- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
válasz
SirCsimbók #234 üzenetére
Ha ha ha. Mint mondtam, lehet messzebbről is nézni. És igen, az emlékezet a lényeg, mert egyrészt nem tudom, megnézted-e a képet... másrészt míg itt 10 sorba írok valamit, addig teljes képernyőn 2-3. Azt szerintem nehezebb eltéveszteni, hogy a 2-3-ból melyiket olvastam, már olvasás nélkül is, mint 10 sorból. Olvasással pedig, ha sok sor van, mindegy, hogy rövidek, vagy hosszúak, emlékezned kell, hogy hogy kezdődött, vagy melyik kezdetűt olvastad már, vagy melyiket még nem. Valószínűleg az 1. egymás fölött-alatti szavakból következteted ki minden sor elején mindenhogy. Értem én, hogy ha rövid a sor, akkor egyszerűen egy egyenesként tekintve rá, könnyen visszaköveted az elejére, de ha nem 1mm-es betűkkel van írva, a hosszút is vissza lehet követni így is, de pl. már itt ahol írom a szöveget is hosszú ahhoz, hogy egyenesként pozicionáljak, mert gyorsabb visszalesnem az elejére, és a sor sorszámához, vagy az 1. szavakhoz, vagy az utolsókhoz tartozó logikus következményhez viszonyítva választom ki a helyes sort, vagy lehet használni kurzort is..
És minél kevesebb sor van, annál kevesebbszer kell az elejére, meg a végére nézni.
És nem tudsz mindent megkeresni, mert ha nem tudod a szót, csak a témát, akkor nem tudsz rákeresni. Míg meglátod, és akkor eszedbe jut, hogy azt kerested, mert az szól arról, amiről, de nem szó szerint emlékszel rá, akkor tovább tart a CTRL+F. -
gyulank
addikt
válasz
SirCsimbók #226 üzenetére
Ja, meg nekem fázik a kezem az egéren.
Meg ha arra nem emlékszel, hogy hogy kezdődött a sor, akkor visszakeresni egy hozzászólást úgy, hogy csak pár fér ki a képernyőre, még nehezebb.
Most mit tudom én, hogy a kb. 35centi széles monitor milyen... Én a 24"-os 16:9-et nézem, és látom, ami nyilván sokkal szélesebb. 40cm-ről nézve se kell sokat mozdítanom a szememen, de messzebbről is látom, úgy meg még kevesebbet kell. Valamennyit kell, mert élesen úgyis csak pont azt látom, amit nézek. -
gyulank
addikt
válasz
SirCsimbók #226 üzenetére
Te biztos 10cm-ről olvasod a sorokat. Ez ellen csak te tehetsz.
-
gyulank
addikt
válasz
SirCsimbók #222 üzenetére
Jó, te utálod, nekem meg tetszik. Te nem akarod úgy olvasni, én meg igen. Annyiból lehet jobb az ilyen függőlegesen szűk oldal, hogy a képernyő másik felén lehet még más ablak is nyitva. Ablak széthúzástól függően tördelődő lenne a legjobb. Szerintem minél több szöveg fér be a képbe egyszerre, annál jobb.
A feltöltött képen, mondjuk nem formáztam semmit, nem tudom, milyen betűmérettel volt a szöveg, de nagyobb volt mint itt, és mégis több ember szövege fért bele, vagyis könnyebben olvasható, és kevesebbet kell görgetni. Az szerintem nem negatívum.
-
gyulank
addikt
válasz
SirCsimbók #198 üzenetére
Akármilyen, akkor se. Amúgy engem nem meccs miatt zavarna, mert én olyat nem nézek. De ha felvesznek egy egyenes vonalat, az a kijelzőn mindenhol más részén görbül pozíció, és szög függően, ezért, csak 1 fix. pozícióból nézve lehet úgy kacskaringózni a vonallal, hogy egyenesnek látszódjon. Amint megmozdul a kamera, a kijelzőn deformálódni fog.
Olvasásnál meg nem a 16:9-el van gond. Döntsd már el mi a bajod!
Ha hosszú a sor, akkor nem tudod csak úgy zsipsz-zsupsz elolvasni, hogy cikázhass a szemeddel, vagy fejeddel, hanem folyamatosan követed. Ezt még egyenletesebben is meg lehetne oldani, mondjuk minden második sor a végén kezdődne, és az eleje felé kéne olvasni.
De amúgy meg széltében többet látsz. Jó távolságból, jó betűmérettel nem lehet gond. Legalábbis amit bemásoltam innen szöveget, és képet tettem fel róla az szerintem olvasható.
-
gyulank
addikt
válasz
SirCsimbók #194 üzenetére
Az nem kivitelezhető, csak ha mozdulatlan marad a kamera is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Airsoft
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Nintendo Switch 2
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Asus Rog Strix G16
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged