Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
várjuk
az ARM-es követelmények is ismertek már?
szerintem jónak tűnik..
-
User64476
őstag
Na este letöltöm, megnézem. Első ránézésre nem igazán jön be, nekem gyakorlatilag egy Media Centernek tűnik ráhúzva a sima 7esre. Nagyon nagyon nehéz lesz erre átszokni a 95 óta kvázi ipari szabvánnyá vált kezelési mód után. Arra is kíváncsi vagyok, hogy amit eddig 2-3 kattintással elértem, ahhoz itt mennyit kell bűvészkedni (lásd Ubuntu Unity)...
-
Youri
veterán
Érdekes koncepció, az asztali - billentyűzet+egér - rendszerre egy mobilokra - érintésvezérelt - felületet ráhúzni. Ahogy látom a klasszikus PC koncepciót a MS is temetné...
(#3) fatallerror: mint kiegészítő funkció marad meg, de az alap a Metro
[ Szerkesztve ]
RTX ON
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz fatallerror #3 üzenetére
Pont ezt akartam írni.
Nekem volt szerencsém múlt szombaton egy Win7 Mobil-hoz és nagyon tetszett ez a letisztult, csempés balhé. Kontrasztnak volt mellette egy iPhone 4 ami sokkal gyermetegebb, csicsásabb kinézettel bírt, bár gondolom mindkettő beállítás kérdése, nekem mégis jobban tetszett a Win letisztult egyszerűsége.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
thaler2
senior tag
Ez nagyot fog szólni, 60%-nál tart a developer preview letöltés, nagyon kíváncsi vagyok rá.
-
Sandrew
őstag
Estere felrakom...
-
ZeUS2140
aktív tag
Majd ha megtudom mitől jobb a W7-nél felrakom. Minden 2. win eddig bukta.
Lehet nem szakad meg a folyamat
Tapi monitorosoknak jó, de szerintem átlag egér+bill játszok, filmetnézek, netezek 60-30-10%-ban felhasználók maradnak a W7-nél.
De majd meglátjuk a véglegest.
Remélem ennek is úgy sikerül a beta-ja, mint a W7-nek, és közel végleges formában ki lehet próbálni ingyen.hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
HornedReaper
senior tag
"(Apropó boot idő: Ezt a videót érdemes megnézni, ha valaki még nem látta volna.)"tisztán látszik, hogy kivágtak egy darabot a videóból 0:31 után
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz HornedReaper #9 üzenetére
Felélesztik alvó módból... Kicsit durva lenne, ha nem lenne bios képernyő.
-
katt777
félisten
Na, ez már az a Windows, amelyet tutira kipróbálni sem fogok. Ronda, teleszarja az asztalt, tele van totálisan fölösleges alkalmazással, IT klienst csinál a gépemből, hát köszönöm, MS, nem kérem a cuccot. Persze, nyilván el lehet adni ezt a nagy kupac semmit. Kétlem, hogy adnának ki belőle értelmes verziót.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
TESCO-Zsömle
félisten
A "BIOS képernyő" egyébként (POST) az volt, mikor a HP logót mutatta a gép.
Egyébként miért olyan nehéz elhinni, hogy egy tabletekre szánt OS így hasít egy Notebook-on? Tuti SSD-ről megy.
És hogy ébresztheti alvó módból, ha áramtalanítva van?
katt777: Nem kötelező ezt a felszínt használni, ez csak a mobil cumók miatt van. Lehet hagyományos kinézetet is használni, ha az kell.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
X Factor
addikt
Így első ránézésre ez inkább tableteken, htpc-ken arathat nagyobb sikert, nem?
ui.: nem igazán vagyok jártas h. milyen újdonságokat tartalmaz, ez csak ilyen első benyomás.
Make things work
-
CSiPet2
tag
válasz HornedReaper #9 üzenetére
De az a vágás már az után van, hogy fenn a főképernyő... A videón nincs csalás. De hogy miből ébresztették, az már jobb kérdés, mert azért ez nem teljes friss boot volt az tuti.
Amúgy nem a bios screen helyett volt ott a hp logo? HP-khoz nem értek de az acer-em így csinálja.
Mindenesetre ezek a csempék winphone-on se jöttek be, pedig egy hete volt nálam egy mozart tapogatásra. Ha ezt bepakolják desktopba, az fail.
Meg miazmár, hogy a háttérbe futó programokat hibernálja? Azért van dual screenem, hogy akár két teljes képernyős programot is futtassak. De hogy egyszerűbb példát mondjak. Böngészés közbe meg fog állni a torrent kliens, mert a háttérben van? Ez így fura....Lássuk be, ha valaki dolgozni akar egy os-el, mint sokan teszik azt a win7-tel, annak nem egy tablet, vagy telefon felület kell.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz TESCO-Zsömle #12 üzenetére
No de arra ott van a W7, a netre pedig végképp nem akarom rányitni a gépemet.
-
ZCoyote
őstag
Az én HP laposom is ilyen képernyővel áll fel úgyhogy ez lehet valódi boot. Ha alaposan faragtak a boot időből és a laposban egy jófajta ssd van akkor simán lehet ilyen a rendszer elindulása.
Gondolom amelyik progi aktívan csinál valamit azt nem hibernálja de ha meg van nyitva egy Word doksi és ott malmozik a háttérben azt leteszi hibernálásba és ha kell elindítja.
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #12 üzenetére
Jogos, nem néztem végig az egészet, csak belepörgettem.
-
Devid_81
félisten
Nem nagyon vagyok képben a win8-al de valóban kell az nekünk ilyen gyorsan a win7 után?!
...
-
Pusztitusz
tag
Kapcsold le a Metro(szexualis) UI-t,
1. Open regedit by typing regedit at the Start screen.
2. Navigate to HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
3. Modify the RPEnabled key to a “0” instead of the default “1”.
4. To return to the Metro UI, just change the value back to a “1”.es meglathatod a tobbeves fejlesztes vegeredmenyet...... ami nem mas mint a Windows7 csempe nelkul.
My god has a hammer, your god was nailed to a cross. Any questions?
-
Illusion1010
senior tag
-
Воланд
titán
2009 októberében jelent meg a w7, a w8 meg jó esetben 2012 őszén fog jönni. Ezt azért nem nevezném gyorsnak.
Elsősorban a tabletek meg egyéb érintőkijelzős cuccok miatt jön a w8, a kézzel való vezérlés nem éppen fekszik a w7-nek pedig ez egyre nagyobb piacot jelent.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Gomez86
őstag
Nem szeretek keresztbe hivatkozni, de itt van egy részletesebb (körültekintőbb) írás
Sok olyan kérdést megválaszolnak amit kérdeztek.
pl nem áll le a torrent kliens (mint ahogy az MSN-se, ha háttérbe rakod) stb..."A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
katt777
félisten
válasz TESCO-Zsömle #25 üzenetére
Én ellennék 1 jó winnel is... Ahogy anno ME-n futott minden szépen (DX9-ig, mert miért ne szartak volna akkor is a visszafelé kompatibilitásra, hiszen akkor ki venne új rendszert), aztán mire kijött a W7, az XP-t is sikerült megfoltozni, W7-re meg nyilván lesz még SP2, hogy csak véletlenül se fejezzenek be egyetlen terméket sem. Vajon mi lenne, ha az MS, és más szoftvergyártók, csak hiányos, folyton leálló autókat tudnának venni, amelyeket időnként kicsit javítgatnának, majd végül vehetnének teljes áron egy újat, amellyel kezdhetnének mindent elölről? Biztosan ők rohannának először fogyasztóvédelemhez meg egyéb hatóságokhoz.
Véleményem szerint a W8-ra az égadta világon semmi szükség, csak sokkal több pénzt lehet elkérni így, mintha a W7-hez adnának ki ingyen extrákat. Arról nem is beszélve, hogy az újnak állítólag nem lesz 32-bites kompatibilitása, tehát kidobhatjuk a régi programjainkat (megint).[ Szerkesztve ]
-
ZCoyote
őstag
"Arról nem is beszélve, hogy az újnak állítólag nem lesz 32-bites kompatibilitása, tehát kidobhatjuk a régi programjainkat (megint)."
Egyfolytában azt mondják, hogy ami Win7-en ment az menni fog a Win8-on is. Nem kell semmilyen programot kidobnod ami megy most a hetesen.
Romani ite domum.
-
zsigus
őstag
Ha megnézed a hírben is linkelt letöltési oldalt akkor találsz egy ilyet is a letölthető változatok között: Windows Developer Preview English, 32-bit (x86)
Szóval sztem lesz 32 bit-es változat is (a cikk végén is említve van a 32bit-es a rendszerkövetelmények között), mert ha nem lenne miért adnák ki a preview változatot? Dolgoztak vele feleslegesen?
A LIVE integrációnak nagyon nem örülök, lassan eljutunk oda, hogy már az op. rendszernél is folyamatos netkapcsolat kell ahhoz, hogy működjön (mint az Ubi próbálkozása a játékoknál, ami mellesleg nem jött be).
Sztem az x64-86 inkább x86-64 akarna lenni (x86 mint architektúra, a 64 mint 64 bit).
Ez már az itcafe-s hírnél is feltűnt, de nem szóltam.Egyébként arra leszek még kíváncsi, hogy a csempékhez hogyan fognak hozzáállni jelenlegi programok. Ha valaki próbálta, a telepített programok hogyan jelennek meg a csempék között?
És persze kíváncsi leszek majd a "böngészőháború" második menetére, mert ahogy látom az IE elég kiemelt helyen van a preview-ban.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Remélem a win 7-hez még jó ideig lesz support. Inkább csinálnának külön W8 verziókat tabletre, meg érintős kijelzőkre és nem kellene duzzasztani tovább a horror méretű windows-t feleslegesen egy idióta interface-el. Nem láttam még működni WP7-es telefont, de azt ránézésre el tudom dönteni, hogy rohadtul zavarnának ezek a nagyméretű egyszínű rikító téglalapok, ráadású összekeverve egymással a legrikítóbb színeket.
Az útjelző táblák is addig maradnak informatívak, amíg nincs 20 db összevissza színű egymás mellé, felé, alá téve. Már alapból az is sokat segítene, ha pl. csak a kék vagy csak a zöld különböző tiszta világosabb-sötétebb árnyalatait használnák.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
katt777
félisten
Mert a maiakon nincs OS? De akkor adjanak ki arra újat, ha nem jó a mobil 7.
woland_y2k: És a 32-bites változat nyilván jó lesz a 64-bites konfigomra... Marad nekem a W7, ha meg más W8-köteles hardverek lesznek, akkor a PC-m is.
ZCoyote: Csak ne hallottam volna ezt a maszlagot már XP-re, Vistára, meg W7-re is! A gyakorlat nem igazolta.
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #5 üzenetére
zsöm tudatában a szombaton elfogyasztott jelentős mennyiségű szeszesitalnak azért az ítélőképességed megkérdőjelezném
-
shteer
titán
csak nekem nem volt bajom a Vistával, Win7-tel? XP-t is használok a netbookon, de attól még elavultnak tartom
fejlesszék. az viszi előre a világot. legyen gyorsabb, szebb, kisebb hw-igénye, optimalizálja a fogyasztást...vagy járjunk gyalog, gyűjtögessünk és vadásszunk pusztakézzel
szerintem jónak tűnik..
-
Воланд
titán
"És a 32-bites változat nyilván jó lesz a 64-bites konfigomra"
ööö wtf? Miről is beszélsz te most? Miért ne lenne jó?
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Gomez86
őstag
A tablet nagy business rendesen be akarnak szállni. a maiakon is van os. csak nem windows. A hosszútávú lényeg az lenne hogy ha van három eszközöd (PC, tablet, telefon) azokon ugyanolyan (kinézetű) OS fusson, hogy jól érezd magad. Ez az alap koncepció. Ezért lesz új asztali/tablet win, és ezért ér csak 2012-ig a win pho7 élettartama.
Én ennek nem vagyok ellene. Onnan folytatom a böngészést ahol abbahagytam, az aknakereső mentéseimet átviszi mindhárom készülékre, és a levelezésem is kultúrált módon jelenik meg mindhármon.
Haladni kell a korral...
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
-
katt777
félisten
Hát nekem sok játékom nem fut(ott) Vistán, vagy éppen W7-en(vagy akár már XP-n), de aki csak friss játékokkal játszik, az nyilván kevésbé szembesül ezekkel a dolgokkal.
W7-et miért is nem lehet fejleszteni? Csak nem azért, mert akkor nem lehet sok mrd USD-t bekasszírozni egy új OS-ért?Ne beszélj hülyeségeket, semmi bajom a fejlődéssel, a parasztvakítással, és a fogyasztók megkopasztásával annál több. Persze, nem fő a fejem miatta, amíg nem kényszerítenek rá, de a profit miatt vsz. előbb-utóbb megteszik. Lásd: DX10: Vista, DX11: W7 (ja, utóbb jött ki Vistához is folt).
woland_y2k: Talán mert csak 3GB RAM-ot lát, nem képes az x64 kiterjesztéseket használni, stb...
kapcsandika: No de ehhez miért kell új OS? Csak nem pénzért?
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
Na de várjunk már ez minden 32bites oprendszernél így van (kivéve a memóriakezelést 32bites windows server alatt), ez nem az ms "hülyesége"...
De, pénzért. Az ms nem szeretetszolgálat, hanem egy multi, ami - bármily meglepő - a profitot tartja szem előtt.
[ Szerkesztve ]
-
Gomez86
őstag
Pontosan! a nagy PC-men használom letiltott metróval, a media centeren meg bekapcsolva hagyom, és már meg is van Nem kell minden új dolgot felállított tüskékkel a hátunkon fogadni...
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
lexandro
tag
Tetszik az ujszeru felulet. Eleg produktivnak tunik, de majd meglatom a szurke hetkoznapokban java fejlesztokent hogy tudom majd hasznalni. Sokat futtatok buildet command promptbol, etc... Mindenesetre eleg izgalmas a cucc. Lesz ertelme 2-3 monitort tartani otthon es rakosgatni a csempeket mindenhova
Robi
-
Gomez86
őstag
Mert a w7 nem megy a mostani tableteken. Ezért kell új OS. amúgy 3 évente kiadni 30k az nem olyan eszeveszetten nagy lehúzás. a vírusírtóért is kb annyit fizetsz. amúgy meg senki nem fog kiközösíteni ha ezt a 3 évet kihagyod új win nélkül, és majd beszállsz a 9nél...
(pl nem tudok olyan exclusive hw-t vagy sw-t ami csak w7-en megy és vistán nem)
-
katt777
félisten
Nyilván, nem is ez cseszi a csőrömet, hanem amikor megmagyarázzák, hogy NEKEM van arra szükségem, amivel ők keresnek egy rakás pénzt.
shteer: Most sem lenne jó, ha az lenne. Ugyanazt, amit W8-címen megcsinálnak. Csinálhatnának ugye W7 kompatibilis Mobil W7-et is, de akkor megint ott vagyunk, hogy kevesebbet lehet keresni vele. No de hagyjuk, asszem, világos, mi a bajom a W8-cal. Semmi olyasmi nincs benne, ami megindokolná, hogy új OS-t adjanak ki, miközben szokás szerint még az előzőt sem fejezték be.
-
i are robot
senior tag
Azért így teljes a lista.
Az meg kicsit vicces lenne, hogy amíg az XP-t 2014-ig, a Win7 Home-ot meg csak 2015-ig támogatnák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netflix
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Vodafone mobilszolgáltatások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Path of Exile 2
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -35% Bivaly i5-13500H 6Mag 16GB/512GB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest