- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #228 üzenetére
Csak pálinkám és borom van, amit drogként lehetne jellemezni.
Ma is megcsináltam egy warranty transfert, csak név és irányítószámmal, hogy a vevő helyére elég az eBay, azt a Prosupportos kollégától tudom; amit linkeltem, azt ő íratta át, kb. 20 perc volt.
Ez mai, kb. 2 hét volt, de működött az eBay+irányítószám páros, ahogy októberben és augusztusban is, gondolom a képernyőmentésből kiderül, hogy nem lehetett több éves történet:Azt hogy NBD-t nem a Dell ad, bocsi, nem Te írtad, rossz helyre ment; lehet a számlakérést se; annál sokkal tájékozottabb vagy
Sajnos, valóban túltolták a hivatalos partnereknél, régebben hozzáfértek a tulajdonos név/irányítószám pároshoz, és komoly iparággá nőtte ki magat a darabonkénti alkatrészrendelés és a komplett laptop értékesítése (most is van ilyen Dell laptop a hardveraprón)
Azóta nem küld a Dell alkatrészt futárral, inkább kiküldik a technikussal, plusz 17 ezerért, akinek el is kell vinni a "rosszat". -
törölt tag
válasz
Tikakukac #224 üzenetére
Van már pénzed drogokra?
Régebben teljesen normálisan gondolkodtál, gondolom nem hiszed el, hogy a Dell a Latitude-öket NBD nélkül árulja, és a nagykerek adják hozzá...
Eddig akárhány Latitude-ot vettem a Delltől, vagy az eBayen, mind NBD garanciás volt...
Annyi igaz, hogy Magyarországra nem szállítanak, de a Lajtától nyugatra mindenfelé, és ritka az olyan ember, akinek nincsenek ismerősei arra.
Legközelebb a linkelt warranty transferen a név mezőbe csak annyit írj, hogy eBay és az eladó irányítószámát a "postcode" mezőbe, majd mehet a tovább, más nem kell. Beb@szna ha a kijövő technikus számlát kérne a javítás előtt egyébként: ott a munkalapja, maximum a service taget ellenőrizheti.
@Chaser: nem Rád, vagy TK-ra gondoltam. -
törölt tag
Ha rákattintasz a honosításra linkre, látod, hogy mi kell; az "optional" jelentéséhez ott a google.
Ott vannak a képek, kételkedés esetén az US Prosupport is felvilágosít, angolul nem tudóknak ott a Dell athéni magyar zöld szám, ők is ugyanabból az adatbázisból dolgoznak, ahová a transfer csoport bevezeti a tulajdonosváltást.
@gyengébbek kedvéért: a honosítás a warranty transfer, idegen országban enélkül csak egyszer javítják. Nem a nagyker javít, hanem a szerviz, akihez a Dell Support továbbítja az ügyet (lehet kérni x szervizt, aki szimpatikusabb). -
törölt tag
válasz
Tikakukac #218 üzenetére
Sohasem kellett számla a Dell NBD warranty transferhez, max az eladó neve (vagy eBay) és az eladó irányítószáma. Aki mást mond, az vagy hazudik, vagy tájékozatlan a témában.
Ha még az eladó irányítószáma sincs meg, akkor bonyolultabb, de nem lehetetlen:
-
törölt tag
Szerintem a kérdések sem a legszerencsésebbek, de a válaszokból kirajzolódik egy irány:
1, csak az új: jellemzően olyanok választják, akik hozzá is teszik, hogy nem is kellene és nincs is laptopjuk. Így nem is érinti őket, hogy mekkora az árkülönbség egy vadiúj bolti és egy éppen csak kipróbált/ be sem kapcsolt üzleti között, kvázi használtként.
2, "Csak erre szakosodott....." : mennyivel biztosabb, ha van erről papírja ? Adót sem fizet jellemzően többet a közepes és a nagy cég sem, mint a kisember, legfeljebb a 2-4-6 órára bejelentett alkalmazottak miatt magasabb a költsége, amit az árakban érvényesíteni szeretne.
Mondhatnánk, hogy az adó a családok támogatására megy, és ez jó; csak sajnos ezeket a Családokat is egy mondatban fel lehetne sorolni.
3, "Bárkitől": nekem ez a legszimpatikusabb a 3 közül, persze kellő odafigyeléssel, garancia, származás, hardver és szoftver leellenőrzése után. -
-
törölt tag
+1 sose adnék 600 ezret egy nekem tetsző új laptopért, ha feléért-harmadáért meg tudom venni ugyanazt, makulátlan állapotban, 2-3 év garanciával.
Azért tegyük hozzá, hogy az emberek nagyobbik része azt sem tudja, hogy mi a különbség a 70 ezres, teszkógazdaságos notebooknak látszó tárgy és egy 600 ezres Dell Latitude, vagy HP Elitebook között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Csak a vadonatúj a nyerő, vagy reális alternatíva lehet egy használt gép is? Voksolj!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- PlayStation 5
- Assetto Corsa EVO
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest