Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
"Azért kell egyforma felület, mert nem fejlesztenek kétfelé, és így egységes. Szerintem teljesen logikus."
-- és teljesen hibás. Két gyökeresen eltérő beviteli módszer igényeire egyet erőltetni, csak szenvedés.
Teljes képernyős mód: ez jó hír, a 2007-ben (most azt használom) elég félresikerült volt.
Kipróbálás: céges laptopon vagyok, erre nem telepítgethetek csak úgy, ahogy kedvem tartja.
Erőforrás-igény: általános megjegyzés, nincs indokoltsága az ekkora erőforrás-igény növekedésnek, ez csak direkt kiszúrás a régi gépet használókkal, s itt nem a cégekre gondolok, hanem mondjuk iskolák, intézmények, ahol azért a keretegyezményből van legálisan Office; vagy szerény jövedelműek. Másrészt a hordozható eszközök is korlátosabbak ilyen szempontból (pl. x86-os tabletekben ULV procik teljesítménye ill. SSD mérete, vagy ha csak fixen 2GB RAM van).
Funkció-változás: az említett hely egy nemzetközi ügyvédi iroda volt, ha valahol, akkor ott kívülről-belülről ismerték a Word-öt. Én csak néhány hiányzó funkcióval találkoztam, de volt olyan, ami nagyon fájó volt (pl. a docx formátum vs custom fieldes sablon-dokumentum)
-
.mf
veterán
Megértem, hogy tabletekre kell valami olyan felület, ami annak az adottságaival kezelhető, de miért kell ezt normál asztali gépet használókra is rákényszeríteni? Főleg, hogy úgyis az utóbbi csoport fogja sokkal intenzívebben használni.
Néha szembejönnek akkora táblázatok, hogy még egy 30"-es monitor is kevés lenne hozzá, ez pedig még tovább csökkenti a hasznos helyet.bon: "Nem 15,4"-os képernyőt kell hasznáni munkára, hanem 20"< nagyobbat és nincs gond a menüsorral."
Sok cégnél asztali gép helyett laptopot adnak. Másrészt, mint fentebb is írtam, vannak helyzetek, ahol minden pixelnyi helymegtakarítás kéne.
janos1988: "Olyan, mint az előző verziók. Az emberek 90%- nem használja továbbra sem a 90%-át. Na jó azért változott is, trendibb, dizájnosabb, kicsit meghízott és erőforrás igényesebb."
Egyik előző munkahelyemen egy ügyfélnél a kicsit régivágású vezető panaszkodott erre, az újabb Office-ok más elrendezésükkel feleslegesen bolygatják meg a már jól megszokott környezetet, különböző funkciókat vesztettek, s még több erőforrás is kell a futtatásukhoz. Ez lenne a haladás?, kérdezte. Igazat kell neki adnom. A mostani office funkciókban alig tud többet, mint egy tíz évvel ezelőtti, de az mégis elfutott tizedilyen hardveren is, méghozzá hasonló sebességgel. Most, a platformokat, átjárhatóságot szorosabbra fűzve (desktop, laptop, tablet, telefon) én azt gondoltam volna logikusnak, hogy visszanyúlnak valami régebbi, hatékony megoldáshoz, s azt frissítik (ld. amikor Intel belátta, hogy Netburst egy zsákutca, és a P3-hoz visszanyúlva fejlesztették ki a Core szériát). De nem éppen ez történik.
-
.mf
veterán
"Az eddig Office 15 néven emlegetett csomag számos újdonságot hoz magával, melyek közt a leglátványosabb a kezelőfelület idomulása a Windows 8-ból ismert Metro felülethez, lévén hogy magát a külsőt az érintőképernyővel történő használathoz is idomították."
Már elnézést, ez az Office nevű programcsomag, melyet, mint a neve mutatja, irodai munkára szántak, tehát a Wordbe masszív szövegbevitel, amihez billentyűzet dukál, Excelbe pedig függvények és táblázatkezelés, amihez billentyűzet és egér kell. Valamit összekevernek, ez nem a Tapics nevű játék gyerekeknek, hogy az érintőképernyőhöz kelljen alkalmazkodnia a kezelésének.
Remélem a következő generációra már rájönnek, hogy ez nem egy jó irány.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Tegnap estétől letölthetővé vált a Microsoft Office következő változatának felhasználói előzetese.
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- ZIDOO médialejátszók
- Apple Whatch SE 2.generáció
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest