Új hozzászólás Aktív témák
-
Silεncε
őstag
Én sem értem ezt a termináltól való félelmet. A Chrome-ba is diktálják, mit akarnak keresni? Egyébként pedig a terminálban való munka sokkal gyorsabb mint a GUI-n való egerészés (mire odaviszem az egeret, már begépeltem a parancsot háromszor...)
Somatom: értjük, neked az Android meg a Linux az szent grál. Csak azt mondja már meg nekem valaki, hogy egy oprendszerbe mi a túrónak legyen beépítve gyárilag minden??? Az oprendszernek az a dolga, hogy környezetet adjon a többi programnak (kissé sarkítva). Ha nekem szükségem van egy programra, feltelepítem. Imádom, amikor Androidon is fönt van egy csomó gyári szoftver, amit nem lehet törölni természetesen, amikor meg teszek rá alternatívát, akkor egy feladatra fent van 2+ alkalmazás. Eszi a helyet, meg a memóriát (az Android csodálatos memóriamenedzsmentje ugye), de semmi értelme. Az os legyen tiszta, minden sallangmentes, én majd eldöntöm, milyen szoftvereket akarok felrakni a különböző feladatokra.
-
Kansas
addikt
Nem azt mondom, hogy a Windows rajongók közt mindenki észkombájn, hanem hogy pingvin-landben sem(és ott több a nagy szájú forradalmi lelkületű hipszter).
Viszont kicsit többen értenek közép szinten Windows-hoz, mint Linux-hoz. full noob-nak meg tök mindegy, mihez nem ért...Köszi a fájlrendszer tippet, épp most fogok Linuxot rakni az X220-amra, akkor azt választom.
Egy ideje(utóbbi 1-2 évben) nem veszkődtem desktop Linux-szal, amikor utoljára foglalkoztam vele, akor még EXT3 volt a legfrissebb, és bizony jó párszor gajra tette az OS-t egy-egy rosszkor jött áramszünet, vagy fagyás utáni hard reset, volt hogy egy órámba került életre lehelni, volt hogy feladtam és inkább reinstall ment(Mint és PCLOS volt a leggyakrabban az alany, több verzióban is). Igaz, akkoriban képes voltam a fő(desktop) gépemre is Linux-ot rakni, ma már csak a notimon próbálkozok vele néha - az csak utazás közbeni tartalomfogyasztásra van, komoly kár nem ér, ha összetojja magát.
Kétségtelen, Windows-hoz jobban értek... azzal nincs is annyi problámám, mint a fentebb kommentelők többségének.
Aki meg azon akad le, hogy a Windows-t frissíteni kell havi egyszer, netán a frissítés kikapcsolását alapnak veszi, na az szívjon csak nyugodtan, házhoz megy a f*szért...
Az meg, hogy a Windows-hoz szokott felhasználók félnek a Linux shelltől, nem nagy ügy, a legtöbb átlagjúzernek a Windows shellt(főleg a PowerShellt) se mutatnám be, még elszaladnának... OS-szimpátiától függetlenül... hogy a KSH-t meg se említsemDesktop-on nem bújtam a kernel logokat, ott nem tudom, mennyi panic volt, amikor még az Avayánál támogattam RHEL4 alapú telefon(VoIP/ISDN)-szervereket, akkor több esetben is belefutottam panic-ba is, meg pár idegesítőbb kernel bug is előjött.
Mindenhol az a júzer a legkártékonyabb a saját OS-ére nézve, aki még nem hozzáértő, de már bátor és próbálkozik(Linux-on én is ide tartozok), de ezen a szakaszon is át kell esni egyszer, mint a pubertáson - aki maga javítja amit elkefélt, az túljut rajta, aki másra bízza, az itt ragad.
(#443) hcl: ilyen nincs, aki jogtisztát frissít, annak az is marad. Sőt, a licensz típusa(OEM/BOX) sem változik. Olyan lehet, hogy ha túl sok HW-t cserél egyszerre, akkor telefonon kell aktiválni, de akkor is beaktiválódik. Anekdotákat hallottam olyanról is, hogy valaki kalóz Win7-ről frissített az ingyenes év alatt Win10-re és onnantól jogtisztának ismerte fel az MS - alighanem egy mázlis aktivációs bug lehetett...
Ha valami bug miatt nem aktiválódik a legális Windows, a MS helpdesk ingyen segít beaktiválni telefonon/chaten/távoli segítséggel(Remote Assistance/Logmein). -
Köszi, sok időt még nem szánam rá, most egy perc alatt kiderült, hogy lehet frissíteni, de nem lesz jogtiszta. Nem ez az, ahonnan letöltve egy hónapig lehet használni jogtisztán?
Trükközni már nem akarok azért, hogy megnézzek valamit Winx-en.Candy crush
Ezt már többen említettétek, nagyon super valami lehet, persze nem ezt kéne megnéznem Winx alatt!
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- RAM topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest