Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dabadab

titán

válasz -Skylake- #93 üzenetére

Nem sikerült megértened a kérdést. Az nem az volt, hogy miért jó dolog a type C, hanem az, hogy miért jobb két darab type C csatlakozó sok csatlakozónál.
    A type C az remek, persze, nyilván rajta is lesz majd a most megjelenő laptopokon.

Valószínűleg a T470-en lesz legalább egy type C, meg emellett lesz még két type A, HDMI, mini DP, SD kártya olvasó és külön dokkoló- meg töltőcsatlakozó, hogy azok ne a fentieket foglalják. Ehhez képest milyen többletet ad az, hogy az MBP-n ezek nincsenek?

• Tikakukac

titán

válasz -Skylake- #96 üzenetére

Tenyleg nem vilagos, hogy az osszes szempontbol jobb a tb3 ?

Miért ne lenne világos? Ez egyértelmű. Nem is hiszem itt bárki azt mondta a TB3-al baj van specifikáció szinten.

Neked miert az a nagy vagyalmod, hogy az appleosok rohangaljanak szazezer atalkitoval, a tobbiek meg oruljenek, hogy egy alaplapon 5 kulonbozo port van csak a kep monitorra juttatasahoz, mikozben mind az 5 szarabb es mindenben limitaltabb, mint egy tb3 ?

Amit leírtam az a cinikus módja volt annak, hogy ha behorpasztod az internetet ebben a topikban sem az fog történni, hogy elmész a TB3-as felportozott notiddal akkor majd várni fognak az irodákban meg otthon is kábellel és projektorral meg monitorral hozzá. Meg töltővel. Meg pendrive és külső vinyó meg egyéb is lesz. Meg Ethernet átalakító is, mert wifin nem szoktunk másolni száz gigákat. Ez a valóság, az ami létezik, ami most van meg lesz is évekig. Ha nem megy ennek elfogadása/meglátása, akkor igen, kell menni ezer átalakítóval és boldogulj. Én maradok az ódon sok csatis világban. Mondom ezt informatikusként.

Ez neked jo ?

Ez a kérdés pedig értelmét veszti az előző kérdés miatt.

Annyi a kulonbseg, hogy nem csak a monitorokat erinti.

Az az "annyi" az azt jelenti, hogy ez 1 eszköz volt, 1 átalakítóval. Amiről most beszélünk az az egértől kezdve, töltőig megy, közötte pendrive, külső drive és még 2 tucat dolog van. Esetemben ez szerintem olyan 30 darab USB to TB átalakító lenne. Szinte ugyanaz ;]

• Tikakukac

titán

válasz -Skylake- #93 üzenetére

Az, hogy neked ezzel nincs kompatibilis eszkozod, az nem azt jelenti, hogy a typec nemjo, hanem azt, hogy a te eszkozparkod elavult ebbol a szempontbol.

A te részt átírjuk a mindenki-re és meg is kapjuk azt, hogy amit szeretnél az jelen esetben úgy nézne ki, hogy: holnaptól a Win alapú gépeket is agyba-főbe ezzel gyártják. Holnaptól minden kiegészítő ezzel jön. Holnaptól mindenki kidob mindent ami otthon van és csere. Több így 10 perccel felkelés után nem jut eszembe, de tuti van még néhány. Ja igen, fizesd is ki a tripla árat mindenért.

Tényleg gond lehet a fejekben ha bárki azt hiszi, hogy Apple hörög egyet és behorpad a komplett infópiac, mert őkelmének nincs kedve holmi USB csatikat gépekre aggatni. Tudod mi lesz ebből? Mindenki szépen megy útjára, aki meg ilyen gépet vesz 3 marok átalakítóval fog sederinteni mindenhova aztán élvezi a jövőt. Egészségére. :B

• gerii

addikt

válasz -Skylake- #89 üzenetére

Ez elvileg egy csúcs hordozható munkagép kellene hogy legyen, de nem az. Pont azért mert nem csak "otthon", de terepen sem tudod semmire rákötni, mégpedig azért mert gyakorlatilag nem létezik olyan ember aki használna C-s eszközt, még egy nyamvadt pendrive-ot sem. Emiatt röhög rajta a fél internet, a hiányzó kommersz csatlakozók hiánya miatt.

A C-t én is várom, hogy elterjedjen, mert ha csak a legutóbbi esetet nézzük is, qrvára elegem van az ezerféle csatiból, amit a hiperkockákon kívül senki nem tart fejben. Most vettem monitort a DP portos notimhoz, de órákat basztam el azt kutatva, hogy lehet összehozni a kettőt. Hanyas verzió, jé a net mélységeiben olyat is találtam, hogy van aktív meg passzív, továbbá 4k, de ott is hány Hertz-es; majd ugyanez Hdmi-vel, 5 fajta alverzió, ethernetes, csillámpónis... Na és ezekhez találjon az ember átalakítót... Végül vettem DP portos monitort, tudatlanok extra adója befizetve :o

Magánjóslatom viszont az, hogy a C porttal is be fogjuk szopni, mert ha egy eszköz nem támogatja például a töltés/kép/hang/adat/net/egyéb szabványok közül az egyiket, akkor ugyanúgy a földhöz vágják az emberek, mert nem fogják tudni hogy mi a rerkes pitsháért nem működik. (itt nyilván nem a nyomtatón akarok filmet nézni esetre gondolok)

• dabadab

titán

válasz -Skylake- #89 üzenetére

Az mitől fejlődés, hogy nem lehet rádugni semmire se ezt a gépet? Ettől miért lesz jobb?

Az mitől fejlődés, hogy összesen két darab port van rajta, ami közül az egyiket tulajdonképpen fixen elviszi a töltő?

Ebben mi a fejlődés? Mit ad ez a felhasználónak? Miért lesz ettől jobb használni ezt a gépet, mint mást?

Mert hát végső soron mindig ez a kérdés: ez NEKEM miért jó?

(A monitor, mint eldobható eszköz meg elég vicces.)

Új hozzászólás Aktív témák