Hirdetés
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrox
őstag
Nekem nem igazán nyerte el a tetszésem a metro style.
-
robika03
csendes tag
Ezt igazán nem értem ... még a Win7-en se javítottak minden egyes kis hibát ... De azért ez megér majd egy tesztet
-
cefre00
tag
Amúgy elég vicc a dolog, mert a Linuxoknál 2-3 éve volt téma a boot idő. Azóta a legtöbb disztró beállt a szokásos 30 mp-re vagy kevesebbre, és ennyi. Erre ők benyomják ezt a videót, és egyértelmű (legalábbis számomra, hogy az operációs rendszer szolgáltatásainak 90%-a nem indult el...
Kicsit parasztvakítás szagot érzek.Mindettől függetlenül nagyon tetszik az új GUI, szívesen kipróbálom majd!
-
priti
addikt
Ezen a boot időn felröhögtem
Nemtom mér'
-
nova001
senior tag
ja dede csak nem kattintam rá az ikonra köszi
fent hagytam a régi win7et de ugyan arra a particiora raktam most fel a 8at valahogy vissza lehet állitani 7re? vagy rakhatom ujra az egészet
+ nem megy semmi game ? felkéne raknom az uj ati drivert? mert most féléves van fent kb
-
nova001
senior tag
daemont tools hogy lehet felrakni vagy helyette valamit ?
állitolag van a winbe ilyen image fájl támogatás de nekem nincs ilyen menüm pedig kerestem ahogy a neten irták S: -
220volt
tag
Sajnos ez a baj, így azok szívnak akik 64bitet használnak, számukra kevesebb program érhető el!
-
Воланд
titán
Az oem partnerek zúgolódnának az only 64bit miatt, az ő programozóikat kellene megkérni, hogy 64bitre írjanak drivereket, meg mindenféle third party appot. A servereknél már bevezették, hogy csak 64bites ms rendszer érhető el, előbb-utóbb az asztali oprendszereknél is ez lesz, viszont ez nem fog egyről a kettőre menni.
-
220volt
tag
Csak azt nem értem hogy minek csinálnak már megint 32bites kiadást, 2009-be azt mondták a Windows 7 utódja már nem lesz elérhető 32bites kiadásban! Nem hogy 64bit-re fejlesztenék az új programokat!
-
cefre00
tag
Olvastam a cikket, és nagyon örülök, hogy a cikk írója beleírta azt, ami az első 3 mondat után eszembe jutott: amint egy olyan cég, mint a MS, aminek nagyon komoly egyedi megoldásai voltak, elkezd másolni, olyan harcokat kezdeni, amiben nem is hívták ki, vesztett helyzetbe kerül. A Nokiánál is ezt látom, ami nagyon nem jó. A Sony Ericssonnál pedig az ellenkezőjét...érdekes dolgok ezek...
-
vanye
senior tag
Az [origo] mai, Microsoftos cikkét olvasva már egyre kíváncsibb leszek erre a Win8-ra... Csak aztán nehogy befürödjenek vele, s vizesnyolcas legyen belőle.
-
HUNPSP
aktív tag
Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. XP SP2 után és a Vistát csak egy sima szóval jellemezném: skip. Átugrottam, életembe nem találkoztam vele, viszont a Win7-et azóta is használom amióta megjelent, remélem visszafejlődni nem igazán fognak.
-
220volt
tag
Valószínűleg fognak még párat ki adni!
-
220volt
tag
Ez a Windows 8 Beta még nagyon kezdeti állapotban van, nekem még nagyon fura de remélem jövőre már egy stabil használható rendszer lesz!
-
H.Ezredes
őstag
érdekes nekem így elsőre akkor a W7 jön be jobban de ez még változhat majd mikor véglegesen kijön a W8
-
FRENK1988
veterán
Nektek előjön ilyen pixelesedés? De mégsem az hanem a gép tolja ki igy a jelet a VGAnak
-
hyperspace
őstag
szep es jo, de nekem kell ra egy media center. valaki tud segiteni?
-
BiP
nagyúr
válasz
larryking #142 üzenetére
Tableten lehet, hogy van erre fizikai gomb, ami kézre is esik.
Én desktopon használnám, ott ciki lenne gombbal restartolni/kikapcsolni. (bár nem megoldhatatlan, de mindenképp kényelmetlen)
Valahol olvastam, hogy a funckió megvan, akár parancsikont is lehet rá csinálni, csak hát elég gáz, hogy így trükközni kell. -
-
BiP
nagyúr
válasz
larryking #140 üzenetére
Na, ennek csak örülni tudok, tudunk.
Valahol olvastam, hogy mit hagytak ki a quick bootból. Csodálkozom, hogy nem előbb lépték meg. Hibernálás, Stand by sosem volt a kedvencem, de ez úgy érzem, tetszeni fog.
(persze csak ha könnyen elérhető marad a hagyományos restart is - ha éppen arra lenne szükség) -
BiP
nagyúr
-
MacCaine
őstag
A boot idő driverek és automatikusan induló programok nélkül MINDEN op. rendszeren nagyon kevés, szóval várjunk még a dícséretekkel...
-
MacCaine
őstag
válasz
buvartacsko #112 üzenetére
Ilyet kb. csecsemő koromban mondtak utoljára. Azóta "kicsit" megnőttem, és a cukker szó az utolsó, ami az ember eszébe jut rólam...
-
larryking
senior tag
Érdekes, hogy a két böngésző más elven működik. Különk kell a flasht telepiteni mindkettőhöz.
-
nuke7
veterán
egy verzió lesz..?
hát, én tuti nem akarom 24"-en full HD-ban a tile-okat bámulni... -
Recon666
Közösségépítő
Ígéretesnek tűnik.
-
kerelo
aktív tag
Ez eddig nagyon szinpatilus.A boot idő,nagyon komoly
-
Cathfaern
nagyúr
Felpakoltam a laptopomra, sajnos úgy fest az x1400-as videókártya már túl régi neki, legalábbis nem ismerte fel... (win7-es drivert még nem próbáltam feltenni). Így maga a felület kissé akadós volt, illetve natív felbontást se tudtam belőni, csak 1400x1050-et engedett (1680x1050 helyett).
Amit láttam belőle az viszont tetszett, bár tény, hogy szokni kell egy kicsit, hogy mi hol van. Csempék szerintem jók, de mondjuk nekem már WP7-ben is tetszettek. Majd megpróbálok vga drivert felerőszakolni rá, aztán tesztelem még -
larryking
senior tag
Ezt már a tabletről írom, és eddig nagyon jó. Minden megynrendesen, elsőre. Mint a wp7 aki látott már, az tudja mire gondolok.
-
larryking
senior tag
Ezt már a tabletről írom, és eddig nagyon jó. Minden megynrendesen, elsőre. Mint a wp7 aki látott már, az tudja mire gondolok.
-
AMD Power
titán
válasz
Crystalheart #107 üzenetére
Nekem is 2gb van a Win7 melle es en szemely szerint ritkan erzem kevesnek. De ettol fuggetlenul tolok majd bele meg 2gb DDR3-t.
-
zoltanz
nagyúr
Nekem úgy rémlik mintha az MS azt nyilatkozta volna: a Win8 már nem támogatja a 32 bit-es procikat, Esetleg majd a 9 lesz ilyen?
-
FRENK1988
veterán
be kén élesíteni főrendszernek
-
RyanGiggs
őstag
válasz
Illusion1010 #83 üzenetére
Így már teljesen világos!!! Ezek szerint az életemből kimarad a Win8, mert
a Win7-el meg vagyok elégedve,tehát nem szándékozom lecserélni,
tabletem meg nincs, nem is lesz!! (nem csak az ára miatt,hanem mert felesleges)
Telóra talán érdekelt volna, mert 1-2 év múlva "lehet" lecserélem az 5éves K750i-met. -
katt777
félisten
válasz
i are robot #53 üzenetére
Mégiscsak én vagyok a próféta. A lottóban lenne olyan szerencsém, mint a jövendölésben, már gazdag lennék! Már pedzik, hogy W8-ban lesz DX11.1.
shteer: Hogy több adatot szerezznek rólad, jobban nyomon tudjanak követni, stb. Persze, ez nem a hivatalos, csak ezek derülnek ki.
Lássuk be, hogy úgyis félkész programokat adnak ki, tehát ezek helyett újabb félkész os-eket kiadni bizonyosan nem a felhasználók érdeke, így hazugság minden erre való hivatkozás.
-
Crystalheart
őstag
Nálunk is csak 2 GB van W7-re, igaz, egyes nagy memóriaigényű alkalmazásokhoz jól jönne a 4. Az XP-m 1 GB-al megy, de ez érezhetően kevés, ha kicsit több ablakot nyitok meg operában, két felhasználó párhuzamos futása böngészővel meg szinte lehetetlen. Szóval ez manapság szerintem nem annyira OS-függő, inkább hogy milyen programokat használunk.
-
AMD Power
titán
Én ettől a felülettől nagyon nem vagyok boldog. Bár ahogy nézem kénytelen leszek hozzászokni idővel.
-
cefre00
tag
Hát én mint Linux user érdekesnek találom ezt az új rendszert. Szívesen kipróbálnám a csempés megoldást, mert ilyesmit még nem használtam. Bár a Linux világában látta már ezt az, ha ablakkezelésről van szó.
A fejlesztői változatot érdemes egy virtuális gépre telepíteni? Kipróbálható ott?
-
larryking
senior tag
Szerintem nem lesz gond a sebességgel, a WP7 egy nem kiemelkedő hardveren úgy megy mint az álom, ha ebből valamit áthoznak a nagytestvérbe, az már minden lesz, csak nem akadozós.
-
consono
nagyúr
válasz
Cathfaern #98 üzenetére
Szerintem a Win7 normális használatához kell 4 GB... Nekem csak a szokásos Outlook, Total CMD, Chrome, OCS, antivir ötös megeszik 2 GB-t. Ha emellett még dolgoznom is kell valamivel, vagy egy VMPlayert elindítok akkor a már sebesség helyett csak a világító vinyólámpát nézhetem...
Ebből a szempontból jó a Win8, így első látásra jóval kevesebbel is megelékszik, majd felpakolgatom a vackaimat és kipróbálom mit tud! -
Shing
őstag
Hogy elvannak szállva a rendszerkövetelménnyel, de kérdés, hogy egy olyanon mennyire lesz gyors (főleg a végleges verzió). XP-hez 64MB RAM-ot ajánlottak anno és mégis az a legjobb ha van 2GB RAM-od. Most is csak szépítgetik az egészet... + régen is az volt, hogy minden sz*rt beleintegrálnak a rendszerbe. Most még tovább mennek azzal, hogy nem csak asztali PC-re tervezik... Már várom a 80 folyamatot ami a háttérben fut és lefoglal 10% CPU-t és 1GB RAM-ot.
-
Komplikato
veterán
Egyébként félreérthető volt amit írtam, ezek közül a legújabb is már 2010 elején jött ki proci, nem a megjelenése a gáz, hanem az, hogy kb. összes elterjedt és olcsó netbook, nettop, atomos tablet gépben pont ezek a szarok vannak. Lásd még mindig mennyi gép kapható hulladék i945/946 butított variánssal. Utóbbi már Vista alatt sem volt nyerő.
-
Manbal
senior tag
válasz
Komplikato #74 üzenetére
Ez tényleg szánalmas az Inteltől... :S
de akkor sem kéne csak ezért 32 biten is fejleszteni egy valszeg csak 2013ban megjelenő oprendszert... mikor már 8 éve van 64 bites proci... -
larryking
senior tag
Este remélem ki tudom probálni a Wepadon, és írok egy véleményt táblagépes felhasználásról.
-
i are robot
senior tag
válasz
janos1988 #90 üzenetére
Én meg még mindig úgy tudom, hogy ennél a soron következő windows rendszernél elsődleges szempont volt, hogy az ARM-es tábalgépeken is ugyanolyan jól menjen, mint az x86-os PC-ken, ergó ez egy baromi nagy újítás, és alapvetően határozza meg a fejlesztés menetét, és nem (csak) arra gyúrnak, hogy PC-re a Win7-nél mégjobb oprendszert faragjanak. Azt meg nem mondtam, hogy a desktop vonalat elfelejtik, és az már nem számít, hanem hogy nem az az elsődlegesen meghatározó, mert ha csak arra koncentrálnának, akkor pár év múlva lehúzhatnák a rolót. Ergó nem csinálnak külön desktop és külön táblagép oprendszert, hanem cross-platform fejlesztésben gondolkodnak, ami sem a Win7-re, sem a korábbi OS-ekre nem volt igaz.
Azt meg valaki magyarázza már el nekem, hogy mit jelent hogy egy OS nincsen kész, és hogy az mekkora gáz dolog már, hogy folyamatosan javítgatják? Meg úgy általában, mi az, hogy egy szoftver "készen van"?
-
TESCO-Zsömle
titán
Végül is, lehetséges.
Technikailag nem tudom mi hátrány származhatna, ha a teljes leállítást felváltja a hibernálás.
Ha az ember tol egy újraindítást, úgyis végigmegy a teljes leállítási/indítási procedúrán, szóval a programok frissülése megoldott.
sz: De én is a másodikban reménykedek.
Meg is lesem mindjárt...
-
janos1988
addikt
válasz
i are robot #80 üzenetére
En meg mindig ugy tudom, hogy ez a soron kovetkezo Windows rendszer, amit mar elkeszitenek tabla gepekre is. Szo sincs arrol, hogy mar nem elsosorban desktopra keszulne. Erdekes lepes lenne az MS reszerol.
Amit felvazoltal, attol meg kicsit messze vagyunk.
-
M3Ny3'T
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #12 üzenetére
"És hogy ébresztheti alvó módból, ha áramtalanítva van?"
Hibernált állapot?Egyébként ha Tabletekre értelmesen sikerül optimalizálni, akkor tényleg esélyes ez a tempó PC-n.
-
soundsonic
aktív tag
Én már tegnap feltelepítettem és szokni kell a navigálást, valamint az intéző és kissé furcsa volt. X64 tettem fel és sokaknak gondja volt a skype alkalmazással, de én sikeresen feltelepítettem és működik. Nem a teleépítés után hanem előtte a setup exe-t kell kompalibilássá tenni. Fél napnyi használat mellett kezd tetszeni. A win leállításáért felelős gombot elég nehézkes megtalálni, szóval azért még nem teljesen felhasználóbarát az asztali pc-ken. Minden programot sikerült felraknom egyedül a skype volt a gond. Játékot még nem telepítettem, azt majd ma délután. Nekem tetszik, de még van csiszolni való...
-
Komplikato
veterán
válasz
RyanGiggs #77 üzenetére
"Még egy 70k-s normál Xperia10-en se fog menni?"
Nem tudom de boltban még a Mini Pro is valami 58K, nem 70K, igaz granciától is függ, de abban legalább nem 3-4 éves proci van. De. Viszont Nexus S-t láttam 70-ért, azért az nem megfizethetetlen és nem is a legalja. Amúgy normálisabb Arm procis telefonra eddig is ráhackelhető volt Android 1.x, 2.x, 3.x(!), iOS (ez utóbbit lásd WebOS témában), SuSe Mobil, WP6.x, WP 7.x, szóval ezek után nem lenne baj, ha hivatalosan megvehető licenc lenne a W8/WP8 vonalon
Nyilván telefonra NEM W8 lesz, ellenben az is biztos, hogy nagyon közelíteni fog egymáshoz egy Tabletes W8 és a WP8. -
HaZse
őstag
A gyors BOOT meg azért lehetséges, mert magát csak a kernelt driverekkel együtt menti le a HDD-re, amit közben tömörít is). A futó alkalmazások meg rendre bezáródnak. De van lehetőség síma BOOT-ra is, de erre általában ritkábban van szükség. (új HW, memória bővítés)
-
vanye
senior tag
A legtöbben itt valóban Microsoft-dolgozók lehetnek, másképp alapos háttér-információk nélkül nem írnák, hogy parasztvakításnál biza nem több ez nyolcas verzió...
Ahogy már több helyen is olvasható volt itt a kommentek között: a Win8 elsődlegesen a tabletek, ARM-s masinák számára készül, amit aztán desktop gépen meg Alienware laptopon is lehet majd használni, ha valaki arra vetemedne.
Ha olyan egyszerű lenne a Win7-et ultrakönnyű, hordozható masinán kompromisszumok nélkül használni, mint ahogy nem, akkor valóban felesleges lenne csak ezért egy új verziót kiadni. A helyzet azonban más; érdemes utánanézni, mennyire nem erre tervezték a hetest. -
Illusion1010
senior tag
válasz
RyanGiggs #77 üzenetére
Azt hiszem mi egy kicsit elbeszélünk egymás mellett......
A Windows 8 asztali gépekre és tabletekre való. Vagy lemaradtam valamiről??? (gondolom a kijelző mérete, és a felbontása miatt nem lenne alkalmas telefonokra)
Hogy kerülne ez a telefonokra? (Azokra WP8 lesz, nem?) -
David75
őstag
win8 install-nál a compatibility résznél ezt kapom és nem enged tovább mit csináljak?:
"This device will not work in Windows Developer Preview. Contact the manufacturer to see if a working version is available."
DAEMON Tools Virtual Bus
-
HaZse
őstag
Leszedtem a 32 bites változatot. vmware alatt fel szerettem volna pakolni, de a telepítő betöltése után egy szomorú smile fogadott. Pedig a vas, amire tettem volna Inteles volt. (Dell E4310 - Core I5-540M, 4GB DDR3)
Vajon miért állt le a telepítő?
-
Cathfaern
nagyúr
"Még a színei is pocsékak - kék zölddel keverve"
Kék zölddel keverne... várjunk ez ismerős valahonnan... jaaa csak nem az XP-nek voltak ugyanilyen színei amit azóta mindenki annyira emleget, hogy mennyire állat?32bit vs. 64bit:
Áruljátok már el pls, hogy a 64bitnek mi az a hatalmas előnye, ami miatt jelentős visszaesesést és fejlesztéselmaradást jelent, hogy még mindig van 32bites verzió?"Win8 = új skin + Win7":
De sok MS fejlesztő lett itt, akik pontosan tudják, hogy milyen rendszerszintű változások történtekAzért poénos, hogy ha nem változik a felület, mert főleg rendszerszintű változás van, akkor azt kapják az arcukba, hogy semmi se változott, kit érdekel, hogy mi fut belül, ha meg jelentősen változik a kinézet, akkor meg biztos csak egy reskin...
-
RyanGiggs
őstag
válasz
Illusion1010 #69 üzenetére
(70#) :
Tehát azt akarjátok mondani hogy kb egy 100-150k-s telcsin fog csak futni?
Még egy 70k-s normál Xperia10-en se fog menni?
(mondjuk abban 1Ghz-es a proci) -
Patice
nagyúr
válasz
Komplikato #75 üzenetére
Nem KELL hozzá Win8, csak ez a csempés GUI leginkább érintőképernyős gépekhez jó, csak ezért jutott eszembe. Ha lesz ilyen rendszerem, addigra lehet nem is Win-ben fogok gondolkodni. Android már most támogatja pölö telefonokról különböző eszközök vezérlését, ami nekem nagyon szimpatikus tulajdonság. Tudom ez nem nagy újdonság már, de még csak most kezd elterjedni, aminek örülök.
-
Komplikato
veterán
Minek ehhez W8? Szerintem Youtube-on van egy halom ilyen rendszerről készült videó. Nekem most az a srác ugrik be erről, aki egy Star Trek GUI-s Linuxról vezérli a világítást, Hifit, házimozit, stb. De igazából tök mindegy az OS, nem? Lehetne pl. ANdroid, vagy akár DOS is, ha működik.
-
Patice
nagyúr
Egy Win8-at el tudok úgy képzelni, hogy egy kb. 10 colos tapiképernyős tablet-en elketyeg a fotel mellett a dohányzóasztalon és arról vezérlem a házamat, arról nézek TV-t, filmeket, azzal vezérlem az audió rendszerem meg hasonlók.
Valahol a házban, egy jól szellőző helyen lenne egy kis szerver és arra csatlakozna a többi gép és maga a ház hw-e is.
Álom vége, kiveszem a kezemet a biliből és megyek lottózni. Ha megnyerem, akkor talán összehozható egy ilyen. Csak fantáziáltam.
-
zapok
aktív tag
katt777 fórumtársunkkal teljesen egyetértek!
Tiszta android. Táblám nincs, nem is lesz (ilyen árakon), tehát Win8 nem kell. Asztali, lapos gépekre nekem ez így, ebben a formában felejtős. Még a színei is pocsékak - kék zölddel keverve - rendesen befüveztek a fejlesztők, az tuti.
5 év XP és 1 év Win7 használat után nem akarok én sem váltani!Azt mondják a PH-s szakik, hogy halódik az asztali gépek piaca, akkor meg tényleg nincs értelme.
Még a Win7 sincs rendbe rakva, minden hónapban jönnek a biztonsági foltok. Hova ez a nagy sietség (pénzéhség) picipuha?! -
janos1988
addikt
válasz
i are robot #53 üzenetére
Az elso mondatod - ne haragudj - de hulyeseg.
-
janos1988
addikt
válasz
HornedReaper #9 üzenetére
Akkor f*****g ez a boot ido.
-
consono
nagyúr
Én is feltettem egy gépre tegnap, de hogyan lehet a programokat becsukni??? Váltogatni lehet, de nem megy az Alt+F4...
-
RyanGiggs
őstag
Ez a Win8 bármelyik Androidos telcsin simán elfut majd?
(Pl. : Sony Ericsson Xperia X10 mini pro) -
MacCaine
őstag
Tegnap kipróbáltuk. Nem tetszett.
(Maradok az ubuntunál...
)
-
lgb
tag
válasz
Pusztitusz #32 üzenetére
Azert, a "skin"-en kivul nyilvan van mas valtozas is, amitol lehet uj. Tetszoleges linuxot is lehet ugy reszelgetni, hogy majdnem megtevesztoen windows-nak nezzen ki, de attol "belulrol" meg nem lesz az. Imho itt nem csak ez a metro UI jelenti a valtozast, azaz a win8 valoszinuleg nem egyenlo azzal, mintha egy win7-et fogtak volna, es csak felvertezik ezzel az uj UI-val is.
-
Manbal
senior tag
Szép és jó. Egyvalamit nem értek, mi a francért nem hanyagolják már a 32 bitet???!!! Így soha nem lesz igazi fejlődés... ha mindig lesz 32 bites oprendszer ami visszahúzza a fejlesztéseket... :S
-
törölt tag
Magyar nyelvi fájl mikor lesz hozzá?
-
BiP
nagyúr
válasz
Pusztitusz #56 üzenetére
Meg fogom nézni, mit tud ez a metro, de én is azonnal le fogom tiltani. Képek alapján desktopon használhatatlannak tűnik.
Ill. nekem a nagyon minimalista, szögletes skin sem tetszik annyira. (mintha csökkentett módban menne, úgy néz ki)
Ahogy szüleimnek nem mertem feltenni az XP-nél újabb rendszert (nehogy semmit ne találjanak meg a gépen), úgy a barátnőmnek is marad a max. win7, vagy win7-esített 8. -
kpal
nagyúr
elég jónak tűnik.
-
Воланд
titán
válasz
hyperspace #57 üzenetére
Persze. VMWare 8, virtualbox, csinálsz még egy partíciót, dvd-ről/pendrive-ról bootolsz és oda teszed, vagy másik, üres merevlemezre.
-
hyperspace
őstag
ki tette már fel? én elindítottam win7 alatt a telepítőt és nem tudok másik partíciót választani, csak a C-re akarja feltenni. meg lehet valahogy variálni, hogy ne a jelenlegi oprendszerre tegye fel?
-
Pusztitusz
tag
válasz
Crystalheart #52 üzenetére
Egyenlore ez a megoldas van ha nem akarsz metrozni, ha az ms-nel van 6 centi eszuk akkor akkor mar a beta-ba beleteszik a metro-kill gombot.
-
shteer
titán
válasz
Crystalheart #52 üzenetére
-
i are robot
senior tag
Azt értsd meg, hogy a Win8 nem elsősorban a desktop felhasználók miatt készül, hanem a mobil eszközök miatt. Az x86-nak leáldozóban, egyre kevesebb asztali gépet adnak el, a x86 architektúra piaca folyamatosan szűkül, míg a hordozható gépeké és az ARM processzoroké meg robbanásszerűen növekszik. Erre kellett egy versenyképes választ adniuk, és úgy tűnik sikerülni is fog. A Windows 8 tehát nem azért lesz jobb a 7-nél, mert mondjuk a Windows 3.1-es szoftvereidet is natívan tudja majd futtatni, hanem mert az asztali PC-től a tábláig midenen ugyanazzal a felülettel és működési elvvel futni fog. Ma már a számítógép nem csak egy az asztal alá leb_szott kockából áll, hanem egyre több embernek lesz egyre több hordozható eszköze is, és ha már az asztalin win van, akkor olyan táblát fog venni, amin szintén win van, és nem mondjuk iOS, vagy Android, amikkel egy átlagfelhasználónak f_szolnia kell, hogy összeszinkronizálja őket, meg az adatait, ésatöbbi. Talán nem túl nehéz belátni, hogy ez a jövő, ilyen irányban változnak a dolgok, és nem az az elsődleges szempont, hogy az eredeti Duke Nukemmel 2020-ban is tudjál játszani.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Pusztitusz #19 üzenetére
No várjunk csak, ugye ezt csak a bétában lesz ilyen körülményes beállítani? o.O
Amúgy nálunk a W7 is szakasztott úgy néz ki, mint az XP, legalábbis nagyon hasonló, a W7-ben a tálcából kilógó Start gombot leszámítva. Csak beállítás kérdése. De az rettentő idegesítő, hogy habár roppantul könnyen megtehetnék, mégsem csinálnak néhány egyszerű beállítási lehetőséget a régi kinézet visszaállítására, és ott kell bénázni telepítés után.
-
katt777
félisten
válasz
i are robot #50 üzenetére
Talán ők is tudják, melyik a jobb...
Vagy ez már a kényszerített mód előjele...
-
i are robot
senior tag
Azért így teljes a lista.
Az meg kicsit vicces lenne, hogy amíg az XP-t 2014-ig, a Win7 Home-ot meg csak 2015-ig támogatnák.
-
katt777
félisten
Nyilván, nem is ez cseszi a csőrömet, hanem amikor megmagyarázzák, hogy NEKEM van arra szükségem, amivel ők keresnek egy rakás pénzt.
shteer: Most sem lenne jó, ha az lenne. Ugyanazt, amit W8-címen megcsinálnak. Csinálhatnának ugye W7 kompatibilis Mobil W7-et is, de akkor megint ott vagyunk, hogy kevesebbet lehet keresni vele. No de hagyjuk, asszem, világos, mi a bajom a W8-cal. Semmi olyasmi nincs benne, ami megindokolná, hogy új OS-t adjanak ki, miközben szokás szerint még az előzőt sem fejezték be.
-
Gomez86
őstag
Mert a w7 nem megy a mostani tableteken. Ezért kell új OS. amúgy 3 évente kiadni 30k az nem olyan eszeveszetten nagy lehúzás. a vírusírtóért is kb annyit fizetsz. amúgy meg senki nem fog kiközösíteni ha ezt a 3 évet kihagyod új win nélkül, és majd beszállsz a 9nél...
(pl nem tudok olyan exclusive hw-t vagy sw-t ami csak w7-en megy és vistán nem)
-
lexandro
tag
Tetszik az ujszeru felulet. Eleg produktivnak tunik, de majd meglatom a szurke hetkoznapokban java fejlesztokent hogy tudom majd hasznalni. Sokat futtatok buildet command promptbol, etc... Mindenesetre eleg izgalmas a cucc. Lesz ertelme 2-3 monitort tartani otthon es rakosgatni a csempeket mindenhova
-
-
katt777
félisten
Hát nekem sok játékom nem fut(ott) Vistán, vagy éppen W7-en(vagy akár már XP-n), de aki csak friss játékokkal játszik, az nyilván kevésbé szembesül ezekkel a dolgokkal.
W7-et miért is nem lehet fejleszteni? Csak nem azért, mert akkor nem lehet sok mrd USD-t bekasszírozni egy új OS-ért?Ne beszélj hülyeségeket, semmi bajom a fejlődéssel, a parasztvakítással, és a fogyasztók megkopasztásával annál több. Persze, nem fő a fejem miatta, amíg nem kényszerítenek rá, de a profit miatt vsz. előbb-utóbb megteszik.
Lásd: DX10: Vista, DX11: W7 (ja, utóbb jött ki Vistához is folt).
woland_y2k: Talán mert csak 3GB RAM-ot lát, nem képes az x64 kiterjesztéseket használni, stb...
kapcsandika: No de ehhez miért kell új OS?
Csak nem pénzért?
-
-
Gomez86
őstag
A tablet nagy business rendesen be akarnak szállni. a maiakon is van os. csak nem windows. A hosszútávú lényeg az lenne hogy ha van három eszközöd (PC, tablet, telefon) azokon ugyanolyan (kinézetű) OS fusson, hogy jól érezd magad. Ez az alap koncepció. Ezért lesz új asztali/tablet win, és ezért ér csak 2012-ig a win pho7 élettartama.
Én ennek nem vagyok ellene. Onnan folytatom a böngészést ahol abbahagytam, az aknakereső mentéseimet átviszi mindhárom készülékre, és a levelezésem is kultúrált módon jelenik meg mindhármon.
Haladni kell a korral...
-
shteer
titán
csak nekem nem volt bajom a Vistával, Win7-tel?
XP-t is használok a netbookon, de attól még elavultnak tartom
fejlesszék. az viszi előre a világot. legyen gyorsabb, szebb, kisebb hw-igénye, optimalizálja a fogyasztást...vagy járjunk gyalog, gyűjtögessünk és vadásszunk pusztakézzel
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #5 üzenetére
zsöm tudatában a szombaton elfogyasztott jelentős mennyiségű szeszesitalnak azért az ítélőképességed megkérdőjelezném
-
katt777
félisten
Mert a maiakon nincs OS?
De akkor adjanak ki arra újat, ha nem jó a mobil 7.
woland_y2k: És a 32-bites változat nyilván jó lesz a 64-bites konfigomra...
Marad nekem a W7, ha meg más W8-köteles hardverek lesznek, akkor a PC-m is.
ZCoyote: Csak ne hallottam volna ezt a maszlagot már XP-re, Vistára, meg W7-re is!
A gyakorlat nem igazolta.
-
Tigerclaw
nagyúr
Remélem a win 7-hez még jó ideig lesz support. Inkább csinálnának külön W8 verziókat tabletre, meg érintős kijelzőkre és nem kellene duzzasztani tovább a horror méretű windows-t feleslegesen egy idióta interface-el. Nem láttam még működni WP7-es telefont, de azt ránézésre el tudom dönteni, hogy rohadtul zavarnának ezek a nagyméretű egyszínű rikító téglalapok, ráadású összekeverve egymással a legrikítóbb színeket.
Az útjelző táblák is addig maradnak informatívak, amíg nincs 20 db összevissza színű egymás mellé, felé, alá téve. Már alapból az is sokat segítene, ha pl. csak a kék vagy csak a zöld különböző tiszta világosabb-sötétebb árnyalatait használnák.
-
zsigus
őstag
Ha megnézed a hírben is linkelt letöltési oldalt akkor találsz egy ilyet is a letölthető változatok között: Windows Developer Preview English, 32-bit (x86)
Szóval sztem lesz 32 bit-es változat is (a cikk végén is említve van a 32bit-es a rendszerkövetelmények között), mert ha nem lenne miért adnák ki a preview változatot? Dolgoztak vele feleslegesen?
A LIVE integrációnak nagyon nem örülök, lassan eljutunk oda, hogy már az op. rendszernél is folyamatos netkapcsolat kell ahhoz, hogy működjön (mint az Ubi próbálkozása a játékoknál, ami mellesleg nem jött be).
Sztem az x64-86 inkább x86-64 akarna lenni (x86 mint architektúra, a 64 mint 64 bit).
Ez már az itcafe-s hírnél is feltűnt, de nem szóltam.Egyébként arra leszek még kíváncsi, hogy a csempékhez hogyan fognak hozzáállni jelenlegi programok. Ha valaki próbálta, a telepített programok hogyan jelennek meg a csempék között?
És persze kíváncsi leszek majd a "böngészőháború" második menetére, mert ahogy látom az IE elég kiemelt helyen van a preview-ban. -
ZCoyote
őstag
-
katt777
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #25 üzenetére
Én ellennék 1 jó winnel is... Ahogy anno ME-n futott minden szépen (DX9-ig, mert miért ne szartak volna akkor is a visszafelé kompatibilitásra, hiszen akkor ki venne új rendszert), aztán mire kijött a W7, az XP-t is sikerült megfoltozni, W7-re meg nyilván lesz még SP2, hogy csak véletlenül se fejezzenek be egyetlen terméket sem. Vajon mi lenne, ha az MS, és más szoftvergyártók, csak hiányos, folyton leálló autókat tudnának venni, amelyeket időnként kicsit javítgatnának, majd végül vehetnének teljes áron egy újat, amellyel kezdhetnének mindent elölről?
Biztosan ők rohannának először fogyasztóvédelemhez meg egyéb hatóságokhoz.
Véleményem szerint a W8-ra az égadta világon semmi szükség, csak sokkal több pénzt lehet elkérni így, mintha a W7-hez adnának ki ingyen extrákat. Arról nem is beszélve, hogy az újnak állítólag nem lesz 32-bites kompatibilitása, tehát kidobhatjuk a régi programjainkat (megint). -
Gomez86
őstag
Nem szeretek keresztbe hivatkozni, de itt van egy részletesebb (körültekintőbb) írás
Sok olyan kérdést megválaszolnak amit kérdeztek.
pl nem áll le a torrent kliens (mint ahogy az MSN-se, ha háttérbe rakod) stb... -
Воланд
titán
-
Illusion1010
senior tag
-
Pusztitusz
tag
Kapcsold le a Metro(szexualis) UI-t,
1. Open regedit by typing regedit at the Start screen.
2. Navigate to HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
3. Modify the RPEnabled key to a “0” instead of the default “1”.
4. To return to the Metro UI, just change the value back to a “1”.es meglathatod a tobbeves fejlesztes vegeredmenyet...... ami nem mas mint a Windows7 csempe nelkul.
-
Devid_81
félisten
Nem nagyon vagyok képben a win8-al de valóban kell az nekünk ilyen gyorsan a win7 után?!
-
válasz
Jogos, nem néztem végig az egészet, csak belepörgettem.
-
ZCoyote
őstag
Az én HP laposom is ilyen képernyővel áll fel úgyhogy ez lehet valódi boot. Ha alaposan faragtak a boot időből és a laposban egy jófajta ssd van akkor simán lehet ilyen a rendszer elindulása.
Gondolom amelyik progi aktívan csinál valamit azt nem hibernálja de ha meg van nyitva egy Word doksi és ott malmozik a háttérben azt leteszi hibernálásba és ha kell elindítja.
-
katt777
félisten
válasz
No de arra ott van a W7, a netre pedig végképp nem akarom rányitni a gépemet.
-
CSiPet2
tag
válasz
De az a vágás már az után van, hogy fenn a főképernyő... A videón nincs csalás. De hogy miből ébresztették, az már jobb kérdés, mert azért ez nem teljes friss boot volt az tuti.
Amúgy nem a bios screen helyett volt ott a hp logo? HP-khoz nem értek de az acer-em így csinálja.
Mindenesetre ezek a csempék winphone-on se jöttek be, pedig egy hete volt nálam egy mozart tapogatásra. Ha ezt bepakolják desktopba, az fail.
Meg miazmár, hogy a háttérbe futó programokat hibernálja? Azért van dual screenem, hogy akár két teljes képernyős programot is futtassak. De hogy egyszerűbb példát mondjak. Böngészés közbe meg fog állni a torrent kliens, mert a háttérben van? Ez így fura....Lássuk be, ha valaki dolgozni akar egy os-el, mint sokan teszik azt a win7-tel, annak nem egy tablet, vagy telefon felület kell.
-
X Factor
addikt
Így első ránézésre ez inkább tableteken, htpc-ken arathat nagyobb sikert, nem?
ui.: nem igazán vagyok jártas h. milyen újdonságokat tartalmaz, ez csak ilyen első benyomás.
-
TESCO-Zsömle
titán
A "BIOS képernyő" egyébként (POST) az volt, mikor a HP logót mutatta a gép.
Egyébként miért olyan nehéz elhinni, hogy egy tabletekre szánt OS így hasít egy Notebook-on? Tuti SSD-ről megy.
És hogy ébresztheti alvó módból, ha áramtalanítva van?
katt777: Nem kötelező ezt a felszínt használni, ez csak a mobil cumók miatt van. Lehet hagyományos kinézetet is használni, ha az kell.
-
katt777
félisten
Na, ez már az a Windows, amelyet tutira kipróbálni sem fogok. Ronda, teleszarja az asztalt, tele van totálisan fölösleges alkalmazással, IT klienst csinál a gépemből, hát köszönöm, MS, nem kérem a cuccot.
Persze, nyilván el lehet adni ezt a nagy kupac semmit.
Kétlem, hogy adnának ki belőle értelmes verziót.
-
válasz
Felélesztik alvó módból... Kicsit durva lenne, ha nem lenne bios képernyő.
-
HornedReaper
senior tag
"(Apropó boot idő: Ezt a videót érdemes megnézni, ha valaki még nem látta volna.)"tisztán látszik, hogy kivágtak egy darabot a videóból 0:31 után
-
ZeUS2140
aktív tag
Majd ha megtudom mitől jobb a W7-nél felrakom. Minden 2. win eddig bukta.
Lehet nem szakad meg a folyamat
Tapi monitorosoknak jó, de szerintem átlag egér+bill játszok, filmetnézek, netezek 60-30-10%-ban felhasználók maradnak a W7-nél.
De majd meglátjuk a véglegest.
Remélem ennek is úgy sikerül a beta-ja, mint a W7-nek, és közel végleges formában ki lehet próbálni ingyen. -
Sandrew
őstag
Estere felrakom...
-
thaler2
senior tag
Ez nagyot fog szólni, 60%-nál tart a developer preview letöltés, nagyon kíváncsi vagyok rá.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror #3 üzenetére
Pont ezt akartam írni.
Nekem volt szerencsém múlt szombaton egy Win7 Mobil-hoz és nagyon tetszett ez a letisztult, csempés balhé. Kontrasztnak volt mellette egy iPhone 4 ami sokkal gyermetegebb, csicsásabb kinézettel bírt, bár gondolom mindkettő beállítás kérdése, nekem mégis jobban tetszett a Win letisztult egyszerűsége.
-
Youri
veterán
Érdekes koncepció, az asztali - billentyűzet+egér - rendszerre egy mobilokra - érintésvezérelt - felületet ráhúzni. Ahogy látom a klasszikus PC koncepciót a MS is temetné...
(#3) fatallerror: mint kiegészítő funkció marad meg, de az alap a Metro
-
User64476
őstag
Na este letöltöm, megnézem. Első ránézésre nem igazán jön be, nekem gyakorlatilag egy Media Centernek tűnik ráhúzva a sima 7esre. Nagyon nagyon nehéz lesz erre átszokni a 95 óta kvázi ipari szabvánnyá vált kezelési mód után. Arra is kíváncsi vagyok, hogy amit eddig 2-3 kattintással elértem, ahhoz itt mennyit kell bűvészkedni (lásd Ubuntu Unity)...
-
shteer
titán
várjuk
az ARM-es követelmények is ismertek már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft tegnapi Build 2011 bemutatóján bemutatták a Windows operációs rendszer legújabb generációját, a Windows 8-at.
- Gamer PC , i7 10700 , RTX 3080 , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- JBL Partybox Encore új mikrofonnal, nem Essential!
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i5-1340P/16GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Új JBL Boombox 3 számlával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Pro 12.9" billentyű+tok új eladó.
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest