Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
belan
addikt
Maximum a Qled előnye a oledel szemben nagyobb fényerő színbe erősebb egy kicsit de sötét részeknél már nincs előnye ,nagyjából ennyi szerintem . Minden másban a oled jobb. Sirály 69 szinbe biztos jobb mint a ks széria ,nekem jobban teszik mondjuk a képe a Qled-nek mint a ks szerianak.
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
törölt tag
Ez megfogott picit:
"...úgy tűnik, hogy a QLED televíziók bizonyos szituációkban talán jobbak lehetnek, mint az OLED-ek, de csak akkor, ha sikerül normális forrásból származó, jó minőségű HDR állományt találni. "Ezt értsem úgy, hogy kimondottan QLED tévéhez készített HDR anyaggal lehet jobb?
Másik kérdésem: miért nem látom az ikszet a cikk mellett? Nagyon úgy tűnik, hogy szponzorált írást olvasok. -
Cs1csó
félisten
Kérdezem a nagyérdemű, hogy jól látom a helyzetet: jelenleg az OLED a csúcs, ez a QLED pedig csak a mostani átlag LED tévéknél jobb. DE ahogy nézem közel OLED árban van akkor ennek így semmi értelme. Ennek a QLED-nek a sima LED tévékkel kellene versenyeznie és ott el is verhetné őket - AKÁR
Külön a címre nem is reflektáltam: NINCS
Ahogy írtam a sima LED-es tévékkel szemben van sansza ami csak az árképzésen múlik, SEMMI MÁSON.
[ Szerkesztve ]
-
sirály69
őstag
Van már valakinek QLED tv otthon?
Szerver Hosting Debrecenben
-
Lacok
őstag
Jó árazással életképes lehet.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Ijk
nagyúr
Ez is attól függ kinek mi az elfogadható. Ha megszoktad egy jó plazma homogén képét akkor bizony visszalépésnek fogod érezni hogy nem egyenletes a panel képe.
Márpedig az ember nem szívesen lép vissza semmilyen paraméterben, pláne nem ilyen árakon.Túllihegés szubjektív, van akinek a 100 ezres LCD képe is tökéletes, az valószínűleg hanyattesik egy 65"-os felsőkategóriás LCD képétől. Ki kell próbálni hogy az igényeidnek mennyire felel meg.
246: Ott valami nem stimmelt, főleg ha egy régi LCD képét folyamatosnak látod akkor nem interpolációval vagy rossz képfeldolgozással volt gond. Nem szabad látványosan akadnia egyetlen tv-nek sem, pláne nem felső kategóriában. Ha minőségi lejátszóról képes 24p-t, illetve 50, 60hz-es jeleket szaggatásmentesen lejátszani akkor nem panelhiba.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Piftuka
veterán
"Ellenben az artifaktos interpolacioval nem fogok megbaratkozni.
Morgyi: csak interpolacional van szappanopera hatás, ha ugyan azt a képet szurod be ott akkor is 24p lesz. Legfeljebb ugrál ha nem ugyanannyiszor szurod be mindegyiket."
Ennek az interpolációnak köszönhető a szaggatás, amit az LG OLED és új IPS televíziókon megtapasztaltam?
Nagyon furcsa, mert a családban két régi, LG LED-es alapmodell van, és azokon kifogástalan a Forma1, a labdarúgó mérkőzés, a dokumentumfilmek... (Egyedül ez az új "DTX" nevű csatorna szaggat be időnként; én nem tudom, azon milyen tartalom megy, de az egyik legrosszabb képet produkálja a csatornakínálatban megtalálható adások közül.)
Számomra az új készülékeken még mindig az adja a legjobb képet, ha ez a "TruMotion" ki van kapcsolva (vagy nagyon, de nagyon minimumon működik).
Azért az akkor is faramuci helyzet, és elég szomorú, hogy sok évvel korábbi alapmodellek "élvezhetőbb" mozgóképet jelenítenek meg TV adások esetén. Pedig azoknak aztán viszonylag egyszerű a menürendszere és elektronikája. Gyakorlatilag semmilyen képjavító eljárást nem tartalmaznak. (Talán éppen az a szerencse!?)
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
"Viewing angle. Lehet, hogy én vagyok kevés, de szerintem ez egy idegesítően túllihegett baromság."
Maximálisan egyetértek. Nagyon nehéz elképzelni, hogy bárki is tudatos, igényes televíziózásnak, vagy házimozizásnak nevezze azt, amikor valaki a képernyőtől távol ül, és éles szögben nézi azt.
Bizonyos VA paneles modelleknek tényleg extrém kicsit a betekintési szöge, és szemből nézve, éppen a két széllel egy vonalban, a fejet kicsit kimozdítva a TV síkjából máris romlanak a színek, a kontraszt, de nem ez a jellemző.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
mzso
veterán
Én nem látok benne fizikai törvényszerűséget, hogy el kéne használódnia valaminek mert fényt bocsát ki.
Ha tudod miből következik akkor írd le.Az izzó a nagy hőmérséklet miatt megy tönkre a fehér ledek, kompaktok meg azért mert a foszfor folyamatosan elpusztul a használattól. (Az oldeket, qledeket nem tudom miért)
Viszont elvileg a kis teljesítményű monokróm ledek nem használódnak egyáltalán, amennyire én tudom.
Csak azok nem alkalmasak sem kijelzőnek, sem világításnak. -
mzso
veterán
A 60Hz nem zárja ki a BFI-t.
"Viszont már felvételkor hiányzik a bfi, ezért lehet a fura szappanopera hatás."
A BFI hiánya meg elmosódottságot (motion blur) okoz, ami éppen a "szappanopera hatás" ellenkezője. De azt is csak a szem mozgása esetén. Amikor követni akarsz valamit mozgó dolgot a képen.
A 24p-nél azért is van sok motion blur, mert különben szaggatottnak látnád.
Azt nem veszed figyelembe, hogy (ha nincs BFI) a 60Hz az minden 1/60-ad másodperces időszeletből képet képez. Míg a 24Hz a fele időtartamot eldobja, hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Nem fejtettél ki semmit. Csak mondogatod, hogy kifejtetted, ami messze nem ugyanaz. Meg, hogy ennél zavar annál nem.
"hogy a magas fps önmagában nem feltétlenül jelent szappanopera hatást"
A magas FPS maga a "szappanopera hatás". Azt hogy te magadnak átnevezed arra, hogy csak ott van ahol téged zavar az senkit nem érdekel. A hiba benned van. Te lovagolsz filmek esetén a magas fps-en, míg egyéb esetben nem foglalkozol vele.
Az való igaz hogy 24Hz esetén nem mindig jelentkezik. Van amikor állóképet mutatnak... (vagy minimális, extrém lassú mozgást)
-
-
junkpod
veterán
Na, kicsit utána olvasva, a mozi film 24 fps esetén 24 kép+24 takarásban rögzít, azaz 1/48 a zarido.
A 60fps videokamera kell kitakaras nélkül, 1/60s zarido el forognak, ami mozinak blur szempontjából nincs messze a mozistol. (Sőt az európai 50fps még közelebb van)
Viszont már felvételkor hiányzik a bfi, ezért lehet a fura szappanopera hatás.Box's don't touch!
-
kokobe
őstag
válasz lezuvius #224 üzenetére
De nem tudják megoldani fizikai korlátai vannak az lcd/led-nek ugyan az a folyadékkristályos szar lesz ami eddig is volt, bármennyiszer toldozzák foltozzák az egészet és akárhányszor át is nevezik! Local dimming is egy szar sehol nem oldották meg még rendesen, a fekete sose fog lemenni egy ref plazma szintjére oledére meg pláne és mozgásban is messze vannak bfi ide vagy oda a kontrasztról meg ne is beszéljünk. Majd ha tudnak akár 15000:1-hez tényleges kontrasztarányt lehet valamiről beszélni csak az a baj , hogy valszeg nem fogunk a mozi szerelmesei meg vergődnek...
<---AMD___ATi--->
-
-
BiP
nagyúr
Ez így több síkon sem igaz, hülyeséget adsz a számba.
Mivel nem tudnék a továbbiakban személyeskedés nélkül válaszolni, inkább nem is teszem. Higgy amit akarsz, az én véleményemet már kifejtettem a korábbiakban, hogy a magas fps önmagában nem feltétlenül jelent szappanopera hatást, ill. a 24fps sem jelenti automatikusan, hogy mindenképp elmosott lesz anyag. Aki akarta érteni a lényegét, könnyen megérthette.[ Szerkesztve ]
-
kokobe
őstag
Nagyon dobni kéne a kukàba ezt az lcd teknológiàt bebaszna ha megint a szarabb képminőségű teknológia maradna fent...
<---AMD___ATi--->
-
BiP
nagyúr
Szerintem hagyjuk. Harmadszor már nem írom le.
Benned van ez a zsigeri utálat, amit én nem fogok tudni kiölni. Úgyis csak egy nagypofájú sznob vagyok, aki odaképzel valami bem létező dolgot, és a véleménye is csak valami zaj.
Nem is próbálod meg megérteni. De ha te is tudod, hogy nem egyenlő a kettő, nincs egyértelmű megfeleltetés, akkor miért adsz a "szappanoperázók" szájába (így az enyémbe is) szavakat?
BiP balra el.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
Az még hagyján.
Egyébként OLED-en és szerintem a többi LEDTV-n is a helyzet a következő: hiába játszol le valamit 24p-ben, mondjuk minden képkockát 5x jelenítve meg, attól még sokkal "nyugodtabb" a kép mint egy plazmán vagy projektoron. (a mozgásmegjelenítés persze más tészta, mert az szaggatni fog kicsit)Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy interpoláció nélkül, 24p-ben ez szappanopera effektet eredményez - mert nem -, de baromira nem olyan mint a moziban, plazmán, projektoron.
El kell fogadni, hogy különböző megjelenítőkön, különbözőképpen fog festeni egy 24p-s anyag. Akkor is ha nem interpolálunk.A legeslegjobb az, ha valaki tökéletesen tisztában van, hogy nagyjából milyen tartalmat fog fogyasztani a megjelenítőjén, és ennek megfelelőképp választja ki azt.
Ha valaki mozizik, akkor menjen el a boltba és demózzon 24p-s anyagot. Meglátja mi kell, vagy mi nem.Ennek ellenére azt mondom, hogy (szerintem!) valószínűleg az OLED lesz a jövő, annyira brutális a képminőség.
Viszont fel kell tolni minél előbb 1500 nitre, és BFI kell neki... nincs mese.
Ha ez meglesz... ... .... -
mzso
veterán
Általában nem lehet érzékelni (szaggatást), mert annyira el van mosva, de vannak olyan helyzetek ahol igen. Viszont engem pl nagyon tud irritálni, hogy sokszor már ki sem lehet venni az ember arcát ha egy kicsit is mozog.
(De én nem erre reagáltam hanem az ellenkezőjére. A nagy framerate-re) -
interstate76
addikt
-
Ijk
nagyúr
Most már tudjuk hogy van akinek a magas fps-el van problémája a mozifilmeknél, neked meg a szappanoperával van bajod.
junkpod: Azért mert a plazma vibrál, így nem csak a mozgóképfelbontás jobb, hanem az alacsony fps darabosságát is csökkenti. LCD-ken a 24p sokkal darabosabbnak tűnik nekem.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Path of Exile 2
- Bittorrent topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest