Hirdetés
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- SSD kibeszélő
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Nincs benne a cikkben, ezért írtam, hogy nem tudom, mi a helyzet a garival, de valószínűleg (legalább) egy fokkal jobb, mintha Kínából rendelnél. A kérdés, hogy pontosan mennyivel jobb, és hogy ez megéri-e a sokszoros felárat. Nekem biztos nem: 21,89 USD-s (pontokkal csökkentve mindössze 15,33 USD volt, de ezt most hagyjuk is), akciós áron vettem egy Beelink Mini MX-et a Gearbest-től, ami jobb, mint a cikkben tárgyalt eszköz és több, mint 3-szor belefér az utóbbi árába. Márpedig ekkora árkülönbözetet nekem még egy komoly cég garija sem érne meg, országos szervízhálózattal, nemhogy egy ki tudja, milyen bolt által adott, ki tudja, milyen színvonalú garancia. Ha volt már itthon nehéz garis ügyed, akkor tudod, miről beszélek, ha nem, akkor azt kívánom, hogy soha ne is legyen.
Egyébként ahogy a 220Volt.hu esetében sem értettem, hogy vállalhatták fel a hazai forgalmazást, úgy most sem értem. Az egy dolog, hogy a kis kínaiak termékleírása gyakran köszönőviszonyban sincs a valósággal, vagy hogy otthon nekünk kell rá fw-t mókolni, hogy jó legyen, mert ezt egy Kínából elektronikai terméket rendelő embernek tudnia kell, nem is várhat mást. No de ha itthon veszek egy terméket, akkor nem ugyanezek az elvárásaim, hanem azt szeretném, hogy működjön out of the box, és ne nekem kelljen szoftveresen gányolni, vagy a hűtését moddolgatni. Mondjuk az S905-ösök között van jópár, ami a gyári rendszerrel is szépen muzsikál, de így sem mindig igaz a teljes termékleírás. Szóval ez egy igen meleg pite, amibe én biztos nem harapnék bele a forgalmazó helyében.
-
interstate76
addikt
Azért nem javasolja, mert semmi garancia nincs rá, hogy pl. nem a GPU melegedése okozza a zöld bevillanásokat, és azon nem biztos, hogy segíteni tud egy új fw. Én is régóta várom a Mali 400/450-esek lecserélődését, de nem véletlenül nem történt eddig sem generációváltás a mini pécés GPU-fronton, és simán lehet, hogy ez most is tovább csúszik.
Továbbá azért, mert médialejátszásra az S905 és a micro SD kártyáról futtatható LE párosa egyszerűen verhetetlen - kadenciahelyes médiaplayer 4K felbontásig (egyedül a full hd 3D nem megy neki), kezeli a hd hangokat, és még a droidos rendszered is megmarad.
Nemsokára jön az RK3399, amiben még erősebb GPU lesz, továbbá tudja az usb 3.0-t is, mégsem lesz rendelésre javasolt eszköz egyik régi motoros mini pécés által sem, amíg nem lesz rá komoly közösségi támogatás, gördülékenyen működő droidos fw és/vagy LE.
-
-
interstate76
addikt
-
-
interstate76
addikt
Itt droidos mini pécékről van szó, te pedig wines asztali pécékhez próbálod hasonlítani őket - ez így nem fog menni. Ha kell a windows, akkor esetleg wines mini pécékben vagy alacsony fogyasztású laptopokban gondolkozhatsz.
Ha lejjebb megyünk teljesítményben, akkor g1610 helyett én inkább egy 4030U-s gépben, laptopban gondolkodnék, ami drágább ugyan, de böngészés közben 10-15W-ot eszik az egész masina és intel hd 4400 van mellette, ami már egészen korrekt teljesítményre képes játékok alatt is (sokkal jobbra, mint a G1610-es mellett lévő IGP).
Nagyon sokfelé el lehet menni, és ez itt nagyon OFF, úgyhogy inkább hagyjuk.
-
-
interstate76
addikt
Nekem egy Beelink Mini MXIII-as van a nappaliban: a gyereknek androidos játékkonzol a TV-re kötve, memóriakártyáról LE-t futtatva pedig egészen 4K felbontásig kadenciahelyes médiaplayer az egész család örömére (egyedül a full hd 3D nem megy neki, de arra igény sincs részünkről). 35 USD volt eBay-en, jelenleg 42-43 USD-ért lehet kapni. Ja, és gigabites LAN-csatija van, így a magas bitrátájú 4K videókat is simán viszi hálózatról is, nem kell pendrive-val/külső vinyóval rohangálni. Ha pedig mégis rá szeretnék másolni valamit, akkor 38 MB/s-os tempóban tudok írni rá.
Semmi pénzért nem cserélném el jelen cikk tárgyára.
-
interstate76
addikt
Mire használod az asztalit? Tartalomfogyasztás, photoshop, videóvágás, office, játék?
Szerk.: most látom, milyen CPU-d van. Egyik, maximum 20-30 ezer Ft-ért kapható mini PC sem tudja hozni azt a teljesítményt, mint az asztali géped, tehát ha kihasználod a vasban rejlő lehetőségeket, akkor nem is tudod kiváltani ilyesféle mini PC-vel. Pláne nem droidossal.
-
interstate76
addikt
Egyrészt. Másrészt pedig böngészni és játszani 1 GB RAM-mal? Még ha ez a világ legjobban optimalizált eszköze, akkor sem lehet épp bivalyerős e téren, mégis csak pozitívumok vannak a cikkben. Éppen egy 1 GB RAM-mal szerelt Beelink Mini MX-ről pötyögök, ez a 2. megnyitott lap, nem fut semmi más, de ha megnyitom a harmadikat, akkor belassul az egész kütyü, a negyediknél pedig már össze is omlik a böngésző.
Aki nemcsak LE-vel szeretné használni, annak vitathatatlanul kell a 2 GB RAM.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt a játékra és 4K filmezésre is alkalmas, asztali médialejátszó.
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest