Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _seth_

veterán

válasz VaniliásRönk #91 üzenetére

Innen is meg lehetne közelíteni de a telefonom 4,8"-on 720x1280 azaz HD felbontású, mégis jobban látom a 15,6-on az álló oldalt mint a telefonon pedig az 1366x768... a felbontás is egy dolog de a betűméret sem mind1, betűmérete változtatva sem lesz a noti kijelzője pixeles pedig nem apple retina :)
    Ebből az irányból gyakorlatilag az S4 és társai lehetne az ideális szövegszerkesztő, hatalmas felbontás és apró méret :)

Ugyanakkor ha már van szavazás is és egy alapvetően infós oldalról van szó:
    Az, hogy 51,1-en áll a 15,6 a vélemény szerint a tudatlanság műve. Viszont ha az akkor elég szomorú hír mondhatni megsemmisítő erejű egy ilyen oldal esetében. Itt mindenféle méretű készülékről van teszt nem egy nem kettő és nem csak az év eleje óta... ha feltételezzük, hogy az olvasók is inkább a kompromisszumos megoldást részesítik előnyben tudván, hogy itt olvassák a részletes cikkeket akkor ebből mégis mit lehet leszűrni? Áhh erre tudom a választ az egyetemről: azért bukik meg x tárgyból a hallgatók 87%-a mert mind hülye. Egyértelmű, hogy 170 főből ez simán átjön. (még véletlenül sem az a gond, hogy az óraszám a korábbi felére csökkent a gyakorlat pedig a negyedére a tananyag pedig a duplájára... nem, ez nem lehet az oka, konkrét eset :) )

btudos: az eleje sajnos igaz, a 16:9 mindenre jó csak dolgozni nem, egyedül fordításnál van haszna, balra az idegennyelvű dokumentum jobbra a lefordított és így megosztva is el lehet férni, nagyjából...
    Nem attól készül el de kényelmesebb nagyobb mérettel nekiállni.
    A felbontást lehet növelni de akkor a betűk lesznek apróbbak (1600x1200-as notim volt anno 15"-on, elsőre jónak tűnt, gond sem volt vele csak valahogy nem vált be). Páromnak pl a 11,6-os notijához venni kellett egy 4:3-as 19"-os tft monitort mert dolgozni csak azon tud de tekintve, hogy sokat utazik kénytelen a kis notit erőltetni, persze lehetne mondani, hogy na tessék.... igaz is lehetne ha nem várná otthon az asztalán a 19" tft bill és egér.

Jó elgondolás lenne a két notit használtan de a használttól félnek mint a tűztől, részben nem is véletlen mivel elég sok notit bontanaka meghibásodás jellemzően alaplap hiba ami javítható ugyan de nem mindenhol és keresni kell az olcsó helyeket persze van ilyen (itt a ph-n sem lehetetelen számlával sem!).

Na igen, kinek mi jön be, engem érdekelt, hogy milyen lenne ha nem 15-ös notim lenne ki is próbáltam de visszatértem erre, ezt persze mindenkinek magának kell eldöntenie.

Egyetemisták noti vásárlásánál a gond ott lehet, hogy általában a legtöbb 0 tudással megveszi az első félévre 100-ért az első notit amit talál, csajok esetleg egy bordót kipecáznak de ez sem mindig igaz. Ugyanakkor én nem ez alapján ítélem meg az egyetemisták notivásárlását, akiknek én adtam el azoknak még ha az első noti volt is már második vagy harmadik évben vették. Attól, hogy valaki beíratkozott még nem lett okosabb. Nálunk pl elég korrekt tanárok is voltak akik órán is leírták, hogy milyen lehetőségek vannak és milyet érdemes venni, részben jókat mondtak persze volt 1-2 hiba de alapvetően nem lőtek mellé (többen is kérdezték a tanárokat, hogy mit vegyenek és vették a lapot).

Tikakukac: nem feltétlenül jó pusztán annyi volt abból a lényeg, hogy nem a tesco akciós volt a cél hanem valamivel komolyabb a lényeg az volt, hogy volt elképzelésük. Lehet mondani, hogy xy noti jobb de megmondom őszintén, hogy én sem akartam nekik komolyabbra kipótolni...
    Nem lesz mindenki automatikusan zseni de valahol be kellene látnod, hogy az elég beteg és alapvetően rémísztő hozzáállás, hogy szerinted mindenki hülye a notivásárláshoz... akkor szerinted ki ért hozzá rajtad kívül?
    Amit én használok is arra jó amire használom: net + dokumentumok, ennyi, néha elindul rajta 1-2 játék de abból is többnyire ugyanaz az egy darab ami elmenne gyengébben is ugyanakkor én pl nem vagyok hajlandó notira komolyabb összeget költeni, tehát nem miattam lesz szerteágazóbb a választék sem.
    Ez az, akkor lehetne változtatni ha hirtelen mindenki minőségit venne és elszakadna a 15,6-tól pl akkor konkrétan a nagyobb és apróbb gépek még olcsóbbak is lennének de nem ez a jellemző. A netbookokokkal mintha beindult volna egy olcsóbb subnotis korszak de ezzel az 1.6 atommal elcseszték pláne, hogy akkor indult be a HD videó amit hol vitt hol nem ha nem akkor irány kodecet szerezni stb (na nem mindtha nagy értelme lenne 10-12"-on FHD videót nézni de a tableteket is így adják el, 7" és FHD! :D ).
    Jah, hogy olcsó is legyen? Na az nem megy... ha bármiből speckó kell akkor azért fizetni is kell, kőkeményen.
    Ami még kimaradt, szerintem notiból sem nagyon lesznek már olyan elnyűhetetlen darabok is mint neked a lenovo vagy a hp, egy hp n6xxx valamilyen van itthon is igaz amd belsővel tehát nem a tuti c2d de azon kívül, hogy a sok nyitogatástól egy zsanért ki kellett cserélni benne gyakorlatilag elnyűhetetlen darab, ma már ez sem cél . (Ez olyan mint az autók, minél újabb annál kevesebbre tervezik, ezt tükrözik a szervizintervallumok is, lassan már olyan motorolaj intervallum van, hogy cserélni sem kell :) )

Új hozzászólás Aktív témák