-
PROHARDVER!
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtal
csendes tag
Más. Körülnéztem kicsit a Cryptoworks rendszerû CI+ modulok árát illetôen:
http://www.ci-modul-abo.de/tv/upc-direct/Egyrészt anyagilag sem egy bombaüzlet (az olcsóbbak a havi ezressel számolva kb. másfél éves bérleti díjba kerülnek), másrészt a modult és a kártyát (akárcsak a boxot és a kártyát) párosítja a UPC, a boxkeyt pedig nyilván nem mondják meg, ergo nem fog mûködni.
Röviden: marad a havi 1000Ft-os sarc a modulért, ha HDt akar nézni az ember.
-
xtal
csendes tag
-
canniball
nagyúr
válasz
Tippmix46 #596 üzenetére
"...a Nat Geo HD csak angol nyelven fut..."
Nem is lehet átváltani magyarra?"...a Nat Geo HD csak angol nyelven fut, az ESPN America HD-n baseball nagy műsoridőben megy, az AXN-en sorozatok vannak csak..."
Ezt nem a UPC dönti el."...az M1, M2 és ATV nem mindig HD, ha ki is van írva."
Az ATV-t nem tudom, de a közszolgálati az HD akkor is ha nincs kiírva, csak olyankor felkonvertált HD. Tény hogy nem olyan pöpec mint az "igazi HD", de ha megnézed még így is jobb minőségű mint az SD. -
Tippmix46
senior tag
válasz
Tippmix46 #595 üzenetére
Sziasztok!
Újra jelentkezem: továbbra is ámulok a HD adásokon, egyszerűen nehéz betelni velük.
Hogy azért kritikát is írjak így 2 nap távlatából az az, hogy a Nat Geo HD csak angol nyelven fut, az ESPN America HD-n baseball nagy műsoridőben megy, az AXN-en sorozatok vannak csak és hogy az M1, M2 és ATV nem mindig HD, ha ki is van írva.
De a HD az tényleg HD és most akcióban 750Ft-ot/hó 1 év hűség időszakra megér simán. -
pinnacle
nagyúr
válasz
canniball #592 üzenetére
Köszi!
Most vettem észre, hogy jó pár csatorna hiányzik. Misály listája alapján megtaláltam. Utólag is köszi! Képes voltál ezt mind beírni? Az Mhz után kettő 0-t is kell rakni, mert visszaáll az alapértékre, a többit automatán hagytam.
-
ferpetee
csendes tag
Valaki nem tudja véletlenül, hogy a Sony KDL-32S4000 -n működik-e ez a mediacard? A használatiban írnak mindenféle digitális dolgot, de nekem nem derül ki belőle, hogy jó-e. Ránézne valaki aki hozzáértőbb mint én?
http://www.sony.hu/product/tv-80-32-lcd/kdl-32s4000/tab/overview#tab -
bbalika81
aktív tag
És az normális, hogy a mediacard tűz forró??
-
bbalika81
aktív tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy Samsung tv mediacard használatakor a távirányító időnként lefagy...
Ilyenkor a piros led sem villan fel a tv-n ha bármilyen gombot nyomok. Majd gondol egyet és megint jó.. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Tippmix46 #580 üzenetére
Majd akkor kéri a város kódját. Viszont mivel már a kártyát párosították, lehet, hogy még egyszer nem kéri.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
pinnacle #579 üzenetére
adtak, de UPC volt kint nálam, egyenlőre nem néztem én a használatit, mert minden okés, csak reggel láttam, hogy az EPG ékezete rossz.
értem, szóval kártya ki, újra hangolás nyelv magyar és ország csehországgal, majd utána be a card...és olyankor mikor betszem a Card-ot, nem kér valami kódot?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tippmix46 #577 üzenetére
Neked nem adtak használati utasítást a cardhoz? Gyári beállítás visszaállítása, nyelv:magyar, ország: csehország, hangolás, majd utána kell betenni a cardot. A szerelő azt mondta, hogy Samsungnál Magyarországot is lehet választani, a Panasonicnál ilyenkor nincs DVB-C.
ml11 neked is PaceHD-d volt?
-
ml11
csendes tag
válasz
pinnacle #576 üzenetére
"Panasonic LCD G20. A képminősége jobbnak tűnik, a PaceHD-nél, de lehet, hogy ez csak placebo hatás, mert ugye nem különbözhet a HDMI minőségtől? A csatornaváltás egy picit lassabb."
Panasonic G20 plazma: A kép egy picit nálam is jobbnak tűnik. A csatornaváltás nálam ég és föld: sokkal gyorsabban és finomabban vállt a mediacarddal a tv mint a mediabox.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #524 üzenetére
A június 4-én rendelt mediacard sem jött meg. Ugyanannál az ügyintézőnél rendeltem meg 2x. UPC-nél azt mondták, hogy valami szoftverhiba lehet.
Továbbra is állítják, hogy ügyfélszolgálaton nem lehet átvenni, viszont másnapra kihozta a szerelő. Először azt írta ki, hogy lejárta a kártya érvényessége, de működik. Panasonic LCD G20. A képminősége jobbnak tűnik, a PaceHD-nél, de lehet, hogy ez csak placebo hatás, mert ugye nem különbözhet a HDMI minőségtől? A csatornaváltás egy picit lassabb.
pomk, Tippmix46 Csehországra állítva, indítsatok el egy új csatorna keresést. Én a kártya berakása után, egy csatornalista frissítést is nyomtam.
-
Tippmix46
senior tag
sziasztok!
ezer bocsánat, ha volt erről már szó, és volt mert olvastam, de nem teljesen világos:
szóval ha minden adásom megvan, de az EPG nem jó ékezetileg, akkor ha most állítok a nyelven (kérdés melyiket javasoljátok: cseh ?észt?) jó lesz már vagy az állítás után újra kell csatornakeresést csinálnom?
Köszi!
Üdv.K.
-
WiZARD
addikt
ha vki előfizet digitális csomag+mediacardra, akkor az analóg csatornák megmaradnak?
mert csak 1 tv-re kéne a digi, hálóba, konyhába stb elég az analóg is... -
Ren Hoek
veterán
Ilyenkor már nem kell a hangolással foglalkozni (Ha bejöttek a csatornák és m2-t tudod nézni kártya nélkül!), Innentől már a kártyának kell dekódolnia az adást. Inkább szólj be UPC-nek, hátha nem aktív a kártya. UPC ügyfélszolgálat előtt vegyél be egy vérnyomáscsökkentőt, mert akárhányszor telefonáltam nekik, mindig 20 percre jött ki a vége. Felettébb agyromboló tud lenni, amikor hosszú percekig hallgatod a zenét és közben mondja hogy még ennyit várakozz.
Amúgy nekem amikor rossz a jelminőség, akkor is azt írja ki néha, hogy kódolt adás, abszolút nem kódoltakra. Kézi hangolásnál nézz rá a jelerősségre, és jelminőségre.
-
Ren Hoek
veterán
Egyelőre várj még azért. Nekem pl UPC boxnál kb 5-6 óra után jött be az adás, mert folyamatosan azt írta hogy Kérem várjon, eszköz beállítás alatt. Csak az m2 jött be. Mondjuk én be is szóltam, hogy mi a tosz van már.. Azt mondták, ránéznek. Este bekapcsoltam és rendben volt már.
Lehet nálad is ez a helyzet, csak carddal.
-
Ren Hoek
veterán
Nyugi, nekem is elég sok idő volt. Pontosan nem rémlik mennyi, de nem fél perc az tuti.
Nekem először amúgy be sem sikerült dugnom, mert nem mertem erőltetni (Ráadásul fejjel lefelé is beveszi a nyílás, szóval utána kellett nézzem melyik oldalával kell berakni) Aztán mikor oké volt, akkor kattant egyet. Persze ha már azonosítgatja, akkor bentvan jól -
bigdady
nagyúr
ne adj meg frekit, keressen mindenhol
-
Ren Hoek
veterán
Lehet a kezdeti freki a lényeg. Úgy értettem én is, hogy nem állítottam be a UPC által megadott értékeket, pont ahogy csináltad most. Nem tudom mi benne a logika, de ment
Amúgy nálunk az utolsó érték nem 64 hanem 256. A kézi hangolásnál átállítottam 64-re de akkor nem talál jelet a csatornánál. Pedig UPC szerint 64 a helyes érték. Azért mókoltam vele, mert nekünk a jelminőség rossz és gondoltam lehet ez a baja... De mindegy, megy és ez a lényeg
-
pomk
őstag
válasz
Ren Hoek #558 üzenetére
UPC-t megadtam beállításnál.
Az alatt mit értesz, hogy nem adtál meg semmit? A kitöltés kötelező.
Szerk.:
Igazából nem csináltam semmit, csak annyit, hogy a kezdeti frekvenciát hagytam 360000-en, a hálózati azonosítót beállítottam, és most jó. De eddig is ezt csináltam.Na mindegy, lényeg, hogy jó. Köszi mindenkinek!
-
Ren Hoek
veterán
Nekunk ennek a testvére van, nem tudok én sem beállítani semmi olyat mint ami a UPC ismertetőjében van.
Digitális kábeltv beállításnál megadtad a UPC-t?
Utána Automatikus hangolás, ott nem tudsz beállítani semmit 346000 Hz-es freki-n nálam konkrétan egy csatorna jön szóval ez UPC-s agymenés, én nem adtam ott meg semmit. A többit nem tudod állítani.
Innentől végig a keresés, és kell jönnie a digitális csatornáknak. és a 2-esnek kódolatlanul. Majd be a CI+ és utána mókol vele még sokat.
-
pomk
őstag
Segítséget szeretnék kérni:
Adott egy LG 42LW4500 TV. Most álltam, ill. próbálok átálni UPC Mediaboxról Mediacardra. Végig csináltam a folyamatot, ami a Mediacard ismertetőjében áll. Frekvenciának beállítottam 346000 kHz-t, hálózati azonosítónak: 43120(Veszprém)-t. Induló fr.: 114000 kHz, Záró fr.: 862000 kHz. A symbol rate és a moduláció értéke 'Auto", ezen nem is tudok változtatni.
Elindítom az automata keresést, ekkor még nem dugtam be a kártyát, kiválasztom a kábelt, gyors keresés, OK, indítás. Elindul, végig fut. Talál összesen Kábeles DTV: 0, Kábelrádió: 0
Kábeltévé: 35 db csatornát. Ezután meg keresek egy olyan csatornát, ahol nem jön be semmi. A semmi alatt azt értem, hogy fekete képernyő, és nem a "Kódolt csatorna." felirat. Ide rálépek, behelyezem a kártyát, és nem történik semmi. A TV látja a kártyát, mert megjelenik a beállításoknál a "CI-adatok" lehetőség.
Mit csinálok rosszul? -
canniball
nagyúr
-
Ren Hoek
veterán
-
Nyirike
csendes tag
Érdeklődnék hogy van egy Viera G30-m és UPC mediacard-al megy a cucc. Ez eddig ok. Nem vagyok hajlandó évi 12.000 Ft-t fizetni olyan HD adásokért ami csak ritkán érdekel. Most pl. a FOCI EB / Olimpia miatt kellene (3 hónapig). Milyen antennát érdemes venni ami HD-ben fogja az m1-t? Van olyan antenna ami HDMI-vel csatlakozik a TV-hez? Ugyanis az antenna csatlakozót már foglalja a UPC.
-
Ren Hoek
veterán
Nah bevittük a boxot. Az ügyfélszolgálatis azt mondta a HD-s kártyás jelgyengélkedésre, hogy majd ad rá jelet a központból. Egy kicsit javult, de még így is rendszeresen előfordult egyes csatornáknál hogy a Jelminőség 30-40%-ra esik össze. Jelerősség soha nem megy 80-90% alá.
Legalább most már Natgeo HD és AXN HD bejön egyáltalán és nem 10%-os a jel. AXN továbbra is "laggos"...Gondoltátok volna, hogy bentről tudják állítani ezt?
Az a szerencséjük, hogy azt a pár csatornát pont nem nézzük, ami laggos. Majd megnézem még az elosztót, egy 3-as dugóból jön kifelé. Plusz egy elég gagyi 10 méteres vézna, és puha koax köti össze a fali csatlakozóval a TV-t. Ez lehet az oka a bajnak? Analóg is eléggé zajos...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk az UPC május elején indított, mindössze egy CI+ kártyát igénylő szolgáltatását.
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest