- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ASUS notebook topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SySERR
csendes tag
Melóhelyemen 12 éve állítottam át jópár gépen a rendszert Windows XP-ről Debian-ra. A cél az volt, hogy ne kelljen napi szinten görcsölni a 10 teljesen különböző gép Windowsos bajaival. Ebben természetesen az user error is benne volt főleg úgy, hogy nagyon sok ember használta ezeket a gépeket. Most nyilván előjön az, hogy hát van AD és más hasonló dolog (ami persze a váltás előtt ki lett próbálva), de az userek nagy része olyan szintű káros kisugárzással rendelkezett, hogy egyszerűen nem volt olyan, hogy egy Windows rendszer 1 hónapnál többet visszaállítás vagy reinstall nélkül kibírt volna.
Átállításkor a Debiant úgy állítottam be, hogy minél jobban hasonlítson a Windowsra, de ezt csak az észszerűség határain belül alkalmaztam. Magyarul át lettek állítva a színek és át lettek másolva a windowsos betűkészletek. Az átállítás után mindössze 2 nap sz*pás volt az átszoktatás miatt úgy, hogy én legalább két héttel számoltam.
És ami szorosan kötődik a témához: Ezek a gépek most már 10-14 évesek. Csak RAM lett bővítve 4GB-ra és minden más változatlan és már a Debian 9 fut rajtuk teljesen hibátlanul a kollégák nagy megelégedésére. Sok gépben olyan hardver elemek vannak amire a Win10-et (nem WinX!) már esély sincs feltelepíteni. Ha meg megpusztul a valamelyik gépben a diszk akkor PXE boot és 5 perc alatt van egy újrahúzott fullosan beállított rendszer, mert erről van egy mesterpéldány ami hardvertől függetlenül bármelyik gépre telepíthető és azonnal használható. Mindössze annyi a kikötés, hogy 64 bites legyen a CPU. Ami még szép és jó, hogy hardvercsere esetén (alaplap, VGA, hálókártya, stb…) mindenféle varázslat és driverekkel való görcsölés helyett azonnal működik minden.
A másik tény az, hogy attól is függ a dolog, hogy az adott gépnek mi a feladata. Ha valamit nem lehet megoldani Linux alatt akkor nem szabad erőltetni, és inkább meg kell azon hagyni a Windowst.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- EAFC 26
- Mobilinternet
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robotporszívók
- Battlefield 6
- LEGO klub
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ROG Strix G513RC 15.6" FHD IPS Ryzen 7 6800HS RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera 5 zoommal,120 Hz ProMotion,100%
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Gamer Gép - GIGABYTE B760M, i5 14400F, 32GB DDR4, RTX 3070, 1TB M.2 SSD, 750W
- Corsair K100 Air wireless mechanical keyboard (tactile switch)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 90% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest