- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Egérpad topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Athlon II X4 750K-val szemezek, mert olcsó, 4 magos konfig kellene egyelőre HD4650, később 650ti boost alá. Rendes tesztet nem találtam, ezért érdekelne pár dolog:
1: Hogyan működik a 4GHz-es turbo, 1 mag, vagy mind a 4, stb.
2: Mennyire tuningolható a proci?
3: Milyen lapot érdemes alá tenni, ha majdnem (lásd alább) csak a tuningolhatóság számít?
4: Van egy PCI-EX1 TV-tunerem, és bár megnéztem vagy 30db FM2-es lapot, az összesnél a VGA slot alá tették a barom tervezők, vagy nincs is. Szóval használható PCI-EX1 slotos lap kellene, vagy olyan, amely 2x16-os, de 2 kártya esetén is 16X sávon marad az 1, nem osztja szét 8+8-ra.
5: Ha később fejleszteném A10-5800K-ra, vagy esetleg Kaveri-re, milyen lap lenne jó, és az beleférne-e az árba?
6: A55-tel v. A75-tel mennyit veszítek egymáshoz ill. A85-höz képest?Az alternatíva a G2120 lenne, de a 2 magja miatt inkább a 750K lenne a befutó. Ár-érzékenységem miatt a lap lehetőleg 18k alatt kellene, hogy maradjon, ha több, meg kell, hogy érje.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Ezt az Athlon II X2 280-at milyen lapba lehet beletenni? Néztem az ASUS és a Gigabyte oldalait, sehol nem láttam még a támogatott processzorok között (AM3 vonalon), a 270 az ott van mindenhol.
-
Lacccca87
addikt
FM2 be meddig várhatóak még új procik?
Jelenleg ezen gondolkodok mint csere lap és pont jól jönne az olcsó X4 740k amivel nyárig kihúznám az új APU-k ig. Meg maximum 1-1,5 évre rá cserélném megint a CPU/APU-t.Ez az FM3 mikorra várható egyébként?
-
válasz
Tankos5672 #42 üzenetére
Várjál! Az az Athlon III+ lesz.
-
djculture
félisten
válasz
Tankos5672 #42 üzenetére
Én örülnék neki Athlon plutó nevű kártyás szörnnyel kezdtem (Bacis mester irt is róla egy esszét milyen volt : [link] .
Utána lett 800-as duronom persze 1ghz-en ment simán.
Majd lecseréltem egy 1333-as athlon Thunderbird-re.
Amit egy athlon xp 1500+ Palomino magos szörnyre cseréltem.
Majd ezt cseréltem le egy 2000+ os Thoroughbred a magos szörnyre. Jött a b változat vettem azt 2200+ osba, jóval kevésbé melegedett.
Majd vettem helyette egy 2500+ os Barton magos procit amit 3200+ on hajtottam
Majd lecseréltem az egész miskulanciát egy athlon 64 3000+-ra később meg 3500+-ra /s754/
Bejöttek a két magos cpu-k vettem egy athlon x2 3800+ ez még 939-es volt Toledo magos, gyenge lapcsere persze.
Majd jött az am2 vettem egy athlon x2 4400+ windsor magos am2-es cpu-t meg alaplapot.
Majd jött a Brisbane magos x2 5000+.
Utána lapcsere k10 am2+ 7750+ black edition
Majd athlon2 x2 250 lapcsere nem kellett maradt a ddr2 .
Majd athlon2 x2 270 lapcsere ddr3.
Azután x2 270 becseréltem egy athlon2 x3 450-re nem ment a magosítás 460-ra ráfizettem 2 ezret ment 4 maggal. ez lett a másod gépem.fm1 meg fm2 athlon2-k maradtak ki egyedül.
Csak ennyi történt nálam athlon ügybe az elfújta a szél regény semmi hozzá képest...
A show-nak folytatódnia kell jöhet az AthlonIII -
Tankos5672
tag
"Mindezek mellett az AMD nosztalgiázik is egy picit"
Szerintem tök korrekt dolog. Az Athlon széria feltámasztása már amúgy is figyelemreméltó. Nem lepődnék meg a közeljövőben egy AMD Athlon III-sem
-
zapok
aktív tag
Üdv az áramzabálók honában...
-
Zsolesz1885
tag
Jah igen, jó hír hogy csökkentik, csak mi idehaza nem érzünk belőle szokás szerint semmit..
-
Hina
aktív tag
Helye van a piacon.
-
Sennalacy
aktív tag
Processzor vásárlás előtt jól jöhet ez a Crysis 3 teszt. Orosz, de a táblázatok napnál világosabbak, és alul van egy CPU-s táblázat is. FullHD felbontáson egy Geforce GTX 690-es mellé tették a procikat, hogy elkerüljék a GPU limitet, úgyhogy elég hasznos összehasonlítási alap.
-
Nekem is Athlon II X4-em volt, jó kis cucc!
-
yarsley
aktív tag
válasz
djculture #34 üzenetére
Erdekes, azt hidtem, hogy az nforce 570 mar AM2+ -os chipset, de ezek szerint nem...
Nah akkor gyartotol ES chipsettol fugg, hogy megy-e. M2N-E nforce 750-es chipsettel kezeli. -
yarsley
aktív tag
-
djculture
félisten
Mivan ? Minden am3-as athlon2 kompatibilis az am2+ alaplapokkal mivel van benne ddr2 vezérlő.
Nekem is először a athlon2 x2 250 egy am2+ lapba volt ddr2 rammal. Egy 5400+ os sima athlon x2-t cseréltem ki rá. Am2 és pluszos lapokból is volt nem egy ami támogatta csak a gyártókon múlott.
Az am3+ procikba (fx) nincs már csak ddr3 vezérlő szerintem azzal kevered. -
yarsley
aktív tag
Errol az x2-es athlonrol alig lehet valamit talalni a neten... Pedig szivesen utanna olvasnek, hogy lesz hirtelen egy proci csalad utolso procija kombatibilis a sima AM2-vel, amikor idaig nem volt az...
-
Coccer
tag
Tedd át a procit másik lapba, illetve a lapodban is próbálj ki egy másik procit.
Esetleg nézz egy alulfeszelt, vagy visszavett szorzójú beállítást, nem-e a lap tápáramköre (4+1) kevés neki. Ha jól rémlik a lapod ezen része nem valami combos. Ha az X4-ed C2-es rev., azért kér kakaót...
De ettől függetlenül nem kellene ilyen jelenséget produkálnia a dolognak alapbeállításokon.
Mi a hibajelenség? Csontra fagy? Black Screen? etc.?
Hőfokok? Mivel hűtöd? BIOS frissítés? Default BIOS?
Memória hiba valószínűleg kizárható (azért ott is érdemes körülnézni, sosem lehet tudni), elsőre a táp volt gyanús, de az kiesett, ahogy írtad.
-
Silentfrog
veterán
válasz
djculture #26 üzenetére
Ha nem akar az ember játszani akkor nagyon pici pénzből össze lehet rakni használt gépet ami jó netre, you tube-ra és full hd filmhez
Ha meg a Far Cry 3 at akarja futtatni nagy felbontásba akkor érdemes kisöpörni a régi konfigot és beruházni egy normális gépre . Szvsz ennyi! -
ADAMEX
csendes tag
Én is nyúzom már 3 éve az X4 630 procimat, ennyi pénzért nagyonis megérte
-
Archer
őstag
Nem rossz procik ezek, egy régi egymagos fejlesztésére kis pénzből még mindig nagyon jó alternatíva szerintem 10k körül egy X2-es, 15k körül megy egy X4-es. Nekem anno 245-volt és alapfeszen simán megvolt +500 MHz, az alapfeszes tuning meg ugye ingyen van, a 245 árán megkaptam a 260-at vagy mi volt akkor a legnagyobb.
-
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #25 üzenetére
Hát ja, ami biztos hogy ezek az athlon 2 cuccosok még mindig egész jól állják a sarat. Méltóak a régi athlon xp sorozathoz
-
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #23 üzenetére
Ja ennyiért már tényleg hülyeség
egy am3+ asrock lap 11k + x2 270 12k és kingmax ddr3 2gb 3 ezer, 26k és a régi gépből a táp és vinyó (ide is van a lapon ) átmegy vga van a lapon hd3000. Kész a komplett gép
Valakinek van egy gyenge 1 magos régi gépe amibe még tűrhető állapotú a vinyó meg a táp akkor 26k-ból alkothat egy másik sokkal modernebb gépet. Én jó pár havernak épitettem már át a gépét mostanában.
Bár fm1 móka se rossz ott még egy fokkal erősebb a vga, lap hasonló áron megy csak ami gáz ha régi ide vinyó van. Mert azokon a lapokon már nincs ide, már pedig régi gépekbe az van.
-
Pikari
addikt
van egy olyan érzésem, hogy szegény amd athlon II x4/x6 635/640/stb szériák ára a 17-25 ezer forintról zárós határidőn belül a duplájára fog emelkedni, úgyhogy aki szeretne ilyet, az szerintem most azonnal rendelje meg.
-
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #20 üzenetére
Ja ilyen de hát ez semmire se volt jó már 1-2 éve se max nézegetni
-
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #17 üzenetére
Hát alapkategóriás G31M s775 lapot mondjuk még mindig lehet kapni újonnan de a procit már kb 1.5 éve nem.
Pedig még procira is lenne igény, amit egyedül belehet szerezni a xeon L3110 az érdekes még mindig gyártják.
szerk: Nem tudom egy fél éve végignéztünk mindent mert kellett volna de sehol se volt már csak egymagos celeron. -
válasz
Silentfrog #15 üzenetére
Arr én is kiváncsi leszek. Mármint 2 év múlva az fm1 árakra. Amit most látok, hogy az Athlon II procik nagyon jól tartják az árukat. Pár évvel ezelőtt is körülbelül ennyibe kerültek ezek a procik (újonnan).
re: (#14) djculture
látod, arra meg nem is gondoltam, hogy régi lapokba téve milyen jó kis fejlesztési lehetőséget ad ez a termékre: (#17) Silentfrog
Azért az FM1-et inkább hasonlítanám a 939-hez vagy még inkább a 754-hez. 775-ből több még a lap. Amúgy én sem látom sok értelmét ma 775-ötre költeni. -
djculture
félisten
válasz
Silentfrog #15 üzenetére
Mert mondjuk nem akar újat venni mindenből meg szerelgetni... Így leszedi a hűtőt kiveszi a procit másikat berak és van neki alaphangon kétszeres teljesítménye. Még mindig keresett procik azok is.
-
Silentfrog
veterán
Természetesen értem,hogy mi a különbség a Am 3 és a Fm 1 között
Az Am 3 kicsit olyan mint a 775.
Népszerű volt ,rengeteg lapot és cpu-t kiadtak és rengeteg használt is van belőle.
Viszont ára az apróba elég olcsó.
Kiváncsi leszek,hogy a 3 év múlva mennyiért lehet eladni egy Fm 1 es processzort.
Olyan ára lesz mint a 775 tokozású Q 8-9 Core2 prociknak?
Ritka ,és ára van.De miért vesz valaki 775 tokozású Q procit 20+ ezerért használtan?
-
válasz
Silentfrog #9 üzenetére
Az más okok miatt van. Ide most jön még egy utolsó proci. Oda meg már nem jön új. De még lehet bőven kapni procit és lapot is. Nem érdemes Llano-ba fektetni ezért használhatják a halottat. Az AM3+-ban meg még az Athlon2-k elmennek. Hogy úgy mondjam ez most az új és egyben utolsó olcsó proci az am3+ alaplapokba.
Elég sokáig futottak ezek a procik. Ezt azok fogják megvenni, akik szeretnének később fejleszteni, vagy akik most sempronnal nyomulnak. FM1-be meg már nem jön új proc. -
Silentfrog
veterán
Engem sosem érdekelt,ha valamit halottnak tituláltak.
Azt néztem mi mennyit ér.
Az senkit sem zavar sosem,egy jobb vga-nál többet vesztenek az árból 1.5 év alatt mit az én egész" halott" konfigom ára,közben 4 játékot vesznek meg amire tényleg ki tudják használni a vga erejét? -
Mahrenburg
őstag
Pont ezt akartam én is kérdezni, hogy az FM1-et még gyártják most is? (Ha már annyira megy a "halottozás"...)
-
Simid
senior tag
válasz
Silentfrog #9 üzenetére
Látod ez egy nagyon jó kérdés.
Abban a topicban tényleg lehetett látni jó párszor, hogy FM1 halott, csak tudnám mit jelent ez. Mert ha azt, hogy nem jön bele új processzor család, akkor minden foglalat halott jelenleg a piacon, kivéve az FM2-t. Ez is csak pár hónapig igaz, úgy néz ki. -
Silentfrog
veterán
De hogy lehet az ,hogy ide nem ír senki olyat ,hogy HALOTT tokozás,minek bele jobb cpu?
Ha FM1 jön szóba akkor a halál is szóba kerül itt miért nem?/a napokban megjelent Trinity vs Cpu-Vga hírben vagy 10 X olvastam a halott szót a Llano-ra,erről jutott eszembe ez/
-
rsf
senior tag
AM3-as procik meddig várhatók?
Ugyanis van egy Phenom2 955-ösöm, ami sajnos sokat fogyaszt és ha elkezdem terhelni komolyan vmi játékkal akkor lekapcsol a gépem, de vissza is kapcsol de csak félig meddig szóval vmi érdekes állapotba kerül a reset gombra sem tud kijönni belőle csak az áramtalanítás segít.
Először a tápra gondoltam ami 2éves és nem egy gagyi,de egy tiszta uj (700W-os)méregdrága táppal is ugyanezt csinálja.Szóval mostmár az alaplapra gondolok ami 2,5éves.[ILyen a lap]
Érdemes lenne lecserélni egy uj AM3+ -osra. Mert ha lesznek még AM3-as procik amik jóval jobbak mint a mostanim akkor még 3-4 évig kihúzom egy lapcserével majd egy későbbi proci cserével.
A video karim egy HD6870-es.
Szóval nem tudom hogy egy nagy terhelés hatására miért kapcsol le a gépem.
Üdv. -
Majd még nekimegyek, csak már rohadtul unom a banánt. Macerás nekem az egész. K10stat automatikusan indító parancsikonját átírni, belépni a BIOS-ba, majd betölteni a save-elt állást. Amikor vége az adott folyamatnak, akkor meg vissza az egész.
Egyetlen dolog miatt kellene a tuning. De macera az egész. Amúgy egy Trinityvel még a gyári turbót is lekapcsolnám. -
Pikari
addikt
kár kivéreztetni ezt a termékvonalat, a 4 magos am3-mas athlon2 procikat vették, mint a cukrot
-
djculture
félisten
Az nb-t meg 110 felett a ht-t is vissza kell osztani akkor nem lesz gond. Mondjuk legjobb ha nem húzgál az ember hanem megveszi a legnagyobb órajelű példányt és annyi. Én is azért vettem az x2 270-et. De itt az utódja ha jó áron lesz fel lehet jó pár gépet vele fejleszteni.
-
x240 alulefeszelve jól megy. De ha megkapja a normál feszt és elkezdem a tuningot akkor az alaplapom behány. Más lapokban jól bírja alapon a 240-et de még 245-ön is bootol. Ez a lap néha teljesen megmakkan. Tegnap pl rózsaszín lett a BIOS, meg van, hogy szétesik a kép. Elegem van a macerából (öreg vagyok már ehhez (?)). Pedig még a ramokat is visszaosztottam és így 1333 helyett valami 12xx-en ment.
Szóval a proci egy elég jó példány, ha kapna plusz feszkót még feljebb is menne. De már unom a szarakodást.MSI 785GM-E65, jól felszerelt lap, de a tuninggal hadilábon áll az én példányom. Vagy valamit elszarok, vagy a RAM-ok szarakodnak.
Patriot AMD Edition RAM-okkal, 2*2gb cl9 -
djculture
félisten
Milyen procid van most? Én a másodgépemben x2 270-et hajtottam (amíg ki nem cseréltem egy x3 460-ra ami megy 4 maggal gond nélkül) brutálisan bírta az is a tuningot alul feszelést is. Csak c3 rev eleve nem melegedett annyira mint a c2-es x2 250 elődje pedig az csak 3 gigán jár.
-
djculture
félisten
Ja valamelyik nap szörföltem a neten és szembejött ez a x2 280 proci és hogy nemsokára megjelenik a boltokban, azt hittem valami időparadoxonba kerültem
Ezek szerint csak fogynak még a sima am3 athlon2 procik is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD az árcsökkentés mellett egy új termékkel nosztalgiázik.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Hardcore café
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egérpad topik
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Formula-1
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest