nem Magyarországi falukból indul ki, ahol telefon térerő is alig van, hanem városokból, ahol van kiépített infrastruktúra normálisan (bár ez utóbbi Budapest egyes részeire sem igaz...), és az úgynevezett fejlett országokból (és a többiek fejlettebb részeiből) ami azért már elég nagy piac, plusz ösztönző hatású a fejlesztésekre, mert sok szolgáltatás megy online felületre, nő az igény a világháló elérésére, ezáltal megéri majd mindenhova elvinni a kapcsolódási lehetőségeket.
Hidd el, nem felejti el a Microsoft az ingyenes Office megoldásokat Nem hiába jár normális support a termékeihez, nem hiába segít bevezetésben, választásban, fejlesztésben. Nem véletlenül kínál plusz lehetőségeket. (Meg sem említve az olyan funkciókat, amiket az alternatívák nem kínálnak, de pl sok magánszemély vagy vállalat kihasznál(hat)).Félig OFF:
Elgondolkodtam, hogy vajon hogy fognak reagálni a többiek az Office 365-re. Mert már a Home Premium is feladja a leckét, de a nagyvállalati megoldást kb akkor tudnák utolérni, ha létrehoznának egy céget/alapítványt ami ilyen szinten integrált Exchange, Sharepoint, Lync, Office, tárhely, Skype, stb alternatívát tud nyújtani. -
CharlieDrop
veterán
Ó, az én spórolási szokásaim igen extrémek.
Skype-on életben nem telefonáltam, egyszerűen nem volt rá szükség, ha beszélek, akkor a másik oldalon is van skype. Értem, hogy ezzel arra ösztönzik a felhasználót, hogy használja rendesen, ne csak hébe-hóba.
Kb. 10 éve, mikor először volt szó arról, hogy az office az online szolgáltatások felé indul még mindig azt mondtam, hogy elég sok hely van, ahonnan nem érem el. Ezért nem opció a SkyDrive se, szerencsére a notebookomon van elég hely, hogy tároljam a dokumentumokat és az még helyhez sem kötött.
Talán pár év múlva, ha mindenhol lesz net, elgondolkodok rajta, de addig nem opció.És sajnos tényleg azt felejti el a MicroSoft, hogy vannak ingyenes office alkalmazások is, amik köszönik szépen jól elvannak.
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Khan13
senior tag
válasz CharlieDrop #39 üzenetére
Ha egy vagy két géped van, akkor is ott az Igény szerinti Office és a Skype percek, illetve +20GB Skydrive tárhely. A legolcsóbb egy gépes kiadás most 42 000 Ft, ha kell Outlook és Naptárak, akkor 81 000 Ft, Publisher és Access esetén 160 000 Ft. Ráadásul ezekhez nincs semmi plusz, és verziónként kifizeted az összeget. Ha az egész képet nézed, akkor egy-két gép esetén is kijön az Office 365 előnye, persze nyilván csak akkor, ha kihasználod a lehetőségeket. Lehet Skypera pénzt feltölteni, lehet SkyDrive tárhelyet bővíteni külön is. Van akinek elég az Office Web Apps, de engem például többször is korlátozott, hogy nem tud funkciókat.
Természetesen nem kötelező az előfizetéses Office, csak tisztázni akartam a félreértéseket, és kiemelni az előnyeit, hangsúlyozom annak, aki kihasználja.
Téged pedig nem ismerlek, de egy (sajnos) átlagos ember havonta eldohányzik 30 000Ft-nál is többet akár, (ez egy évre 360 000 Ft) vagy bármi más káros szenvedélye van, vagy elbulizik és/vagy iszik ennyi pénzt, akkor már részemről inkább egy éves Office Ha hasonlóan élsz, mint én, vagyis nem cigizel, havi egy-két sör, és félévente egy-két koncert, akkor havonta rakd félre a buta emberek adóját és bőven pozitív a mérleged -
Khan13
senior tag
válasz CharlieDrop #37 üzenetére
Itt egy szűk összehasonlítás a kiadásokról.
30 000 Ft / 5 / 12 = ? Máris nem olyan drága De ha belegondolsz, hogy az Igény szerinti Office miatt korlátlan számú gépen van teljes Office elérésed, akkor még inkább megéri. Plusz ahogy írtam, nem kell többé új verziókat megvenni, ingyen 60 perc Skype hívás, stb. 30k Ft soknak tűnik, de cserébe bőven ellátnak.Szerk.: Az egyetemista kiadás esetén 2 PC/Mac illetve 2 telefon/tablet használható.
Amit most találtam még hirtelen: Ha az 5 PC egyikéről másikra szeretnénk áthelyezni az offline Officet, akkor online inaktiválni kell, és már mehet is a másik gépre. Az inaktivált példány megnyitásra és nyomtatásra továbbra is alkalmas marad. Hmm, valahogy rengeteg inaktív Officet látok a közeljövőben
[ Szerkesztve ]
-
Khan13
senior tag
Na, lejárt a módosítási idő...
Hasznos olvasmány a gyakori kérdések. Kivételesen minden nagyon szépen leírnak.
Az előbb kihagytam a WP platformot, ami természetesen támogatja az igény szerinti Officet.
Skype percek: Magyarországon egyelőre csak belföldi és külföldi vezetékes számokat lehet hívni, mobilt nem (de ez változni fog). A Skype hívást bármilyen eszközről lehet kezdeményezni a saját accountunkból. (Emelt díjas és segélyhívás nem kezdeményezhető) -
Khan13
senior tag
Meg kell jegyezzem, páran sok butaságot hordtak össze itt a fórumban
A szimpla Office 2013 valóban nagyon drága lett, de ahogy írtátok, az előfizetéses rendszer felé mozdul el a Microsoft, így az Office 365 lesz a jobb árú megoldás minden szegmensnek.
Office 365 esetén mindig az aktuális legfrissebb Office a tied, nem kell megvenni a következő verziót amikor kijön.
Az 5 gépre vonatkozó licensz egy háztartásra vonatkozik, tehát hivatalosan nem tudod haverokkal közösen megvenni, ha csak nem kollégiumban vagy közös albérletben használjátok (az én fejemben is megfordult ez az ötlet).
Az Office 365 Prémium csomagoknál az aktuális vastag kliens ÉS az Igény szerinti Office is a tied folyamatosan a legfrissebb kiadással, ami a következőt jelenti: összesen 5 PC-re és /agy Macre telepíthető rendes Offline Office minden funkcióval, ami tud offline és online menteni. Internet kapcsolat csak a frissítésekhez és az online mentéshez kell, egyébként nem. Az Igény szerinti Office egy full Office aktuális verzió, amit bármilyen PC/Mac/Windowsos tablet tud futtatni (ez gondolom más eszközökre is ki lesz terjesztve), ehhez kell netkapcsolat, hiszen streamelt megoldást használ. Ez NEM egyenértékű az Office Web Apps vagy Google Docs megoldásokkal, mivel azok egyszerű primitív dolgokra jók, ez egy full Office, csak online, telepítés nélkül, bárhol, bármikor.
A Skype percek nálunk is érvényesek, korlátozás összesen a nemzetközi hívásokra vannak, de idővel egységesítve lesz az is.Kérdések, és nem tiszta dolgok esetén érdemes egy emailt dobni nekik vagy felhívni őket
-
Inarus
addikt
Na várj, a felhős office ahogy már mások is elmondták egy rendes Office programcsomag, ami felhő szolgáltatásokkal IS használható. De a Google Docs-szal ellentétben nem kell hozzá állandó netkapcsolat.
Amúgy tud már annyival többet a Google Docs, mint az Office Web Apps, ami szintén ingyenes? Mert nyilván egyéni preferencia kérdése, de ilyen szempontból egyiket sem érdemes egy teljes értékű irodai csomaggal összehasonlítani, akkor már inkább valamilyen ingyenes open office pakkot érdemes emlegetni összehasonlításra. -
=Mentor=
őstag
Jó lett az új Office, csak a mindent elborító fehérség kisüti a szemem... Miért kell az asztali verzióba erőltetni ezt a tabletre optimalizált hófehér felületet?
-
oO7
őstag
válasz #65388800 #24 üzenetére
ez, hogy megéri e ez azon múlik aki épp dolgozni akar vele... ha nyújt olyan újdonságot amit a 2010 nem tudott, akkor megéri... -> What's New <-
-
Blaise
veterán
válasz #72042496 #25 üzenetére
Pedig ez egy teljesértékű Office.
"Az internetes szolgáltatásokhoz internetkapcsolat szükséges."
"Az Office előfizetéses verziói, így az Office 365 Otthoni prémium verzió esetében is az előfizetési fiók kezeléséhez (például az Office más gépekre telepítéséhez vagy a számlázási beállítások módosításához) csatlakozni kell az internethez. Az Office naprakészen tartásához és automatikus verziófrissítéséhez ugyancsak rendszeresen csatlakozni kell az internethez. Internetkapcsolatra van szükség az Office 365 szolgáltatásai, köztük a SkyDrive és a Skype nemzetközi percek használatához is."
[ Szerkesztve ]
-
-
Blaise
veterán
válasz #72042496 #21 üzenetére
Nem értem a problémát.
Lehet, hogy nem jön le a cikkből jól, de az Office 365-ben lévő "vastagkliens" Office az eddig megszokott telepített alkalmazás, ugyanúgy használható internetkapcsolat nélkül, a lehetőség rajtad áll, hogy kihasználod-e a felhőszolgáltatás előnyeit vagy sem, nem muszáj állandó internetkapcsolat.
-
törölt tag
Ha valakit nem zavar a 365 felhős mivolta (nekem nem egyszer okozott volna nagy károkat), és ki is tudja használni, amit nyújt, annak megér(het)i. Az offline otthoni verzió viszont drágább lett, ráadásul csak egy gépre lehet telepíteni.
A Windows 8 kedvező feltételei után nem erre számítottam.
-
MCs88
aktív tag
Én ez 5 gépes előfizetés technikai részleteire lennék kíváncsi. Pl ilyesmire, hogy mind az 5 telepítés az én MS acc-os skydrive-omra akar majd menteni, vagy az 5 gépen mehet 5 ID-val?
Telepítéshez mind az 5 gépen be kell először lépni az én MS acc-ommal, vagy szét tudom osztani.
Igazából haverokkal gondolkodtunk, hogy 5en előfizetnénk, de ha nem lehet szeparálni, és mind 1 adott acc-ra akar majd menteni úgy nem játszik a dolog. -
defi
tag
A diákra nekem is felvillant a szemem, de természetesen ismét jó európainak lenni:
"A „Jogosult diák” olyan személyt jelent, aki földrajzilag az Egyesült Államokban elhelyezkedő jogosult, akkreditált oktatási intézményben diák..."
Nekem pl egy gépre kellene, úgy meg igen is baromi sok.
LOAD "*",8,1
-
Blaise
veterán
Jó árakat néztek?
Szerintem ez teljesen korrekt ajánlat, egy nagyobb családban simán van 5 PC, gépenként 600Ft-ért kapsz havonta jogtiszta Office-t Outlook-al együtt, plusz Skydrive tárhellyel és Skype percekkel.
Külön jó, hogy van diák verzió, ami 4 évre 23999 Ft, ami egy hónapra vonatkoztatva egy korsó sör ára, és két PC-re vagy akár Mac-re is felrakhatod. Biztos, hogy olyan sok ez? Vagy csak a szokásos MS fikázás jön mindenkiből elő?
[ Szerkesztve ]
-
farmat
csendes tag
Hát nem olcsó, de én kibírom az office régebbi változataival is
-
DraXoN
addikt
... pokoli drága lett... még jó, hogy eszem ágában sincs megvenni.
Bár úgy egy éve olvastam valahol errefelé, hogy a MS az előfizetéses vonalra akar terelni mindenkit... ha otthon akarja valaki használni mindig a legfrissebbet.. tényleg jobban meg is érheti...The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
rybank
senior tag
Én hála az Istennek hozzájutottam egy 2010 pro kulcshoz. Ameddig támogatják, addig "élvezem".
-
hibavissza
veterán
khm, office 2003 forevör
-
dqdb
nagyúr
válasz DoItYourself #6 üzenetére
Igen, szépen felmentek az árak. Az Office 2007 magyar nyelvű Home and Students változatát 16-18e környékén meg lehetett venni három gépes és nem OEM licenccel (gondolom, ez valami helyi akció volt csak), az Office 2010 hasonló változata már 35e környéke volt, ez még drágább, és csak egy gépes licenc Marad a 2007, ennyit nem ér meg nekem a váltás.
A 365 akár jó megoldás is lehetne otthoni felhasználóknak, de nem így. Jó lenne belőle olcsóbban 3 gépes licenc és/vagy egy kevesebb programot tartalmazó változat.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
hkari
őstag
válasz MARTIN970215 #2 üzenetére
1, Sign in to http://skydrive.live.com.
2, Click Manage storage on the lower left pane.
3, Click Redeem SkyDrive code.
4, Enter the code in the box provided and then click on Redeem. -
Воланд
titán
a prof? 140
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Zigur
senior tag
Fedezni kell valamiből a Windows Phone és a Bing által termelt masszív veszteséget, az Office pedig jól tejel.
-
DoItYourself
addikt
Nem tudom követi-e valaki a Professional verzió árazását? Kb. ~3 éve még lehetett kapni 2007 Pro OEM-et, kb. 60+áfáért, a 2010-es verzió már 100 fölött volt, most 160e.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
h_and
tag
válasz MARTIN970215 #2 üzenetére
Alapból minden windows live (hotmail) felhasználói fiókhoz jár 25 giga skydrive, aktiválni sem kell.
-
bon
őstag
válasz Csabroncka #1 üzenetére
Használja offline.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
MARTIN970215
tag
A 20GB Skydrive tárhelyet és a havi 60perc ingyen Skype beszélgetést hogyan tudom aktiválni? Csak azért kérdezem, mert az offical bejelentkeztem a Microsoft fiókommal, és nem kaptam meg a tárhelyet! Segítsetek lécci! Előre is köszönöm!
-
Csabroncka
addikt
Asszony első reakciója az volt: mi van ha elmegy a NET ?
"in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest