Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AcCEsS
senior tag
válasz
#73820095 #6516 üzenetére
Az asszony munkahelyén nem túl jó a térerő, és egy ideje többen panaszkodtak arra, hogy a Viber sokkal jobban akadozik beszéd közben, mint a Messenger. Ezért gondolom, hogy növelték a bitrátát, vagy CBR-ben és nem VBR-ben megy a kódolás, emiatt a beszéd közbeni "csend" is nagy forgalmat csinál...
,
-
AcCEsS
senior tag
Megválaszolom magamnak: a Viber kb. 1-1,2MB forgalmat csinál percenként mobilinterneten sima beszélgetés esetén. Összehasonlítva, a Messenger ugyanilyen típusú felhasználással jóval kisebb adatforgalmat generál, a különbség kb. két és félszeres a Viber rovására. Ez régebben biztosan nem volt így, de lehet, hogy egy újabb verzió esetén módosulni fog ez az érték...
-
AcCEsS
senior tag
Nem vettetek észre olyan problémát, hogy a Viber mobilinterneten a háttérben túl nagy adatforgalmat csinál? Úgy értem, használaton kívül is nagyon eszi a mobilnetet. Évek óta használom, de az elmúlt két-három hónapban kaptam SMS-t a mobilszolgáltatómtól, hogy rövidesen elfogy a mobilinternet keretem. Mindig elég volt, de most 2-3 hét alatt elfogy. Elkezdem vizsgálódni, és azt látom, hogy a legnagyobb fogyasztó a Viber. És főként a háttérben történő adatforgalmazása nagy. A Beállításokban bekapcsoltam az "Adathasználat korlátozása" opciót, de nincs változás. Tegnap lenulláztam az adatfogyasztási adatokat, majd 2-3 óra múlva megnéztem a statisztikát. Nem használtam a Vibert, illetve egyszer beléptem a főoldalra. A fogyasztás: 1.26MB előtér, és 22.29MB(!) háttér. Most beállítottam, hogy csak WiFi-t használhat, de ez nem megoldás. Nálatok nincs ilyen anomália?
Új hozzászólás Aktív témák
- Egy kompakt készülék ma a legkelendőbb
- Automata kávégépek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Nem őserejétől lesz hangos az Exynos 2500
- Proxmox VE
- Analóg fényképezés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple Watch 7 41mm starlight Nike edition
- SONOS Arc hangprojektor Dolby Atmos 5.1.2 + Sonos SUB mélynyomó wireless, multiroom, AirPlay
- Akció! Olcsó számítógép PC Akár játékra is! I7 4770 / GTX 1060 / 16GB DDR3 / 128SSD + 1TB HDD
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest