Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
csatahajós #37 üzenetére
Ha csak OEM termék lesz, az annyiból jó, hogy akkor már most sem készült túl sok hibás darab.
-
Billu
aktív tag
válasz
csatahajós #29 üzenetére
úgy értettem hogy dobozos kiszerelésben
És majd otthon beforrasztod?
-
CYBERIA
őstag
Rokonszenves proci.
Nem tudom 45 nm-en lesz-e még 2 magos, vagy már addigra teljesen kimegy?#5:lol
-
Egzee
őstag
Hát én várok... Megvárom, hogy véglegesen kiaknázzák az AM2+ foglalatot és megalkossák a legerőssebbet... Azt majd megveszem... Remélem nem a 9950-es marad a legerősebb...
-
-
csatahajós
senior tag
Egy szálon semennyivel, sőt még picivel gyorsabbak is lehetnek mert az egész L3 cache bennük van és csak 2 mag osztozik rajtuk nem négy, és jól mutatják a tesztek hogy a Sanghai/Deneb is meghálálta az L3 triplázást elég rendesen.
Ehhez hozzájön még hogy a leggyorsabb most bejelentett Kuma 100 Mhz-cel gyorsabb mint a csúcs X4 akkor az dob még 1 picit a dolgon.Több szálon nyílván órajel és magszám arányosan csökken a teljesítményük.
-
twollah
nagyúr
Kerdes az, hogy mennyivel lesznek lassabbak az uj ketmagosok a high end (9850-9950) negymagosokhoz kepest.
-
leviske
veterán
Akkor (ha a számozást nézem), még lesz egy 7850 2.9GHz-en és egy 7950 3.1GHz-en? Az nem is rossz!
És persze ez alapján a számozás alapján le tudnak menni akár 1.5GHz-ig is (7150)... ami notebook-ok terén nem is olyan rossz indulási pont.
-
Billu
aktív tag
válasz
csatahajós #24 üzenetére
Mert Atomot kapsz itthon a boltban?
Ahogy mondani szokták: a Google a barátod...
-
csatahajós
senior tag
Mert Atomot kapsz itthon a boltban? Amig a tajvani OEM-ek nem kattannak rá addig sajnos nem is lesz...és hát megint itt jön az hogy az Intel nagyobb cég és a szokásos történet.
Egyébként ha jól emlékszem az A3250e socket komaptiblis lesz a nagy Am2/Am2+ lapokkal szóval még lenne is értelme kis asztali gépekbe.
-
csatahajós
senior tag
-
Billu
aktív tag
válasz
csatahajós #16 üzenetére
A Athlon 3250e-vel csak az a baj, hogy még sehol sincs.
-
oliba
őstag
Akkor ezt magyarázza el nekem valaki.
X4 9950 790GX 217W 140W TDP
Q6600 GF9300 155W 125W TDPA két IGP közt is van 10W
-
Oliverda
félisten
-
Tomate
veterán
Ezek azok a 4magosok amikben le van tiltva 2 mag? Így lesz kétmagos? Lehet megnézek majd egy ilyet mit tud mielőtt 4magosra váltanék. De ez még a jövő zenéje...
-
csatahajós
senior tag
válasz
diósdi rém #12 üzenetére
Köszönjük a rendkívül jól informált hozzászólást
Csak a rekord kedvéért, azért 95W a TDP mert BE procik lesznek és fölé van kalkulálva, ahogy a 9950nél is ezt csinálták. Valójában 65W körüli a valós fogyasztás, de olyat is lehetett olvasni még a 6500-as sorszám idejében hogy a két kisebbik proci 45Wos alapon, igaz akkor még alacsonyabb órajelekről volt szó.
Másrészről értsük már meg végre, hogy ad 1 AMD vonalon a memvezérlő is beleszámolódik a ofgyasztásba + Kuma-nál egy nem kicsinek mondható L3 cache is, mind2 10W nagyságrendű fogyasztással legalább; ad 2 Inteléknél a TDP nem maximum érték, hanem egy jellemző érték.
Nem azt mondom hogy az Intel procik önmagukban nem fogyasztanak kevesebbet, de ha a 65nm-es Core2-et vesszük akkor platform szinten kb ugyanott van a fogyasztás.
Ugyanaz az eset mint az Atomnál,o tt is mindenki odavan h jaj 5Wo fogyaszt meg minden, de kiderült hogy az Athlon 3250e amit az AMD ellenfélnek szánt platformszinten kb 2Wtal fogyaszt többet miközben elpixxázza mindenben és még hozzá out of order végrehajtást is tud.
Szóval ne mérjünk már kettős mércével, csak ezt kérném.
-
Bluegene
addikt
válasz
diósdi rém #12 üzenetére
majd a Deneb, ha az sem jön be, akkor temetném
Egyes hírek szerint a phenomtól 20% más hírek szerint 35%-kal lesz gyorsabb azonos órajelen, magasabb órajelre lesz képes, ami bőven veri a yorkfieldet(ráadásul játékokban a nehalem a yorkfieldtől azonos/lassabb, az inkább serverproci lesz), szal meglássuk
mindenesetre jó ez arra hogy kiszórják a selejtet(gondolom azért vártak hogy összegyűljön elegendő darab)
-
törölt tag
Félreértés ne essék, én is kíváncsi vagyok, milyen termékekkel vonulnak fel, csak hát egy processzoban mégis az a fontos, hogy mekkora a teljesítménye, a fogyasztása, s hogy mennyibe kerül. Úgy vélem, hogy csakis ez, illetve ennek az egész rendszerre való kiterjesztése alapján érdemes terméket választani.
Ha ezek a jellemzők a gyártástechnológia miatt gyengébbek, az nem mentség.
-
mephi666
nagyúr
válasz
diósdi rém #12 üzenetére
azért nem szabad elfelejteni, hogy volt egy időszak, amikor az intelnek nem ment a bicikli... athlon/duron idejében... szerintem nem olyan rosszak az amd procik... akik nincsenek elengedve anyagilag és nem akarnak tuningolni, azoknak szerintem tökéletes... lesz még olyan, amikor az amd fog odatenni az intelnek akkorát, hogy csak lesnek ;)
szóviccel élve: ez a kuma fantázianév kamu volt
-
diósdi rém
csendes tag
Nem igazán hiszem hogy egy 45 nm-es Intel procinak ez nagy konkurencia lenne,főleg mivel van bennük tartalék rendesen.De érdekes mert nem képesek rendesen kiadni egy nyomorult procit,mindig a változtatások,félig eltemetések,meg hasonlók,ez nem jó előjel.
Ennek ellenére remélem lassan valami értelmes procit is fognak gyártani AMD-nél mert ezek lassan már halvaszületett dolgok ha így haladnak.
Ez a 100Wattot közelítő melegedés meg nevetséges lassan egy kétmagos procitól.Ezzel akarnak ringbe szállni?Én nem eröltetném ezt a dolgot.
-
-
mephi666
nagyúr
lehet h hülye kérdés, de ez am2 vagy am2+?
-
Remélem, hogy a következő 30 évben ez lesz a legrosszabb AMD-ről szóló hír.
-
Oliverda
félisten
3MB L3 szvsz kamu infó. 2x512L2+2MB L3 már inkább.
2.7GHz 65nm-en 95W TDP mellet annyira azért talán nem borzasztó.
-
Devid_81
félisten
Felőlem fogyaszthat, "sokan" úgyis tuningal fogják használni.
Csak végre legyen méltó ellenfele a E7200-E7300 nak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Talán az egyetlen biztos információ, hogy az új termék K10 architektúrára épül majd.
- iPhone-t használók OFF topikja
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Macska topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Futás, futópályák
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest