Hirdetés
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Én azt látom hogy a konzolok egyedüli előnye az IGP jobb kihasználása. Ha erre gyurmáznaka programozók, akkor el lehet mondani hogy bebe, jobb mint a pécé... Minden másban meg nem. Az IGP a gyors elérésen kívül mást nem tud, a dGPU-k extra futószalagját, órajelét, vagyis a nyers erejét nem tudják produkálni. Amit csak azzal lehet megoldani, abban szopik a konzol. Nyilván lehetett volna a konzolba is mindenből a legjobbat belepakolni, de az előző generáció magas előállítási költségei miatt erre nem vállalkoztak. Meg 1 év múlva úgyis elavult volna. Arra jó hogy vmi képet produkáljon, a pc-s portot meg majd megírják olyan szarra hogy ne fusson jobban mint konzolon, lásd: GTA4 radeonnal.
Ami miatt általában szóba se jöhet a konzol, az nem a hardver, hanem a szoftver. Ami jó játék, az jön pc-re is (még a GTA is, csak ki kell várni a szokásos 1 évet, amennyit lefizettek a konzolgyártók), a többi meg szar. Aztán itt van a gyártók öngólja: GTA5 csak prevgenre van. Akkor mégis miért vegyen a júzer nextgen konzolt?
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz M@trixfan #165 üzenetére
Ismeretbeli hiányok vannak nálad is, az biztos
Egyrészt VRnél nettó hülyeség amit írsz, latency az nem hw részből adódik CSAK, s pont ez win-en a baj, a dx win os és nvidia amd driverei a ludasak, elég ha csak az itteni cikk utolsó elötti bekezdését átfutod, de sok helyen belefuthatsz még...
Konzolos résznél pedig csak azt felejted el, hogy bár x86os architektúrára épülnek már, ettől függetlenül felépítésük teljesen új a programozóknak, ezért ennél a gennél sem - mint az eddigieknél sem - lehet ítélni a kezdeti multiplat címekből, hiszen azok még nem úgy futnak ahogy kell, egyáltalán nem használják ki a rendszer felépítéséből eredő, optimalizálható részeket, ezért az hogy most nem fut minden 1080p@60fpsben, az semmit nem jelent abból hogy mire képesek. Egyrészt nyilván én is örülnék ha röhögve lenyomnák a konzolok brute forceból, de annak sokkal jobban örülök (mint már írtam) amerre mozdult a konzol piac, ugyanis ebben a genben végre nem csak a grafikára mentek rá, hanem az ai-ra, szimulálásra, sok egyéb fontos tényezőre - s ez az a pont ahol a pc kérdés hogy fogja felvenni a versenyt, brute forceból ugyanis nem tudja majd lenyomni - szintén érdemes még pár ezzel foglalkozó cikket átnézz, mert bizony neked is vannak hiányosságaid.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
Pedig az írásod arról tesz bizonyságot, hogy homokba dugod a fejed. Ettől nem lesz rosszabb konzolon játszani, csak már most sem tart lépést a PC-vel multiplatform címekben. Ebben a kérdésben ez az utolsó posztom, aki akarja megérti, nem ismétlem magam. Megmondom őszintén azért sem, mert úgy érzem ismeretbeli hiányok vannak.
Már most sincs meg mindenhol az 1080p és az fps is ingadozik. Gyökeresen hat a játékélményre, később ez olyan lesz mintha két különböző játék lenne. Előbb-utóbb be fog következni és szó sincs 300 000-es gépekről. Bedob valaki egy 35-40000 forintos kártyát a gépébe és már most ott tart mint "nextgen" konzolon. Ez a lényeg, hogy megteheted, nem vagy belekényszerítve 10 évig ugyanabba. Az már egy minimál közgazdasági szemléletet kíván, hogy a konzolozás sem olcsó 5 évre vetítve és költségeket sem úgy számítjuk, hogy csak konzol árú PC-ben lehet gondolkodni. Az kb. nettó hülyeség lenne.
A szempontodból nézve a konzolos VR nincs semmilyen előnyben, mert a latency értékek magára a VR hardverre, mint megjelenítőre vonatkoznak. Ha nem kapja meg az 1920x1080@75 fps-t folyamatosan akkor borul az élmény. Az Oculus Rift úgy néz ki a legjobb VR hardver lesz megjelenéskor. 2560x1440-es panaelt is kaphat a végleges verzió, de lehet még feljebb mennek. A VR inkubátora éppen a PC, ezt illik tudni. Tele van vele a net, a Road To VR elég jól összefoglalja a scene-t.
Azt utoljára említem, hogy a mainstream játékok 70%-a multiplatform.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Madwe
nagyúr
VRnél a kis latency is nagyon sok bizonyos szempontból s annak is gond akinek amugy sima monitoron 150ms se sok, ugyanis kis lateny is okozhat mozgási betegséget (nem tudom mi a jó szó magyarul erre uh. jött tükörfordításban...) s az azért mindenkit zavar. Pont ezen dolgoznak a valamiféle future prediction megoldással, hogy a hwsw limitét is csökkentsék azáltal hogy megpróbálják előre lekövetni.
A lényegben egyet értünk, jól megfér konzol mellett pc - de azért játékoknál nem csaka grafika számít, ai meg ezer meg egy dolog van amit pc brute forceból se nagyon tud majd lenyomni, hiába állnak most közelebb x86 miatt a konzolok a pckhez s könnyebb portolni - sok szempontból nehezebb vagy egyenesen lehetetlen minden részt.
-
tag
"Csupán ehez a 100 fontból ugyanolyan kártyát kapz dologra írtam hogy ez sokat nem jelent hosszú távon, mert míg konzolnál a grafikai szint nől, addig pcn stagnál jobb esetben, vagy szarnak a devek a fejedre s még annyira se figyelnek a kártyádra s egyenesen romlik."
Pont most nem lesz ez igaz, 3 okból is. Az egyik, hogy a 100 fontos kártyát akár évente is tudja az ember cserélni, nem bukik vele sokat, maximum 10-20 fontot. A grafikai szint pedig pont, hogy PC-n fejlődik gyorsabban, nem a konzolokon. A harmadik ok, amik miatt nem lesznek "leszarva" a PC-s játékosok az amiatt lesz, mert ezek a konzolok sokkal PC közelibbek, mint a korábbiak, így könnyebb lesz portolni rájuk.
"Ráadásul konzolos vr annyiban előnyben van, hogy nem csak a felbontás és az fps számít hanem a latency is legalább annyira fontos, s abban az ms windows, dx meg gpuk óriás pufferelései nem igazán segítenek, nem tudnak annyira lemenni mint konzolok esetén. Nomeg mi jön pcre? Fabook rift farmvillel "
Jön még a Valve VR-e is, valamint valószínűleg az MS is kifog dobni egy VR eszközt. Tehát nem csak az Oculus Rift lehetséges PC-n a jövőben. Az a kis latency meg nem lesz olyan hatalmas, mint gondolnád. Főleg, mivel pont azon dolgoznak, hogy azt minimalizálják. A legtöbb játékosnak meg mindegy, hogy 50ms vagy 150ms van. Lehet, hogy ennél kisebb lesz a latency különbség, lehet nagyobb. Majd a megjelenés után meglátjuk.
Aki kényelmesebben akar játszani, esetleg érdekli valamelyik exkluzív cím, az konzolt vegyen. Aki meg hajlandó driverekkel, telepítéssel, stb.-vel foglalkozni és fontos neki a nagyobb felbontás 60 fps-el az vegyen pc-t. Jók a konzolok, nekem is van itthon, de azért a megjelenítését felülmúlni nem olyan nehéz PC fronton és nem is kerül most annyira sokba.
Azért jó pesszimistának lenni, mert vagy igazad lesz, vagy kellemes meglepetés ér. // George F. Will //
-
Madwe
nagyúr
válasz M@trixfan #161 üzenetére
Nem dugom én sehova se a fejem, fent hordom köszönöm szépen Azt sose állítottam hogy tiszta erőben ne köröznék le a konzolokat - akár már most is megvan ez. Ettől függetlenül pár effekt eljárás nem működhet pcn a felépítése miatt - jobban mondva mködhet konzolokon a felépítésük miatt. Az optimalizáció miatt nem azt mondjuk hogy lekörözik majd a pcket, de lépést tudnak vele tartani sokáig (nem a 300.000 pckhez kell viszonyítani) s ez a lényeg. Csupán ehez a 100 fontból ugyanolyan kártyát kapz dologra írtam hogy ez sokat nem jelent hosszú távon, mert míg konzolnál a grafikai szint nől, addig pcn stagnál jobb esetben, vagy szarnak a devek a fejedre s még annyira se figyelnek a kártyádra s egyenesen romlik.
VR résznél interjúban valóban mondták hogy minimum 1080p@60fps alá nem szabad menni, de azt is mondták hogy nem szabad post processinges trükköket használni - anti aliasing, blur, fov trükkök - amik iszonyat sok erőforrást elvisznek btw. Úgy hogy ezekre nem lesz szükség sőt egyenesen nem ajánlott használni, úgy elég sok erőforrás felszabadul! Persze egy sima kijelzőre írt játéknál több poligont meg anyámkínját tudnak majd meghajtani így is, de ez nem feltétlen baj.
Ráadásul konzolos vr annyiban előnyben van, hogy nem csak a felbontás és az fps számít hanem a latency is legalább annyira fontos, s abban az ms windows, dx meg gpuk óriás pufferelései nem igazán segítenek, nem tudnak annyira lemenni mint konzolok esetén. Nomeg mi jön pcre? Fabook rift farmvillel
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
Az az érzésem homokba dugod a fejed. A "többet hoznak ki" pont arra kéne, hogy lépést tudjon tartani az idő során, nem a pillanatnyi helyzethez képesti jövőbeni felzárkóztatáshoz. Csak vissza kell tekinteni hogyan is volt ez az eddigi konzoloknál. Most itt lesz a VR is amihez meg kell legyen az 1080p@60Hz, de inkább 75Hz lesz a "low persistance" miatt. Ez meg fog látszani még az exkluzívokon is keményen, mert itt ebből nem lehet engedni. Jön ki PC-re is az új DirectX, itt a Mantle, csökken az overhead is a platformon, még ha nem is lesz olyan mint konzolon. Exkluzívokra nagyon jó, csak a játékok legalább 80%-a multiplatform. A vélemény címe igaz: felesleges "konzolverő" PC-kben gondolkodni, maga a dilemma nem jön létre egyszerűen
-
Madwe
nagyúr
válasz M@trixfan #157 üzenetére
Mégis mit? multiplat címek amik semmit nem hasznának ki még a konzolok felépítéséből, közös memóriacímtérből, apuból... Ez a teszt semmit nem jelent, max annyit, hogy ma mi a viszony közöttük (mint a cikkben is írva vagyon) de ez már 1 év múlva egyáltalán nem lesz így. Kismillió cikk volt már erről, akár itt is abu tollából, de ezer meg egy másik helyen is... De a lényeg hogy ebből nem lehet bepozícionálni, s kijelenteni bármit is. Pl. 1 év múlva már többet hoznak ki a konzolokból mint ebből a kártyából, e miatt akkor már semmi relevanciája nem lesz...
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
Az egyik kedvenc gamer oldalam nagyon jó cikkben fejti ki, hogy vajon egy 100 Fontba kerülő VGA hol áll a nextgen konzolok teljesítményéhez. Ebből szerintem mindenki levonhatja a tanulságot, hogy mire lehet számítani hosszú távon.
-
Jezy
csendes tag
Volt megint egy kis időm, és végigolvastam a topic nagy részét.
Itt mindenki mond igazságot és mindenkinak maga fele húz a keze .
Jó oké én Linux párti vagyok tehát tuti kilógok a sorból de néha én is játszom gépen, ha a Winfost indítom el.
A jómultkorában összejöttünk haverokkal és mivel neki van PS mittudom én hányas (Tekken Tag tournament 2 vel játszottunk főleg), El kell ismernem, hogy mégis más életérzés a Ps mint a Pc. Személy szerint én a pc-t többre fogom tartani mint bármi mást, mert egy programozónak, még ha webprogramozó is (mint jómagam) a pc lesz a mindene, mert az a munkakörnyezete (minden darabja opcionális, azt alakítasz rajta amit nem szégyellsz), emellett lehet játszani is vele. De nagyon sokat itt gondolok ismerősömre is, megveszi a konzolt, mert neki az a típusú játék kell, és az az életérzés. Tényleg sokkal másabb a konzolon játszani, és megértem azokat akik mellette teszik le a voksukat. De azt ne felejtsük el, hogy az emberek nagy része, még találkozott a Comodor 64-el és végignézte, ahogy fejlődik a pc, és szépen lassan a mindennapok részévé vállt.
Persze, hogy nem ért hozzá. Én se tudok kenyeret sütni, hiába eszek minden reggel Ha nem lennének ilyen emberek nem lenne munka semA végszó. Nem rossz a konzol, de az én szívem a pc-hez húz. Emellett meg inkább LINUX. Még nem láttam pingvines konzolt
A pingvinek előbb utóbb úgy is világuralomra törnek :)
-
tag
válasz sirály12 #152 üzenetére
Igen tanítják, még sem ért hozzá sok ember, mert nem érdekli, lényegtelennek tartja, hogy működik, illetve van olyan, aki képtelen megtanulni valamilyen oknál fogva. Azt meg, hogy megéri-e, azt csak a vásárlók dönthetik el. (Meg a Marketing gépezet )
Nekem van egy erős Gamer PC-m, valamint egy PS3 és egy XBOX 360 is. Utóbbi kettő az exkluzív címek miatt. A PC mindig is érdekelt, mindig is fog. De sokaknak csak az a lényeg, hogy bekapcsolja és menjen. Több helyre is nekem kell mennem amiatt, hogy letöltsem a windows és alkalmazás frissítéseket, mert képtelenek 5 helyen arra nyomni, hogy update, next, next és kész. És járok ügyvédektől kezdve, vegyészeken át még pár emberhez. Sőt a munkahelyen még abban is segítenem kell a kedves kollégáknak, hogy megcsináljanak egy zip kitömörítést. Persze tanfolyamon voltak, át is mentek kitűnő eredménnyel. Itt tartunk, ez is egy nagy indok, ami miatt a konzolok sikeresek.
Azért jó pesszimistának lenni, mert vagy igazad lesz, vagy kellemes meglepetés ér. // George F. Will //
-
sirály12
őstag
"Van egy PC 250.000 Ft-ért, amihez még vegyél operációs rendszert, meg monitort, stb., telepítsd fel, driverekkel szöszmötölj, grafikai beállítások stb. Vagy vegyél egy konzolt 128.000 Ft -ért (alap PS4 ár egy kontrollerrel játék nélkül), rádugod az amúgy is meglévő tévére, beteszed a lemezt és játszol."
Ezt már beszéltük párszor. De azért én pl 150.000-170.000-ből is egy igen ütős gépet tudnék összerakni(nem konzolverő, de elég minden játékra, max nem 4k-ban, vagy nem teljes részletességgel), és akkor már több mindenre jó mint egy konzol!
Persze értem én, hogy azt csak bedugom és megy, mert csak ehhez értek elv, de akkor is.
Szerintem manapság, ahol általánostól felfelé minden gyerek tanul informatikát, ott kell otthonra egy számítógép, vagy legalább is ajánlott! Akkor miért nem ezt kell egy kisebb összegből fejleszteni, miért kell egy célgép, ami mellé még mindig kell a pc? Ha ezeket is nézem, akkor tényleg ennyivel jobban megéri a konzol? Szerintem inkább kb egálban vannak ár tekintetében! És innentől érdekes a dolog, mert sokszor előfordul, hogy a játékok pc-n szebb grafikát kínálnak. Akkor is megéri?Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
tag
De a jelenlegi generációs konzolok túlárazottak. A korábbiak megérték az árukat (XBOX 360, PS 3). De a játékok igen is fussanak 2014-ben Full HD-n, mivel már rengetegen vettek Full HD tévét és már lassan jönnek a 4k tévék. 2 év és olyan áron lehet majd őket kapni, hogy az átlagpolgár is megengedheti magának. De szerintem ezeket a konzolokat maximum 3-4 évre tervezték.
Azért ez az 5$ nem ér meg a program te sem gondolod komolyan. Abban egyetértek, hogy egy újonnan kiadott játék, tele buggal egyáltalán nem ér meg 10-15 ezer forintot.
Az is tény, hogy van Warez konzolra, de sokkal több az eladott játék rá, mint PC-re. Ez csak azért van így, mert a konzolok (gépek) olcsóbbak, mint egy Gamer PC. Nem a játékok, maguk a konzolok az átlagember meg bemegy a boltba és mit lát. Van egy PC 250.000 Ft-ért, amihez még vegyél operációs rendszert, meg monitort, stb., telepítsd fel, driverekkel szöszmötölj, grafikai beállítások stb. Vagy vegyél egy konzolt 128.000 Ft -ért (alap PS4 ár egy kontrollerrel játék nélkül), rádugod az amúgy is meglévő tévére, beteszed a lemezt és játszol. Mellé meg veszel egy tabletet vagy egy olcsó notebookot, amin tudsz böngészni. Ha az ember 10-nél több játékot vesz meg rá, akkor lehet azt mondani, hogy olcsóbb a PC, de több nyűggel jár. Nem mindenkit érdekel a PC, van aki csak használni akarja és szórakozni minimális hozzáértéssel. Ezekből vannak többen, ezért van kevesebb PC-s eladás, mint konzolos.
A cikkhez is hozzászólva. De igen is össze lehet hasonlítani a konzolt a PC-vel. Mind a kettőre ugyanazok a termékek jelennek nagyjából meg, így ár és játékélmény szempontjából össze lehet őket hasonlítani. A játékélmény meg mindenkinek más és más dolgokból tevődik össze. Van akinek nem lényeg a grafika annyira, de másnak meg fontos, hogy mit lát és van egy minimális elvárása. Ez ugyan olyan, mint mikor valakinek tetszik-e egy festmény, másnak meg nem.
-
sirály12
őstag
1. Ez igaz, de az is igaz, hogy ugyanúgy nevetséges fordítva is, amikor a konzolos a megvétel után első adandó alkalommal csippelteti is a konzolt, mert az ingyen játék neki is jobb!
2. Nem túlárazott, de egy pc amivel ugyanazt a grafikai szintet tudod kihozni egy-egy játék alatt sem kerül eget rengető összegbe, és akkor mellette számtalan más dologra is jó.
Persze nem mutat olyan szépen egy nappaliban, ez ény. Bár azért mostanában egyre többen raknak össze HTPC-t ami már külsejében és tudásában is felér (leköröz) egy konzolt." Nomeg azt is elfelejted, hogy a konzolosok nagy %-nak van valamilyen szintű gamer pc-je, de fordítva ez sokkal kevésbé igaz..."
Akkor ezek szerint akinek konzolja van, nagyobb részben van mellette egy gamer pc is? Akkor minek a konzol?Én leginkább BF sorozattal játszom, el nem tudnám képzelni, hogy ne billel és egérrel tegyem, mert nem akarok bohóckodni. Bár ki mit szeret csinálni a szabad idejében. Nekem már csak ezért sem felelne meg a konzol.
Nem mellesleg 5 éve nincs TV a lakásomban, mert elegem lett a szemétből ami áradt belőle, a muónika show, megy nyaló világ és ilyesmik. A reklámokról már nem is beszélek. Így ha én konzolozni akarnék, akkor csak ezért egy tv-t is vennem kellene, ami egy normális készüléknél nem egy-két forint.
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
Madwe
nagyúr
válasz sirály12 #147 üzenetére
1.Nem azt írtam hogy csak 600ezres géppel lehet játszani, hanem csak próbáltam túlzóan érzékeltetni, hogy röhelyesnek tartom hogy valaki vesz többszázezerért pc-t, telefont, anyámkínját, a játékokat rá már lopja, mert hogy miért ne...
2. Arra reagáltam, hogy a konzol túlárazott, pedig nem az. Valamint a fix hw előnyeit pedig te felejted el, végletekig optimalizált kód, mély szintű programozhatóság, stbstb. S a devek egyre jobban ismerik ki a hw-t apit, egyre jobb játékokat tesznek eléd. Ergo az is ingyen javul, csak az tényleg, igaz a ciklusa végére lemarad. De egy Last of Us-t pl semmiképp nem neveznék 2013-ban ronda játéknak... Meg azt hogy nem mindenki akar folyamat fejleszteni a gépén, nem kell neki a legújabb legjobb, csak egy jó teljesítményt akar fixen ami neki elég... Nomeg azt is elfelejted, hogy a konzolosok nagy %-nak van valamilyen szintű gamer pc-je, de fordítva ez sokkal kevésbé igaz...
[ Szerkesztve ]
-
sirály12
őstag
"arról, hogy nincs épkézláb játék pcre, hanem a warez 99%ban. Ja de szárnyal a steam, tudom, 5 dollárt hajlandóak venni az emberek a 600 ezer forintos pc-jükhöz, nyilván a játékfejlesztők is csak annyit akarnak keresni vele, nem kényszerből teszik, mert különben semmit se adnak el belőle..."
Szerintem kicsit gondold át a dolgot!
A legtöbb játék, tisztelet a kivételnek még 5 dolcsit sem ér! Sajnos túl sok alkalommal baxták már át a játékosokat a kiadók! Így hagy ne sajnáljam már őket. Egyébként sírnak állandóan, már akkor is, ha csak a fejlesztési költség 10x-ét hozza vissza!
És mint már vagy 10x le lett írva nem kell 600 ezres gép, mert már 200-250-ből olyan gépet raksz össze, amit egyik játék sem fektet meg!
Ugyancsak érdekes az is, hogy mindíg jönnek a warezzel, miközben 360-on is ugyanúgy megvolt csippelés, és azzal is a letöltögetett játékokat nyomják az emberek.
Hidd el ezeket az új konzolokat is elég rövid időn belül törik majd, mint mindent!"Mellesleg a konzolok pont nem túlárazottak, de a magadfajta a ghz-eken túl mást nem lát, mert azt hiszi hogy az hogy hogyan fut rajta azon múlik mennyire "bika" benne a hw, egy esetleges más felépítés, optimalizáció, sw-s trükkök nyilván lófaszt se érnek..."
Csak azt felejted el, hogy míg a konzolban ninden hardver kötött, vagyis nem tudod cserélni, addig egy pc-ben egy processzor vagy videókártya csere után sokkal gyorsabb lesz! És ezt megtehetem mondjuk 1-2 évente, míg a konzol egyhelyben toporog. És mivel a játékok sokkal olcsóbbak pc-re mint konzolra a játék árának különbözetéből megvehetem ezeket az új alkatrészeket a pc-hez! Vagyis a pc-m évente gyorsul ingyen! Remélem ezeket is mind figyelembe vetted!
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
Madwe
nagyúr
A cikket még mindig nem olvastad el ahogy látom, ahogy abu régi cikkeit sem, a konzolok felépitését se vágod ahogy nézem, valamint lehet az is új neked h ps4en 1080@60 az alap eddig...
Ezt pedig nem árukapcsolásnak hívják, hanem más felépítésű piacnak, nem mellesleg nem a konzolgyártók tehetnek arról, hogy nincs épkézláb játék pcre, hanem a warez 99%ban. Ja de szárnyal a steam, tudom, 5 dollárt hajlandóak venni az emberek a 600 ezer forintos pc-jükhöz, nyilván a játékfejlesztők is csak annyit akarnak keresni vele, nem kényszerből teszik, mert különben semmit se adnak el belőle...
Mellesleg a konzolok pont nem túlárazottak, de a magadfajta a ghz-eken túl mást nem lát, mert azt hiszi hogy az hogy hogyan fut rajta azon múlik mennyire "bika" benne a hw, egy esetleges más felépítés, optimalizáció, sw-s trükkök nyilván lófaszt se érnek...
-
Sir Ny
senior tag
jatek? Persze, aru kapcsolasnak hivjak. Vehetsz dragan gyenge PC-t, ha csak oda jon ki a kedvenc jatekod. Hulyenek is megeri. Etikus, legalis.
Ez persze nem valtoztat sem azon, hogy egy erosebb PC erosebb egy gyengenel, sem azon, hogy az erosebb PC-n jobban futnak es neznek ki azok a jatekok, amelyek mindkettore vannak.
szerk: az meg kulon vicc, hogy a fullHD/30FPS-rol az elozo konzolgeneraciora gondolsz. LOL
[ Szerkesztve ]
-
-
Sir Ny
senior tag
tehat nem lehet (8 eve nem lehet) olyan PC-t epiteni, amely 30+ FPS-en viszi fullHD-ban az aktualis jatekokat? LOL
Lassan egyebkent ott tartunk, hogy nem lehet konzolt nem vero PC-t epiteni.
Tudom, tudom, de az EFFEKTEK
-
-
Jezy
csendes tag
Ebben igazad van, viszont nekem kell az a perverzió, hogy magam módosítom a futtatási környezetet.
A felhasználók nagy többsége nem érdeklődik a gép konstrukciója iránt, csak az a lényeg, hogy játszható legyen. Ettől persze még nem vetem meg. Én is játszottam tekken3-at konzolon.
De egy pc-t a saját igényeidre alakítasz, míg egy konzolt úgy használsz ahogy a kezedbe adják.A pingvinek előbb utóbb úgy is világuralomra törnek :)
-
Jezy
csendes tag
Hát nem tudom. Kicsit kilógok a sorból, mint nyílt forráskód párti, de a konzolos dolgokkal nekem mindíg az volt a bajom, hogy ha valami nem jó benn, vagy upgrade-t hajtanál végre, korlátozottak a lehetőségek. míg egy pc-t azért könnyebb és olcsóbb karban tartani.
Habár az is igaz, hogy az 1.0 user-nek mindegy, mert az gépet sem rak össze.
Én inkább a pc mellett döntök. Ha szabadon modulálható lesz a konzol akkor elgondolkodok rajta.A pingvinek előbb utóbb úgy is világuralomra törnek :)
-
törölt tag
Tudom hogy az irányítás miatt linkelted. nekem csak feltűnt hogy bent is esik a hó. És ha jól tudom (videó leírásában nem találtam) ezt ps4-en játssza. Láttam a linket, szebb , tény. nem is kötöttem én bele ezekbe, csak viccesnek találom hogy bent esik a hó. ennyi. értesz?
-
mstills
tag
válasz #81556480 #129 üzenetére
"ez a cod ghosts next gen videó zseniális! házon belül is esik a hó. ez aztán a next gen. "
Szerintem az enyémre gondolsz, amit az irányítás miatt linkeltem. értő olvasás.
De ha megnézted volna az összes linket láttad volna, hogy sima átportolással is sokkal szebb a játék.[ Szerkesztve ]
-
gyuszaa
őstag
válasz #81556480 #129 üzenetére
Én a gta 5 miatt vettem egy superslim ps3-at (+ tlou), és keményen lehetett tapasztalni a beeső fps-t, de annyira, hogy már rontotta a játékélményt. És itt nem kietlenebb helyekre kell gondolni, ott nem volt gond. A tömött városban + nappal (autóval), pont ahol lehetne gyönyörködni a részletekben. Az biztos elég komplex/nyüzsgő környezet, és mindent kihoztak ezekből a vasakból.
Én nekem megváltás lenne játszani egy nextgen/pc-s porttal, mert ott mutatkozhatna csak teljes pompájában ez a játék. De a tlou gyöngyőrűen futott, és tökéletes a kontrollerel való irányítás.
Btw. gta 4 megjelenése előtt xbox-om volt, és ott jobban futott az iv + szebb volt, de itt most nincs ilyen szintű különbség köztük.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem értem ezt a "folyamatosan akad a GTA V " xboxon- kommentet. nekem semmi gondom nem volt vele. a Legelső szériás xboxon játszottam végig, (90 óra + 120 óra multi eddig!! ) és zseniálisan jónak találom. tetszik. ( Elavult grafika ?!? WTF?) Csak emiatt a játék miatt vettem konzolt és megtetszett nagyon, ezért vettem egy jobb tv-t is. Nahát, közben kiderült hogy aTV másra is jó: a filmnézés új értelmet nyert 55ös CRT után egy 110es plazmán
Mindezek mellett! megmaradt a gamer PC is.És most jön ami sokaknak új lehet:
A kettő tök jól megvan egymás mellett
Valaki linkelte:
ez a cod ghosts next gen videó zseniális! házon belül is esik a hó. ez aztán a next gen.[ Szerkesztve ]
-
shaddam
aktív tag
Minden ilyen hírnél megy a szájtépés hogy de az én 3 éves kórájhetem így meg úgy. Mindenről szó van csak a játékokról nem
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
Madwe
nagyúr
válasz M@trixfan #122 üzenetére
Attól még hogy az architektúra hasonló, ezen hw fixsége miatti előnyöket még nem ismerik, azt az sdk-t nem ismerik, sokmindent még nem ismernek. Az hogy x86 segít ugyan a gyorsabb kiismerésben, de ez nálam hozzáértőbb külföldi fejlesztők szerint annyit jelent, hogy minden szuflát nem 5 év múlva, hanem 3 év múlva tudnak majd kifacsarni a gépből, mert hamarabb kiismerik egy ismerős architektúrában. Ettől függetlenül elején is biztos sokat segiít az x86, de attól még nem lesznek az adott sdk adott hw-ra való optimalizálás projai, annak is ki kell ismerni a csínját bínját... Amikor x360 megjelent akkor a launch title-ök szintén nem remekeletek, ott is várni kellett kb 1 évet mire kijött az h nagyjából mire lesz képes a gép (s utána is fejlődött sokat btw). A különbség annyi hogy ha hw-esen nézed az x360/ps3 kiegyensúlyozatlan volt, egyes helyeken erős (cpu pl) míg másokon eléggé korlátolt (memória pl) míg most kiegyensúlyozottabb a rendszer, e miatt pl vga nem lehet annyira bika, mert nem jut rá annyi keret, meg ma már kapni 200-250.000ért vgat, amivel nyilván nem veszik fel a versenyt.
Ha pl megnézel egy Killzonet tömörítés nélkül, 60 fpsben (van 1-2 mega-s link) akkor azért rájöhetsz hogy lópiszok amit egy bf4 pl kihoz a gépből, valamint pc-n egy 120+ ezres kártya lehet megszenvedne vele...
A brute force-ra pedig, ha már szóba került a cpu, kiváncsi lennék hány magot használ a bf4 konzolokon, nem lepődnék meg ha 2-t, max 4-et használna ki...
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
A hardver x86, nagyságrendekkel transzparensebb a platform mint az előző generáció. Megjelenéskor illene hozni egy ilyen könnyen programozható és ismert arhitekturának az 1080p 60 fps-t, ehelyett van 900p 45fps a valóságban. Szépen előrevetíti mire lehet számítani az életciklus során. Az előző generációnál legalább az megvolt, hogy majdnem azt hozta az XBOX 360 2005-ben mint egy a gép árába kerülő VGA. Most ez nincs meg mert leolcsósították a nextgent. Az emberek beszopják az "olcsó" hardvert, miközben beragadnak egy 6-8 éves ciklusba ahol a szolgáltatások és a játékok ára növeli a költségeket, csak átlagemberek nem nagyon elemeznek időtávra, azt hiszik minden annyiba kerül csak amennyiért kezdetekkor megveszik. Nem nagyon beszélhetünk itt most brute force portolásról, ahhoz képest valóban szépen fut már a BF4, hogy milyen hardver futtataja. Nem rossz egyébként az új PS, szerintem fogok is venni egyet, csak igazán igényes játékosoknak már most sem elegendő kizárólagos játékplatformnak. Ignorance is bliss!
-
Madwe
nagyúr
kicsit el vagy veszve
Először kb jöttél azzal hogy a ps4 semmire se jó, gyenge vacak, amd átvert mindenkit, mert pl bf4 nem fut rajta 1080p@60fpsben, erre leírtam hogy egy multi címből ami launch idejére jött ki s még ahoz képest sincs optimalizálva konzolokra, nem lehet kiindulni, mert az semmit nem használ ki jóformán a konzolok erejéből, előnyéből, erre jössz azzal hogy akkor mit akar az amd a mantle-el bf4 terén... ps4re optimalizálatlan, míg a mantle egy pc api, amivel majd demózzák a mantle erejét bf4el. Attól még h ps4en s x1en nem használták ki a fix hwt s low level apit s nem optimalizáltak, attól még mantle-re megtehetik... szerintem kb fogalmad sincs mi az az api, mi a konzolok apija, mi az előnye s amugy mi az a mantle... teljesen el vagy veszve, részemről vége, értelmes kimenetele nem lesz a dolgoknak..
-
Locutus
veterán
Ha szerinted ilyen gáz a helyzet BF4 téren, akkor miért ez a vesszőparipája az AMD-nek a mantle kapcsán?
Ha megint éveket várhatunk rá, mire előnyét látjuk a csodahardvereiknek, mert a szoftverrel nem bírja követni senki, akkor megint csak adtak egy pofont a szarnak. Megint mire tényleg bejön az, hogy olyan szép és jó lesz mint PC-n, addigra jön egy következő konzol generáció...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
janitor01
tag
Sziasztok!
Nagyon örültem itt ennek a cikknek. Szerintem minden szava arany. Sajnos a kommentekben már látszik az az értelmetlen fröcsögés ami ebben a témában mindig előjön.
Nem értem azt aki élteti az egyiket vagy a másikat. Kit érdekel, hogy 60 fps -e vagy sem? Én kijátszottam a GTA V. öt PS3 mon (ami 7 éves!) szuper játék volt. Elejétől a végéig imádtam. Mindegy, hogy hány százezres PC-d van. A játék jelenleg nem létezik rá. Last of Us az egyik legmeghatározóbb élményem volt játékos korszakomban. Ez sincs még egy egymilliós gépre sem!
Imádom a starcraft 2-t. Multiban is szereteme és a single playert is imádtam! Hiába a PS4 és hiába az Xbox One egyikre sem lesz. Valószínűleg soha.
Aki játszani szeret azt a játékok vezérlik nem a gép. Kit érdekel a terraflop? Azt nem aki játszik.
A PC és a konzol teljesen más kategória, nem csak hardverben de játékban is. A multiplatform címek meg általában a konzolok öregedésével egyre szebbek PC-n. Ez alól a jelenlegi generáció váltás szeinrtem kivétel, mert az új konzolok semmivel többet nem tudnak mint napjaink játékos PC-i. Csak maximum ugyanazt.
Aki amellett érvel, hogy konzol vagy PC az szerintem nem érti ezt az egészet.
-
Madwe
nagyúr
Komolyan egy multi launch title-ből indulsz ki amit kb 1 az 1ben portoltak konzolra, semmit nem optimalizáltak rajta jóformán, s a fejlesztők amúgy se ismerik még az sdkt meg hwt lévén most jelent meg? s amúgy is tiszta bug mindenhol, s azt h pl ps4en 900pben hozza a 60fps körüli szintet az kb brute forceból van, amit ha így nézel akkor szép teljesítmény?
-
Locutus
veterán
Persze, mindent félre lehet magyarázni, ha neked úgy tartja kedved. Ettől még a mondandóm áll.
Ha még a mantlenél lowlevelebb hiperszupercsoda amd hardveres konzolon nem tudnak 1080p-ben 60fps-t stabilan tartani BF4-ben (de még közel se), akkor mégis miről beszélünk? Oltári nagy égés az AMD-nek. Ha meg PC-n valami csoda folytán mégis gyorsulni fog a BF4 1080p-ben is, akkor mivel fogják magyarázni a konzolok gyászos teljesítményét?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Televan74
nagyúr
Jó neked, és a végén igazad is van.
Mindenki válassza azt ami neki a legmegfelelőbb. Én maradok a PC mellet. Nekem az RPG és MMO játékokhoz kell. Gondolkodtam én is konzol vásárlásán,de az a pár sport és autós játék amit megvennék esetleg, nem győzött meg. Számomra felesleges pénzkidobás.FPS meg nem érdekel.Az ágyban mást kell csinálni, nem játszani.Más joy -t kell a kezedben tartani.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
misuti
tag
Komoly dolgok ezek!
Na megyek is UHD-ban 120 fps-el tolni a WOW-ot,a tegnap vett ps4-emen!Holnap meg megveszem a Forza 5-öt pc-re! -
ricshard444
veterán
Mikor elojott a Ps4 es Box vero PC epitessel a jatekcsillag oldala mar ott is felnevettem, hogy micsoda gondolat ez, igy csak egy laikus gondolkodhat. Ennyit kommentelnek csak, ti ugyis elvagytok =)
Vannak dolgok...
-
mstills
tag
Btw,
"Playstation 4
Battlefield 4 = 1600x900 (60fps)
The Order: 1886 = 1920x800 (to be confirmed)
KillZone: Shadow Fall = 1920x1080 (MP=60fps, SP=30fps)
Infamous: Second Son = 1920x1080
DriveClub = 1920x1080 (Targeting 60fps)
Resogun = 1920x1080 (60fps)
Knack = 1920x1080 (Variable - 30-60fps)
Assassin's Creed 4: Black Flag = 1920x1080 (30fps)
Thief = 1920x1080 (30fps)
Blacklight: Retribution = 1920x1080 (Targeting 60fps)
Warframe = 1920x1080
Call of Duty: GHOSTS = 1920x1080 (60fps)
Trine 2: Complete Story = 1920x1080 (60fps)
Flower = 1920x1080 (60fps)
EA Sports UFC = 1920x1080 (30fps)
FIFA = 1920x1080
Need for Speed: Rivals = 1920x1080 (30fps)
DC: Universe Online = 1920x1080 (60fps)
NBA 2K14 = 1920x1080 (60fps)"1280x720 30fps..
-
mstills
tag
Kicsit vicces látni a sok felháborodott PC gamert, akik dobálóznak a "30FPS"-el és hasonló, már klisének számító kifejezésekkel. (illetve szánalmas is, hogy minden tábornak van egy attention whore rétege, akik nem bírják trollkodás nélkül. legyen szó apple-ről, samsungról, telefonokról, konzolokról, bármiről, amik köré már-már egy vallás épült.)
Volt régebben gamer PC-m, illetve volt egy HC-nek mondható gamer korszakom is. - tehát tudom milyen az, amikor maximális részletesség mellett, magas FPS-el fut a játék. Kb. 2 éve sikerült megválnom tőle, és MBP-ra való váltás miatt a játék teljesen kiesett. PS4-em magyar megjelenés óta van (tehát lassan 1 hónapja), első konzolom és nem kéne többet PC.
Előnyök:
Egy nagy TV-n való játék számomra sokkal élvezetesebb, mint egy monitor előtt való görnyedés. - habár használom egy 1440p 27"-es monitorral is. Igaz, hogy a PC-t is rá lehet kötni a TV-re, de ágyban fekve hogyan játszok FPS-t? hogy használom kényelmesen az egeret? billentyűzetet? számomra még monitorral is kényelmesebb a konzol, hisz sokkal jobban hátra tudok dőlni és valamivel szabadabb testtartást enged a kontroller. - most nem minecraft-ra kell gondolni, ahol hátradőlve, fejenállva is kényelmesen lehet játszani egérrel, hanem FPS-re, ahol számít a másodperc törtrésze is. Autós játékok borzasztóak billentyűvel - bár akit jobban érdekel és van pénze vehet kormányt.Kontroller számomra egy nagy előny. Igen, FPS-nél is. Hiába van 4 számjegyű játszott óraszámom CSS-ben és több száz óra különböző FPS-ekben, megszokás után sokkal kényelmesebb, mint a billentyű+egér kombó. Ott vannak a dedikált akciógombok (újratöltés, gránát, fegyverváltás, stb.), sokkal kényelmesebb a mozgás, lövés, nagyobb élményt nyújt. Azt elismerem, hogy nem lehet olyan pontos, mint egy egérrel való játék és nem lehet 180 fokot fordulni egy tizedmásodperc alatt, de ez nem probléma, mert konzolhoz mindenki kontrollert használ, emiatt abszolút nem vagy hátrányban. De nézzétek meg ezt, szerintem abszolút túl van misztifikálva ez a kontroller-fps dolog.
Igaz, hogy rá lehet kötni PC-re is, de kérdés, hogy mennyire támogatja az adott játék, illetve mennyire van esélyed egérrel szemben. (semennyire)PC-n meguntam, hogy a multiplatform játékok nagy része egy optimalizálatlan, konzolátirat borzasztó irányítással, tele bugokkal. Hogy az 1 hete kijövő játék tele van cheater-rel a régi motor miatt. Ilyenek miatt nem kell aggódni konzolon, az eladások 75+%-a oda megy, rengeteg igényes konzol-exklúzív játék van.
Habár a PC-s hardverpiac eléggé lelassult az utóbbi 1-2 évben, itt a fix hardver miatt mégsem kell aggódni az esetleges elavulás miatt. Mindenki ugyan olyan grafikát lát, ugyan annyi FPS-el, ugyan olyan kontrollert használ. ezzel valaki jól jár, valaki rosszul, de szerintem ez mindenképp egy pozitív dolog.A grafikáról pedig: a PS4 hardvere jóval erősebbre sikerült, ez meg is látszik a multiplatform címeken. mindenesetre mindkét konzolnak kell még 1-2 év, hogy a fejlesztők kellően kitapasztalják és kihasználják a benne rejlő erőt. Az előző generációról átírt játékok (BF4, Cod Ghosts) is sokkal szebbek fej-fej mellett, de érdemes megnézni pl. egy mostanában kijövő Watch dogs gameplayt. vagy akár egy Killzone-t. - ami a leghangulatosabb FPS, amivel valaha játszottam.
A drágább játékok egy egyértelmű hátrány, de amazonról digitális kód formájában jóval olcsóbban megvan. - de még Kanadából való szállítással is (én 11k-ért vettem a Ghosts-ot az itteni, 19k-s ár helyett) illetve idővel beindul a használtpiac is.
Ezenkívül sok pénzért tényleg jobb grafikát lehet elérni PC-n, kérdés, hogy a felsorolt előnyöket kárpótolja -e.3 éve semmi pénzért nem váltottam volna konzolra, most viszont PC nem kéne. szerintem teljesen felesleges megpróbálni győzködni a másikat. Mindkettő mellett vannak egyértelmű előnyök és hátrányok, mindenki eldönteni, melyik számára az alkalmasabb.
[ Szerkesztve ]
-
czappa
aktív tag
nem ide
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Mantle = PC -és API. Feltehetőleg/remélhetőleg/elméletileg sokkalta jobb mint ez a gyér Dájrektiksz / Ópengéjel, de ettől még univerzális API. Konzolon fix hardverrel és fix szoftverrel a Mantle-nél is jóval "low-level" -ebb (kevésbé indirekt) hardverelérést használnak. Ennek és a mélyintegrációnak köszönhetően tudják azt amit tudnak. Megnézném egy hasonló API mit tudna PC közegben
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
D1Rect semmi bajom a Logitech - kel, csak az azt hype-olókkal. Nem mondanám olcsónak, minőségre pedig tök átlagos (ami jelen korban főként gagyit jelent, ha nem több tízezret ezret adsz ki). Ettől függetlenül én továbbra is azt mondom, hogy "szar", még ha ez neked nem tetszik is. Bár a véleményedből épp az érződik, hogy szerinted is az? Mindegy.. lényegtelen, köze nincs a cikkhez..
kovsol erősen csak próbálkozik
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Xbox360 gamepadot szoktak venni az emberek, mert azt támogatja a legtöbb játék, és van hozzá profil is alapból. Ránézésre már csak a gombok elnevezése alapján gondolom ez a logitech is arra próbál hasonlítani, vagy azzal kompatibilis.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest