Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MeszesKPT
őstag
Azért ez elég gáz hiba. Nem egyedi, na de akkor is. A QA-nél érdemes lenne kicsit szétnézni.
-
<Lacy85>
addikt
Az a gond a "fikával", hogy az Apple burkoltan kb. az összeset elismerte. Nem véletlenül lett átdolgozva az új MacBook sem.
Az elmúlt években rengeteg gond volt a billentyűzettel, rosszabb lett az üzemidő, throttling-olt a gép, mint a veszedelem, stb.
Láss csodát, bill. kukázva, kapott nagyobb akksit is, vastagabb lett a ház is, ami miatt jobb hűtése van, így sokkal jobban tartja az órajeleket.
Szóval ha csak fika lenne, akkor hozzá sem nyúltak volna a géphez... -
Bishop1
tag
Nincs viszonyítási alap mert az almát itthon vettem, míg a surfacet kintről hoztam be. Emlékeim szerint nagyságrendileg 25-30e lehetett a többletköltség a bolti árhoz képest. Viszont ha azt is hozzáveszem hogy a bolti árához képest mennyit buktam az eladással...
Félre ne értsd, nem renderelni vagy workstationnak akartam használni, de néha erre arra rá kellet nézzek azzal is. Kellett volna.
Az összeomlások vagy a perifériák nem működése meg nem hiszem hogy a proci teljesítményéből adódott volna.
Surface pro 5th gen. i5 - 8gb - 256gb
Jövőre lehet meglepem magam egy hatodik genes i7 - 16gb - 512gb-vel, nagyon jók a tapasztalataim. (a kissebbik surface egér borzalmas, senkinek nem ajánlom)
Az egyetlen ami hiányzik az a syphon, bár most épp nem kísérletezek interaktív vetítésekkel, lehet azóta van hasonlü megoldás win alá is. -
Az ne az Apple hibája legyen, hogy a követelményeidnek nem megfelelő MB-t vettél. Az MBA egy tipikusan filmezésre és netezésre használható gép. Erről árulkodik az is, hogy ultrabook-ba való CPU van benne. Már egy alap MBP-vel sokkal jobban jártál volna és most mást is írtál volna.
Kíváncsi vagyok, hogy melyik Surface Pro-t vetted, no meg arra, hogy az MBA és SP mennyi volt, amikor vetted.
-
Nem értek veled egyet, hogy más gyártó üzleti szériája bármiben is jobb lenne és abban sem, hogy a Mac-ek ne lennének üzletiek.
A garancia az, ami tárgyalás kérdése, ha elég nagy a cég. Sőt, nagy cégeknek nincs is laptopjuk, hiszen lízingelik.
Utolsó mondatoddal egyetértek.
-
Bishop1
tag
Életem egyik legnagyobb hibája volt 16ben venni egy airt. Pénzkidobás hulladék termékért, de meg volt kötve a kezem mert fontos volt a kis méret és a hosszú üzemidő. Szerencsére azóta lecserélődött egy Surface Pro-ra. Ég és föld... A teljesítménye volt a kissebbik probléma, a Resolume Arena és a Cinema 4d óránkénti összeomlása már erősen problémás volt. Hab a tortán hogy a team render client tudomást sem vett az alma létezéséről. Midi vezérlő Lightroom alatt meg se mukkant. Lehet hogy szoftver oldalon volt a hiba, de leszarom. User vagyok, működjön. No meg kicsit gyanus hogy három gyártó három terméke volt kuka.
Néha kénytelen vagyok útközben is dolgozni. Vagyis inkább csak szerettem volna dolgozni.
Szal ha ment át néhány MS programozó akkor talán egyszer használható termék is készül almáéknál. Részemről soha többé... -
ceia
őstag
Csak nem ment át egy-két programozó a microsofttól?
-
azbest
félisten
Aki ismeri az Apple történetét a korai Jobsos, majd Pepsis, majd újra Jobsos időkből, az nem véletlenül emlegeti a nevét. Idén mintha változásra állna valami, kezdenek kijönni olyan termékeik, amelyek több éve ismert hibákat javítanak és mintha végre megint kicsit figyelnének arra, hogy a felhasználóknak mi jó.
Az igazi üzleti szériás gépek egészen más kategória. Kicsit esetleg vaskosabb, kicsit kevésbé dizájnosak. Ellenben 3-5 év garancia az alap helyszíni javítással akár. Valamint az alkatrészellátással sincsen gond évekig. Viszont az botrányos, hogy sok üzleti gépbe még mindig gyalázatos képernyőket építenek, amikor a töredékébe kerülő biliműanyag gépekbe is ips kerül lassan.
A macek nem rossz gépek, de nem a hagyományos üzleti terület a célcsoportjuk. Persze sok olyan terület van, ahová tökéletesek és még menők is. És általában van olyan gépük is, ami komolyabb teljesítményre is képes. Megvan bennük az a kettősség, hogy néhány lenyűgöző megoldás mellett néhány nagyon kretén dolgot is csinálnak velük tervezéskor.
Mindenki azt vegye, ami neki jó.
-
Számomra nagyon furcsa hozzáállás. Miért kell kapásból fikázni, meg Steve Jobs-ozni?
Pont ez a 13"-os alap MBP egy olyan gép, ami a kategóriájában verhetetlen és nincs is vetélytársa. A cégnél olyan HP-t használok, ami bár éppen ugyanannyiba kerül, mint a MBP, de anyaghasználatban, minőségben és részben HW-esen még a kanyarban sincs.
-
válasz
tegbashar #50 üzenetére
Egy ilyen komplex termékfejlesztése (és ez nem csak az Apple termékeire vonatkozik!) óhatatlanul is eredményez ilyen hibákat. Csak hogy mást ne mondjak én egy olyan terméken dolgozok, amiből a világon több százezer példány fut folyamatosan és most találtunk egy komoly HW hibát. Holott sok erőforrás feccöltünk eddig is bele és elképesztő mennyiségű teszt futott rá.
-
<Lacy85>
addikt
Érdekes kommentek.
Milyen gépet kellene használni? Mondjuk HP-t, ahol közel ennyiért 2 év alatt meghalt az akksi, valamint szétszakadt a zsanér is?
Ez legalább csak szoftveres baki.Olvass a sorok között. Szar a MBP, szar a BMW (bezzeg a Vitara), stb.
Tehát minden termék szar, amire az adott illetőnek nem futja. -
Kimaradt az a rész, hogy rossz helyen fogja/tartja az ügyfél, biztos attól rossz.
-
-
lypen99
aktív tag
Öcsém.. Hova nem fajulnak el a dolgok az Apple háza táján.
Ez is egy új innováció.. csak Jobs már kivágta volna a mérnökök felét ilyen dolgok mellett. -
Tetsuo
őstag
Egyetértek. Mindenki fikázza, pedig a legtöbben még ki sem próbálták.
A kritika akkor lenne jogos, ha a saját bőrükön éreznék az Apple béta-tesztelését és a hibák garmadáit, majd a support hányavetiségét!Addig meg csak irigykednek, mert nincs ilyen, jó-jó hibás, de nagyon menő cuccaik.
-
totar
csendes tag
Augusztus végén vásároltam meg a 13”-os “Pro”-t, aztán már az első alkalommal jelentkezett a hiba, amikor 35/40%-os töltöttségnél egyszerűen kikapcsolt, valamint az akkumulátorra azt az üzenetet mutatta a termék, hogy szervizeltessem!
Külföldi, magyar portálokon sem találtam megfelelő megoldást, így a balek edigitalhoz vittem vissza a gépet igénybe venni a garanciális szolgáltatást (vidéken sajnos istyle nem játszik), akik 1 hónap és 1 nap után mondták, hogy elkészült a gép!
A hivatalos papíron az áll, hogy nem csináltak semmit, hiba nem volt, a diagnosztikai készülék nem mutatott hibát!
Azóta hibátlanul működik szerencsére, nem vacakol az akksi! -
sztanozs
veterán
válasz
Rusher4587 #18 üzenetére
Ez azért van mert vsz a nem megfelelően/egyszerre merülő cellák miatt lövi le a rendszert a szar szoftveres védelem. Azért kell az extra töltés, sleep mode és az összes futó app kikapcsolása, mert így valószínűleg lefut az update mielőtt annyit merülnének a telepek, hogy a védelem közbeavatkozva és összefosná magát a gép az update közben.
-
-
válasz
Juhaszatti #29 üzenetére
Nem értem a fikázás okát. Az Apple nem fikázta a termékét, jelezte hogy elismerik a problémát és adnak/adtak rá ki javítást.
-
general
addikt
Szokásos fikázás alapból. Mintha más draga termékeknél nem lennének ilyen-olyan hibák. Gyermeteg hozzáállás. Nem láttátok még autópálya szélén Mercit vagy BMW-t vesztegelni? Mindenütt előfordul hiba.
(ettol még az Apple-nek megvannak a hulyesegei, nem védeni akarom, van, ami engem is kiakaszt) -
-
törölt tag
válasz
Rusher4587 #18 üzenetére
Tölt/kisüt/tölt/kisüt ciklusoknak kell ez idő alatt váltakoznia, hogy legyen lehetősége a balancer-nek dolgozni, tologatni a töltést az egyes cellák között. Kikapcsolt állapotban nincs kisütés ciklus.
-
a cég véleménye szerint már javították is, de egyelőre ezt nem tudják teljes bizonyossággal állítani.
-
törölt tag
Tessék mondani, az előző széria MacPro már kikerült a nyilvános béta fázisból?
-
Talákozott is már valaki ezzel a jelenséggel vagy csak a szokásos fikázás megy?
Nekem pont ilyen gépem van és egyszer sem találkoztam ilyen jelenséggel, holott lemerítésig használom.
-
Azért fura, hogy egy ennyire drága terméknél teszt fázisban nem derültek ki a hibák, illetve lehet , hogy tudtak róla de nem érdekelte őket. Majd megoldódik az ügyfélnél, ha megoldódik.
-
fanti
addikt
baszki, milyen fos ez már megint....tök szar termék, de cserébe kurva drága....trágyadomb!
-
twollah1976
őstag
Eleg vajakolos modszer.
Meg szerencse, hogy azt nem irtak, hogy a felhasznalo fel labol ugralja korbe haromszor a gepet frissites kozben. -
Rusher4587
tag
Itt nyilvánvalóan akku kalibrálás történik (a cellák feszültségeit közelebb hozzák egymáshoz), csak azt nem értem, ezt miért kell alvó állapotban, miért nem tölti ugyanolyan precizitással kikapcsolva.
Nálunk szervizben hagyományos laptopoknál is nagyon gyakori hiba, de UEFI-ben megoldható... -
Gdi
senior tag
... és teliholdas éjszaka alkalmával locsold körbe szűzlányok vérével a ködös erdő közepén és táncold körbe kétszer balra háromszor jobbra, miközben Jobs és Wozniak nevét kántálod.
Ez kimaradt az utasítások közül.
-
Noukoum
veterán
Ilyen árkategóriában ez nagyon gáz. Vagy a hiba máris nem hiba ha erről a cégről van szó?
-
DraXoN
addikt
Ez a fura leírás úgy hangzik mint egy akkumulátor "reset"..
Bár eléggé "olcsójános" így megoldani a problémát. Az szoftveres frissítés meg valószínű az eltárolt akkumulátor állapot adatokat törli (nullázza). Összességében ezzel azt próbálják elérni, hogy idő előtt ne kapcsoljon ki a gép. -
Male
nagyúr
Ha sima szoftveres bug, akkor az első 5 lépés vajon mire kell? Még jó, hogy nem kell varázsigéket is mormolni közben, mert eléggé olyan ez a leírás
-
Tikakukac
titán
Default troll válasz: rosszul fogjátok. Gépelitek. Vagy bármi.
-
D4v3
őstag
500e+-ért ez belefér teljesen
-
-
Khelben
nagyúr
Steve Jobs forog a sírjában.
-
biscuit
aktív tag
He??? Már megint egy újabb baki? Aztán majd megint perelnek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A hivatalosan is elismert hibánál már csak az Apple megoldása megdöbbentőbb.
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Automata kávégépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Gumi és felni topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest