Véletlenszerűen bekapcsoló képernyővédő a macOS Big Sur legújabb hibája

Nagyrészt M1-es chippel szerelt gépeknél fordul elő, hogy véletlenszerűen bekapcsol a képernyővédő és elérhetetlenné válik az asztal.

Korábban is volt már probléma az Apple legújabb asztali operációs rendszerével, a macOS Big Sur-rel, most pedig ismét egy, többeknél előforduló hiba ütötte fel a fejét. Több felhasználó is jelezte a MacRumors, a Reddit és az Apple fórumának felhasználói közül, hogy véletlenszerűen, akár aktív használat közben is megjelenhet a képernyővédő, akkor is, ha egyébként az sosem volt bekapcsolva, kilépni belőle pedig csak a kijelző lehajtásával és ismételt felhajtásával, a bekapcsológomb megnyomásával vagy az Alt-Cmd-Q billentyűkombinációval (ami a login képernyőre dob) tudunk.

A bug azokat érinti, akiknél be van kapcsolva a Fast User Switching funkció, ami lehetővé teszi, hogy kijelentkezés nélkül is váltogathassunk a számítógépen beléptetett fiókok között – legalábbis a MacRumors által összegyűjtött felhasználói visszajelzések alapján a funkció kikapcsolásával a hibajelenség megszűnik. Érdekes módon a hibajelentők között többségben vannak az Apple M1-es chipjével szerelt gépek tulajdonosai, de előfordult Intel processzorral ellátott, 16 hüvelykes MacBook Pro felhasználó is, vagyis a hiba előfordulása valószínűleg nem a hardvertől függ, hanem a Big Sur-rel van gond. Az Apple egyelőre nem reagált a The Verge megkeresésére ezügyben, de remélhetőleg tudnak a hibáról és egy következő frissítésben meg is oldják azt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés