- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
Latom nem sokat valtozott itt az ertelmi szint, egyedul -Skylake- erti amirol irtam es mirol van itt szo. A vicc az, hogy a legtobb ember aki itt vagdalkozik, nem is venne maganak MBP gepet, de szajkozza ezerrel, hogy ez milyen szar, meg nemtudja mire radugni, ugyanakkar fel van haborodva, hogy VGA/HDMI/DVI/DP es nem tudja hasznalni a megvett monitort. Tenyleg szanalmas.
Csak emlekeztetni szeretnelek titeket, hogy a kozelmultban mekkora felhaborodas volt, hogy az uj iPhone elhagyta a 3.5 jackdugot, persze ott volt benne az atalakito a csipogoknak, de Apple raerzett arra, hogy a wireless a jovo. Es milyen veletlen mara egyre tobb gyarto jelenti be wireless fel/fulhallgatoit es milyen veletlen, hogy bejelentettek a Bluetooth 5-ot 2x sebesseg 4x tavolsag 8x adatmennyiseg. Biztos csupan a veletlen egybeesesek ezek.
Neha nem art kicsit leulni elgondolkodni hogy mi viszi elobbre az emberiseget, az egyhelyben topogas, ugyanarra a dologra ezerfele egymassal nem kompatibilis megoldasok vagy az elore mutato innovaciok es technologiai megoldasok.
Es megegyszer leirom mert latom nehez felfogni, senki nem kotelez TEGED arra, hogy megvedd!!! Nem szoritanak pisztolyt a fejedhez, hogy ezt hasznald. Nem veletlen, hogy az Apple kinalatban ott van az eggyel korabbi verzio is, akinek munkara kell most is megveheti azt.
Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
Tikakukac
titán
Érzetem, hogy kibújik végül, meg is jött. A "nem vennél" ütőkártya, az aduász ami mindig kijátszható. Akkor van gáz ha tulaj az érintett, arra már nincs kegyelem, olyankor hülyézés marad csak és jön a törlés.
Nincs több kérdésem, mindent értek
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
dabadab
titán
"es milyen veletlen, hogy bejelentettek a Bluetooth 5-ot 2x sebesseg 4x tavolsag 8x adatmennyiseg."
Jó, hát az látszik, hogy fogalmad sincs, hogy miről beszélsz.
Erős a gyanúm, hogy azt te nem tudnád megmondani, hogy mit jelent a "8x adatmennyiseg" (főleg a "2x sebesseg" után), de a wireless fülesekhez ennek ráadásul semmi köze, azok a meglévő hatótávval és adatátviteli sebességgel is boldogultak, nem ez a gond velük - és persze továbbra sem látszik, hogy miért lenne akkora win drótnélküli fülest használni (jó eséllyel te sem használsz, különben nem írnál ekkora marhaságokat).Azért még oktass minket egy kicsit
DRM is theft
-
King Unique
titán
Mondjuk, akik a fentebb említett jelzőkkel illetik a usereket csak azért, mert nem akarják az igényeikkel szemben erővel kiszolgálni a t.e. intézményét, vsz azoknál sem lehet olyan magas... Illetve hadd döntse már el a user, hogy mit és hogyan akar használni, ne a gyártó szabja meg neki. Meg ja, most még kapható a korábbi modell, de ki tudja meddig.
Ezzel az egésszel akkor nem lenne semmi gond, ha meghagytak volna pár fontos interfészt is / a Type-C (és TB) jóval elterjedtebb lenne, mint most. Csak ugye utóbbi még nem igazán jelenthető ki és a jelenlegi helyzetben egy ilyen éles váltás nem feltétlen szerencsés. Érdekes módon más gyártók nem erőltetik ilyen formában. De persze biztos ők nem értenek hozzá és csak almáéknál tudják, hogy mit és hogyan kell...
[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
,,Es milyen veletlen mara egyre tobb gyarto jelenti be wireless fel/fulhallgatoit es milyen veletlen, hogy bejelentettek a Bluetooth 5-ot2x sebesseg 4x tavolsag 8x adatmennyiseg."
Veled tényleg felesleges vitázni, fogalmad sincs hogy miről beszélsz.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
tag
OK oktatlak, mert latom csak csipobol valaszoltal es fogalmad sincs a bluetooth fulesekrol. Elsokorben javaslom elolavasni ezt. https://www.bluetooth.com/specifications/bluetooth-core-specification/bluetooth5
Itt le van irva mi a 2x sebesseg es 8x adat. Rahibaztal, mert naponta hasznalok wireless fulest es tudom mik a hatarai, amikor a >1000kbps flac neha kihagy mert nem birja az atvitelt, hiaba van aptX. Azert van/volt eddig olyan keves jo wireless fules, mert a bluetooth nem tudja azt a savszelesseget ami a HQ atvitelhez kell.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
-=RelakS=-
veterán
Vajon akkor is ilyen szép egyetértés lett volna a "fejlődjünk" irányába, ha a SATA megjelenésével egy időben azonnal eltűnik az IDE? Vagy a PCI Express megjelenésével együtt azonnal eltűnik a PCI és az AGP?
Vagy az USB megjelenik, és minden más, ami nem videó vagy audió jelet küld ki, azonnal eltűnik? (PS/2, soros, párhuzamos, firewire, és még mittudomén mik voltak)Igen, kell az új, de nem azonnal ráb@xni az emberre, hanem folyamatosan menjen az átállás. 1-2 évig még elfért volna az a nyamvadt USB A is a gépeken. Egy HDMI vagy DP port sem lehet akkora megerőltetés, főleg, hogy mindkettőnek van micro változata is.
Az meg külön röhej, mikor az első csak Type-C-s gépen egyetlen csatlakozó volt, és nem lehetett egyszerre tölteni, és pl rádiós egeret használni (legalábbis úgy emlékszem, hogy így volt, hogy az USB-n vagy tölt az ember, vagy valamire használja)Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
tag
válasz -=RelakS=- #109 üzenetére
Amirol Te beszelsz az adatatviteli protokollok, egy soros port masra volt jo mint egy AGP, itt most csatlakozo tipusrol beszelunk, a ketto nem ugyan az. PCIe mellett sem volt AGP egyebkent es volt olyan lap, amin csak PCIe volt, PCI mar nem. Itt egy fizikai interfeszen vihetsz at rengeted adatatviteli protokollt. Ugyanarra a portra kothetsz ra USB diszkeket, kartyaolvasot, egeret, billentyut, de mehet ki 4K monitor(ok)ra is a video jel.
Egyebkent meg ezt az egeszet ugy adjatok elo, hogy huuu akkor most mar nem lesz sehol sem mas csatlakozo, mert csupa Apple bacsi igy dontott. Na ez a ROTFL.
-
tag
A 2x sebesseg azt jelenti, hogy mar 2Mbps savszelessege van a 4.2-es 1Mbps helyett, a 8x adatmennyiseg meg azt jelenti, hogy 31 octet helyett 255 octet az atviteli csomagmeret.
De erdeklodve varom,hogy szerinted mit nem ertek? Hol lattal te eddig is kopipesztet?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz King Unique #105 üzenetére
hp ultraslim uzleti vonalan is hasonlo a helyzet (maradt ket typeC port amibol az egyik a tolto), de azzal konkretan 4 hete sziv felvaltva egyik kollega es az IT support, mert miutan levalasztja a dokkolorol hiaba dug ra cuccokat, azok nem mukodnek. ami ugye egy uzleti laptopnal amiket hurcolunk az irodak (dokkolva van) es targyalok (nincs dokkolva) kozott kb a legalapabb dolog.
szoval munkatarsnak ott a csilivili uj laptopja es dolgozik tovabb a regin.
ja meg a keves port miatt ahhoz is kapott mobil dokkolot, ami nagy es sulyos szoval ezen rohogott is egyet.
Dolpa: lehet ezt csurni csavarni, hogy az adott csatlakozo tobb mindenre jo, de az nem magyarazza meg, hogy miert kellett drasztikusan csokkenteni a csatlakozok szamat ha mar uniformizaltak oket. ertsd a tolto mellett egy azaz egy port marad szabad.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
tag
válasz proci985 #112 üzenetére
2 type-C csak a touchbar nelkuli 13"-os "kakukktojason" van, a normal touchbaros 13" es 15" rMBP-k 4 csatlakozosak. Es egyebkent igen, meg lehet nezni az uj ultrabook-at, ugyanugy csak type-c van rajtuk.
Egyebkent en nem emlekszem, hogy mikor hasznaltam barmit is utoljara a notimom, amihez kellett csatlakozo. NAS-ra mentek, wifin elerek mindent, idegen pendriveokat meg nem dugdosok bele. Ami egyedul hianyozhat es azt tenyleg ratehettek volna, az az SD kartya olvaso fotosoknak.
-
tag
válasz proci985 #114 üzenetére
Projector? Eppenseggel lehet, nalunk a cegnel egy Apple TV van radugva, igy mindenki Airplayt hasznal
Virtulas gepeket mozgatni notin nem egy mindennapos tevekenyseg, bar lehet valaki ezt csinalja.
-
-=RelakS=-
veterán
"Amirol Te beszelsz az adatatviteli protokollok,"
Nem egészen.
Az IDE és a SATA ugyanarra volt jó: vinyót dugtál rá.
A PCI és a PCIexpress ugyanarra jó: bővítő kártyát dugsz bele. Most nem keresek olyan degenerált alaplapot, amin még ezek mellett volt AGP is Viszont a PCI még mind a mai napig nem tűnt el, pedig annak talán már ideje lenne...
Az USB meg leváltotta az összes korábbi adatátviteli csatlakozót: az egeret nem soros vagy ps/2 porton használod, a nyomtatón nincs párhuzamos port, ésatöbbi."egy soros port masra volt jo mint egy AGP,"
Hol írtam olyat, hogy a soros portnak van köze az AGP-hez?
Az USB esetén most csak annyi történik, hogy megváltozik a csatlakozó kinézete, de ami az egészben a lényeg: pont ugyanannyi problémát okoz, ha hirtelen csak ilyen csatlakozó van a gépen, mint amikor korábban a csatlakozó formájával a mögöttes tartalom is változott.
Most annyi a különbség, hogy talán egyszerűbb adaptert csinálni az új csatlakozóhoz.Biztosítani kell egy átmeneti időszakot, amíg az ember frissíti az eszközparkját, és nem mindjárt rávágni az ajtót az új hardverrel, ennyi.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem a világ legjobb dolga a drót nélküli füles Főleg télen, amikor választhatsz, hogy vagy a kabáton belül vezeted a kábelt, de akkor nem tudod elővenni a telefont anélkül, hogy kihúznád a dugót, vagy kabáton kívül vezeted, és akkor meg minden és mindenki beleakad tömegközlekedés közben. Nekem egyetlen okból van bt füles mellett drótos is: játékok közben borzasztóan zavaró a bt késleltetése (mondjuk szerencsére ritmusjátékokba már bekerül az állítható latency, de macerás azzal tökölni mindig). Ha ezt megoldanák, akkor nem érezném a drótos füllhallgató szükségét.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
tag
válasz -=RelakS=- #116 üzenetére
"Viszont a PCI még mind a mai napig nem tűnt el, pedig annak talán már ideje lenne.
A PCI és a PCIexpress ugyanarra jó: bővítő kártyát dugsz bele."De egyik sem ugyan azt a protokollt hasznalta, itt a type-c ugyanazt az USB3 protokollt tudja (meg meg sok mast mellette), csak mas a csatlakozo felulet.
"Viszont a PCI még mind a mai napig nem tűnt el, pedig annak talán már ideje lenne."
Ma lehet kapni olyan alaplapot amiben PCI bus van?"Biztosítani kell egy átmeneti időszakot, amíg az ember frissíti az eszközparkját, és nem mindjárt rávágni az ajtót az új hardverrel, ennyi."
Frissited az eszkozparkod es megveszed az uj notit, ilyen egyszeru.
Ha adok neked egy walkmant amin van 3.5 jack es be tudod dugni a mostani fulesed, meg van rajta egy masik ujabb tipusu aljzat is. Miert vennel hozza ujabbat, ha neked mukodik a regivel is? Ha meg veszel hozza ujat kesobb, akkor meg mar minek a regi? Akkor meg az lenne a baj. Sosem jo semmi, ha sapka van rajta az a baj, ha nincs rajta sapka akkor meg az a baj.Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
-=RelakS=-
veterán
"De egyik sem ugyan azt a protokollt hasznalta, itt a type-c ugyanazt az USB3 protokollt tudja (meg meg sok mast mellette), csak mas a csatlakozo felulet."
És szerinted ez érdekli a felhasználót, ha a kedvenc akármijét nem tudja bedugni a gépbe, mert más a csatlakozó? (láttam már soros portba dugott usb egeret, a hölgy meg nem értette, miért nem működik. Arra még emlékezett, hogy az egér a kis trapéz alakú tüskés csatlakozóba való )
"Ma lehet kapni olyan alaplapot amiben PCI bus van?"
Parancsolj, random Gigabyte Z170 alaplap" Miert vennel hozza ujabbat, ha neked mukodik a regivel is?"
Valószínűleg semmiért, viszont már látom, hogy lassan ideje cserélni.
Azt kéne észben tartani, hogy míg te vagy én lehet, hogy egyszerre le tudjuk a komplett kócerájt cserélni, másnak alkatrészenként is drága megoldást jelent. Csak nézz be a "Számtech boltosok memoárjai" topikba, hogy mennyi őskövületet nem hajlandóak lecserélni anyagi okokból.Ha meg céges cucc, akkor nem feltétlenül leányálom kikönyörögni egy új eszközt (legyen az a régi cucc új verziója, vagy egy átalakító a régi cucchoz) csak azért, mert a régi cucc nem kompatibilis az új géppel. Amerikai nagyvállalatnál pláne.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
tag
válasz -=RelakS=- #119 üzenetére
"Parancsolj, random Gigabyte Z170 alaplap"
Bamulatos hol tart mar... azaz szanalom, hogy egy 24! eves technologiat meg rapokolnak egy alaplapra.
"Csak nézz be a "Számtech boltosok memoárjai" topikba, hogy mennyi őskövületet nem hajlandóak lecserélni anyagi okokból."
Valoszinuleg nem ok fogjak megvenni a fel milla feletti macbook-ot. Egyebkent meg ha egy ilyet vesz az ember, nem utolag fog sirankozni rajta, hogy akkor most nem tudja a regi cuccait radugni, aki igen az hulye es nem tudja, hogy mit vett.
-
-=RelakS=-
veterán
-
tag
válasz -=RelakS=- #122 üzenetére
Mi sem bizonyitja jobban, hogy mennyi mindent lehet radugni a type-c-re es ha le akarod bontani, akkor csak ket csatlakozot kell kihuzni nem hatot. Mennyivel paraktikusabb.
Most mennyivel festene jobban ha ezek a csatlakozok kozvetlenul a gepbol allnanak ki?Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
Tikakukac
titán
válasz -=RelakS=- #122 üzenetére
Egy raklap pénz pokoldrága adapterre, egy tucat kontakthiba pluszban megfejelve némi kompatiblitási hibaszázalékkal meg szállítható 2 fölös ketyere ami mindig ott lesz kivéve mikor kell. Hülyének is megéri.
De rájöttem, igen. Akinek tényleg nem kell pencit dugdosni a gépbe, nincs fényképezője vagy csoda wifi van benne ami majd lesz 5 év múlva talán és egy teljes környezet van kiépítve adott rendszerből az nyilván nem tudja milyen az amikor kilép az Umbrella Corporation ajtaján a való életbe. Egyszer majd nekem is lesz ilyen gondtalan életem, de addig marad a szürke hétköznapA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-=RelakS=-
veterán
-
Tikakukac
titán
válasz -=RelakS=- #125 üzenetére
Sokat tudnék én is meg a szervizes kollégák is beszélni erről, de nehéz ezt mindet elhinni csak nekünk magasabban van a tűrésünk Lassan ahogy öregednek/szétmennek a dolgok úgyis átáll mindenki az újabbra. A baj azzal van ha valaki tényleg ezt így csapásra akarja. Lám DDR4-em van. Volt anno DDR1 AGP IDE. Aztán lett DDR2 és DDR1 AGP-PCI-E IDE-Sata hibrid lapom. Asrock csinálta, tökéletes volt. Szépen átment a vinyó meg a ram. Aztán eladtam, azok jöttek és újabb proci új lappal. Legutóbb meg ment az egész gép és 3 év után lett DDR4 meg új slotos proci. Ez bőven jól ment tízen év alatt. Ugyanez DSUB-DVI-HDMI-DP vonalon, 2-3 évente 1 monitor csere amikor eleve cserélném értékvesztés miatt.
Csak nyilván ezt tényleg nehéz szűz aggyal átfogni, pedig tökre működik.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
nemlehet
őstag
válasz Tikakukac #126 üzenetére
Biztos olyan hipster start-up cégnél dolgozik, ahol inkább cserélnek teljes infrastruktúrát mert "haladni kell, ez a jövő" mint hogy hasznot realizáljanak, vagy mondjuk fizetést emeljenek. Természetesen mindenki örül ennek a cégnél, hiszen a karácsonyi vacsora helyett sokkal jobb a tudat, hogy ők haladnak a korral.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Cathfaern
nagyúr
válasz nemlehet #127 üzenetére
Tudom nem ez a lényeg, de ha választanom kéne, hogy karácsonyi vacsorán vegyek részt, vagy hogy up-to-date munkaeszközöm legyen, akkor egy pillanatig se gondolkoznék, hogy az utóbbi mellett döntsek
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Cathfaern
nagyúr
válasz nemlehet #130 üzenetére
+ -=RelakS=-
Mivel gondoltam egyértelmű, ezért nem írtam oda, de a jelek szerint tévedtem: az adott munkámhoz megfelelő up-to-date gépre gondoltam, nem feltétlenül Macbook Pro-ra. Ezért is tettem OFF-ba.
Hogy kicsit jobban is kifejtsem, arra gondoltam, hogy a karácsonyi vacsora szerintem nem egy nagy túl nagy érték, szóval ha ennyibe kerül, hogy a munkámnak megfelelőbb eszközökkel dolgozzak, akkor inkább kihagyom. De nem arra gondoltam, hogy nekem Macbook Pro kell. Magyarázzam még, vagy már érthető mit akartam írni?Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
nemlehet
őstag
válasz Cathfaern #131 üzenetére
Ebben igazad van, csak nem erről volt szó, szóval nézd el nekem, hogy nem látok a fejedbe.
Persze a megfelelő munkaeszköz fontos, csak nem véletlen nem áll át egyik cég sem a legújabbra még ha meg is tehetné, akkor sem. Most ne a karácsonyi vacsorán lovagolj, legyen az éves jutalom, 14. havi bér, céges kokainparty, tök mindegy. Ezt vesd össze azzal, hogy egy 2015-ös gépet lecserél a cég egy 2016-osra, csak mert az a legújabb.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
tag
válasz Alchemist #132 üzenetére
Mar egy ideje lehet hasznalni a 5GHz-es savot is. A 2.4GHz-ben sajnos a csatornak fedik egymast, ezert hasznaljak sokan az 1-6-11-est mert ezek pont nem fedik egymast, mas frekvenciat fednek le. 5GHz-en nincs ilyen problema, mert egyresz tobb csatorna all rendelkezesre, masreszt az egyes csatornak nem fedik egymast, igy nincs zavaras sem.
Most a kozelemben van 17db 2.4GHz-es (ebbol 6 Wi-Free, koszonjok UPC ez hianyzott) es csak en hasznalok 5GHz-est, igy semmi gondom nincs a wifi-vel.
Persze elobb utobb ez is szuk lehet, majd lesz helyette mas, de hogy mocsarba vezet azt nem hinnem, legfeljebb annak aki sotetnek latja a jovot.
[ Szerkesztve ]
-
Alchemist
addikt
A 2.4-es sávon nemcsak wifi megy (nálunk legalább 25-30 bejön, néha nehéz csatlakozni, belassul), hanem a BT, a ZigBee és jópár spec rádiós cucc, beleértve a wireless perifériákat... az 5 GHz még éppen rendben van.
A 2.4 és az 5 GHz mellett még legalább 5-6 további sávon szét kéne szórni a további szabad csatornákat.
Ahol dolgozom, külön protokollt kellett kidolgozni a wireless eszközök egymás melletti használatára... különösen, ha a megbízható átvitel fontos a méréseknél. De képzeld csak el, ha pl. egy buszon 10-12 ember BT-s fülest szeretne egyidejűleg zavartalanul használni.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs