Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tehát összefutottál pár Apple terméket használó műszaki analfabétával, és ebből általánosítottál, hogy az átlag Apple felhasználó hit alapon kezeli az informatikát?
A logikádat követve akkor az átlag PC felhasználó azt hiszi a cd(dvd,bd) meghajtó tálcájáról, hogy kávéscsésze tartó. -
PROTRON
addikt
válasz #54625216 #16 üzenetére
Én nem magamból indulok ki.
Hanem pl amikor ilyen beszélgetések zajlanak le:"-Én azért szeretem leginkább az Apple-t, mert minden levelezésemet, meg naptáramat, meg bejelentkezési jelszavakat meg mindent egy helyre szinkronizálva tudok kezelni, ez a legjobb benne.
-Neked nem Gmail email címed van?
-Természetesen. Amint megérkezik az új iphone, bejelentkezek a Gmailre és azonnal mindenem ott van, az összes applikációm amiket használok...
-Tehát nem az apple regisztrációddal szinkronizálsz?
-Az csak az lopásgátlás miatt kell.
-A Gmail nem apple termék...
-Jaaaaa én azt hittem...de legalább szebb a telefonom a tiednél."
vagy:
"-Mióta van meg ez a 21,5" iMac?
-2012-ben vettem újonnan, csak kicsit elöregedett már ez alatt a 7 év alatt és már belassult, tudod tervezett elavulás.
-Hát pedig erősebbek benne a komponensek mint az én 2011-es Acer consumer notimban, még is az én notim még kiszolgál és gyorsabban is dolgozik. Mikor vitted utoljára karbantartásra?
-Olyat Applenél is kell? Azt hittem azt csak PC-re mondják..."[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Mr Bond 007 #14 üzenetére
Én is ezt szoktam mondani az átlag apple felhasználóknak hogy műszaki kérdésekben a hiteddel nem sokra mész.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Mr Bond 007 #9 üzenetére
Ahogy sokat elmond az emberek hiszékenységéről....hogy ezt el is hiszik.
-
Tigerclaw
nagyúr
Altalanos hasznalatra, ahol nincs olyan szoftver hasznalatban, ami nem elerheto Mac OS-re, en egyertelmuen a Mac-et ajanlanam, de persze nem a 100-150k -s notik, alap PC-k helyett, hanem ultrabook kategoriaban, foleg az uj M1 szeriat. En alig hasznalom ki a legtobb mac specifikus feature-t, de igy is szerethetobb, megoldas. Ezekbol foleg az alapmodellek sokkal jobb ar/ertek aranyuak, mint a korabbi mac-ek.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Olajka02
aktív tag
válasz tothzoltan #7 üzenetére
Vannak hibák rendben.
Azért szerintem vannak különbségek is.
Mondjuk égőbb egy Bentley-nél ha nem megy az ablaktörlő, mint mondjuk egy Duster-nél.
Árban mást fizetsz a kettőért és úgy gondolom, hogy a különbözettel a minőséget, és színvonalat is fizeted.
Legalább is én ezért fizetnék jóval többet.
De nem fizetek.
PC-zek inkább. -
Tigerclaw
nagyúr
Mar 8 evek macet hasznalok es tudom hogy magasrol tesznek a legtobb hibara. A support forumuk is csak arra jo, hogy egymasnak segitsenek a problemaba futott userek, workaroundok kitalalasaval. Vannak nem is kicsi problemak amik tobb ev utan oldodnak csak meg es talan meg nem is ugy hogy megkeresik a bugot es javitjak, hanem ugy hogy a komplett appot kidobjak, vagy jobb esetben jon egy uj verzio nagyobb mertekben atirva es veletlenul az a bug is letunik.
Amugy nagyon csipem a Mac OS-t, de a hibajavitas nem erossege az Apple-nek. Barcsak dolgozna ott parezer szoftverfejleszto...
Masik problema az hogy szeretnek kivenni vagy attervezni olyan featureket, amiket ugy szeretnek a userek, amilyen volt, de ugye naluk az az alapelv, hogy a user nem tudja hogy mire van valojaban szuksege.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
tothzoltan
tag
Újabb dráma, mindenki kérje vissza a pénzét ...
Vagy csak szimplán nem kéne felszállni a hypetrain-re ami rendre olyan hibákkal rémiszgeti a naív usert ami 10millió felhasználóból 10-nél fordul elő. Egyik oprendszer sem fakocka vagy üvveggömb. Bug mindig van kisebb is, nagyobb is, volt is, lesz is. A új média hibája ez szenzációhajhász nézőpont, ami sokszor szándékosan ront ezeknek a fejlesztéseknek a megítélésén és az összképén, csinál a bolhából elefántot - mer' a botrány mindig nagyobb pénzt hoz. Pedig a Big Sur ugyanolyan elképesztően sokoldalú és fejlett technológiát hoz az asztalra mint ahogyan a Windows10 is. Mindkettővel szemben megy a rage, hogy ez ezért szar az meg azért, miközben mindkettőt 99%-ban illene méltatni a jó tulajdonságairól.
Sajnos a domináns mentalitás manapság az, hogy ha működik akkor azért szar, ha nem akkor meg azért. Sosem fogom megérteni.I'm thinking different.
-
tag
válasz Armagedown #4 üzenetére
Azért érzed, hogy a két hiba nem egy súlycsoport.
Ne bízz komoly feladatot olyan szerverre, amit egymagad is fel tudsz emelni...
-
Armagedown
őstag
Akkor nem is különbözik annyira a Windows 10től
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Tigerclaw
nagyúr
Az Apple csak a legkritikusabb hibakat szokta javitani es azoknal sem sietnek igazan. Ez is csak akkor lesz javitva, ha a neten mar tul nagy figyelmet kap.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo P500 E85+ SFF PC, Quad Core i5-2500 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo E710 E90+ SFF PC, Quad Core i5-3470 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo P520: Intel Xeon W-2140 (8/16T - 4.2GHz)/ 64GB 2666MHz DDR4 ECC / 512GB NVMe / W11 Pro / ÁFÁs
- Dell T3630: Intel Core i7-8700, (6/12T 4.60GHz), 32GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Intel 630, W11, ÁFÁs
- Eladóvá vált szeretett Ryzen Project
- HP DL380 G9: 2x Intel Xeon E5-2650 v4 (24/48mag) 64GB - 768GB DDR4 SM RAM, 8x SFF, P440 2GB, ÁFÁs
- HP DL380 G9 24x SFF: 2x Intel Xeon E5-2650 v4, 128GB - 768GB DDR4 ECC, P440 2GB, ÁFÁs