Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
AMD Delivers Groundbreaking Platform for Ultrathin Notebooks
Athlon Neo MV-40 (1.6GHz, 512K L2, 15W TDP)
Sempron 200U (1GHz, 256K L2, 8W)
Sempron 210U (1.5GHz, 256K L2, 15W)
-
Aprósólyom
addikt
Egy thinkpad tulajdonlása után már kicsit elfogult vagyok... És ez szerintem érthető is. Lehet romlott a legendás thinkpad minőség Lenovo tulajdonlás óta. Azért egy két hírből és új noteszből számomra kiderült, hogy kitesz magáért a lenovo. Mellesleg az én Thinkpad-em is már Lenovo gyártású, így talán jogosan lehetek kicsit elfogult a márka iránt. Igaz iszonyat sok tapasztalatom nincs. Egy 6xxx HP-t vettem egyszer havernak, az is eléggé egyben volt (magyarul, olyat is vennék bátran) most egy D600 Dell-t nyúzok kb 3 hónapja. Ez is eléggé jó gép. De a bill. valahogy minőségibbnek tűnik a thinkpad-en, pedig tesóm nyúzza a bill.-t. Lassan 2 éves a thinkpad. A Dellnek meg 3hónapos (D600 ne téveszen meg, a bill. vadi új és eredeti volt 3 hónappal ezelőtt -cserélve lett-) a billentyűzete. Még 1-2 óra Dell használat, levelezés után miután odaültem kicsit az R51e (pedig nem egy drága thinkpad, a ranglétra alja) elé, mosolyra hajlott a szám az alábbi gondolotokkal: "De jó érzés!" - Lehet, hogy ez lenne a thinkpad életérzés? Elképzelhető, mert azt mástól is hallottam, hogy a thinkpadnek legendás a bill.-e. De ezt csak azután tudtam meg, miután az én kis élményemet elmeséltem valamelyik topicban (talán egy logout Lenovo tesztben). Talán ezért vagyok elfogult. Tulajdonképpen meg is értem magam.
-
Oliverda
félisten
válasz
Aprósólyom #63 üzenetére
Én nem várnék rá. Vannak olcsóbb/jobb megoldások.
-
Oliverda
félisten
válasz
Aprósólyom #61 üzenetére
A Lenovo sajnos csak Intel alapú gépeket gyárt.
-
Aprósólyom
addikt
Remélem lesz valamiféle olcsó Lenovo-AMD párosítás.
TDP: Valaki a Prohardvern, vagy loguton írt erről eléggé jól, de már nem tudom, hogy hol. Az intelnél írt TDP is inkább már a maxhoz közelít. A Core-osok nagyon keveset fogyasztanak. Kérdés a átlagfehasználás alatt mit értenek. Átlagfelhasználásba én filmlejátszásnál is Ripet vagy DVD-t értek, amiknek a proci igénye eléggé sovány. Tehát szerintem átlaghasználat közben minimálisan terhelődnek a mai gépek TDP alatt fogyaszatnak általában. (ja kivétel a játék, ezt elfelejtettem) De vissza kellene keresni a cikket vagy hsz.-t
-
rudi
nagyúr
Hogy a témához is szóljak:
HURRRÁÁÁ!!! PONTOSAN ez volt a netbookok megjelenésének várható legjobb eredménye, hogy a nagyobb gépek ára is kezd lemenni
A Puma platform van annyira jó, hogy hóm-júzer vonalon - ahol fontos szempont az ár - kemény konkurense legyen a Centrnio 2-nek. Biztos vagyok benne, hogy az Intel lazán az AMD után tud - és fog is - menni árban, és akkor nagyon jó világ lesz itt egyeseknek. A notieladásokkal kaszálni fognak, viszont desktop komponenses vonalon szerintem emiatt visszaesésre lehet majd számítani.
-
rudi
nagyúr
Igen, az Intelnél a tipikus fogyasztást adják meg TDP-ként. Ez még abból az iőkből ered, amikor a 800-as szériás kétmagosokat tolta, melyeknek elég ciki volt a fogyasztása, különösen a náluk jobb Athlon 64 X2-kel szemben. Akkoriban az AMD annyira jól állt fogyasztásban, hogy lazán beírhatták TDP-nek (persze jelezték, hogy náluk ez az abszolút maximumot jelenti) az adott modellsorozat csúcsmodelljének számait - mondjuk az Atlon X2 3800+-ra a 4800+-as értékét. Akkoriban még kevésbé voltak a fókuszban a mobil cuccok, szóval mára ezért lett kissé izés a TDP rendszer. Mindenesetre örülnénk egy szabványos mérési rendszernek ezügyben, lehetőleg olyannak, ami nem csak a CPU, hanem a platform energiaigényét mutatja. Mert ugye lósz@rt sem ér egy alacsony fogyasztású CPU, ha helyette zabál a chipkészlet.
-
dezz
nagyúr
Amiről még megfeledkeztetek itt a TDP-k kapcsán (pedig többször is volt róla szó az utóbbi időben), hogy a megadott TDP nem az adott proci (mint modell v. típus) ilyen-olyan max. fogyasztását jelzi (legalábbis AMD-nél, Intelt nem tudom). Hanem: azt a TDP-osztályt, ahova azt a procit sorolták: ha nem fért bele egy adott osztályba, automatikusan az eggyel nagyobba kerül. Desktop TDP osztályok AMD-nél: 45W-65W-95W-125W-140W. Tehát pl. egy max. 66W-ot fogyasztó proci a 95W TDP jelzést kapja!
Így nem jelenthető ki egzaktul, hogy 95W-ot fogyaszt (mint a legtöbb cikkben írják/írnák), hanem csak hogy 95W-os TDP-vel rendelkezik. Aki nem tudja, hogy ez mit is jelent, annak úgyis mindegy; aki meg tudja, az tisztában lesz vele, hogy ez itt nem a valós, adott modellnél mért max. fogyasztás.
-
Bgs
senior tag
Kerdes mindig az ki mire akarja hasznalni a notit...
Nekem pl. ez van par eve Sharp MM20 es arra amire vettem tokeletes. (0.85kg, befer egy mappaba, plusz akksival akar 14 orat elmegy, jatekon es full 3D dolgokon kivul szinte mindenre jo).Az ODD kerdes szerintem nem annyira problemas a legtobb(?) felhasznalonal. A legtobb cuccot fel lehet rakni egy USB cuccra es azt benyomni amikor kell.
Ha meg film vagy nagyobb cucc kell akkor 2.5" USB hdd szinte mindent megold
-
Aprósólyom
addikt
A depóról és hasonló árgépekről mindenekinek megvan a negatív véleménye. Nem mondom, kiindulási pontnak nem olyan rossz. De ha konkrétan meg akarsz állapítani valamit ahhoz kutatni kell kicsit. Még ha lámának is tartasz, én tudom nincs igazad.
Csak azért is megnéztem egy két oldalt... FS-en kívül nem találsz 100 közelében ilyen jellegű notit. Az összes 12" és 14" XGA vagy épkézláb felbontású moncsi 200körüli kategória vagy afeletti. Vagy nézhetünk WXGA-t de ahhoz legalább 14" kell, hogy kényelmes legyen a szemednek. Elég a jó tanácsokból, csoki, és boldog új évet! -
Aprósólyom
addikt
Hol kapsz manapság 12" notit XGA felbontással? Én manapság csak wide-okat látok, azok meg 1280-asok, kicsi képpontmérettel. Nem hinném, hogy egy ilyen indokkal megdőlt volna... netbookban még mindig nincs optikai meghajtó, ami általában kellhet a munkához, márpedig ha dolgozol nem teheted meg hogy ne legyen, mert akkor megáll a munka. A munka melletti szórakozást pedig nem zártam ki. Fentebb írtál egy 100K körüli 12" notit. Ja róla tudtam eddig is. De hát ha egy FS-et notinak nevez lelke rajta. Inkább használtan egy márkás. És akkor még lehet is szerezni 12"-osat XGA felbontással. Albacompról meg annyit hogy néz meg: 3cell aksi ha jól emlékszem, mert arra is szemet vettem mikor lapit kerestem. Jó ha 1 órát kibírja. Az nem is teljesértékű mobil eszköz, ráadásul már távol van a 100K-s ártól.Bár tény és való, nem nézek utánna, annyira nem érdekel, hogy vitatkozzak másokkal ezen. A trendből lehet érzékelni, hogy azok a notik amiket írtatok eléggé ritkák vagy használtan lehet már csak szerezni, vagy nem 100K-ért.
Szerk.: Még megnéztem egy 12"-os WXGA felbontású kijelzőn 0,1979mm es képponttávolság van. Na azon munkálkodjon az ember úgy, hogy ne fáradjon ki a szeme. Lehetetlen. Tudom miről beszélek, mert most is szenvedem a nagyfelbontású lapimat. (14"@1400*1050) 12" XGA felbontás mellett nem csodálom hogy bírod. (0,2474609375mm képponttávolság) kb 25%-kal nagyobb...
-
Cyrin
addikt
Igen, nekem is asus alaplapjaim voltak mostanában, és semmi gondom nem volt velük. Öcsémnek Asus p4-es notija van már vagy 3-4 éve, és semmi gondja vele. nekem pedig az 1000H totális meglepetés a minőséget, és az összerakottságot illetően.
-
-
azbest
félisten
Bocs, az atomos fogyasztást elnéztem a 12W a chipsettel együtt értendő.
A platform 3x annyit fogyaszt mint maga a prociEgyébként tényleg nem annyira vészes.
A bemásolt részeket nem kommentáltam, AMD esetén többféleképp is írták a TDP jelentését. (bocs lemaradt a másik link az acp-tdp whitepaperről [link])
A legutolsó idézet annyiból érdekes, hogy egy Inteles ember panaszkodott, nem az intel TDP-jét, hanem a max fogyasztását szokták jelölni az AMD féle "maximum power numbers" -szel (TDP) szembeni összehasonlításokban.
Ezen kívül az AMD TDP-jébe olyasmit is beleszámolnak, ami intelnél a chipsethez számolnak. (IMC, HT).
A lényeg, hogy nem hasonlítható össze egy az egyben a két gyártó értéke. Azt hiszem valahogy így lehetne összehasonlítani a különböző számítási módokat:
AMD ACP < Intel TDP < AMD TDPKiegyezünk döntetlenben?
-
WonderCSabo
félisten
Szóval ahelyett, hogy marha sok pénzért kifejejlesztenek egy netbook procit, egy régebbi technológiát csiszolgatnak? Az árakra és a teljesítményekre nagyon kíváncsi vagyok.
-
Goose-T
veterán
És te elolvastad, amit én írtam? Netbookokban sokkal többet fogyaszt, ez a tévhit. Ez a cikk pedig az alapja, ahol nyilván sokkal többet fogyaszt az egész platform, mint a proci, viszont netbookokba a 945-ös chipset mobil verzióját teszik, ami jóval kevesebbet eszik.
Amit te kopipasztáztál, azt sem olvastad el? Szerintem ugyanazt jelenti mind a két TDP, csak más szavakkal leírva:
* highest sustainable power level... real applications expected to be run...
* maximum power a processor can draw for a thermally significant period... running commercially useful software...De rég trollkodtam már AMD-Intel flametopikban, nagyon jól esik.
-
Bgs
senior tag
[@]
könnyű tömeggelKonnyu tomeg az az anorexias kismamak felvonulasa
Amire a cikk iroja valojaban gondolt azt 'kis tomegnek' mondjak ;)[/@]
-
azbest
félisten
Egyáltalán elolvasod amit írsz?
Jóhogy többet fogyaszt a platform, mint csak a proci. (platform = proci, chipset...) A 945-ös kövület, 10W-nál is többet eszik.
intel:
"Thermal Design Power is specified as the highest sustainable power level of most or all of
the real applications expected to be run on the given product, based on extrapolations in
both hardware and software technology over the life of the component. Thermal solutions
should be designed to dissipate this target power level."AMD:
"The thermal design power is the maximum power a processor can
draw for a thermally significant period while running commercially useful software. The
constraining conditions for TDP are specified in the notes in the thermal and power tables."Viszont érdemes elolvasni ezt az AMD whitepapert is, ami az ACP-ről ír:
"With AMD Opteron™ processors, the TDP, or Thermal
Design Power, was used to represent the maximum
power for the processor. Because this was an
engineering design specifi cation, it was signifi cantly
easier for AMD to report to customers. But that didn’t
help customers accurately assess the power required
for the processor, because a processor with a 115W TDP
may not break the 70W mark under extremely high
workloads – just like a car with a 150MPH speedometer
rarely hits speeds above 90MPH. Some customers were
unnecessarily limiting the amount of growth within the
rack based on an over-estimated power budget and
potentially sacrifi cing data center effi ciency. They
demanded more accuracy, and that led AMD to develop
ACP, a better way to think about processor power
consumption.""The ACP values for each power band include the power for the cores,
memory controller, and HyperTransport™ links"És egy régebbi cikk, ahol idézik az Intel és az AMD TDP jelentését is
"However, while AMD's TDP numbers are its maximum power numbers, Intel's TDP numbers are lower than its maximum power numbers." -
Goose-T
veterán
Na, megint jönnek a tévhitek:
* az Atom platformszinten sokkal többet fogyaszt netbookokban, mint maga a proci
* az AMD TDP-je valójában jóval alacsonyabb fogyasztást takar, mint az Intelé
-
Chaser
legenda
Nálad a pont...sokan épp azért veszik a netbookot, mert kicsi, nem az ára miatt, mert noti is van annyiért...sőt egy 12"-os MSI subnoti is rohadt jó árban volt mikor utoljára néztem, és mondhatni fullextrás. A csajok be vannak halva az ilyen kis netbookokért..mekkora királyság, amikor olyan színű mint a telefonjuk..legalábbis ők ezt hiszik
Tisztelet a kivételnek
#4 ngabor2: De ebben benne van az IMC is, ami intelnél az NB-ben van, és annak a legjelentősebb a fogyasztása...szóval nem feltétlen rossz ez az érték.
Ha jövőre kijönnek egy 40 nanos chipsettel alá, nagyon jó kis dolog lesz ez.A szerzőnek...
"A duplamagos termék Socket AM2+ foglalatba illeszthető, és 1,5 GHz-es magfrekvenciával illetve a 22W-os fogyasztással rendelkezik, mely kedvező teljesítmény/fogyasztás arányt feltételez." Az "a" nem kell oda. -
ngabor2
nagyúr
... és ismét előjön a "nagyobb teljesítmény azonos fogyasztással" vs. "kisebb fogyasztás azonos teljesítmény mellett" dolog.
a netbookokat nem 1080p lejátszására, meg 3d-modellek számítására találták ki. felesleges bele a piszoknagy teljesítményű videochip. bár igaz, hogy a piaccal ők is változnak, csak nem vagyok róla meggyőződve, hogy jó irányba.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
t72killer #18 üzenetére
Csak két dolgot nem vettél figyelembe. Az AMD chipset alapból jóval erősebb grafikával van megáldva, alacsonyabb fogyasztás mellett, mint az intel. Másrészt, az intel TDP jelölése eltér az AMD TDP meghatározásától. (Thermal Design Power vs. Total Dissipation Power) Míg az előbbi egy meghatározott mérési környezetben, egy bizonyos átlagterhelés mellett értendő, addig az AMD által megadott egy csúcsérték, melyet soha nem lép túl a processzor által termelt hőmennyiség.
Ez a gyakorlatban a te 25W (intel) TDP-s Celeronod és a 22W (AMD) TDP-s X2 fogyasztása között a gyakorlatban akár 10W fogyasztáskülönbséget is kiadhat. AMD felé húzza még a mérleg nyelvét az IMC, valamint az, hogy a Celeron M az nem szabályozza ám az órajelét, az AMD esetén pedig a CNQ-t még számításba sem vettük. Újra eljő a 800, ne adj' isten 600MHz-ig visszaskálázó mobilprocik korszaka! Ámen.
HGyu
-
dKes
tag
Szerintem azt lenne érdemes észben tartani, hogy ez a platform nem a mostanság netbook-oknak tartott kategoriájú gépekkel száll harcba. Az AMD-nek esze ágában sincs az Intel-t a "saját térfelén" legyőzni. Előnyös ez számára azért is mivel nem kell egy teljesen új architektúrát kifejlesztenie, mint az Intel-nél az Atom.
Ez a platform a mostani netbook (és szubnoteszek - igaz ez más árkategória) és a 15,4" és afeletti notebook-ok közé kíván beékelődni, mint tudásban, mint árban. Persze ez a kategória már létezik, de AMD-ééknél úgy érzik, hogy ebben a szegmensben még van potenciál és a már előbb említett okok miatt is érdemes lehet erre gyúrni. Még az is lehet, hogy bejön nekik, hiszen ahány ember annyi szükséglet. nekem speciál a normál notebook se nagyon jön be (főleg melóra) csak, ha valamiért hurcolászni kell (melóhelyen is és itthon is van sima PC+noti).
-
azbest
félisten
végülis, ha jól értem a netbook és a notebook közé pozicionál netbook áron... nyerő ötlet
Ha jó ára lesz (60-80eft max) akkor igencsak népszerű lehet... persze nálunk a 400$ az 400euró lesz és még lehet, hogy extra haszonrész is rácsúszik.
-
vehement69
senior tag
No...
Az első, ami eszembe jutott: vagy én vagyok nagyon fáradt/bebaszva (ez utóbbi jogos), vagy a 14 col az má nagyon nem netbook ( bár ki tudja, hallotta én már ezt a 'szitokszót' a MacBook Air-re is
)...
A másik: a 22W amennyire én jól tudom az az egész mindenségességesség fogyasztását jelenti, nem csak a prociét, mint az az intel esetében vagyon - és mint ilyen, ez egészen jónak számít, sőt, alázás eset állatik fenn..
A harmadik: bár ez nincs 2kg alatt, de 2.4 kg, 300eHUF, MacBook Black.. (persze rinbancoidnak [=nőnemű] nem javasolnám én se, azok gyenguszok.. meg a ratyoidok is, meg az imóók is.. ) Szerk: 13,1 col, ez szerintem pont a használhatóság (egyáltalán nem kicsi, pont tökéletes) és a hordozhatóság közti optimum.. a 14,1 és a 15,4 már sztem sok, bár csak centiméterekről van szau..
Kéretik nem megbántani ezen hozzászólás íróját, de a feléig sem olvastam végig a topikot, mert nagyon hangyás lett a kép.
-
Andre1234
aktív tag
Vicc az egész.a netbookot is a könnyű súlya, és kis mérete miatt vettem.Nem mind1 hogy 2 órán keresztül kézben tartva konfigurálok egy 9''os kis gépen vagy 15''ös "óriáson.
akkor "kaszálna" ha megcsinálná 9-11.1-es kijelzővel + dobna rá egy rs232 portot ami nem csak virtuálisan emulált xar lenne. piac nyílna szélesebb körben a munka eszközök felé. -
A lényeg, hogy egy újfajta szemléletmód jön, több kínálat. Aztán majd a kereslet úgyis eldönti mi az életképes. Nekünk ez csak jó, a gyártók kockáztatnak nem mi. Ugyanakkor a kicsi eee-kre sem hitték, hogy annyira keresettek lesznek, ma már meg ez a trendi.
-
csibor
addikt
Szerintem,élesíti a versenyt.Talán megjelenik a 3g modem,hdmi,e-sata,és opcióként a digitális tv tuner.Valamint az Intel is rákényszerül korszerűbb kisebb fogyasztású gma-t beépíteni a rendszerbe.Mert a jelen állás szerint,teljes rendszer fogyasztást nézve kb egyforma lehet a platform energiaigénye.
-
ngabor2
nagyúr
azért tettem idézőjelbe a bárkit, mert tudni kell, hol keresse. oké, lehet, hogy a 2kg-t alulértékeltem, de szemléltetésnek megteszi. én a saját bőrömön tapasztaltam az 1,2kg-os, 9"-os eee és a 2,16 kg-os sl300 közötti különbséget... hiába "csak" +1kg, valójában ez kb. dupla súlyt és lényegesen nagyobb méretet jelent. az egyiket lehet "csak úgy bedobom a táskába és viszem" módon hurcolni, a másiknak eléggé elő kell készíteni a helyet és vigyázni, hogy ne nyomódjon.
(amúgy az sl400 ha nem is 2, de 2.5kg, és 200k alatt van. hogy kinek mi a kedvező ár... az keretfüggő. nekem a 240 az volt az sl300-nál.)
Jim Tonic: De az AMD szerint nem a fogyasztás a lényeg, hanem az ár. Szerinte a netbookok sikere nem az alacsony fogyasztáson, kis méreten múlik, hanem az alacsony árakon. Vagyis az AMD szerint, ha relatíve kis fogyasztású, hasonlóan alacsony árú, ámde sokkal jobb képességű gépekkel mennek neki a piacnak, a netbookoknak befellegzett. A poén az, hogy szerintem igazuk van.
részben igazuk van. viszont én azért vettem netbookot, hogy ne egy nagy notit kelljen cipelni, ha megyek valahova. aztán volt lehetőségem lecserélni egy "rendes" notira, amit nem mondom, hogy megbántam, de néha jól jönne egy 9"-os, 1,2kg-s cucc. úgyhogy lehet, hogy hamarosan be lesz szerezve ismét egy eee901.
úgyhogy az AMD nem a netbook, hanem az olcsó notebook piacra akar betörni. nem ugyan az a kettő, bár van átfedés. ahogy tapasztalom, sokaknak a netbook 10"-nál ér véget, és 11"-tól kezdődik a noti. másoknak kicsit fentebb tolódik. de 14" az már egyértelműen notebook, nem netbook.
-
Oliverda
félisten
A hírben szereplő CPU desktop-ra (UVC) készült.
Illetve majd jön mellé a 780E ami a 780G energiatakarékosább mása.
-
bejmuller
aktív tag
válasz
Jim Tonic #23 üzenetére
sztem a netbookok vasarloinak egy resze (talan a nagyobbik
) azert vett netbookot, mert kis meretre, hordozhatosagra vagyott, viszonylag olcson. en ebbe a retegbe tartozok.
viszont valoban van olyan resze aki csak az olcsosaga miatt veszi. de nemhinnem hogy ez veszelyeztetne a netbookok piaci helyzetet.
Mindkettore van igeny, es szerintem egyik sem fogja kiszoritani a masikat a piacrol. -
De az AMD szerint nem a fogyasztás a lényeg, hanem az ár. Szerinte a netbookok sikere nem az alacsony fogyasztáson, kis méreten múlik, hanem az alacsony árakon. Vagyis az AMD szerint, ha relatíve kis fogyasztású, hasonlóan alacsony árú, ámde sokkal jobb képességű gépekkel mennek neki a piacnak, a netbookoknak befellegzett. A poén az, hogy szerintem igazuk van.
-
vlaci79
senior tag
Akkor ez kb. olyan mint egy mostani 5000+ X2-t 1Volton 1,5GHz-n jártatnánk
Az a kérdés meddig tudja visszavenni a feszültséget és szorzót.
VLaci -
.mf
veterán
válasz
Aprósólyom #10 üzenetére
"Ezt én is úgy tartom, hogy csak az olcsóság miatt kelendőek ezek a gépek, a laptopot nem váltja ki. Bár ezek ellen csak azok a laptop/volt laptop tulajok tiltakoznak, akiknek valójában nicsen szükségük notira..."
Tiltakozom
- én egyből rohannék, ha megjelenne egy 10-11" WSVGA, Atom+Poulsbo és legalább 6cellás, jól összetett netbook (már mióta várok egy ilyenre);
- most is egy 12.1"-es subnotiról írok, és a képernyő mérete egyáltalán nem zavar, akár kisebben is meglennék, csak az XGA (1024*768) felbontását keveslem;
- valamint szükségem van notira; számomra nem csak munkaeszköz, azon kívül is használom.Tézised megdőlt
-
spirit007
senior tag
Aszonnya "am2+ foglalatba illeszkedik"
Akkor ezek szerint asztali gépekbe is mehet (?) ....mert akkor már egész jó érték a 22W két magra ....vs 45W egy mag (Sempron 1150LE) -
AMD ehog
aktív tag
Sajnos most nincs igaza az AMD-nek. Én kimondottan a kis mérete miatt vettem netbookot, nem akartam egy ormótlan 15"-os gépet cipelni. A méret igenis fontos. Az Atom és a C7 tette lehetővé, hogy a kicsi gépekhez kicsi árcédula tartozzon. Korábban 400k+ volt ezeknek az ára.
-
22W-on már nem az atommal, hanem a sima mobil cerkákkal és a P-sorozatú core2 procikkal kell majd ezeknek versenyezni (azoknál 25W a fogyasztás). Szóval az amd megint alkotott valamit, csak minek...
Amúgy 12.1"-os notira vadászok mostanság - komolyabb darabok (2+GHz core2, intel 4500/nvidia 9300 graf) esnek le 6-700€ körül a német ebayen. Ehhez képest a "nagyonolcsó" eeePC 400€, szinte semmi tudással (no DVD-olvasó, no grafika, max netre elég proci) ha 14"-on gondolkodik az AMD, nézzen körül, h mit ad a vetélytárs EBBEN a szegmensben... (+hogy MENNYI AZ AKKSIIDŐ)
-
airwin
csendes tag
Laptopokba az igazán jó megoldást a SoC jelentené (Az egész rendszer egy lapkára integrálva).
Kérdés, hogy a Fusion-t hogyan képzelik, csak a GPU-t szeretnék-e a CPU mellé tenni, vagy a hidakat is? Az Intel féle Nehalem úgy tűnik az eőbbi felé halad.
-
.mf
veterán
Ritka nagy láma vagy, ha ennyit sem találsz meg.
Pl: depo, notik, ár szerint rendezve második(!) oldal: FuSi U9200 12.1" 1.8kg, 100k alatt
-- és még ennél is voltak olcsóbb 14.1"-es notik, amik épp 2kg fölött voltak.
200k-ig bőven vannak még 12.1"-esek, pl. Asus F9, MSI PR200, PR201-széria, Albacomp Smart, stb; depo szerint még FuSi Lifebook 14.1" 1.8kg is van 200k alatt -
Cyrin
addikt
Így van, a chipset és a proci fogyasztását együtt kell nézni, és így nincs hátrányban az AMD.
Egyébként meg az 1000H-nál ami nekem van sose vennék nagyobb notit magamnak. Teljesen elegendő. A videoszerkesztést úgyse ezen kell elvégezni.
-
.mf
veterán
[I]"Az AMD meglátása szerint azonban a „kicsi” netbookokra csak a kedvező áruk miatt van kereslet. "
"A cég alacsony fogyasztással, könnyű tömeggel és vékony kialakítással rendelkező netbookok piacra dobását tervezi, szigorúan 14 hüvelykes vagy ennél nagyobb kijelzővel."
"A duplamagos termék Socket AM2+ foglalatba illeszthető, és 1,5 GHz-es magfrekvenciával illetve a 22W-os fogyasztással rendelkezik, mely kedvező teljesítmény/fogyasztás arányt feltételez."[/I]
Tehát a kicsi-könnyű-olcsó piacból kimarad az AMD, marad az intel egyeduralma. Ez nagyon rossz hír.
-
syC
addikt
Amd már korábban is próbált versenyezni az atommal, fogyasztás terén eddíg majdnem mindíg tudott nyerni. remélem most is sikerült neki.
-
Aprósólyom
addikt
Szerk.: Most látom erre más is rájött, de azért itt hagyom a vélemény erősítése végett..
14", 2Kg bárki tud venni? Ez pedig az a kategória ami nem olcsó. Egyébként szórakozásra jó egy netbook, de a legtöbben mégsem csak poénból vesznek mobil eszközt. Ezt én is úgy tartom, hogy csak az olcsóság miatt kelendőek ezek a gépek, a laptopot nem váltja ki. Bár ezek ellen csak azok a laptop/volt laptop tulajok tiltakoznak, akiknek valójában nicsen szükségük notira... Mindezt úgy mondom, hogy van notim, és menet közben rájöttem hogy ennél a 14"-os D600-nál kisebb csak rosszabb lett volna, pedig nézegettem 12" notikat használtan, de az ár akkor elrettentett, a használat meg meggyőzött, hogy jól választottam.
Szerk.: FehérHolló: Szerintem hatni akar egyes gyártókra. Máskülönben tényleg kicsit vicces a kijelentés. Én örömmel üdvözölném, ha lenne belőle valami. Kérdés a gyártóknak ez mennyire érdeke, hiszen ez eddig nem volt olcsó szegmens, és most meg adják kevésért még akkor is ha belépőszintűek lennének? Kicsit kételkedem...
-
Atocha
senior tag
"kicsi, könnyű. 2-kilós notit "bárki" tud venni normális áron."
Ezt pls bizonyitsd nekem linkekkel! Magyar kereskedő, magyar oldallal.
Árgép, depo.hu és tsr. vagy akár magán kereskedő oldal, mint a notebook.hu meg ilyenekkel.
Ha Te mutatsz nekem egy kedvező árú (a 400 e ft nem kedvező ár! ) 2 kilós notit, akkor kalapot emelek neked!komolyan apám eldobom az agyam... kicsi, könnyű 2 kilos noti... mikor olvastam a kedvező árat, már lefordultam a székről...
-
FehérHolló
veterán
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de AMD és Intel csak a procit és a chipsetet szállítja ezekhez a notikhoz, nem?
Az már a netbookgyártó hatásköre, hogy milyen kijelzővel szereli fel, vagy tévednék?Tehát ez a hír kb arról szól, hogy AMD kijön új, kisebb fogyasztású procikkal, amiket szeretné, hogy legalább 14"-os gépekbe szereljenek. Ebből legfeljebb az elsőt tervezhetik legalább 95%-os biztonsággal, a második nagyrészt nem tőlük függ. (Kivéve például ha olyan beszállítói szerződést kötnek, de ez miért lenne érdekük?)
-
Sandormaster
aktív tag
Lehet hogy 22W, de sztem erősebb lesz az Athlon mint az Atom, na meg az AMD chipset majd kompenzálja a fogyasztást. Az meg hogy normális kijelzőt raknak egy ilyen gépre, csak üdvözölendő.
-
ngabor2
nagyúr
22W fogyasztás a proci részéről... az intel 2-magosa mennyit eszik? 8W-ot? ez így kicsit soknak tűnik nekem elsőre.
ráadásul 14"... és gondolom nem 1kg-s súly társul hozzá, tehát részemről a netbook lényege vész el: kicsi, könnyű. 2-kilós notit "bárki" tud venni normális áron.
-
Raymond
titán
Bocs, de ennek a hirnek se fule se farka valahogy.
"Változik az AMD stratégiája a notebookok piacán"
"A cég alacsony fogyasztással, könnyű tömeggel és vékony kialakítással rendelkező netbookok piacra dobását tervezi, szigorúan 14 hüvelykes vagy ennél nagyobb kijelzővel."
Az mar nem netbook lesz. Es az uj strategia most a notebook vagy a netbook piacot erinti majd?
"Az AMD meglátása szerint azonban a „kicsi” netbookokra csak a kedvező áruk miatt van kereslet. A vállalat elmondása szerint a kisgépek kereslete drasztikusan visszaesne, ha a nagyobb kijelzővel rendelkező termékek hasonló áron lennének beszerezhetők."
Nem tudom azok akik felmertek a piacot melyiket mertek fel, de a netbookok nem csak az arukkal taroltak. Pont hogy a meret is lenyeges szvsz. A nagyobb (14, de foleg 15.4") kijelzoju gepek is kaphatok azon az aron amin a dragabb netbookok. Peldaul az Asus 900-as szeria €380-450 kozott mozog, az 1000-es szeria pedig €500-at nyaldossa mindket oldalrol (modelltol fuggoen). Ezert az azert kapni az olcso 15-os notikat is gyakorlatilag az osszes neves es nevtelen gyarotol.
"Az árak várhatóan a jelenlegi kisképernyős gépek szintjére lesznek majd pozícionálva."
Ha €350 ala akarjak nyomni akkor van ertelme, ott vannak az olcsobb netbookok.
"Az Intelnek ez a helyzet meglehetősen kínos lenne, hiszen kénytelenek lennének ők is követni a rivális stratégiáját, ami komolyan veszélyeztetné a Centrino platformra épülő termékek eladását."
Nem nagyon, feljebb irtam hogy ott vannak az €400-500 kozotti nagyobb kijelzos Centrino-s gepek.
"Az alacsony fogyasztású AMD processzorok várhatóan a K8 architektúra némileg módosított változatára fognak épülni, ami elsőre riasztóan hathat, de a netbookok piacán Intel Atom és VIA Nano chipekkel kell majd versenyezni."
14-es kijelzovel nem fog a netbookokkal versenyezni.
-
Hm. Végülis ez egy nagyszerű ötlet én már várom és lehet benevezek egy ilyenre is. Habár nem lesznek annyira hordozhatóak mint ezek a kissebb társai, de a nagyobb képernyő valóban előnyösebb lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat jövőre az olcsó és nagyméretű netbookokra helyezi a hangsúlyt.
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Gitáros topic
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- 3D nyomtatás
- Nintendo Switch 2
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED monitor topik
- Kérdés, hogy mit tudnak gyenge látási viszonyok mellett a Tesla robottaxik
- További aktív témák...
- Vivobook S14 Flip TP3402VA 2-in-1 14 FHD+ IPS kihajt érintői3-1315U 16GB 512GB magyarított vbill gar
- Acer Predator Helios 300
- EliteBook 840 G7 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H RTX A500 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest