Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisz821
csendes tag
Jo napot van egy venz v10 boxom és ujabb kodit szeretnék felten.probáltam update modszerel is.le is fut a frisités de a régi kodi indul el.libreerec van most fent.Probáltam masikat is de ott meg az usb nem mukodik.valami öttlet? Köszönöm
-
Oldman2
nagyúr
Azokkal sem megy...
SSH-n belépve, a "shutdown -h now" parancsra sem áll le, csak rebootol.
A coreelec fórumon olvasom, hogy sokaknak van (más gépeken is) ilyen gondjuk.A felirat szín átállítása közben megoldódott, nem tudom eddig miért nem találtam meg. Minden beállítható e téren is.
-
Oldman2
nagyúr
Belaktam, szimpi... nagyságrendekkel jobb mint a gyári rendszer+KODI.
Egy gondom van csak (természetesen csak belakás után vettem észre), hogy a kikapcsolás funkció nem megy (rebootol), így kénytelen vagyok megnézni az eredtileg javasolt image-et is.
Ha azzal megy, akkor besz...tam.
-
Oldman2
nagyúr
Rákerestem, ez alapján tettem fel.
Én végül a CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.8-LePotato.img.gz fájlt tettem fel (elsőre a dbt fájlt nem módosítottam, így nem bootolt), ezzel is megy kafául.
A külső USB billentyűzet remap-pal kínlódok még, a Hangsáv és a Felirat váltást akarom rá kitenni.
Meg a kikapcsolást, mert a külső Infrás távirányítót nem kezeli. -
JTAGSHOP
csendes tag
-
JTAGSHOP
csendes tag
Sziasztok, tudna valaki linkelni egy Libreelec vagy Coreelec verziót amit SD kártyára írhatnék és működne a V10 -en?
Végigolvasva a topicot nem tudtam meg, hogy melyik kellene rá - illetve az világos, hogy nem a WETEK verziót szereti. -
djsomi
csendes tag
Sziasztok,
Valakinek nincs meg a dulal bootos FW? Az oladlukról nem lehet letölteni, contact formon írtam nekik, de semmi válasz.
THX!
-
volandy
senior tag
Sziasztok!
Miért írja ki hogy a böngésző alkalmazás sajnos leállt? -
volandy
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy lehet ezzel a készülékkel Streamelni pl focimeccseket?
Sajnos a mai fociközvetítések kb elérhetetlenek(Spíler 2). -
KERESZTAPA9
tag
Sziasztok!
Blekk Frájdéj
napon vettem egy ilyen Venz V10 pro-t és lenne egy olyan kérdésem,hogy mi lehet a baj,ha hozzá közöttem egy usb.s billentyűzetet és egyszerűen az enter gomb megnyomására sosem reagál... minden más ok. Már beállítottam mindenfélét és frissítettem aztán utána vissza állítottam de sehogy sem jó. Most szeretnék valami blútyúk billentyűzetet venni,de így ha nem fog azon sem működni az enter akkor semmi értelme. Esetleg ha billentyűzetet tudnátok ajánlani hozzá,akkor megköszönném kb 10-12 ig keresek egy értelmeset ami billentyűzet és egér egybeépítve.
Köszönöm mindenkinek a segítségét előre is.
-
Yodamest
veterán
Sziasztok,
Az mitől lehet, hogy egyszer csak gondolt egyet és minden videót kb 10mp lejátszás után újraindít és elejéről kezd? Lehet az 1 órás vagy hosszabb film is, megy 10-15mp-et majd újrakezdi mintha lejárt volna. Van erre valami beállítás? Lehet meglett nyomva valami a menüben vagy a távirányítón?
-
macready
csendes tag
-
macready
csendes tag
-
macready
csendes tag
Köszi!
Akkor megpróbálok venni egy ilyen kábelt. Ahogy nézem a kiválasztásnál óvatosnak kell lenni, mert minimum kétféle bekötéssel is árulják, ez itt pl nem is lenne jó a hozzászólások szerint: https://edigital.hu/jack-kabel-csatlakozo/valueline-vlvp22400b20-av-jack-kabel-2x-rca-p419964 -
macready
csendes tag
Sziasztok!
Zenehallgatás céljából egy 3.5 jack/RCA kábellel összekötöttem egy régi analog erősítővel a V10-et. Az audio kimenet beállításban csak PCM/HDMI/SPDIF lehetőségeket találtam és sehogy sem sikerült megoldanom, hogy megszólaljon. Tudnátok segíteni, mi lehet a probléma? -
Azazael
aktív tag
Bocs a kései válaszért, nem néztem Ph-t a héten.
LE 8.0.1 ment fel és 17.1-es KODI. Egy hét tapasztalat után azt mondom, hogy a sima droid+Kodi 16 gyorsabb volt, ez a setup kicsit szaggat, illetve a Kore távirányítónál sem olyan folyamatos a rendszer működése mint ami az első pár napban volt. Ebbe lehet belejátszik a rengeteg kiegészítő amit felraktam, most nekifutok egy reinstallnak, hátha az segít, illetve marad az alapskin.
-
Azazael
aktív tag
Ma vettem észre egy félrement OTA után (KODI teljesen meghalt, semmi sem segített), hogy gyárilag is elérhető a LibreELEC ha valakit érdekelne. Idáig bevált, a telepítés pofon egyszerű volt a leírás alapján.
-
Oldman2
nagyúr
Leginkább KODI-t használok a V10-esen.
A gyári távvezérlőn alapból nincs közvetlen felirat ki/be kapcsolási lehetőség.
A KODI "Keymap Editor" Add-on segítségével kis idő alatt sikerült a jobb oldali Skip Left/Right gombokra feltenni a Felirat ki/be funkciót.
Meglepett, hogy mennyi "gyári gomb" nem átprogramozható (és mennyire nem jó ezek alapbeállításai).
-
Oldman2
nagyúr
Nekem is Combi van, de a Combi "légegere" nekem nem jött be. Ami nem jelenti azt, hogy rossz lenne.
Olcsóbban is kapsz jobbat, igaz arra nem kapsz hivatalos garit, pláne nem 2 évet.
Én, a helyedben nyugodtan szétnéznék a piacon...
Egyébként a Pro ára kimondottan magas többek szerint.
De Te tudod.
-
slecht
aktív tag
Sziasztok!
Leváltanám az Egreat R6S-emet egy ilyennel, de azzal tudtam torrentezni is. A V10 képes rá, vagy felejtős?
-
Lacielvtárs
nagyúr
Jo napot. Holnap tervezek venni egy ilyet. Van arra mód hogy a tabletet osszehangoljam ezzel es a tabletrol vezéreljem a YouTubeot, ugy ahogy pl az androidos telefonom youtube képet es hangpt at tudom küldeni az lg webos tévémre?
Valaszt előre is köszönöm -
hallali
csendes tag
Valaki tudja, hogy mi a bekötése az av jack-nek? Több féle bekötési rajzot is találtam, nem tudom melyik az igaz.
-
tronico
csendes tag
Szia
Pont tegnap kért meg egy barátom, hogy faragjam át az övét LibreElec-re hasonló gondok miatt. Nálam az összes tesztanyag hibátlanul ment így (még a TrueHD hangot is simán kiadta erősítőre). Egyelőre egy class10-es microsd-re került a rendszer tesztelés gyanánt, de hibátlanul megy erről is. Hála az itteni közösségnek és a nagyszerű topic összefoglalónak 15 perc alatt kész voltam az egésszel. Itt is nagy köszönet Ejelhar -nak, hogy pont a napokban írta be a saját távirányító beállítását, így azzal sem kellett szórakoznom.
Egyébként a készülékre már van "hivatalos" dualboot-os megoldás is.
tronico
-
sza.sa
tag
sziasztok!
Lehet az hogy a gyenge a készülék magasabb bitrátájú BDMV koncertekhez? Az még okés, hogy alapból nem tud DTS-HD hangot kiadni, de hogy beszaggat...
LibreElec-el ez is javulhat, vagy gyenge a HW hozzá? -
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Gyors vélemény a termékről.
Bárhogy is akartuk állítani túl sötét volt a képe. Youtube, film, bármi, minden fényerő, és egyéb hasonló kofig után is, sajnos visszáruztatás mellett kellett döntenünk.
-a youtube bizonyos kereséseknél egyszerűen elszállt, friss indítás után
-
GeneralG
csendes tag
Én is megvettem ezt a jószágot (Venz v10).
Van egy zavarba ejtő problémám: hiába kötöm rá USB-n a külső wincsesztert, nem látja.
Az egyszerű pendrive-ot látja.
Mi lehet a baj? Tud valaki segíteni? -
törölt tag
válasz
varázsgömb #86 üzenetére
Szia
Létezik jack csatlakozós BT transmitter, főleg a kínai piacon lehet szétnézni. Minőséget ne kérdezd, de van, az a lényeg.Ám szöget ütött a fejembe valami ... ha az erősítő messzebb van, de a hangfalaid a TV körül, akkor ahol a hangfal kábelek visszajönnek, ott miért nem fér el még egy ? Persze, ha jól értelmezem, illetve gondolom, hogy a hangfalakat visszahoztad a TV köré, különben mi értelme van YT videokat nézni, hogy a hangfal nincs pozicionálva, akár ha stereo is?
-
Technoman
őstag
válasz
82Splinter #87 üzenetére
Üdv a klubban
Semmi gond, nekem is ilyen boxom van és nem rossz, de a kadenciahelyes lejátszáshoz és a DD/dts hanghoz elengedhetetlen az LE. Itt, az összefoglalóban mindent leírnak (az elejétől olvasd az összefoglalót, megéri)
Ami lényeg, min 8 Gb-os és gyors (Class10) kártyát használj, ha nem akarsz idegbeteg lenni. Az összefoglalóban ajánlott 009-es verziót felteheted, nekem is az van. -
82Splinter
csendes tag
Helló!
Pár napja vettem egy V10-est. Imádom!
Eddig remekül működik. De sokan írtátok, hogy telepítsem rá a LibreElec-et. Valaki tudna adni egy leírást ehhez a típushoz tartozóan ehhez a metódushoz. Sajna nem vagyok android user...
Köszi -
varázsgömb
aktív tag
Sziasztok!
Létezik olyan tv okosító, média lejátszó, ami mondjuk bluetooth-on átküldi a hangot egy erősítőre? A cél, hogy a tv-n lehessen youtube videót nézni, de a hangot a távolabb lévő erősítőn lehessen hallgatni. Ha lehet, kihagynám a kábelezést. -
Technoman
őstag
Napokban vettem egy V10-est. Előtte Dune HD53-asom volt ill mellette egy Mede8er 600asom van még.
Ha szaggatásmentes DD/dts hangot akarsz, itt is fel kell rakni rá LE-t.Árához képest
-
interstate76
addikt
Nincs benne a cikkben, ezért írtam, hogy nem tudom, mi a helyzet a garival, de valószínűleg (legalább) egy fokkal jobb, mintha Kínából rendelnél. A kérdés, hogy pontosan mennyivel jobb, és hogy ez megéri-e a sokszoros felárat. Nekem biztos nem: 21,89 USD-s (pontokkal csökkentve mindössze 15,33 USD volt, de ezt most hagyjuk is), akciós áron vettem egy Beelink Mini MX-et a Gearbest-től, ami jobb, mint a cikkben tárgyalt eszköz és több, mint 3-szor belefér az utóbbi árába. Márpedig ekkora árkülönbözetet nekem még egy komoly cég garija sem érne meg, országos szervízhálózattal, nemhogy egy ki tudja, milyen bolt által adott, ki tudja, milyen színvonalú garancia. Ha volt már itthon nehéz garis ügyed, akkor tudod, miről beszélek, ha nem, akkor azt kívánom, hogy soha ne is legyen.
Egyébként ahogy a 220Volt.hu esetében sem értettem, hogy vállalhatták fel a hazai forgalmazást, úgy most sem értem. Az egy dolog, hogy a kis kínaiak termékleírása gyakran köszönőviszonyban sincs a valósággal, vagy hogy otthon nekünk kell rá fw-t mókolni, hogy jó legyen, mert ezt egy Kínából elektronikai terméket rendelő embernek tudnia kell, nem is várhat mást. No de ha itthon veszek egy terméket, akkor nem ugyanezek az elvárásaim, hanem azt szeretném, hogy működjön out of the box, és ne nekem kelljen szoftveresen gányolni, vagy a hűtését moddolgatni. Mondjuk az S905-ösök között van jópár, ami a gyári rendszerrel is szépen muzsikál, de így sem mindig igaz a teljes termékleírás. Szóval ez egy igen meleg pite, amibe én biztos nem harapnék bele a forgalmazó helyében.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
interstate76 #76 üzenetére
Gondolom olyan amivel nem nekem kell a Kici Kinaiakkal veszekedni,utalgatni,postázni
Én pl anno az áramosnál vásároltam mind a 3 boxom és 2x meg is halt a delkivens.Bevittem 20 perc alatt és kaptam is az újat.
Erősebb max a 912-de ugye az meg nem Magyar garis mint említetted is és ez volt a kulcsszó,bár ahogy látom az áramosnál nincs is kínálat. -
válasz
interstate76 #77 üzenetére
Ha feltételezzük, hogy megjavul a green flash izé, akkor a kadenciahelyes lejátszás meg a 4K, illetve a HD audio passthrough miért nem áll s912 (Beelink GT1) esetén?
Eddig azt olvastam - és szinte mindenki megerősítette külföldi fórumokon meg itt is - hogy ha legyalulja valaki a gyári Kodit, és felteszi a szüzet (illetve ha jól rémlik, akkor valami olyan build is van ami jobb), akkor a HD audio pass. megoldódik, a 24p-t pedig lehet fixálni, és akkor annyival megy. Kb. évi egyszer néznék rajta nem 24p tartalmat (csak mozizok), úgyhogy engem ez nem zavar.
Tehát felsorolva:
- zöld villogás (tételezzük fel hogy javítva lesz, de ez majd kiderül, addig úgysem rendelem meg amíg nem)
- 4K (ez megy)
- HD audio passt. (nem gyári Kodival megy)
- 24p (fixálva megy)Szóval ha ezek így nekem megfelelnek, akkor lehet még bármi ok ami miatt nem kéne (majd) megvennem?
-
interstate76
addikt
Azért nem javasolja, mert semmi garancia nincs rá, hogy pl. nem a GPU melegedése okozza a zöld bevillanásokat, és azon nem biztos, hogy segíteni tud egy új fw. Én is régóta várom a Mali 400/450-esek lecserélődését, de nem véletlenül nem történt eddig sem generációváltás a mini pécés GPU-fronton, és simán lehet, hogy ez most is tovább csúszik.
Továbbá azért, mert médialejátszásra az S905 és a micro SD kártyáról futtatható LE párosa egyszerűen verhetetlen - kadenciahelyes médiaplayer 4K felbontásig (egyedül a full hd 3D nem megy neki), kezeli a hd hangokat, és még a droidos rendszered is megmarad.
Nemsokára jön az RK3399, amiben még erősebb GPU lesz, továbbá tudja az usb 3.0-t is, mégsem lesz rendelésre javasolt eszköz egyik régi motoros mini pécés által sem, amíg nem lesz rá komoly közösségi támogatás, gördülékenyen működő droidos fw és/vagy LE.
-
-
Miért rossz? Én is egy Beelink GT1-en vacillálok éppen. Azt látom, hogy nincs rá Lib.Elec (még), de engem amúgy is érdekelne a playstore mint lehetőség, szóval hagynám rajta a gyári androidos fw-t. Ezen kívül olvastam pár panaszt azzal kapcsolatban, hogy zöld villanások vannak néha lejátszás közben, de erre az a mondás hogy Beelink specifikus dolog (tehát nem az s912 mint olyan a hibás), és várhatóan a következő fw javítja.
Ez utóbbi miatt várok még vele inkább, addig nem rendelem meg amíg nem javítják ki. De ezt leszámítva miért nem javaslod? (nem kötekedés, tényleg érdekel, mert ha nyomós érvek vannak rá, akkor más eszközt néznék én is).
-
Sennalacy
aktív tag
Én is néztem az S905-ösöket, de abban Mali 450-es gpu van, ami már több éves technológia. Végül az S912-esnél maradtam. 47$ volt 8 dolláros kuponnal az aliról. Jóval erősebb GPU és 8 mag a 4 helyett. Így talán nem lesz gond a 4K-s videók lejátszása sem. Egy fokkal jövőállóbbnak remélem.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
interstate76 #19 üzenetére
Nekem is van 2db 2gb-s S905-öm(MX64-Mini MX),ismerem a dörgést.A kérdés pusztán annak szólt,hogy erősebb van fele anyiért (Itthonról).Ez barokkos túlzás,mert erősebb nincs,főleg olcsóbban és ugye itthoni garis ha már hasonlítgatunk.
-
SkyLine3000
addikt
Ma jött meg egy Nexbox A95X nevű androidos kütyü fateromnak ebay-ről, mert a tv-je nem smart és akarná nézni mondjuk a youtube-ot rajta. Hasonló kvalitásokkal rendelkezik, mint a cikkben szereplő és 7600ft-ba került...
(#63) nlpK: még ha jobb is lenne, amit nem hiszek, de 3X annyiba kerül...
-
törölt tag
Lényegen nem sokat változtat, de szét lehet szedni
-
azbest
félisten
tudásban? hát nem igazán (h265, 4k, hdmi 2.0, 24p...) viszont van drm ezért tud netflix hd-t.
támogatásban? hát discounted. Persze, amit eddig tudott, azt ezután is tudja.A maga idejében persze nem volt rossz valószínűleg.
Az nvidia shield viszont ma is megállja a helyét, persze drágább.Hogy kinek mi a jobb, attól is függ, hogy mire akarja használni.
-
dstern
tag
Google nexus player - mivel mar régi modell - egészen olcsón, 50 eur körül elérhető, tudásban és támogatásban pedig köröket ver az ilyen kínai kütyükre
-
azbest
félisten
válasz
SunMount3r #63 üzenetére
Bizony, amelyik eszköz nem rendelkezik a megfelelő drm támogatással, az bizony 480p-re van korlátozva. Sőt, úgy hírlik, hogy még a védelemmel rendelkezők közül is lehet, hogy csak a whitlelist-re rakott eszközökkel engedi az appjuk.
Hm, ha jól sejtem a wetek hub az ami, bruttó 90 euróért (28 ezer) talán a legolcsóbb hd netflix képes box. Az is ilyen s905, 1GB ram, 8GB flash kombó. Hát a supportot meg kell fizetni.
Ja és arra azt hiszem van android 6 frissítés. -
RudY
addikt
GeekBox teszt soha nem lesz?
-
SunMount3r
nagyúr
És ez jobb, mint a 8K-s Nexbox A95X?
Amúgy még a bemutatkozó videójukban is egy SD Netflix videóval "égetik" a terméküket. Persze az náluk is, ahogyan ezeknek a -még "márkásabb" és jóval drágább- kínai kütyük esetében is ott virít a főképernyőn a bazi nagy csempés Netflix app (ahogyan a marketing fotókon látható), aztán jön majd otthon a beüzemelés után, hogy hopp-kopp, csak SD-t tud az az app és még nyavalya 720p sincsen
(mert licenc se, ugye).
(Amúgy a cikk megint csak egy reklám, ez világos, bár látom, megpróbál kicsit objektív lenni, de pl. ez egy "házimozi teszt"-nek messze nem nevezhető az a pár sor amit a videó és hang képességekről írtatok bele.
)
-
AMD_ok
őstag
Sziasztok
Tudnak ezek a lejatszok olyat, hogy wifin vagy lan-on keresztul egy NAS-rol lejatszanak filmet, kepeket, mp3-at, stb? Mert nekem ilyen celra kellene a gyerekek TV-jehez egy ilyen eszkoz. Koszonom a valaszt
-
Miután írtátok többen is, hogy Lib.Elec-el mennyire király cucc ez (ezek), így kedvet kaptam, viszont lenne néhány kérdésem azoktól akik megelégedéssel használják ezt a cuccot, vagy valamilyen ehhez hasonlót.
- Kodival megy alattuk rendesen a több csatornás audió az spdif kimeneten? Nagyon fontos lenne, mert az erősítőm nem HDMI-s. Mikor utoljára foglalkoztam a témával akkor az Androidos tv okosítókra azt mondta mindenki hogy stereo fog csak kijönni belőle, vagy vegyek hozzá valamilyen támogatott USB DAC-ot.
- Hol lehet harmadáron megvenni?
- Van ajánlottabb típus a cikkben szereplőnél, ha igen, melyik? (Árkategórián és tudáson belül maradva)Csak FHD mozizásra kéne egyébként, a forrás library viszont távoli szerveren van, jelenleg egy AppleTV2-n futó Kodinak onnét van kiajánlva http-n, tehát fontos lenne az is, hogy ne döcögjön a wifije vagy a drótos ethernetje ha mondjuk egy nagyobb méretű mkv-t nézek vele realtime streamelve.
-
-
interstate76
addikt
-
-
zymka
csendes tag
Hát az én kütyümbe is ugyan ez a hardver van csak 2 giga rammal,de még véletlenül se bírja el a 4k videót. Se merevlemezről (Deadpool,The Martian) se a youtube videókat 1080p-nél nagyobb felbontásban. Én nem tudom milyen 4k videóval lett ez tesztelve,de gyanús,hogy ez csak reklám. A legvicessebb,hogy a galaxy note 1 a dualcore procijával és az 1giga ramjával legalább a youtube klippeket elbírja 1440p felbontásban.
-
User64476
őstag
Nexbox mxq ugyanez, 8 ezerért vettem.
-
-
törölt tag
Tudom, ez elsősorban médiaholmi, de első benyomásként azonnal a Pi3 ugrott be.
Médiára az is tökéletes, négymagos 64 bites bcm2864-tel, és Broadcom VideoCore 4-el, 1Giga rammal támogatva. Játékra viszont kevés, az igaz.
Ez a holmi akkor lenne kiváló, ha lenne hozzá korrekt gyári app, amivel távolról is lehetne kezelni, de a cikk is kitért rá, hogy nincs. Így hiába gyors, sajnos elveszik a többi egyforma termékek között. Viszont jó az ára. -
azbest
félisten
Az mtk helio x20 az mobiltelefonhoz készült, 4g modem meg hasonlók nem kellenek a boxokba. Nem kell 2 gyors + 4 közepes + 4 lassú mag, amelyek közt váltogat, mivel nem kell ennyire figyelni az energiatakarékosságra egy aztali eszköznél.
De 8 magos amlogic procis s912 dobozt is lehet már kapni, csupán felesleges még azt választani, mert a 4 magos s905-re kiforrottabb rendszer van. De idővel majd az lesz már az alap.
A 4 magosokból a combosabb változatok 2GB ram + 8 vagy 16GB flash + gigabit lan konfigurációban vannak.Jelenleg bőven kiszolgálja ez is a sebesség igényt. Az 1GB ram + 8GB flash + gigabit lan-t volt hogy csak 22 dollárért árulták, de mostanában is 30 dolcsi körül vannak. A márkásabb fajták, amikhez hivatalos terméktámogatás is van persze azok 100 dolcsiig is felmennek hasonló hardverrel.
-
Fall-N
veterán
Nem tudom miért nem gyártanak Helio X20-szal és 2-3 GB RAM-mal ilyen miniPC-t. Gyakorlatilag mindet alázná természetesen megfelelő szoftverrel és távirányítóval.
-
gabywap
tag
Szerintem az nem lesz jó rá
Próbálkozz ezzel mondjuk
http://kszaq.libreelec.tv/s905/és ha megirtad az SD -re lesz rajta egy ilyen file: aml_autoscript ezt tömörisd be mellé zip-be adndriod alatt meg update tallózd be upgradeld rá és ujra indul ha elindul lehet örölni 2x indul ujra elsőnek. És ugy jön be mint egy KODI a többi már eCCerü.
-
pikar
tag
válasz
interstate76 #40 üzenetére
Ezt LibreELEC-WeTek_Core.arm-7.0.2.img.gz
Ezzel LibreELEC.USB-SD.Creator.Win32.exe -
dugesz77
őstag
Valószínüleg a képfájlal vagy magával a kiírásával lesz gond.Mit honnan szedsz le mivel írod fel és hogyan..Elmondod segítünk. Gyere át a saját topikjába, ne ezt írogassuk tele..
(#30) sanyiksaborz
MiniMX fogyasztási adatok:
Egy teszt amiből meg is lehet tudni mit tud egy ilyen -
törölt tag
Egy újabb rosszul sikerült Raspberry pi3 klón.
-
sb
veterán
Sok a különbség, a legnagyobb nyilvánvalóan a nyers erő és az oprendszer. Droid/linux vs Windows, és nyilván az x86 jóval erősebb. Az alap kérdés, hogy ki mire használja főleg.
Ha filmnézés akkor pedig az ördög a részleteben rejlik, nem a nyers erőben. Miben jobb? PL. a G3258-ad nem tud egyáltalán 4k-t, hw-s HEVC-t sem, se 8 bitest, se 10 bitest. Nem tud 4k60p kimenetet. A G1610 meg kadenciahelyes 24p-t sem tud, még FHD-ban sem.
Szóval ha filmezni akarsz akkor jóval gyengébb ez a két x86 proci ennél.Fogyasztás: A Haswell sokat eszik. Nekem H81+G3420 volt, Ez is 65-70W körül állt meg paneltáppal, Alulfeszelve pedig 50W. A G2020 ami majdnem hasonló pedig 35W volt alapon, 30W alulfeszelve.
Most raktam össze Skylake G3900-et. 10W idle, 28W load, alulfeszelve 24W.
szerk: A terhelt érték prime95-re értendő, gpu-val kicsit több lenne. -
válasz
Martin Eden #34 üzenetére
Az komoly. Bàr szerintem a korlàtai komolyabbak az àlltalam emlegetett g1610 cpu hoz képest, minthogy a fogyasztást tartsam szem előtt. Mi az a 35w? Semmi. Főleg ha plazma tv-t hasznàlsz mert szereted a szép színeket....hmmm a fekete milyen szép egy plazmàn, főleg télen! Nem fazol a tv körül.
Jó befejeztem az összehasonlítgatàst.
XD -
Lacok
őstag
"A lejátszó tetején a fényes fekete színezés mellett döntöttek, ami elegánsnak elegáns, viszont az ujjlenyomatok, porszemek szinte sütnek róla".
Valamint egy-két tisztítás után a hajszálkarcok is.
-
interstate76
addikt
Itt droidos mini pécékről van szó, te pedig wines asztali pécékhez próbálod hasonlítani őket - ez így nem fog menni. Ha kell a windows, akkor esetleg wines mini pécékben vagy alacsony fogyasztású laptopokban gondolkozhatsz.
Ha lejjebb megyünk teljesítményben, akkor g1610 helyett én inkább egy 4030U-s gépben, laptopban gondolkodnék, ami drágább ugyan, de böngészés közben 10-15W-ot eszik az egész masina és intel hd 4400 van mellette, ami már egészen korrekt teljesítményre képes játékok alatt is (sokkal jobbra, mint a G1610-es mellett lévő IGP).
Nagyon sokfelé el lehet menni, és ez itt nagyon OFF, úgyhogy inkább hagyjuk.
-
válasz
interstate76 #26 üzenetére
Hàt igen. Viszont volt g1610 cpu m ami megállt 35w ban. 8gb rammal iszonyat pörgős volt. Chieftec szálcsiszolt itx hazban,6 0w paneltap.
Mitől jobb egy ilyen? -
-
az miért van, hogy egy ilyen foson fut a 4k film, a q8200+r7950-en meg akadnak a 4k youtube videók??
-
válasz
interstate76 #15 üzenetére
A fogyasztása pazar a cuccnak. Asszem 65-55w alapon, de megpróbálom alulfeszelni. Szorzozarmentes cpu...
-
Nekem tetszik a hibái ellenére is.Az ára meg igazán kedvezö.Ennyi.Várom ki fogja forgalmazni nálunk és mikor.
-
interstate76
addikt
Nekem egy Beelink Mini MXIII-as van a nappaliban: a gyereknek androidos játékkonzol a TV-re kötve, memóriakártyáról LE-t futtatva pedig egészen 4K felbontásig kadenciahelyes médiaplayer az egész család örömére (egyedül a full hd 3D nem megy neki, de arra igény sincs részünkről). 35 USD volt eBay-en, jelenleg 42-43 USD-ért lehet kapni. Ja, és gigabites LAN-csatija van, így a magas bitrátájú 4K videókat is simán viszi hálózatról is, nem kell pendrive-val/külső vinyóval rohangálni. Ha pedig mégis rá szeretnék másolni valamit, akkor 38 MB/s-os tempóban tudok írni rá.
Semmi pénzért nem cserélném el jelen cikk tárgyára.
-
válasz
interstate76 #11 üzenetére
Integrált vga val, 2*4gb ram. Ez volt 25000ft omba.
Cs 1.6
CS GO
Filmezés
Böngészés -
Synaptic
senior tag
Ettől komolyabbakat lehet kapni fele áron.
-
interstate76
addikt
Mire használod az asztalit? Tartalomfogyasztás, photoshop, videóvágás, office, játék?
Szerk.: most látom, milyen CPU-d van. Egyik, maximum 20-30 ezer Ft-ért kapható mini PC sem tudja hozni azt a teljesítményt, mint az asztali géped, tehát ha kihasználod a vasban rejlő lehetőségeket, akkor nem is tudod kiváltani ilyesféle mini PC-vel. Pláne nem droidossal.
-
interstate76
addikt
Egyrészt. Másrészt pedig böngészni és játszani 1 GB RAM-mal? Még ha ez a világ legjobban optimalizált eszköze, akkor sem lehet épp bivalyerős e téren, mégis csak pozitívumok vannak a cikkben. Éppen egy 1 GB RAM-mal szerelt Beelink Mini MX-ről pötyögök, ez a 2. megnyitott lap, nem fut semmi más, de ha megnyitom a harmadikat, akkor belassul az egész kütyü, a negyediknél pedig már össze is omlik a böngésző.
Aki nemcsak LE-vel szeretné használni, annak vitathatatlanul kell a 2 GB RAM.
-
dugesz77
őstag
Na igen. Egy pillanat alatt szét lesz cincálva a 3X ár miatt. Az oké,hogy Holland hivatalos képviselet.. De akkor a garanciáztatás az hogy megy ennél? Mert ezért az árért hivatalos magyar garanciát illene adni.
-
Annyira elképzelhetetlen számomra hogy ilyt hasznaljak. Az asztait sose cserelnem ilyenre. De jól néz ki és biztos valakinek hasznos. Koszi a cikket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt a játékra és 4K filmezésre is alkalmas, asztali médialejátszó.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest