Új hozzászólás Aktív témák

• Rickazoid

addikt

válasz tyaty1 #462 üzenetére

Ha jól tudom az OEM licence az alaplaphoz köti az op.rendszert, tehát RAM-ot, videokártyát, processzort cserélhetsz, HDD-t, egyéb elemet cserélhetsz. Alaplap csere esetén van gond csak vele, de nem hinném, hogy az lenne a gyengepontja egy PC-nek.
    Olcsó notebook.. találkoztam már párral, itt ugye kompromisszumok kellenek, de egyik sem vészes. Csak ne MSI legyen és nem lesz gond vele. De ne várj minőségi burkolatot, jó nyomáspontú, nem zörgő billentyűzetet, ergonomikus touchpad elhelyezést, de azért a kis felbontást vitatnám, 1366x768, ez 16:9 képarány, mondhatni ma ez az átlag, 16:10-ért nagyon mélyen a zsebbe kell nyúlni, nagyobb felbontáshoz is, vagy nagyobb kijelzőjű kell, a panel meg mindegyikben ugyanaz a TN+film, LED-es háttérvilágítással, azt hiszem se VA, se IPS paneles nincs is piacon. Viszont nem mind fényes, amire utaltam 90.000-ért Win7-tel a HP 620 XN591EA, pont matt kijelzős, 2GB 1333 MHz-es RAM és 320 GB HDD, igaz nem Core i a processzor, hanem csak Dual-Core T3100, de például megelőzi a Core2 Duo T7300-at teljesítményben a cpubenchmark.com adatai szerint. Utóbbi nekem gyakorlatilag most mindenre elég a virtualizációt leszámítva (bár azért egy Win7 még használható szinten eldöcög VBox-ban, ha kell, igaz nekem 4 GB a RAM, ez volt itt a gyengepont, de csak 667 MHz), de az nem átlagfelhasználás. Komolyabb játékokhoz meg aki gépet tud összerakni, az tud venni Windows-t.

Amúgy az általad összeállított lista kicsit drága, új ház+táp jó 12.000-nek is, alaplap legyen 13.000-ért mondjuk egy ECS H61H2-M2, processzor, ha i3 2nd kell, akkor az durván 30.000, ez is stimmel, RAM az stimmel, HDD is, a videokártyán meg lehetne vitatkozni nagyon sokat és sokáig, játékokhoz kell-e a gép vagy elég-e a processzor IGP-je, utóbbi esetben egy 10-esért drágább processzor és a friss Intel IGP nem egy rossz teljesítmény, de ott az AMD Llano is, mint opció, akkor meg olcsósodik az alaplap és a processzor is és lehet külön videokártya se kell mellé, úgy tudom a Llano APU jóval erősebb ilyen téren, mint az Intel megoldása.

Új hozzászólás Aktív témák