- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- Analóg fényképezés
- E-book olvasók
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jürgenmüller
kezdő
Esetleg az Intel forrását is érdemes lenne belinkelni nem?
Stale Data Read from Legacy xAPIC / CVE-2022-21233 / INTEL-SA-00657
Erre viszont mond, ugyanis kettő probléma van nem egy.
Post-barrier Return Stack Buffer Predictions / CVE-2022-26373 / INTEL-SA-00706
Ja hát nem is mond semmit, mert még a nagy szoftvergyártók szerint is elméleti a probléma, és nem pedig valós, de a Prohardver kész tényként kezeli.
Erre mit lehet mondani semmit.
-
Jürgenmüller
kezdő
Valóban, el tudnád magyarázni, hogy miért ugyanaz a módszer, és ugyanaz a patch kiadás dátuma, a legtöbb nagy szoftvergyártó részéről, és miért véletlenül együtt kezelik, ha szerinted nem ugyanaz a probléma.
Tehát ha jól értem, ha az AMD nem SGX-et használ, hanem MET/SEV-et ezért már nem is igaz amit leírtam.
A Comparison Study of Intel SGX and AMD Memory Encryption Technology
Szerintem egyáltalán nem lényeges, hogy melyik mit használ, az AMD-s cikk sokkal jobb színben tünteti fel a probléma gyökerét, mint mint az Inteles.
Amúgy pedig itt kettő dolog lehet, vagy az AMD annyira gyenge kommunikációban, hogy ilyen semmilyen magyarázatokkal áll elő, mint a Prohardver (Ismerve az AMD-t erről szó sincsen, profik.)
Vagy az Intel sokkal részletesebben magyarázta el a probléma okát, és ezért van a Prohardveren sokkal részletesebben kifejtve, hogy miért van az úgy ahogy van. (Nagyon kétlem, hogy az egyik vagy másik gyártó kevesebb infót osztott volna meg.)Persze biztosan én látom ezt rosszul, nem feltételeznék semmi rosszat, tegyük fel, hogy az van amit fentebb írtam.
És a végkimenet miért ugyanolyan, ha szerinted ez nem függ össze?
Még a leírása is eléggé hasonló, nem pedig arról van szó, hogy teljesen más dologról lenne szó.Amúgy pedig kb csak az Intel reagált erre valamit, az AMD semmi érdemlegeset, szóval azért ez azért kellene sántítania Prohardver oldalról nem?
-
Jürgenmüller
kezdő
Ez annyira nem volt kifejtve, mint az AMD-s párjában.
Legalább tudjuk miről van szó pontosabban.Amúgy az Intel is reagált a problémára, ami véletlenül kimaradt a Prohardver cikkből? Nem gondolom, hogy ezek után a Prohardver 4 - 5 soros leírása, hogy mit ajánl az Intel egyenlő lenne a hivatalos állásfoglalással.
Stale Data Read from Legacy xAPIC / CVE-2022-21233 / INTEL-SA-00657
Számomra az is egy nagyon érdekes dolog, hogy a Prohardver hogy hogy nem egyként kezeli a problémát, amikor pl a legnagyobb szoftvergyártók igen?
Tehát ez a probléma ugyanaz, csak az Intelre van kihegyezve a cikk, ha jól értem.
Na mindegy érdekes számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- Anime filmek és sorozatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest