- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi haladó szinten
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
Jó, de a kickstarter projecteket a community hozza össze, nincs mögöttük pl. dollármilliós marketingkampány. Ezek általában inkább sufniprojectek, amelyeket nem 300 ember készít egyszerre egy fényes irodaházban a Ubisoft-al a hátuk mögött, hanem 20 srác a Kelet-Brooklyn-i gettó szomszédságában bérelt kis irodában, akiket/akik kirúgtak/leléptek az EA-től meg a 2K-től.
Ahányan befizetnek, akkora lesz a játék nyilván. Teljesen más műfaj. Persze születnek így is igen jó alkotások.#93
Nem tudom kibogozni miről beszélsz, ne haragudj. -
Fitzgerald
veterán
válasz
Fitzgerald #85 üzenetére
+ Azt kifelejtettem, de ugye mindenki számára nyilvánvaló, hogy a digitális kópia éri meg jobban a kiadónak, mert ugye nem kell DVD-t legyártatni, nincs doboz, kézikönyv + a mindenféle kis szotyi amit a dobozos játékokhoz még adni szoktak. Retailerekhez sem kell ezeket kiszállíttatni. Mégis teljes áron adják ezeket a kópiákat, sőt. Nem ritka az sem, hogy a Steames játék jóval többe fáj a dobozosnál.
Én mondjuk jobban szeretem a dobozos, Steamen/Originen beregelhető játékokat.
Az igényes dobozt, kézikönyvet, kis apróságokat.
És szeretem a frissen nyomott papír illatát, ez biztos valami fétis
Szóval inkább doboz. -
Fitzgerald
veterán
Mért, a Crysis-nél nem volt hájp? CoD sorozatnál kapott valaha is bármilyen játék nagyobb hájpot?
Battlefield 3 nem volt hájpolva orrba-szájba? Assassin's Creed sorozat?
Mégis átlag tizedennyit adtak el belőlük PC-re...és itt dől meg az amiről írsz.
Valóban, nem ingyen adják a játékokat az AMD-nek.
Ahogy írtam, nem látunk bele az üzleti modellbe. -
Fitzgerald
veterán
Fejlesztési költségektől függ nyilván minden.
Nemrég olvastam egy cikket a Bioshock Infinite c. játékról.
8 millió példányban kell elkelnie ahhoz a 3 platformon összesen, hogy behozza a fejlesztési költségeket, és hozzon azért profitot is.
Tekintve, hogy Steam-en eddig nagyjából 550000 példányt regisztráltak (Steam only a játék), a 10:1 arányú konzol-PC eladások ismeretében be fog jönni a számításuk. Az is tény, hogy a Steam-es példányok közül rengeteg van ami promócióban került kiosztásra pl. AMD videokártyák mellé csomagolva, stb.
De attól még hogy nem látjuk át az üzleti modellt, ebből is pénze lesz a kiadónak.
Ha csak PC-re jelenik meg a játék, még 3-4-5 milliós eladásokkal is óriási bukás lett volna.Viszont a másik oldalon ott van a Diablo 3, ami eddig csak PC-re jelent meg, nem igazán kapott 10/10-es értékeléseket, de 10 hónap alatt mégis 13 millió fogyott belőle úgy, hogy konzolos árcédulát kapott.
Most akkor tényleg haldoklik a PC-s piac, vagy csak valamit nem jól csinálnak a kiadók? -
Fitzgerald
veterán
Sosem értettem ezt a dolgot...a PC-s piac azelőtt sem volt ennél nagyobb, hogy a hatodik generációs konzolok a szórakoztatóipar csúcsára emelték a játékipart.
Azelőtt is voltak sikerjátékok PC-n, amelyekből több millió fogyott.
Azon meg szerintem nem kell meglepődni, hogy egy kifejezetten játékra kifejlesztett platformon több játék fogy (micsoda meglepetés), mint PC-n...
A PC egy jóval összetettebb platform, nem a játék az elsődleges funkciója.
Ahhoz hogy az éppen aktuális csúcsjátékkal PC-s minőségben tudj játszani, évente, de legalább másfél évente kétszer annyi pénzt kell a gépre költened, mint amennyibe egy konzol kerül. Pont.
Konzolon lehet hogy arányaiban nem akkora mértékű a warez mint PC-n, de azért ne felejtsük el, hogy a legtöbb játék először 360-ra és PS3-ra jelenik meg a torrent oldalakon, és legalább annyi seeder/leecher van, mint a PC-s játékoknál.
Szóval nem arról van szó, hogy a konzolos játékosok a warez elleni küzdelem keresztes lovagjai lennének, ennyire ne legyünk már naivak. -
Fitzgerald
veterán
válasz
goodboy007 #41 üzenetére
Jah, de egyik UE3-as játék sem néz ki úgy, mint a promó videókon/képeken anno...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest