- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakosh
tag
Hajrá HTML5! Én a legutolsó munkámban készítettem egy drag-and-drop képfeltöltőt. Kicsit kényelmesebb, mint egyenként betallózni a képeket.
-
floatr
veterán
Ó anyám funkcionális tesztek elnézést, valóban
Mindettől függetlenül nem kicsit túlzó azt állítani, hogy nincsen elmaradva, elég csak megnézni a mozilla gaming-et, hogy valami szórakoztató is legyen benne, de a gmail alkalmazásai is bőven használnák a html5-ös feature-öket, amik híján fallback js lib-et gyártanak -- már ha lehet -- így lassú fos lesz néha az alkalmatlan böngiben.
A html5test.com egy feature detektor. Hasonló elven kéne működnie minden webes alkalmazásnak, hogy tudhassa, hogy milyen API-kra lehet építeni. Az "előreszaladók" érdekes módon azok, akik többet implementálnak a tervezetből. Ezekkel kapcsolatban nyilatkozik mindenki úgy, ők a többet implementálják, míg az ie9 a kevesebbet, ellenben a "hivatalos" marketinges állásponttal, miszerint az ie9 az összes lehetségeset, míg a többiek csak hűbelebalázs módjára belekapnak a (papíron) nem létező semmibe. Ezzel szemben az igazság az, hogy van ami még bőven változhat, de van ami csak olyan hiányosságokat szenved hogy accessibility, míg az ie9 rengeteg hasznos feature-t kifelejt. Amúgy nem is ezzel lenne a baj, hiszen a layout motorja ezzel szemben elég jó, illetve lényeges minőségi ugrás az ie6/7/8-hoz képest. Viszont ez a vérmarketing sokaknál kivágja a biztosítékot.
"aki itt megfelel, az a jövőben is jól fog szerepelni" -- ez meg erősen véleményes, de a következtetési lánc minimum hiányos
(#26) moonman ja igen, ez a "szerintem" hiányzott az imént is.
[ Szerkesztve ]
-
janos1988
addikt
Windows blog: IE9 bemutató.
Szvsz.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
hohoo
senior tag
Ez olyan apples "amit nem tud a kedvencünk az fos, nemkell, hülyeség"...
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #25 üzenetére
szerintem meg nincs.
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #22 üzenetére
továbbra is úgy gondolom, ahogy az IE9 cikkben is kifejtettem: jelenleg a html5-re verni magunkat max e-pénisz növelésre jó, gyakorlati haszna nulla. nekem bőven elég, ha addigra lesz okés a support, mire megjelennek az első oldalak - és nem csak kísérleti jelleggel. ettől függetlenül azt állítani, hogy "messze lemaradva az utolsó" nemcsak ordas hazugság, hanem szimplán hülyeség is.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #20 üzenetére
de ezt magyarázom, hogy nem feltétlenül a szélesebb körűségről van szó, hanem az implementáció milyenségéről. hiába van háromszor annyi feature benne, ha szarul, félig, ráadásul ezek jó része még kidolgozás alatt is áll a w3c által. ami az IE9-ben benne van, az jól van benne és már változni sem fog, mert a végleges ajánlásra támaszkodik. teccikéteni.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
"A teszt azt vizsgálja, hogy az adott API-kban megtalálható-e az adott metódus. Ez sem helyességet nem vizsgál, sem bármi mást."
pont fordítva, ez az a teszt, ami a működést is vizsgálja, szemben a híresneves html5test.com-mal. mellesleg itt a már elkészült dolgokat vizsgálják, tehát aki itt megfelel, az a jövőben is jól fog szerepelni. nyilván van böngésző, ami most úgy látszik, mintha jobban állna, de ez csak azért van, mert előreszaladtak, aztán ha módosul alattuk a specifikáció, akkor koppannak.
-
floatr
veterán
Ja, a w3c tesztye, benne is volt a marketinges anyagban, hogy a zexploder a legszabványosabbabb html5 ügyileg is. Jahogy érteni is kéne, hogy miről szó a teszt...
De leírom megint, ha ennyire varázsos a dolog. A html5 bűvkörbe sorolt API-k -- van vagy 40-50 belőle -- közül 3-4 szerepel ebben a tesztben. A teszt azt vizsgálja, hogy az adott API-kban megtalálható-e az adott metódus. Ez sem helyességet nem vizsgál, sem bármi mást. Akkor is átmegy rajta a stuff, ha egy kioptimalizált metódus van benne.
Az megint más tészta ugyebár, hogy a többi böngi a 40-50 API-ból lényegesen többet implementál tényleges tesztekkel, demókkal mérve/igazolva, de efféle tények a ms marketingosztályát nem zavarják meg illetve nem zavarja az exploder team-et sem, ahol most a legnagyobb fejlesztés az, hogy hogyan kéne kivetetni a webgl-opengl/es-t a tervezetből.
Dehogy a #9-es kérdésre is reagáljak, attól nem kell tartani, hogy tömegével megugranak az exploder számára ismeretlen területen bóklászó html5-ös alkalmazások, mert amíg az ie nem támogassa, addig semmi nem terjed -- egyelőre
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
-
hohoo
senior tag
Messze lemaradva az utolsó.
"az a legszebb dolog belőle hogy általában safarira íródnak hiszen az és a chrome támogatja a legtöbb 5-s szabványelemeket."
chrome része az igaz de a safari nem, az opera, és ff többet tud annál.
persze az apple "if browser != safari then exit" demoi nem mennek semmi máson
[ Szerkesztve ]
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
F34R
nagyúr
találtam egy kis fasza gyűjteményt html5-s oldalakról , az a legszebb dolog belőle hogy általában safarira íródnak hiszen az és a chrome támogatja a legtöbb 5-s szabványelemeket.
-
Az IE9 HTML 5 támogatás milyen a többi böngészőhöz képest? (jobb; rosszabb; ugyanolyan; vagy mindegy, mert úgysem használ még egyetlen weboldal sem HTML5-öt )
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
veterán
Szép is, jó is ez a HTML 5, csak az a baj, hogy 1: nem végleges még a szabvány (talán 2014-re elkészül). 2: addig nem fognak / fogunk rá tömegesen fejleszteni, amíg az azt támogató böngészők penetrációja el nem éri a 90+ %-t.
-
moonman
titán
ha már a draft-nál és a tag-nél ki lehetett írni, a "buzzword"-nél miért nem lehetett magyarul is odaírni? oké, hogy sokan így is értik, de az erőltetett angolkodás sosem tetszett.
-
Yany
addikt
A Cím=Header megfeleltetés eléggé zavaró példa, főleg egy tényleg zöldfülűnek, akinek szólnak is a bevezető sorok. HTML témában a header szóról meglepne, ha 10-ből legalább 9 ember ne a HTML fejlécére gondolna. Ettől függetlenül tetszik a téma és az is, ahol megfogja a cikk a lényeget. Így tovább.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Himym
senior tag
Ez nem is rosz, hogy nem kell majd Flash meg minden egyéb biszbasz.
Amúgy nem tudom én még mindig maradok az FF-nél nálam még mindig gyorsabb mint az ie.Legújabb verzsönök.
-
rt06
veterán
a draft szerintem inkabb vazlat, mintsem ajanlas
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jöhet még, jöhet még!
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest