- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz szörnyeteg77 #50 üzenetére
Nem gyorsabb és pláne nem "stabilabb"! Ez csúsztatás!
-
Godlike
tag
Kicsit kényszermegoldás ez a metro + hagyományos asztal. Nyilván nem merték elhagyni a régi felületet mert a sok asztali gépet használó meghülyülne egérrel futkározni a csempéken.
Ez a bűvös sarok megoldás is egy nagy rakás sz#r. Minden arra mutat hogy a lehető legkevesebbet mozogj az egérrel. (görgő, a sok programozható gomb stb...)Én az ARM verzióra leszek kíváncsi és hogy lesz-e Nokia tablet...
Hogyan csinál a MS a hagyományos monitorból érintőset? Kinetic PC-re = hatalmas bevétel! Mindenki a gép előtt fog hadonászni...
Godlike
-
Воланд
titán
pedig nem veletlenul a sarkokba tettek azokat a funkciokat. tok mindegy, hogy hol van az eger - meg keresni sem kell, hogy honnan, hova huzd -, azokat talalod meg a legegyszerubben.
amugy hihetetlen, hogy egy egyszerru egermozdulaton mennyit lehet "vergodni". ez nem szemely szerint neked szol, de nem eloszor olvasom, hogy "uristen, a sarokba kell vinni az egermutatot, mi lesz most". valoban, tenyleg nagy faradtsag....
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
freemanone
addikt
Az a gond vele, hogy fel kell vinni a sarokba, majd a képernyő széle mellett le kell húzni, mert különben el is tűnik az a csodás jobb menu. A balnál meg lentről fel... mi vagyok én karmester? Klick és ott van. Nem hadonászni akarok, hanem HATÉKONYAN dolgozni. Üzleti célra egy bukott fostaliga a metro és rejtett menu elrendezése. Alapvető funkciók elérése tovább tart / több műveletet igényel.
Eddig is volt tálca elrejtése funkció, azt hányan használták? Értelmes statisztikákat kéne készíteni és az alapján felémérni a piac igényeit. Nem a diliházból szökött marketinges b**iknak kéne a rendszert tervezni, hanem hozzá értő embereknek. -
erdoke
titán
válasz freemanone #55 üzenetére
Ez az első lépés, hogy megszabaduljunk az egértől, ami abszolút nem természetes és intuitív kommunikációs eszköz. Azonnal rájössz az eredményből, amint egy kisgyereknek egy mozdulattal megmutatod az egerészést, vagy leteszed elé az iPad-et. Még a Kinect használatát is egyszerűbben sajátítják el, mint az egérét. Hatványozottan igaz ez idősebb emberekre.
A legjobb aláírás a héten
-
pbalna
csendes tag
Sziasztok
Ha ezt felteszem akkor a win7 vissza álítható? -
freemanone
addikt
PC + érintőképenyő....? Nem akarom magamat a képernyőhöz kötni köszi.... 3 méterről nézem a TV-t monitorként. Valamint a zsíros TV sem a kedvencem.
Kézzel hadonászás....? Sokkal természetesebb, mint az egér és a kéz az asztalon.
Nekem miért nem volt bonyolult 6 évesen egeret használni?
Megnézném, ahogy egyesek végigdolgoznak napi 8+ órát egy kinect előtt hadonászva!Egyébként van ennek a metrónak létjogosultsága, csak még nem tartunk ott. De pl ha lenne egy 15" körüli irányítópult a PC-hez, aminek a megjelenítője egy 50" körüli kijelző. Így a kis megjelenítőn ott lenne a metro, futó appokat is jelezve azon a felületen, a gyors váltás érdekében (amúgyis sok rajta a kihasználatlan terület)! A nagy pedig a valós munkavégzést hivatott megjeleníteni. Lásd 2 kijelzős érintős laptop, ahol nincs fizikai bilentyűzet, illetve 1-1 kiállított okostévénél van ilyen. Sonytól láttam (kanapé előtt rögzített állványon érintős vezérlőpult, interaktív menuvel). Azóta erre vágyok. Viszont mutatóeszköz ehez is kell! Egér ottvan mellette!
Viszont a jelenlegi win8 megoldás elég nagy visszalépés sokmindenben.
Örülök neki, hogy egy mai 6éves kölyök könnyebben irányít 1 tapikijelzőt mint egy egeret, de ettől az effektív windows-al dolgozó réteg élete nem lett könnyebb.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Az a blődség, hogy nem tudsz elképzelni más, természetesebb beviteli módot. Én is egeret használok 20+ éve, amiben ~15 munka is van, de nem fogom habzó szájjal az asztalt verni, hogy ki ne találjanak valami jobbat.
Lesz egy átmeneti időszak (akár több év), amíg tökéletesítik az alternatív módszereket, de biztos vagyok benne, hogy nem az egéré a jövő akár a munkát, akár a szórakozást nézzük.(#61) freemanone
Te valamit félreértesz. Nyilván nem az első időszak lesz az, amire úgy emlékszünk, milyen durván jó volt leváltani az egeret, de a folyamat egyirányú. Az eszközöket csak vázoltam, ezek kombinációja tűnik reális alternatívának ma.
És igen, az én gyerekeim már 1,5 évesen kiválóan egerésztek, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy más beviteli módszerek (beszéd, mutogatás, tapogatás) sokkal természetesebbek, és előbb-utóbb hatékonyabbak is lesznek.A legjobb aláírás a héten
-
bzoley
veterán
Hogyne tudnék. De ameddig ilyen nem létezik még ötlet szintjén sem, nincs miről beszélni. Főleg nem megváltásként beállítani beállítani minden agyrémet, ami láthatóan hátráltatja a hatékony munkavégzést. De majd szólj légyszíves, ha egy kattnál gyorsabban lehet pl. egy alkalmazást elindítani bármivel, vagy egy excel táblában gyorsabban lehet navigálni.
-
erdoke
titán
Szólok, hogy egy tapi max. ugyanannyi idő, mint egy kattintás, és billentyűzettel gyakran most is gyorsabban navigálok Excelben, mint egérrel...
Hangvezérlés is egészen jól működik angolul, de (állítólag) németül és spanyolul se sokkal rosszabb. Itt jelentős javulásra számítok a következő 1-2 év folyamán.A legjobb aláírás a héten
-
Inarus
addikt
válasz freemanone #61 üzenetére
"pl ha lenne egy 15" körüli irányítópult a PC-hez, aminek a megjelenítője egy 50" körüli kijelző."
Kinect for Windows[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
Még mindig PC-ről beszélünk ugye? Tegyük fel, van tapicskolós monitorom, és nem ülök töle olyan messze, hogy előre kelljen hajolnom hozzá. Egyik sem igaz, de elképzelem. Még akkor is fel kell emelnem a kezem, és rábökni a monitorra. Kössz, nem. Mindezt max percenként. Elég hamar elfáradnék. Persze ez a része már nem a program indításáról szólt.
Hangvezérlés, mutogatás max. föfeladatokra lehet jó, ha működne, nem pedig munkára. Ez pedig már ismét a bohóckodás kategória. -
erdoke
titán
PC, nem PC, mindegy minek hívod. Computing device.
Miért, a billentyűzet és az egér között nem mozog a kezed fizikailag? Egyébkent miért a fő monitort kellene tapicskolni? Bedokkolod a tabletet egy megfelelően kialakított munkaállomásba, ahogy ma a laptoppal teszed. Érted, ma a tapiegér és szűkös billentyűzet kibővül komplett munkaállomássá vs. tapi felület teszi ugyanezt. Mobilitás és full munkaeszköz.
Valahogy a fantáziátok igen korlátos. Mindenáron azon görcsölsz, hogy a következő évek operációs rendszere nem az elmúlt évek eszközein fog optimálisan működni. Hát ne telepítsd azokra, nem erőlteti senki. Főleg nem a vállalati szegmenst (= munka), azok még 3-5 évig nem fognak váltani Win 7-ről.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
freemanone
addikt
Walter lenne az avatarod? nagyon bejön!
Amúgy nem olyan rossz ez, de kombinálni kellene. Legyen benne hangvezérlés, tapicskolás, mutogatás, és a jóöreg egér + billentyű komó.
(#68) erdoke: nekem a főképernyő tapicskolásával ízéls beli gondjaim vannak! Hányinger kerülget amikor teli van újlenyomattal a monitor ami előtt ülök (mielőtt jön a telefonos példa, az okostelók előtt is utáltam, hogy fél óránként lehet takarítani a kijelzőt, most meg 5 percenként sikálom...). Az irányítást pedig nem értem miért nem tudod elkülöníteni a dokkolástól és egyéb funkcióktól... merthogy itt azért fontos, hogy tartalomfogyasztó, vagy munkaállomás! Jelenleg a kettő nagyon nem mindegy!
A közeli jövőt én is ebben látom, hogy mobiltelefon, nagy számítási kapacitással. Melóhelyen bedugom a dokkolóba, és máris munkaállomás. Meló végeztével kikapom, nem kapcsolom ki be stb... hazaviszem, majd ott dokkolom amikor kell. Ha ez szabványos lenne akkor pedig ott dokkolok ahol vagyok és kell.[ Szerkesztve ]
-
W.Wilson
aktív tag
Ezeket komolyan el is hiszed, amiket leírsz? Az egérnél hogy lenne már jobb bármelyik, amit felsoroltál?! Beszéd, mutogatás, tapogatás? Az egérrel úgy járom be a másodperc töredéke alatt a 24 colos monitort, hogy a csuklóm gyakorlatilag ugyanazon a ponton áll. Hol áll ehhez bármelyik másik alternatíva? Mire kimondasz egy szót, vagy valami tablet méretű dolgon tapicskolsz egyet, már rég megnyitottam három programot egérrel. A mutogatás meg végképp felejtős, senki nem fog órákon keresztül hadonászni a gép előtt.
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
erdoke
titán
Ha használtál már Kinectet, ami az első generációs ilyen típusú beviteli eszköz, azonnal belátod, hogy a tökéletesítésében nagy lehetőségek rejlenek. Egyébként egy "Start Opera/Chrome"-nál ugyan mennyivel gyorsabb és egyszerűbb egérrel megtalálni az ikont, és rákattintani? Különsen ha előbbihez már a géphez se kell ülnöd, nem kell odafordulnod, stb.
A probléma egyébként nem azzal van, hogy az egér és a hozzá kitalált felület mennyire kevéssé hatékony, mert amit 20 éve csiszolgatnak, nyilván nem az. A gond ott kezdődik, hogy a mobilitás egyre fontosabb, és az egészséges, szakképzett munkaerő is egyre értékesebb. Jelenleg viszont túl nagy a szakadék a mobil felhasználási mód és az asztalnál görnyedezve "dolgozás" között, és a kettőt durván közelíteni kell. Miért nem tudok hasonló hatékonysággal Excel táblát szerkeszteni, amikor a parkban sétálok, vagy a reptéren várakozok? Sokkal egészségesebb, és drága időt takarítok meg vele, nem? Ha csak technológiai akadálya van, akkor az legyőzhető.A legjobb aláírás a héten
-
degu
senior tag
A mobilitas akadalya jelenleg,az egesz technikai kulturanknak,a hatekony energiatarolas megoldatlansaga!
Addig,amig nem talaljak fel az egy hetig uzemelo laptop-akkut,az 800-1000km megtetelere kepes elektromos autot /feltoltes nelkul!/ addig csak gornyedezunk az asztali PC,meg a 4 orat hasznalhato laptop mellett.Es meg sok,egyeb kutyu /pl. keziszerszamok/ hatekony,mobil energiaellatasa nelkul-egy helyben topognak a fejlesztesek!verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
BigDarkJoy
aktív tag
Hát a Kinectel eggyet értek mivel nekem is van, jó mert lehet marháskodni.
Igaz a 82cm es tv eggyik sarkábol a másikig eljutni az már elég fárasztóIgyazán viszont ha megnézzük akkor PL: a Jaguárokat már full 3D "kinect" szerü kézmozdulatokkal tervezik és pontositják.
Ez is elérhető lessz 1X az othoni felhasználok számára is.
Bár szerintem az egér jó dolog. Nekem a 24" apple monitorom elég szép példány de egerentyüvel szinte mozdulatlanul végigfutom.
[ Szerkesztve ]
"megölni megtudnak....de megtörni soha.."
-
erdoke
titán
Az új generációs laptopok a legjobb akksikkal már az idén lehetővé tesznek 8-10 óra munkát/böngészést/filmnézést, és nem a 3-4 kilós példányokról beszélek. Egy iPad 2 10-12 óra folyamatos ügyködést bír, ami állítólag 50-60 %-kal is nő a 3. generációnál, feltéve hogy nem LTE hálózaton gyúrod.
Egyetértek, hogy a teljesítménynél lassabb a fejlődés az akkumulátor technológia terén, de összességében van/lesz fejlődés.A legjobb aláírás a héten
-
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sokan félnek az ujtol...
Emlékszem a win vista jövetelekor mindenki fujj igy fujj ugy,pár honap mulval akárhova mentem melózni mindenki gépén az futott, win 7 esetében szintén.
szerintem jó lesz a 8 is, kicsit szokatlan kicsit ujj kicsit érdekes, és kicsit izgalmas is.
de a véleményem az hogy majd piacradobás után mikor már aktiv felhasználok nyuzzák lesznek finomitási frissitések hozzá!nemszabad elzárkozni az ujtól,hisz az ujitásban van a jövö.
"megölni megtudnak....de megtörni soha.."
-
bzoley
veterán
Azt hiszem, nem igazán értetted meg miről vitázgattunk. A kérdésed alapja nem képez akkora problémát, amin érdemes lenne vitázni. De csak mert kérdezted, és ez csak az én véleményem: az ikon ott van a tálcán/superbar-on kéznél, míg a másik esetben előbb elő kell hívni a startlapot. Működését tekintve mindegy, hogy start menu, vagy lap túl sűrűn egyikre sincs/volt szükség. Az egyik fölösleges. Azért egy kicsit tudathasadásos állapot, hogy előbb bizonygatják, hogy nincs szükség start menüre, aztán csinálnak helyette egy lepedőnyi változatot.
Megnyugtatásul, a megjelenés napjától kizárólagosan használom otthon, mint ahogy azt tettem az előzö rendszerekkel is, és szerintem a véleményemet én is leírhatom. A különbség annyi, hogy engem nem hat meg a sok számomra fölösleges extra(fészbúk, live, xbox, etc), én munkaeszközként nézek rá.
Megjegyzem, anno azon kevesek közé tartoztam, akiknek a Vista-vak sem volt sok bajuk.[ Szerkesztve ]
-
Kormi76
aktív tag
Szerintem ez pofon egyszerű. Metron megszűnik a több abalkos üzemmód, mindig teljes képernyős ablakok vannak, desktop módban pedig van ablakos üzemmód. Nem tudom, hogy ha metro marad kizárólag, akkor mitől fogják windows-nak hívni, de szerintem ez a visszalépés, butulás. Nem az a lényeg, hogy ikon vagy csempe, nekem startmenünek jó ez a metró is, de hatékony melóhoz kell a többablakos nézet. MS döntse el, hogy szórkazotató központ a gép, vagy munkaállomás. Legyen két kiadás, egy desktop és egy metro, de ne tolja le a torkunkon ezt, mert a kompatibilitás ide köt.
-
Entryy
aktív tag
Üdv!
VMen szeretném csak meglesni kicsit, de nem találom melyik támogatja már.
Vagy esetleg nem kell kompatibilitást nézni és amelyikkel lehet win7et telepíteni azzal a 8 is működni fog?Köszönöm!
http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "
-
-
Kormi76
aktív tag
Akkor nincs több ablak. Az csak multi task. A több ablak akkor van, ha egyszerre látom őket, és pont ez a jó windows-ban. Nem kell mindennek full screenen lenni, könnyen lapozgatom, kicsit kilóg az egyik, látom a másikat is. Komolyan nem értem miért az a fejlődés, ha kevesebb a funkció... persze még van desktop, de a következőben nem biztos, hogy lesz. Ez a gond, ha nincs innováció, csak kényszer módosítgatás, amit fejlesztésként hangoztatnak, de semmivel sem lett jobb, csak más.
-
Kormi76
aktív tag
Az Apple-nek van külön OS X és iOS. Az MS-nél se zavarna senkit, ha lenne egy egymással kompatibilis tabletOS metro felülettel, és egy PC OS desktop felülettel, amin igény szerint bekapcsolható lenne a metro, nem pedig az nézne rád kötelezően bootolás után. A cél nyilván a metro véglegessé tétele, ez nem is titkolt dolog. Ha meg nem érted mi különbség a több ablak, és a futó folyamatok közötti váltás között, azon nem tudok segíteni. Üdv.
-
choosen
tag
Bocsi hogy ilyen hülye vagyok hozzá, mégcsak most tanulom a gép használatát, megmondanád melyik az any key billentyű az enyémről hiányzik sajnos, nem értem miért.
De azt hiszem a Te problémád csak mondva csinált, és azt nem értem hogy ebből miért kell akkora dolgot csinálni amekkorát te kreáltál, ez tényleg egy óriási probléma, kihúzom az egeret ballra vagy jobbra és már át is léptem, a másik alkalmazásba, biztos van olyan helyzet amikor több ablak kell, nekem a munkahelyemen elég ennyi ablak is megnyitva, igaz valószinüleg te komolyabb és több programot futtatsz egyszerre mint én.Ja és bocs hogy ennyire nem értek a gépekhez de nekem még a 3.1-es win is meghaladja képességeimet.Gyula
-
pakriksz
őstag
értem tehát érv nincs. Pedig úgy szerettem volna tudni pár ilyen szolgáltatásról, valahogy 2 év vista és 2 év win7, és 7 év xp használat után nem látom ezeket az állítólagos hatalmas különbségeket. Na például az exploernél sorolhatod az xp-s és a win7-es közötti nem csak látványkülönbségeket. Egyébként ha egy programba beleraknak valamit annak nem kell folyamatosan futnia, így a gépigénynövekedésre a több dolog tudása sem magyarázat.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Kormi76
aktív tag
Figyelj, attól, hogy nem értesz velem egyet, még nem "mondva csinált" a problémám, egyszerűen nekem nem tetszik ez az új felület, ezek az új megoldások. Csak elmondtam a nézetemet, nem kreáltam semmilyen problémát, és szerintem nem vagyok egyedül a metróról alkotott véleményemmel. Neked tetszik, elfogadom, használd egészséggel, de különbözőek az igények, és ne akard már a másikba fojtani a szót, csak mert nem tetszik amit mondd. A mostani win 8 is tipikusan az az eset, amikor jobban akarják nálam tudni, hogy mi az igényem, ugyanis ha nem tetszik, akkor én vagyok a hülye. Az a baj, hogy a kompatibilitási gondok miatt (még) nincs valódi verseny az OS piacon, ezért az MS kénye kedve szerint játszadozik a fogyasztókkal, úgyis megveszik. Valaki meg ehhez tapsol. (És igen, láttam, hogy statisztikákból építkezett az egész "fejlesztés", de egy dolog a felmérés, amiről egyébként senki sem tudja, hogy tényleg azok-e a számok csak az MS, és más dolog, hogy jó megoldásokkal alkalmazkodnak-e a felismert jelenségekhez. Szerintem az utóbbira "nem" a válasz.)
Ez az any key-es poén és a többi cinizmus pedig nagyon ütős, most tényleg visszavágtál. Attól még a több ablak és a multi task még mindig nem ugyanaz.
-
pakriksz
őstag
ez igen! mások lettek az ikonok, és a felület, ugyan azokkal a funkciókkal. Mondtam én hogy csak ennyi lesz szóval akkor még mindig várnom kell hogy megtudjam mik azok az extra szolgáltatások
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Hennet
aktív tag
sziasztok, ha felrakom a consumer editiont az eddigi dokumentumaim, filejaim megmaradnak? köszi
"Ööü... Én meg már azt hittem, hogy mivan, pedig mégsem."
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Végigolvasva a hozzászólásokat, nekem az a véleményem, hogy ha valami új van, akkor az azonnal magával hozza az ellenállást. Használtam win3.1-től kezdve win8-ig bezárólag szinte minden desktop windows-t. Mindegyikbe volt valami jó, valami jobb. Mindegyiket szokni kell/kellett. Ahogy feltettem a Win8-at, és kipróbáltam, az igazat megvallva, nagyon tetszik ez a csempés rendszer. Az is tetszik, hogy az egeret a bal sarokba kell vinni, meg az is, hogy a jobb oldalra, ha le akarom állítani a gépet. Baromi jó, végre valami újdonság! Valahogy nem is bánom, hogy ilyen merészet készített a Microsoft, épp itt volt már az ideje. Én nyitott vagyok az újdonságok terén, és tetszik is. Nagyon hamar megszoktam, és meg is lehet szokni szerintem. Mondom úgy, hogy win7-et relatíve kevesebbet használtam, mint windows xp-t. Most XP-ről jöttem át 8-ra, és egész tetszik ez az egész 8, mégha csak CP is. Valahogy jobban fut a gépemen mint a win7. Ez jó pont, mert nem mai gépem van, hanem csak egy PIV 3Ghz-es 2 giga rammal megtámogatott lapom csupán. Ez azért nem rossz.
Szóval egész pofás rendszer, baromira tetszik.--- N/A ---
-
stranger28
addikt
Sokan szerintem csak arra gondoltak -- köztük én is --, hogy jó lehet ez, ha valóban használják is a visszajelzéseket. Nekem is tetszett, de néhány dologról úgy éreztem, hogy sose tudnám megszokni. És nem, nem a Start menu, 3 odamutatás után megszoktam, hogy ott már Metro van és utána már azt használtam. Egyszerűen vannak dolgok, amik érintőkijelzőn pofásak, de egérrel már lehet, hogy kellemetlenek.
Összességében én is várom, mi sül ki ebből, és örülnék, ha jó lenne, mert az ötlet tetszik, és már nem sok hiányzott ehhez sem (nyilván a bétából eredő hibáktól most eltekintve).[ Szerkesztve ]
-
DarknessHope
senior tag
üdv.. nem vagyok egy nagy pc guru.. de mivel ingyen kipróbálható ugy gondoltam nincsenek másolásvédelmi v egyéb dolgok..
letöltöttem az iso képfile-t.. a németet...
de képtelen vagyok kiírni.. bezárul automatikusan ha rámegyek a másolásra..virtuális meghajtó magici-so... és nero 10-el próbáltam.
van ötlete valakinek miért nem tudom kiírni?
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
-
DarknessHope
senior tag
nos érdekes módon egy sima "dupla katt az iso filera"-val automatikusan megnyitva a nero képfile CD-re írást. sikerült kiírnom..
más módon fogalmam sincs miért nem...még egy pár dvd kiírása és végre talán ki tudom próbálni
-
lcee79
őstag
Valaki tette már fel?
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
DarknessHope
senior tag
igen.. szép lassan kezdem belakni... egész stabil.
konkrétan eddig xp-m volt ahhoz képest sokkal jobb.
néhány hiba... ezek betudhatok a Cp változatnak. virtuális meghajtót nem tudok telepíteni... nem működtek(eddig)
djuice usb-s 3G modememmel nem működik együtt...
első csatlakozásnál optikai meghajtónak kell felismernie.. a baj hogy a telepítés után is igy tesz... a feltelepült szoftver pedig az eszköz nem található szöveget dobja.ezen kívül a két monitoros mód nem tetszik.
pl. hiába változtatok sorrendet..... a start menü.. akarom mondani metro UI
mindig a külső monitor alsó sarkából jön elő. tehát pl azt eddig nem tudtam megtenni hogy külső monitorról megy a film.. miközben laptopén a metro-ban vagyok.továbbá az asztal igy ténylegesen folytatólagos lesz.. a jobb alsó sarok teljesen átkerül a külső monitorra.. az óra is pl... pedig szerintem az jobb lenne ha maradna előttem.
ezen kívül van még pár progi ami egyelőre nem megy.. most nem is emlékszem mi volt...
de összességében ez nagyon jó...
-
lcee79
őstag
válasz DarknessHope #101 üzenetére
közben munkahelyi gépen én is felraktam, de én egy sor hibába ütköztem...
munkahelyen van proxy, amit be kell állítani hogy legyen net, desktop felületen beállítottam, de ez a beállítás nem megy át. Ezért metro felületen nem volt netem, desktopon meg igen.
Metrón így az alkalmazások egy része ment (nem tudom miért..) egy része pedig nem.
Metró-s Explorerben pedig semmit nem lehet állítani, ami érdemleges lenne (proxy pl...)
Zene, videó, stb nem működtek, áruház ment is meg nem is...
Rákattintottam valamire hogy töltse le, elkezdte leszedni (vagyis elszürkült a letöltés) de percekig nem történt semmi úgyhogy kiléptem az alkalmazásból, és akárhányszor próbáltam mindig sajnos ez volt...
És volt pár dolog amit vagy meg sem találtam, vagy nagon nehezen jött elő...
Pl asztalra kitenni normálisan sajátgép (vagy új nevén számítógép) ikont, úgy hogy jobb klikk tulajdonságoknál a gép tulajdonságai jöjjenek be ahogy kell...Persze tudom hogy a sok probléma a munkahelyi hálózat beállíthatatlansága miatt volt, de egy Windowsnak ezt tudni kellene, vagy legalábbis meg kellene találnom a lehetőséget, 12 év Windows-os múlttal...
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
DarknessHope
senior tag
hát ebből is látszik hogy egy ember tapasztalata nem releváns... én itthoni wifiről használom
ugy tökéletesen megy
egyébként a metro felülettel nem foglalkozok sokat.. mivel az vállaltan táblaPC-s cucc.. szóval.. nekem az arra van hogy nem start menüben van amit feltelepítek hanem ott jelennek meg az ikonok.. A store-ba nem igazán volt használható cucc amit letöltsek
ja egyébként ami szívás volt hogy sokáig nem találtam meg hol is vagyok MSN-en bejelentkezve.. és azt még később hogy offline-ra hogy tudom tenni.azért meglett..
remélem azért lesz még fejlesztés rajta...
én magam részéről már annak is örülök hogy nem fagy annyit mint xp.. ahol folyton összeomlik valami
-
lcee79
őstag
válasz DarknessHope #103 üzenetére
Én Windows 7-et használok mióta megjelent, az szinte soha nem fagy, ami azt jelenti, hogy 3 év alatt 1-2 összesen...
A fejlesztésben én is reménykedem, mert azért még van mit...
Meg ha már ott a metró felület, akkor használható legyen, mert arra találták ki...
Szerintem nincs értelme annyira lebutítani a beállításokat...
Véglegest biztosan kipróbálom majd, de addig is maradok a jelenleginél...
Pedig szeretem az újdonságokat...https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
DarknessHope
senior tag
egy érdekes dolog történt... win8 alatt.. nem mindig hajlandó a totalcommanderben törörlni valami hosszú hiba üzi jön azt leokozom és utána 0%-on marad a törlés.. és csak Task-managgerben tudom kiütni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest