- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yany
addikt
válasz
hallador #108 üzenetére
Köszi szépen a kiegészítéseket, pontosításokat.
Természetesen a legtöbb megjegyzésemet a magyar valóságra értettem. A pár hónappal ezelőtti immár kétségbeesésbe hajló merítésem ugyanakkor roppant széles. Sok bolt sok eladójával beszéltem. A te hszed pár dolgot nekem is megmagyaráz.
-
Yany
addikt
Elnézést, jogos. Asszem túl sok időt töltök itt.
HA: Hardverapró
NBD: Next Business Day, ami egy eszméletlen jó garancia-modell: bajod van a géppel és legkésőbb másnap (pontosabban köv. munkanapon) jönnek batyuval és a helyszínen javítják. Ha nem lehet, akkor cserekészüléket biztosítanak a szervizelés idejére, vagy ha szervizben sem lehet, visszakapod a pénzt/becserélheted egy új termékre. A legjobb dolog volt nem sokkal ezelőttig, ha használt gépet akartál venni, mert ez biztosított téged afelől, hogy ha bármi gond lenne, egy valid (tehát érvényes) NBD garanciával rendelkező gépet fájdalommentesen garanciáztathatsz.
Ámde, az utóbbi időben minden kisebb és nagyobb bolt ezzel az egyébként csúcsszuper garival hirdeti a Dell Latikat, amikhez valóban jár is, de csak az eladás országában, vagy akkor, ha "honosítod" a garanciát, amihez kell az eredeti eladó/számla igazolásképpen. Csak ez általában nincs. Hiába hirdetik így. És ekkor jön a sok félreduma, meg dadogás a telefonba, miután leesik a "kedves" eladóknak, hogy nem lúzerpisti hívta fel őket vásárlási szándékkal, hanem egy picit tájékozottabb ember. Na, ez a kamu NDB.Őszintén szólva már nem is követem, hogy mi ezzel a szitu, lehet, hogy azóta kifehéredett a piac és sok nepper lekopott, de nehezen hiszek ebben.
Ja és a lényeg: NEMZETKÖZI NBD nincs. Ha ilyet olvasol egy hirdetésben: hátraarc! Mert ott a kamu dumás csávók kínálják a cuccot. Nagy forgalmú boltokról is beszélek. Az egyetlen, sok Dell-et megforgatott eladó, akit eddig 100% korrektnek ismertem meg, az Somasz.
Amúgy meg egy rendes magyar NBD garis latira bármikor lecsapnék, ha kellene, de kiábrándultságomban egy ZenBook-ot vettem nemrég páromnak (ld. aláírás) és egyáltalán nem bántam meg azt sem. Majd köv. kanyarban megint megpróbálom és ha megint mindenki kamuzik, akkor megint új gépnél fogok kikötni.
-
Yany
addikt
Jó garival, pl. rendes(!) NBD-vel egy használt Latitude-ot bármikor megvennék. Az más kérdés, hogy már több a kamu NBD, mint a valid. És nyugodtan megnevezhetnék a HA-n is rendszeresen hirdető boltokat is a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Csak a vadonatúj a nyerő, vagy reális alternatíva lehet egy használt gép is? Voksolj!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Escape from Tarkov
- Call of Duty: Black Ops 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Túra és kirándulás topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest