- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Laptop 200 ezer árkategóriában
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem önigazolok, hanem jelzem hogy tudatos és nem pénzügyi döntés a használt lapos -> Tx30-ig volt a ThinkPadeknek normális billentyűzete és touchpadje. Az sem gond, ha egyszerűen azért nem vesz valaki újat mert nem telik rá, sőt.
Nem akarlak megsérteni, de tudod mi inkább annyira "magyaros"? Hogy minden mögött valami sunyizó, nagyzoló, villogó viselkedés mintát látnak/keresnek az emberek.
-
@tco@
aktív tag
válasz
Williamgrant #64 üzenetére
Ha a cégünkek intézem (igen, csak használt laptopot veszünk oda is, nem azért mert nem telne újra):
Nem akarlak megsérteni, de ez annyira magyaros lett
Kit érdekelne, ha csak használt notira futná a cégnek? Nincs azzal semmi baj, nem kell egyből védekezni, meg önigazolni -
hallador
addikt
válasz
#31372032 #227 üzenetére
Na neeeee:
Eddig akárhány Latitude-ot vettem a Delltől, vagy az eBayen, mind NBD garanciás volt...Bármelyik nyugati országból vetted, pl Angliából sehol nincs alaphelyzeten NBD még a vostro-ra sem. Nem hogy inspironra. És ne legyenek kétségeid a német multi nem fog neked magyar NBD-t adni, ha hans a gyárban dolgozik, amit majd használtan itt megveszel.
Én is jártam így inspironnal, de Latitude-al is. Szóval de itthon a nagyker adta, nem a dell, azért is került annyiba és kerül most is annyiba Forintban, nálunk egy Dell Latitude, és pl a németeknél.Annyi igaz, hogy Magyarországra nem szállítana
Igen vajon miért?
hogy eBay és az eladó irányítószámát a "postcode" mezőbe, majd mehet a tovább, más nem kell. Beb@szna ha a kijövő technikus számlát kérne a javítás előtt egyébként: ott a munkalapja, maximum a service taget ellenőrizheti.
Csak éppen Magyarországon Te nem fogsz találni hivatalos Dell képviseletet, ha pedig véletlenül arra kerül a sor, hogy a nagyker nem ismer el valamit, akkor a számla lesz az első amit kérni fog. Ha szerencséd van, akkor a Dell bekér pár képet a notebokodról de ez csak akkor megy, ha esetleg gyári hibás a ház, vagy gép valahol repedt. Így is jártunk. Full korrektek voltak. Nem Magyarországon.
Hogy Te nem jártál így az egy dolog, mi már igen.Esetleg nézz utána jobban a garanciális feltételeknek, azután pedig, hogy képes voltál belinkelni megint azt amit én, utána még neked áll feljebb, Ismerős nem? Volt a felületességről szó már valahol.
(#229) hegylakó
Ki állított olyat, hogy ne a Dell adná?
Ki állított olyat, hogy az NBD nem él honosítás után?
És ki állított olyat, hogy ez nem 10 - 20 perc?A dell adja ki, csak éppen a nagyker veszi meg a delltől, és csatolja a géphez, ami csak adott országban érvényes, ezért kerülnek a Dell, HP gépek többe, mint pl máshol.
És ezt is leírtam, csak kiforgattad megint a szavaim szokás szerint.Ahogyan tanult kolléga mondta
Értő olvasás.
Én:
A felületességet meg hagyjad.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #228 üzenetére
Csak pálinkám és borom van, amit drogként lehetne jellemezni.
Ma is megcsináltam egy warranty transfert, csak név és irányítószámmal, hogy a vevő helyére elég az eBay, azt a Prosupportos kollégától tudom; amit linkeltem, azt ő íratta át, kb. 20 perc volt.
Ez mai, kb. 2 hét volt, de működött az eBay+irányítószám páros, ahogy októberben és augusztusban is, gondolom a képernyőmentésből kiderül, hogy nem lehetett több éves történet:Azt hogy NBD-t nem a Dell ad, bocsi, nem Te írtad, rossz helyre ment; lehet a számlakérést se; annál sokkal tájékozottabb vagy
Sajnos, valóban túltolták a hivatalos partnereknél, régebben hozzáfértek a tulajdonos név/irányítószám pároshoz, és komoly iparággá nőtte ki magat a darabonkénti alkatrészrendelés és a komplett laptop értékesítése (most is van ilyen Dell laptop a hardveraprón)
Azóta nem küld a Dell alkatrészt futárral, inkább kiküldik a technikussal, plusz 17 ezerért, akinek el is kell vinni a "rosszat". -
Tikakukac
titán
válasz
#31372032 #227 üzenetére
Van már pénzed drogokra?
Már van, tőled fogom beszerezni ahogy nézem
Régebben teljesen normálisan gondolkodtál, gondolom nem hiszed el, hogy a Dell a Latitude-öket NBD nélkül árulja, és a nagykerek adják hozzá...
Ezt nem tudom ki vitatta. Értő olvasás.
Annyi igaz, hogy Magyarországra nem szállítanak, de a Lajtától nyugatra mindenfelé, és ritka az olyan ember, akinek nincsenek ismerősei arra.
Megint nem értem ezt mire fel írod.
Legközelebb a linkelt warranty transferen a név mezőbe csak annyit írj, hogy eBay és az eladó irányítószámát a "postcode" mezőbe, majd mehet a tovább, más nem kell.
Ez királyul ment is, meg az üres lap leadás. Fúh, hááát, volt már pár éve. Utána ezt a dolgot kicsit túltoltál a fiúk, aztán bekeményedett a rendszer. Egy CHS vagy Human dolgozót majd kérdezz meg erről, meg arról is, hogy mennyire lehet visszaküldeni minden nem Delles cuccokat
Kicsit változtak a dolgok.
Beb@szna ha a kijövő technikus számlát kérne a javítás előtt egyébként: ott a munkalapja, maximum a service taget ellenőrizheti.
Mármint Onsite garinál? Ami ugye nem egyenlő az NBD-vel? Amihez ugye rendelni kell valakit a Delltől, aminél taget néznek, ami ha nem magyar akkor max 1 garid van, olykor már 1 sem?
Frissen hozott belga gépet úgy vertek vissza első gariról is, mint a sz@rt pár hete. Csak 1 példa a pár százból
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #224 üzenetére
Van már pénzed drogokra?
Régebben teljesen normálisan gondolkodtál, gondolom nem hiszed el, hogy a Dell a Latitude-öket NBD nélkül árulja, és a nagykerek adják hozzá...
Eddig akárhány Latitude-ot vettem a Delltől, vagy az eBayen, mind NBD garanciás volt...
Annyi igaz, hogy Magyarországra nem szállítanak, de a Lajtától nyugatra mindenfelé, és ritka az olyan ember, akinek nincsenek ismerősei arra.
Legközelebb a linkelt warranty transferen a név mezőbe csak annyit írj, hogy eBay és az eladó irányítószámát a "postcode" mezőbe, majd mehet a tovább, más nem kell. Beb@szna ha a kijövő technikus számlát kérne a javítás előtt egyébként: ott a munkalapja, maximum a service taget ellenőrizheti.
@Chaser: nem Rád, vagy TK-ra gondoltam. -
hallador
addikt
válasz
#31372032 #222 üzenetére
Még szerencse, hogy a gyengébbek is tudnak olvasni, magadra veheted.
Csak azt felejtetted ki, hogy a dellnek nincs hivatalos magyar képviselete, az a nagyker ami a Dell oldalán található. A nagyker meg sz@r1k a fejedre. Ez Magyarország nem.Nyugat-Europa.. A magyarok szeretnék, hogy legyen kultúrája ennek amit mondasz de nincs.
Hogy is mondta Zolee.. "A baseball dzseki ami amerikánó
De mégis szovjet az érzés” valahogy így. -
Tikakukac
titán
válasz
#31372032 #219 üzenetére
Sohasem kellett számla a Dell NBD warranty transferhez, max az eladó neve (vagy eBay) és az eladó irányítószáma. Aki mást mond, az vagy hazudik, vagy tájékozatlan a témában.
Amint garira kerül a sor be lesz kérve a számla, ha honosítasz és nincs meg minden infó, dettó visszaverik gond nélkül. Olyan 100 gépen vagyok túl ebayről ebből 1 esetben voltak stimmelő adatok amire végül meg is adták a transfert. Arányokat felfestvén. Puszillak: Dell márkaszervizből
-
Vegha
senior tag
válasz
Williamgrant #205 üzenetére
: )
-
törölt tag
Ha rákattintasz a honosításra linkre, látod, hogy mi kell; az "optional" jelentéséhez ott a google.
Ott vannak a képek, kételkedés esetén az US Prosupport is felvilágosít, angolul nem tudóknak ott a Dell athéni magyar zöld szám, ők is ugyanabból az adatbázisból dolgoznak, ahová a transfer csoport bevezeti a tulajdonosváltást.
@gyengébbek kedvéért: a honosítás a warranty transfer, idegen országban enélkül csak egyszer javítják. Nem a nagyker javít, hanem a szerviz, akihez a Dell Support továbbítja az ügyet (lehet kérni x szervizt, aki szimpatikusabb). -
törölt tag
válasz
Tikakukac #218 üzenetére
Sohasem kellett számla a Dell NBD warranty transferhez, max az eladó neve (vagy eBay) és az eladó irányítószáma. Aki mást mond, az vagy hazudik, vagy tájékozatlan a témában.
Ha még az eladó irányítószáma sincs meg, akkor bonyolultabb, de nem lehetetlen:
-
Degeczi
nagyúr
válasz
#31372032 #211 üzenetére
Példa az "erre szakosodott" előnyéről: kollégám most vett egy használt Thinkpadet a H*m*nsofttól, és bár elsőre rendben lévőnek tűnt, erős meghajtás közben kiderült, h zajos a ventillátora.
Jelezte a problémát, és pár nap múlva (nem Bp) házhoz jött a szerelő, és garanciában kicserélte új gyári alkatrészre.
-
törölt tag
Szerintem a kérdések sem a legszerencsésebbek, de a válaszokból kirajzolódik egy irány:
1, csak az új: jellemzően olyanok választják, akik hozzá is teszik, hogy nem is kellene és nincs is laptopjuk. Így nem is érinti őket, hogy mekkora az árkülönbség egy vadiúj bolti és egy éppen csak kipróbált/ be sem kapcsolt üzleti között, kvázi használtként.
2, "Csak erre szakosodott....." : mennyivel biztosabb, ha van erről papírja ? Adót sem fizet jellemzően többet a közepes és a nagy cég sem, mint a kisember, legfeljebb a 2-4-6 órára bejelentett alkalmazottak miatt magasabb a költsége, amit az árakban érvényesíteni szeretne.
Mondhatnánk, hogy az adó a családok támogatására megy, és ez jó; csak sajnos ezeket a Családokat is egy mondatban fel lehetne sorolni.
3, "Bárkitől": nekem ez a legszimpatikusabb a 3 közül, persze kellő odafigyeléssel, garancia, származás, hardver és szoftver leellenőrzése után. -
BlackSoft
addikt
Refurbished magyarországon: 3 ipari hulladékból csinálunk 2 üzemképes hulladékot. Ahhoz még kell egy kis matrica, egy kis lakkbenzin, kompresszor, átragasztott W7 COA. Költség: 13e huf netto.
Készen is vannak a "refurbished xy notebook Win 10 Pro" termékek 80-120e bruttóért.
-
hallador
addikt
Na ok de az nem így van nyùzva mint ha 3000 embernél Dell lenne. Abból ne indulj ki. Nekem is van szétszórva kb 10 - 15 notebookom de azért ezt nem jelenteném ki amiben van Dell HP sajnos Lenovo is. Ugyanakkor van olyan ügyfelünk akinél 7000 HP van még 5000 Dell. A felső kategóriában egyik sem jobb a másiknál.
-
-
Vegha
senior tag
válasz
Williamgrant #199 üzenetére
Látom Nálad nagyon beakadt ez a "szakmai" szöveg. A nickek kb. 50%-a szerintem társalgás céljából jár ide.
-
VIC20
őstag
Köszönjük a ,,cikket", amely semmi másért nem jött létre, mint a hozzá csomagolt hirdetés.
Ezért támogatás?! Ezért reklámblokkoló kikapcsolás?!
-
DNReNTi
őstag
Kicsit pongyolak lettek a valaszlehetosegek, jo lett volna ha kiternek a garanciara is. Nem mindegy ugyanis, hogy egy hasznalt hardvert - vagy barmit - papirjaival, ervenyes garancival arul valaki - akar ceg, akar maganszemely - vagy csak ugy bemondasra van rajta egy "kiprobalasi garancia"... Egyebkent tok erdekes a kb 1/3-os megoszlas, kicsit meglepo is.
-
-
ceia
őstag
Nekem nincs szükségem rá. De ha mégis kéne valamiért, újat vennék. Nagyon drágák, jó, hogy nem kell.
-
Benőke
őstag
Asztali gép párti vagyok, de ha venni kell egy notit azért megnézem a használt felhozatalt.
Az utóbbi két esetben is egy egy Dell Latitude sikerült. Szerintem sokáig velünk lesznek még.
Hozzáteszem az egyik egy 6,5 éves Bézik ultra olcsó lenovo -t váltott le. Annak se volt semmi baja, az akku az elgyengult meg lassúcska a proc amúgy máig megy az is. -
kisza25
félisten
hülén megfogalmazott kérdések, a milyenségre is ki kellett volna térni
-
janeszgol
félisten
válasz
Archttila #190 üzenetére
En nem engedek ebbol. Oke, egyszer vettem ddr2 ramot hasznaltan itt, 1 eves garis. De nem jott meg a kedvem hozza (majd szeretnek gepet ujitani, de csak boltbol).
Felre ertes ne essek, boltban lehet venni rosszat. Viszont hasznaltan nagyobb lutri. Ket pelda:
- lecsereltem a vga-mat es eltettem a szekrenybe mukodokepesen ofc. Ra kb fel evvel adtam volna el es halott volt.
- befejeztem adott nap a jatekot, gep shutdown. Masnap kapcsoltam volna be es a tap halott volt.
Lutri. Sok a csalo (ez a tema vonzza oket, mint az autoknal), raadasul a fenti peldak is nehezitik az ember eletet. -
Mist_13
csendes tag
Többször vettem anno iskolás gyerekeimnek akkori igényeiknek (és pénztárcánknak) megfelelő laptopot.
Az egyik leg elnyűhetetlenebb gép egy PORTOCOM volt. Szerintem ma már senki sem ismeri ezt a nevet.
A Fujitsu Siemens gépemet is egy fiatal vette meg, erős, masszív gép volt (főleg miután a ventilátorából kiástam a filcesedett szöszmőt).
Meg kell nézni mire kell, mit tud, milyen állapotban van, s ha a kettő összhangban van meg lehet venni nyugodtan! -
janeszgol
félisten
válasz
Stauffenberg #76 üzenetére
Acer Swift 1-rol mi a velemenyed? Ha lesz szerencsem, megnezem majd egy laptopszalonban. Nem szeretem a notikat, de az eleg franko macbook klonnak tunik. Azt pl megvennem magamnak, ha jo es szuksegem lenne munkara egy notira.
-
tototos
addikt
Csakis használt business gép. Egy i5-ös procival szerelt gép és egy ssd simán felér a mostani 150 ezres kinálattal, és árban 100 ezer forint környékén lehet tartnai.
-
-
MrT
csendes tag
Jó lenne ha azt is mutatnátok hogy hány szavazat van mert anélkül semmi értelme az egésznek...
-
janeszgol
félisten
Hat nem tudom. Talan. Viszont en nem vagyok oda a laptopokert. PC alkatreszt meg szigoruan boltban.
-
Vegha
senior tag
A fórumban szinte mindenki azt írja, hogy a használt business gépet részesíti előnyben, ezzel szemben a cikkhez (piackutatáshoz?) tartozó banner kínálata kimerül az Ideapad és Yoga szériával + (jó esetben) W10 Home-mal. Ez így eléggé lábonlövősnek tűnik.
-
Chaser
legenda
Sajat tapasztalatra nehany darabnal nem kell hagyatkozni ha kicsi a minta, sok raplappal szervizeltem es tudom barmi meghalhat, arkategoriatol fuggetlenul
Kokler sok van sajnos, uzletekben is, "hozzaerto" ismerosokbol is, hasznaltbol mindig bevalz kiforrott szeriat kell venni, 10-bol 9 ember gyartot akar venni, nem fogja fel, h egy 80es hpnak semmi koze a fel millashoz, es minden modell kulon tortenet, business vonalon is, minden gyartonak van rosszabbul sikerult modellje ott is, ahogy konzumerbol is vannak jok, akar acernel is
Mindig pontos tipust veszunk, ezt kell eloszor fejben letisztazni, azt a blodseget meg h elromlott a dell monitor minden dell termek kaki meg szinten sok emberkenel el kellene felejteni, ahogy azt is h ismerosnel meghalt a lenovo, en azt biztos nem veszek, stbstbSzerk: lassan 10 eve h csak hasznalt notebookjaim vannak napi hasznalatra, neha beesik valami finomsag de adom is tovabb, azok aran sok napi hasznalatu gepet kapok
-
Goldmen75
őstag
Hosszú ideje foglalkozom használt laptopok adás vételével. Nyilván az üzleti kategória, ami kis hazánkban jelenleg sláger terméknek mondható, ami igazán megéri. Az új műanyag házas tenyérnyi elektronikás, már már javíthatatlan laptopot nem szoktam ajánlani már senkinek...oké 2-3 év garancia de ugye fogyasztói társadalomban élünk s hát ezeket nem örökre gyártják...
Viszont érteni kell hozzá, ha venni akar az ember akárkitől is! -
elithun
őstag
Az újat preferálom, de, ha nincs számomra megfelelő a piacon, akkor pedig szó nélkül jöhet a használt üzleti.
Erre nem volt opció, így azt jelöltem, hogy csak az új jöhet szóba, mert az az első lépcsőfokom. -
Chaser
legenda
Uj ertelmes 120e alatt nincs azt tegyuk hozza, es azt is h van gyarto akinel semmit nem er a garancia
100 alatt ivy bridges uzletikbol winnel es ssdvel, esetenkent korrekt kijelzovel lehet gepet venni uzletbolSzerk: uj gepek hd kijelzoje okadek, fhd se kulonb 150e alatt, de lehet tobb is az
-
gege547
tag
Magamnak meg annak akinek jót akarok csak újat. Ha valaki nagyon ragaszkodik hogy márpedig neki 30 ezerért kell notebook amin játszani is tud (vagy úgy alapból használható notebook) akkor használt. Az okok.
- Saját tapasztalat hogy 3 év után (pont a gyári bővített garancia lejárta után pár hónappal) megpusztult a tápáramkör. Javítás 30 ezer forint és majdnem 2 hónapig nélkülöznöm kellett mert egy szakémbörhöz küldték aki kicserélt egy darab alkatrészt aztán az szépen sorban nyírta ki a többit. Szerencsére a második szakember aki tényleg értett is a dolgokhoz megcsinálta normálisan.
- Öcsém notebookját szintén újrapasztázta egy szakémbör csakhogy spóroljon az anyaggal (vagy enyhe tudás hiányban) rossz pasztát kent a déli hídra ami így szépen lassan túlmelegedett és 1 év alatt kinyírta a laptopot. Slussz poénként a túlmelegedő alkatrész zárlatot okozott ami nála is kinyírta a tápáramkört. A javítás 30-50 ezer és nem biztos hogy megoldja a problémát. Új alaplap már nincs hozzá csak használt kétes minőségű alaplapok vannak. -
vadkörte
addikt
Az utóbbi cirka 1 évben két ismerősnek is vettem használt laptopot. Egyiket asszem Nyíregyházáról egy üzlettől, 14"-es HP Elitebook 8460p. A külföldi billentyűzetet és a minimális kopást leszámítva pöpec. A tulja a mai napig örömmel használja. Egy másik ismerősnek egy HP EliteBook 8470p-t vettem a Computer Imperiumtól. Kifogástalan állapotban van ez is.
A felhasználás céljára mindkettő tökéletes. Árban egy olcsó konzumer szintján voltak. A minőséget meg ugyebár felesleges összehasonlítani. -
Reggie0
félisten
válasz
IntelKiller7 #172 üzenetére
Azert nem teljesen. Peldaul az esz nelkuli zsugoritas, tomegcsokkentes kenyszermegoldasokat szul tervezeskor, igy gyorsabban is meghalnak. Pl. 3xxx szeriaig volt foglalatos notebook proci, azzal kevesebb problema van, mint egy BGA-ssal. De egy mac airben mashogy fog melegedni, mint egy elitebookban, igaz az utobbi cserebe vastagabb es nehezebb.
-
atike
nagyúr
Érdekes egy szavazás - mutatják is az eredmények. Azaz mindegyik válasz reális, és mindegyik válasznak is van is bázisa.
Részemről simán lehet használt de megnézem, hogy kitől és hogy mit...
-
Tikakukac
titán
válasz
IntelKiller7 #174 üzenetére
Akinek ez a javítási költség nem fáj, az újban veszi, kp-ra, mellényzsebből a gépet és még egy százasé' dobja rá a két év garit pluszba. Mindenki másnak egy 100k-s panel vagy lapcsere az bizony fáj. Rajolástól és munkától független. Ezt mindig elmondom aki ilyet kér, már egy mostani win alapú gépnél is brutális tud lenni okosban is a javítás garin kívül, itt pedig tényleg határ a csillagos ég.
-
Tikakukac
titán
válasz
IntelKiller7 #172 üzenetére
Az olcsóbbnál a pont. Az olcsó pedig itt nagyságrendeket jelent. Új, gyári FHD IPS paneleket dobálnak rád 20k-ért. Egy 13"-os, főleg 15"-os retina panel tripla ennyiről indul. Szerelésről nem is beszélve.
Nagyon régen vettem volna saját célra már ilyesmit, épp elég csúnya árat látok így is amiket másoknak adok ki, nem kell a szívroham magamnak
-
IntelKiller7
veterán
válasz
Tikakukac #171 üzenetére
Ez másra gari nélküli laposra is igaz.
Oké, hogy a windowsos vagy linuxos gépekhez olcsóbban kapsz alkatrészt, de ugyan úgy megdögölhet abban is bármi.
AZ állapotot meg az akku ciklust azért írtam csak le, mert keveset volt használva a gép. Azért egy szétnyúzott, 2-3x ennyi ciklussal rendelkező gépet nem vettem volna meg.
-
Tikakukac
titán
válasz
IntelKiller7 #170 üzenetére
Bár bármilyen összefüggés lenne a karcok és az alaplap halál, kijelző felső réteg leválás, GPU hiba és egyéb mókás hibák között
Sajnos nincs. És ha bekapod a típushibák egyikét és már nem vagy benne a gyári visszahívásban, ha egyáltalán volt rá, akkor konkrétan mehet a gép szemétre. Nekem van Air 2-m, itt is bármi baja lenne, kuka. Roncsolás nélkül szinte semmit sem lehet cserélni, a piaci ár 60% felett van bele minden főegység. Ez mind mocsok nagy lutri, amit vagy vállalsz vagy nem.
-
IntelKiller7
veterán
válasz
Tikakukac #101 üzenetére
Én használtan vettem innen a Macbook Pro 2015-ös gépemet. Egyetlen 1 karc vagy ütés sem található a gépen, illetve semmi baja nincs a gépnek. Ha jót fogsz ki szerintem megéri megvenni. 170 ciklussal az akkuban vettem a gépet. Egész jó deal volt a többihez képest.
Ebay-en is nézegettem,de ott még drágábban jöttem volna ki mint itt egy átlag Pro-val..
-
viharkabat
aktív tag
Vennék, sőt vettem használt notebookot, arról írok. De a megadott válaszok közül nem tudok választani, nem fedik le a lehetőségeket.
-
-
DeltaPower
addikt
A kérdés alapvetően rosszul van feltéve, bárkitől nem vennék, azt jól megnézem mit és kitől veszek meg, de az biztos hogy ezzel foglalkozó cégtől soha, amit nyújtanak ahhoz képest erősen túláraznak.
-
Chaser
legenda
ugyanúgy meghal az igp-s is, vga + hiba forrás, mióta ólom mentes forrasztás van sokkal több a meghibásodás
szerk:
hegylakó ha így haladunk, már csak az ár lesz az ( : némelyik konzumer már értelmesebben van összerakva 1-2 business gépnél, persze nem is 70e-be kerülnek azok se ( : -
törölt tag
+1 sose adnék 600 ezret egy nekem tetsző új laptopért, ha feléért-harmadáért meg tudom venni ugyanazt, makulátlan állapotban, 2-3 év garanciával.
Azért tegyük hozzá, hogy az emberek nagyobbik része azt sem tudja, hogy mi a különbség a 70 ezres, teszkógazdaságos notebooknak látszó tárgy és egy 600 ezres Dell Latitude, vagy HP Elitebook között. -
Papirember
csendes újonc
Hasznaltat,garanciaval!
-
lory256
csendes tag
En refurbrisheded szoktam 3 ev garival
-
Freiherr
őstag
Vennék.
-
válasz
Stauffenberg #99 üzenetére
Ismerős érzés, hetente beszélem le magam egy-egy laptopról.
-
Chaser
legenda
évek óta csak használt gépeim vannak, most is olyanról írok
nem mindegy mit, mert sokat _újan_ sem szabad megvenni ( :
egy kiforrott üzleti szériás gépet ami bizonyított érdemes venni, természetesen az is meghalhat, pont úgy mint egy új 1m ft-os notebook is - személy szerint több fél m ft körülit is gariztattam, amik még egy évesek sem oltak, jobbak a régiek ( : -szerk:
T_chris üzletben sem tudod visszakövetni a gép eredetét, magánszemélyből is van korrekt, ugyanígy boltból is van kotsog, hadd ne mondjak példákat
mérlegelni kell, bolti felár, vagy magánszemély, ha _van referenciája_ és ad valamennyi garanciát érdemes mérlegelniFollowTheORI alaplap bármikor megmakkanhat és az a legdrágább, újszerű gépben is, ugyanakkor teljesen leharcoltban is lehet hibátlan az alaplap:
pár raklappal szervizeltem már
azt tudni kell, az alaplap a legdrágább komponens a gépben, nem helyettesíthető mással, mint desktopnál
persze, business gépeknél viszonylag értelmes áron is lehet hozzá jutni, de sok géphez nincs, ha van is arany áron -
Ez nálam pénzkérdés inkább... ha van pénz akkor új, ha nincs akkor meg használt... onnan meg persze előny valami garancia, de amúgy majdnem mindegy már hogy kitől van.
Állapotot kell tudni jól felmérni inkább. -
pixelking
tag
A bolt is átver (tapasztalat) ezért inkább magánszemély, ott legalább kevesebbet bukok illetve letesztelem rendesen. A boltnál feltételezi az ember, működő gépet adnak el neki, tévesen....
-
törölt tag
Bementem az első boltba, és megvettem az első megtetsző használt gépet. Ennek már sok éve. Azóta is azt használom, kapott extra ramot, ssd-t, odd helyére caddy-t, teljesen vállalható fórumozásra, zene/film/youtube fogyasztásra. Szóval igen.
Magánszemélytől csak akkor mernék venni ha visszakövethető a termék eredete. -
moleculez
veterán
Nem értem mi ezzel a baj, nyilván piackutatás, de kérem legalább kompetens embereket kerdeznek meg, nem egy nőimagazin fórumozóit.
-
kutor
csendes tag
Minden laptopomat használtan vettem és egyikkel se volt semmi bajom, mindet azért cseréltem le, mert elavult, vagy olcsón találtam jelentősen jobbat.
Hozzá kell tenni, hogy mind üzleti gép volt (két HP, egy Dell és azóta Thinkpadok). Nagyon megéri, 3-4 évvel a megjelenés után, a garancia lejártával tömegével adják el őket, tele lesz velük a piac és újonnan 600 ezres notikat százasért meg lehet venni. A notebookoknál pedig nincs akkora fejlődés, hogy ennyi idő alatt elavuljanak (főleg mert a processzorok sebessége nem nő érdemben -- a mostani Intel-féle magduplázás az első ilyen, amióta a Core i procik megjelentek).
Utazós másodlaptopnak egy X230-at használok, lassan 6 éves lesz és kitűnően működik, plusz mindent megcsinál, amire egy átlagos felhasználónak szüksége van. Kép-/videószerkesztésre, játékra, 3D-re stb. nyilván nem ez való, de az emberek kis százalékának kell ilyesmire gép.
-
bambano
titán
válasz
Graphics #150 üzenetére
számlát szerintem adhat magánszemély is (ebben nem vagyok biztos) meg egyéni vállalkozó is (ebben igen). tehát nem csak cég adhat számlát.
"PH-n feltehetőleg nem lesz olyan válasz, hogy vennék magánszemélytől, aki ezzel feketézik, gondolom ez érthető": PH-n fizetett reklámcikkben feltehetőleg nem lesz....
-
válasz
bandigyerek #146 üzenetére
"z ide látogatók nagy része a használt, de jó állapotú üzleti gépeket tartja kívánatosnak.
A kérdések: pipa."Ok csak az eredmény nem reprezentatív. Értéktelen, ha nem csak a pipa érdekes a feladat végére.
(#147) optikus:
Mit lehet erre mondani? -
""Csak használt gépek felújításával és értékesítésével foglalkozó cégen keresztül vennék notebookot""
"Cégen" szó helyére helyettesítsd be, akitől vennél
PH-n feltehetőleg nem lesz olyan válasz, hogy vennék magánszemélytől, aki ezzel feketézik, gondolom ez érthető
Ha viszont számlát ad, akkor cég van mögötte
-
ForRedGlory
félisten
válasz
brumi1024 #141 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett, vagy nem értesz meg. Igazából tök mindegy.
Szerintem érthetően írtam. Ha már van egy kérdés, akkor a választási lehetőségek is legyenek már olyanok, amik lefedik egy átlagember lehetőségeit és tud válaszolni, mert ha TÉNYLEG az emberek véleményére kíváncsiak, akkor úgy kérdeznek, hogy arra tényleg lehessen is JÓL válaszolni. Ha egy szavazásnál nincs megadva minden értelmes és elvárható választ lehetőség, akkor nehogy már az a szavazás jó legyen. Nem, nem lesz jó, mert fals eredményt ad.
Részemről lezártam, kár rá pazarolni a karakterszámot.
-
bambano
titán
a három opció közül egyik se.
vennék használt notebookot, de csak attól az eladótól, akivel eddig jó tapasztalatom volt.
tehát sem a csak ezzel foglalkozó, sem a bárkitől opció nem felel meg. -
törölt tag
válasz
Hieronymus #145 üzenetére
meg a par soros felett egy bazi piros hirdetes...
a kerdes a szokasos klikkvadasz semmitmondo, ez most jol latszik az eredmenyeken mert gyakorlatilag 1/3-ot kap minden valasz, azaz semmi ertelme nem volt. -
bandigyerek
senior tag
válasz
Hieronymus #145 üzenetére
Pedig a kérdés, és a fórum lehetősége is megfelel a célnak. A kérdések mindig "szűkösek", de alapnak jó, a többi pedig a fórumból kiderült. Pl. az, hogy az ide látogatók nagy része a használt, de jó állapotú üzleti gépeket tartja kívánatosnak.
A kérdések: pipa.
A fórum hozzászólásainak tartalma: pipa. -
válasz
brumi1024 #141 üzenetére
Értékes válaszhoz nem optimális a PH közössége. Statisztikailag nem tekinthető optimális mintának.
Nyilvánvaló nem is ez a kérdés célja.
Inkább a mozgósítás, a tagok aktivizálása. Ezzel együtt a lapcsaládhoz kötődés erősítése.
Nyilvánvalóan ez a PH üzemeltetésének hatékonyságára is pozitív hatású. -
-
MongolZ
addikt
Bocsánat srácok, de ez a 3 választási lehetőség nagyon, NAGYON gyengén sikerült.
Én pl. csak általam megbízhatónak tartott HA-stól, esetleg bolttól veszek, ha úgy van számlára, használt, üzleti laptopot, főleg Dellt. Ez melyik kategória??? -
brumi1024
veterán
válasz
ForRedGlory #139 üzenetére
Hanem hol, az Indexen?
Segítek, arra voltak kíváncsiak, számít-e a használt gépeket is vevő olvasóközösségnek az, hogy egy olyan bolttól vegyenek laptopot, ami használt gépek felújításával foglalkozik, vagy sem (tehát van-e rá piaci igény). A kérdés szempontjából teljesen irreleváns, hogy van-e gyári gari a gépre, meg hogy két hónapos-e.
És nem, nem látok itt semmilyen logikai bukfencet, az érvelésedben viszont annál inkább. Miért kellene részletesen belemenni egy témába, ha a felületes válasz elegendő? Csak mert az "méltó"? Nem, fölösleges zajt rak a rendszerbe.
-
brumi1024
veterán
válasz
ForRedGlory #136 üzenetére
Gondolom a piackutatás, mint fogalom nem ismerős. A közvéleménykutatóknak is el szoktad magyarázni, hogy hülyék, mert nem azt kérdezik, amire szerinted kíváncsiak?
-
fornettisuti
veterán
Mobilnézetben még mindig "ingerszegény" a szavazás!
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Dr. Romano #135 üzenetére
Hát de most komolyan, már kérdezni sem lehet normálisan? Miért ne lehetne venni használtan, HA van rá GYÁRI garancia (ami nincs is választható opciónál)? Nem ördögtől való az apró piac, de akkor már legalább értelmesen lenne feltéve a kérdés, nem így, mert így nem lehet rá normális választ sem adni.
A kérdés jelen formájában nyilván nem vennék használtan notebokot, de ha csak 2 hónapos és van rá normális garancia, akkor költséghatékonyság miatt simán.
Mondjuk tényleg ott van a burkolt hirdetés a cikk felett, lol.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
ForRedGlory #134 üzenetére
Én vennék használt konszumer papírzsebkendőt lehetőleg olyat amiben nincs sok anyag
-
ForRedGlory
félisten
Ez aztán a "kérdés". Sokat gondolkodtatok rajta?
Ha már szavazás, értelmesebbet is lehetne csinálni. Lehetne a következő például az is, hogy "Vennél-e használt egérpadot?"
-
Tikakukac
titán
válasz
bandigyerek #131 üzenetére
És még valami a "használt" fan-oknak: ha a sok idióta (mint én) nem vesz újat, sosem lesz nektek használt!
Megnyugtatlak. Ha rajtad múlik most sem, mert amiket vettél azt használtan épelméjű ember nem veszi meg
-
bandigyerek
senior tag
Mindig újat vettem, és a "szar" konzumert.
Az első gépem az asszonynál van, 10 éves Toshiba Satellite. A második egy Acer Aspire, a nagyobbik leánynál, az 6 éves. A harmadikat a fater örökölte, egy 17" Dell mittoménmi 3 éves. Most is egy szar konzumer Acerom van. Köszönik, jól vannak. A régiek természetesen már csak drótról mennek, de ez már csak így van.
Anno nekem is mondták az használt üzletit. Minek? Egy Dell-re pl. van 3 év gari. Ha lerottyanik, csere.És még valami a "használt" fan-oknak: ha a sok idióta (mint én) nem vesz újat, sosem lesz nektek használt!
-
moleculez
veterán
Refurb jöhet, főleg ha a ház is rendben van. De consumer vacak annyi hullott szét a családban, hogy azt tényleg újonnan sem. Ultrabookot viszont csak újonnan, az nálam olyan mint a mobil.
-
azbest
félisten
"Szerintem a döntő kérdés talán, hogy mi múlik majd a gépen, ha valakinek a munkáját, akár megélhetését befolyásolja, akkor szerintem nem így szeretne spórolni. Az más ha csak játékszernek vagy hobbinak használják."
Vagy pont de
Ha megveszem a legújabb üzleti modelt, komoly felszereltséggel, hogy nekem csak bekapcsolni kelljen (meg szoftvereket lecserélni / telepíteni), akkor könnyen lehet, hogy milliós árcédula jönne össze. A normál, alap kiépítés is fél misit nyaldoshatja.
Ellenben, 2-3 éves körüli korábbi modell esetén egy átlagos kiépítettségű változat 150e alatt van dokkolóval együtt. Ezekre még lehet gyártói gyari is, attól függően, hogy az alap 3 év vagy az 5 éves kiterjesztett garancia van raja. Sőt, esetleg, ha még nem járt le a 3, akkor talán kiterjesztettet magának is vehet még hozzá.
A feljeszereltséget pedig olcsóbban lehet bővíteni: ramot kimaxolni, ssd-t tenni bele, adott esetben akár procit bővíteni. 200e körül megállhat ez is. A korábbi modellekhez sokkal olcsóbb dokkolókat kapni.Az új gépnél, persze lehet mondani, hogy ha még évekig van kiszállásos gari rá, akkor azért éri meg a milliós árat. Viszont 3-4 éves gépeket már 70e körül is kapni. Szóval, ha gond van, akkor 2-3 napon belül meglehet a cseregép, de akár másnapra is. Szóval így nem sokat sérül az a munkával kapcsolatos feltétel, hogy ne legyen sok kiesés.
A kopó alkatrészekből, például ventilátorból pedig előre is be lehet rendelni kínából olcsón tartalék alkatrészt, főleg a gari utáni karbantartásra gondolva. Ja és persze fél évente nem árt karbantartani, kitisztítani / kitisztíttatni a gépet. Ez az újra is igaz.
Nekem eddig bevált ez a stratégia. 2010 közepén vettem egy T61-est, átalagos felszeteltséggel 2.5 éves korban. Aztán 2011 végén mégegyet 3.5 éves korban. Az egyik példányt fokozatosan felbővítettem ssd-vel, a winyó ment fiókba az optika helyére, az optika pedig külső keretbe. A ram ki lett maxolva 8GB-ra. Dokkolót is vettem hozzájuk home office és work office-ba is. Procit is erősebbre cseréltem idővel az egyikben. Később külső pcie slotos dokkolót is vettem hozzá, amikor az integrált grafika kezdett gyenge lenni az aktuális munkához és került abba egy alap nvidia. Egyszer kellett akkut is vennem, mert az egyik gépből kihalt, de ott volt a tartaléké persze a folyamatossághoz. Az egyforma gépek esetén donor is lehet a tartalék.
Aztán, amikor a ram is szűk keresztmetszet lett, meg azért a dokkolós videokártyával sem volt mobil. S az egyik gép kezdett instabillá válni (24/7 ment éveket háziszerverként), akkor 2015 végén vettem egy t430-at elsődleges gép szerepre. A régi 6-7 éves t61 pedig tartalékká vált.
A t430 fokozatosan kibővült 16GB ramra, 2 ssd + hdd -re. Ahhoz is lett két dokkoló home és work office-ba.Ja igen, és most már úgy lementek a t430 árak, hogy ebből is rendeltem egy tartalékost normál felszereltséggel. Még nem problémás a gpu képesége sem a melóhoz, de épp most jött kínából egy olcsó egpu slot, hogy azt is lehessen bővíteni, kicsit néha játszanék
Szóval nekem bevált a stratégia. Manapság csak arra kell figyelni, hogy normálisan szerelhető, bővíthető üzleti gépet vegyen, aki nem komplett gépet akar cserélni. Az ultrabookosok mellett azért vannak még vaskosabb, klasszikusabb üzleti erőgépek is. A következő 2 évre még nem kell nagyon aggódnom. Főleg, hogy van tartalék gép, amire simán át lehet ülni, winyót átteni. Vagy akár tartalék tartaléka a korábbi generációs most is jól működő gép példány.
"Nálam 98%-ban munkagép, így ha az eladó nem tud vállalni rá min. 2 év garanciát, az többnyire ki is zárta."
Munka esetén a két év garinál sokkal fontosabb, hogy ne álljon le a munka, legyen tartalék. -
MZperX75
addikt
válasz
Tikakukac #14 üzenetére
"Nyilván hülye kérdés nekem, de mondjuk ha átlagpolgár lennék akkor lennék bajban. Nem tudok jelenleg olyan boltot az országban ahol ne lenne seftelés."
Az relatív ,hogy mi a tisztességes üzletelés.
Ami lehet nekem tisztességes az neked nem.Jelen esetben a vevő elégedett ,akkor tisztességes az üzlet,ha nem akkor tisztességtelen,bármilyen is az aktuális üzlet háttere,előélete.Minden téren átvágások vannak,építőipartól,az összes szolgáltatáson keresztül ,a közigazgatáson át stb tisztességtelen,amíg pénzrendszer van, átvágnak,csak nem mindegy hogy milyen mértékben engeded ezt,és mennyi a fájdalomküszöb....
Kevés hely van a bolygón ami tisztességes üzletelés szempontból.A korrupció az az üzlet amiből te kimaradtál,ha benne vagy ,akkor csak egy jó üzlet.
-
mekker
őstag
Sokmindenből vennék használtat, de a telefon és a notebook az nagyon határeset. Használva vannak, avulnak, a driverek is avulnak. Amíg egy processzornál, vagy egy bútornál könnű bemérni az értékvesztést, addig egy ilyen mobil cuccnál már eléggé igényfüggő. Én valószínűleg nem vennék 1-2 évesnél idősebb gépet, mert egyszerűen nem érné meg számomra.
-
zsola32
őstag
csak újat vennék
-
Yany
addikt
válasz
hallador #108 üzenetére
Köszi szépen a kiegészítéseket, pontosításokat.
Természetesen a legtöbb megjegyzésemet a magyar valóságra értettem. A pár hónappal ezelőtti immár kétségbeesésbe hajló merítésem ugyanakkor roppant széles. Sok bolt sok eladójával beszéltem. A te hszed pár dolgot nekem is megmagyaráz.
-
Dr. Romano
veterán
Nem használok notit. Azonban korábban nálam hagytak egy képet nem adó Aspire 5732ZG-t. Egy kis "nyári levegő" ráfújása után életre kelt és már majdnem egy éve használom letöltő és konvertálgató gépként
-
prolad
addikt
Kellő odafigyeléssel lehet használtan jó gépet venni. Nem is kell feltétlenül üzletit, nekem is volt már több jó vételem.
-
Jon Mathias
senior tag
Csak használt veszek. nállam az ár számít. a cerka/pentium kombót messziről kerülöm.
-
Centre
tag
kb tíz éve csak a refurbished business laptopokat (2 HP elitebook 1 dell latitudet) veszek.
kewl olcsó, shiny. A dellen a servicetag szerint global 3 éves nbd volt. A BIOS-t mindegyiknél unlockoltatni kellett, de nem szórakoztak vele, elég volt elküldeni az ebay-es számlát, ők meg küldtél a romot ( ha jól emlékszem)Sőt! ezt figyljétek, volt károm.. konkrétan ellopták a laptopot(meg egy csomó mást is( betörés), a kárbecslő a 370k-ért vette fel mert annyiba került akkor itthon, miközben én meg külföldről 150 körül vettem, szal király volt
Pas mal, csak ajánlani tudom.
-
ribizly
veterán
válasz
AxBattler #110 üzenetére
+1
Annyi kiegészítést tennék, hogy csak olyan használt, üzlei darabot, amiben normális VGA van (mindegy milyen) , legalább i5 (mindegy melyik generáció) és kapható hozzá alkatrész (ez általában igaz).
Onnantól ugyanis soha nem lenne vele gond.
Vásárlás. SSD bele. Venti csere, ha szükséges és csá. -
Csak használt, üzleti notit vennék.
-
-
hallador
addikt
A Dell Latitude-okat már 2012-ben honosítani kellett és 9 - 18 ezer Ft-ba került akkor, ma ingyen van. Ez csak most jutott el a magyar közvéleményhez.
A Dell az emea régióban ad 1,2,3 év jótállást nem NBD-t egy egy konzumer gépekre.
Ha pedig Angliában vagy Finnországban vettél egy pl Inspiron-t, arra max 2 év szervizgarancia volt már 2008-ban is.
Amire itt a nagyker adta az "NBD"-t, persze a nagyker is volt a szerviz. Így ehhez a Dellnek annyi köze volt, hogy eladott egy jótállás bővítést az adott országra, ami kb fele annyiba kerül, mint ha a világgarit adott volna.
Ezért kaptak adott országokban például Magyarországon több jótállást és "NBD" garit, de ez 99 %-ban a nagykerek "akcióztak" nem a Dell. Ezért kell honosítani.A Dell sehol nem csinált a világon ilyet, nem véletlenül.
A HP/Dell is ad neked "valódi NBD" garanciát ami világszinten él, ez 80 - 150 000 Ft 5 évre, ha ez csak Magyarországra él ennek a fele.
20 - 30000 Ft-ért max ilyen 3 - 5 napos javítást és telefonos supportot kapsz, persze megint más az eset, ha a szerviz a beszerzés az eladás adott cégnél van, akkor már sokkal jobban megéri "NBD" garanciával adni a terméket.
És ugye azt Te is érzed, hogy a nagyker annyira nem hülye, hogy a Te két szép szemedért egy 150 000 Ft-os szerviz csomagot fog adni neked ajándékba, amiért majd az Argentin nagyker veszi fel a pénzt a Dell-től, ha javítani kell?
Van ilyen igen, csak azt akkor szokták adni, és adott gépekhez kategórián belül is, ami annyiba kerül, és akkor itt jön elő, hogy mi kerül a 600 000 Ft-os Dell Latitude 7480-ban annyiba, amikor ugyanaz a technikai specifikációval ellátott modell van 450 000 Ft-ért is?
Ha ezt egy világcég veszi X ezer darabszámban ott sem szokás minden gépre adni világ NBD-t, mert csak azok kapják, akik tényleg utazgatnak vagy csak adott országokra. És hogy a használt boltba Te melyiket veszed meg, hát az akkor derül ki amikor elmész a boltba és szépen megnézed a sorozat számot, service tag-et, és megnézed a gyártó oldalán, hogy mennyi az annyi.
Ha megnézed akár a HP EliteBook 850 G4 oldalát:
"
Jótállás3 év korlátozott jótállás (opcionális Care Pack csomagok érhetők el, külön megvásárolható), 3 év korlátozott jótállás a HP Long Life akkumulátorra (csak a 3 éves korlátozott platformjótállással érhető el)
"
Dell Latitude E7480
Ki sem írják, hanem azonnal a viszont eladóhoz küld a magyar Dell oldal.
Ha van Service Tag-ed akkor meg tudod nézni, hogy mennyi az annyi a Dell szerint. Az az valójában mit művelt a nagyker a háttérben.A Dell angol oldan kb sokkal korrektebb (Micsoda meglepetés magyar kereskedő)
Az NBD ott is opció. Az az sehol a világon alaphelyzetben alapárhoz nem jár ilyen. Csak ha fizetsz érte.
Csak ez általában nincs. Hiába hirdetik így. És ekkor jön a sok félreduma, meg dadogás a telefonba, miután leesik a "kedves" eladóknak, hogy nem lúzerpisti hívta fel őket vásárlási szándékkal, hanem egy picit tájékozottabb ember. Na, ez a kamu NDB.
Jó hát Magyarországon a hülyének nézés néphagyomány mégis mit vártál? Egy két nemzedék és talán megváltozik 50 évet nehéz ennyi idő alatt kiütni.
Ja és a lényeg: NEMZETKÖZI NBD nincs. Ha ilyet olvasol egy hirdetésben: hátraarc!
De van, csak az vagy neked kerül 150 000 Ft-ba kb, vagy nem magyaroktól kell vásárolni ennyi.
Egyetlen egy esetben nincs valóban garancia, ha ahova mész abban az országban nem forgalmazták az adott terméket, de a Latitude modelleket általában mindenhol forgalmazzák. És ha költözöl akkor is honosítod kell, ez már régen így van.
Az olyan urban legendeket, meg hagyjuk is, hogy elmész Chillébe, és azonnal javítják, igen javítják, az alkatrészt adja a cég, a szervizköltségeket Te állod. Ha honosítottad és az adott notebookot forgalmazták Chillében is, akkor az persze ingyen van.
De a honosítás is online, az az előre meg tudod adni.Mert ott a kamu dumás csávók kínálják a cuccot. Nagy forgalmú boltokról is beszélek. Az egyetlen, sok Dell-et megforgatott eladó, akit eddig 100% korrektnek ismertem meg, az Somasz.
Ne általánosíts, mert ez nem igaz, A magyar valóság igen ilyen, a való világ szerencsére nem Magyarország.
Amúgy meg egy rendes magyar NBD garis latira bármikor lecsapnék
Ez nem bonyolult bemegy a boltba, elkér a notebook, beüt ebbe a weboldal megfelel beviteli mezőjébe.
Ha a Dell nem tud róla csak a magyar kereskedő, akkor az nincs ilyen egyszerű.
------- Ez már nem neked ------
És akkor most jöhet, hogy pocskondiázok kit is? ...
-
Vettem már használt gépet, de csak boltban és üzleti gépet.
Nekem nagyon bevált. Akkor cseréltem másikra, ha lassú lett.
A csere is ugyanilyen volt. -
Yany
addikt
Elnézést, jogos. Asszem túl sok időt töltök itt.
HA: Hardverapró
NBD: Next Business Day, ami egy eszméletlen jó garancia-modell: bajod van a géppel és legkésőbb másnap (pontosabban köv. munkanapon) jönnek batyuval és a helyszínen javítják. Ha nem lehet, akkor cserekészüléket biztosítanak a szervizelés idejére, vagy ha szervizben sem lehet, visszakapod a pénzt/becserélheted egy új termékre. A legjobb dolog volt nem sokkal ezelőttig, ha használt gépet akartál venni, mert ez biztosított téged afelől, hogy ha bármi gond lenne, egy valid (tehát érvényes) NBD garanciával rendelkező gépet fájdalommentesen garanciáztathatsz.
Ámde, az utóbbi időben minden kisebb és nagyobb bolt ezzel az egyébként csúcsszuper garival hirdeti a Dell Latikat, amikhez valóban jár is, de csak az eladás országában, vagy akkor, ha "honosítod" a garanciát, amihez kell az eredeti eladó/számla igazolásképpen. Csak ez általában nincs. Hiába hirdetik így. És ekkor jön a sok félreduma, meg dadogás a telefonba, miután leesik a "kedves" eladóknak, hogy nem lúzerpisti hívta fel őket vásárlási szándékkal, hanem egy picit tájékozottabb ember. Na, ez a kamu NDB.Őszintén szólva már nem is követem, hogy mi ezzel a szitu, lehet, hogy azóta kifehéredett a piac és sok nepper lekopott, de nehezen hiszek ebben.
Ja és a lényeg: NEMZETKÖZI NBD nincs. Ha ilyet olvasol egy hirdetésben: hátraarc! Mert ott a kamu dumás csávók kínálják a cuccot. Nagy forgalmú boltokról is beszélek. Az egyetlen, sok Dell-et megforgatott eladó, akit eddig 100% korrektnek ismertem meg, az Somasz.
Amúgy meg egy rendes magyar NBD garis latira bármikor lecsapnék, ha kellene, de kiábrándultságomban egy ZenBook-ot vettem nemrég páromnak (ld. aláírás) és egyáltalán nem bántam meg azt sem. Majd köv. kanyarban megint megpróbálom és ha megint mindenki kamuzik, akkor megint új gépnél fogok kikötni.
-
Miért is kell felújítani egy régebbi gépet, ami nem kelt el, de nem használt? Pont azért, hogy elkeljen (például beragadt készleteknél/visszamondott megrendeléseknél/szállítás közbeni sérüléseknél/... lehet lokalizált billentyűzetcsere/kijelzőcsere/sérült burkolatcsere/..., de akár tönkrement/elveszett csomagolás-csere, vagy bármi hasonló is). A használt gép, az használt gép - arra egy cég sem ad normális garanciát. A refurbished gépekre viszont igen. (Nem mellesleg több helyen direkt ki is emelik, hogy a "refurbished" nem egyenlő a "használt"-tal.)
De #80-ra is válaszolva: attól, hogy egyes cégek olyan gépeket is úgy neveznek, ahogy nem kellene ('refurbished' kontra 'recycled'), még nem biztos, hogy az az általános (és a 'normáls'/'alap' értelmezés). Mint most a BF alkalmával: nem most volt a BF, hanem a jövő héten lesz; mégis a híradókban az volt, hogy most volt; és egyes boltok is azt mondták, hogy most volt. De ettől még nem lesz tegnapelőtt a BF. Persze egyes cégek értelmezhetik úgy a dolgokat, ahogy nekik tetszik (akár a BF, akár a refurbished jelző használatánál); de akkor azokat érdemesebb kerülni (szerintem).
-
T_Stark
őstag
Most is egy használtan vett MacBook Air-ről nézem az oldalt.
Lassan másfél éve lesz, hogy nálam van.
De a használtat "bárkitől" azért erős túlzás, megbízható tagtól vagy üzlettől igen, személyes megtekintés után.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Csak a vadonatúj a nyerő, vagy reális alternatíva lehet egy használt gép is? Voksolj!
- Lexus, Toyota topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külpolitika
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Gyúrósok ide!
- Sorozatok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Szuper áron DELL XPS 17 9710 UHD+Touch/i9-11900H/32 GB Ram/1TB SSD/IPS/NVIDIA RTX 3060 6 GB/Gari
- Hp Elitebook 755 G5
- ASUS ROG Strix G15 G513RC 2022 (bontatlan, 3 év garancia)
- ÚJ Lenovo Laptop ALKARÉSZEK legolcsóbban.
- Jó állapotú DELL Precision 7530 - Intel Core i7-8750H 16GB 512GB SSD NVIDIA Quadro P2000
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e / 9070XT 370e / RTX 4070Ti S 420e / 5070 300e / 5070Ti 430e / 5080 600e
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest