Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luskan
tag
Egyetértek veled. Nagyon sok helyen ez megy sajnos. Az emberek fejében még mindig a 2000-es évek eleje van kb, amikor másfél évente duplázódott a teljesítmény a CPU-k terén. Nem pedig az elmúlt 5-6 év belassult fejlődése. Sokszor olyan emberek döntenek a cégnél a pénz felett, akik nem értenek hozzá és nem is lehet meggyőzni őket. Úgy tudom sok banki ügyintéző is fullos i7-es gép előtt ül. Megkockáztatom a kijelentést, hogy egy i3 is elég lenne arra munkára, ahhoz hogy egy szerverről lekérjen adatokat és megjelenítse neki egy saját fejlesztésű program.
-
NandoXXL
senior tag
1800x 77000Ft 10-12 %- al lassabb a 2700x nél, na de unlockolt mind. Persze mindig a leg versenyképtelenebb cuccot kell hasonlítani. És igen, nem árt egy tartalék vga, fillérekből van használt bármikor ha elromlik a vgad. De szerintem egy gyalogsági ásó is jól jöhet bármikor, meg egy párka bármikor lehet vihar, és egy törölköző is legyen mindenképp nálad. Legalább lenne valami valós felhasználási alap, adott szoftver miatt simán kellhet Intel. Remélem van tartalék alaplapod is
Kritikus helyre meg két oem gép, és nincs gond
Ennek rinyának mi köze volt a takarékos cpukhoz 8700k
? Kezd fantasztikus dolgokat művelni az AMD, egyre szimpibb. A társaság meg egyre
A végén még lehetnek itt durva dolgok, energia hatékony Ryzen kínában gyártva, szoftveresen megtámogatva. Még a végén verseny lesz, ha ez nem is tetszik a plebnek.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Razenhell #64 üzenetére
zacsko szotyiert kapsz passziv GF730-t 2GB RAM-l DVI+HDMI kimenettel, annyit biztos tud az is, mint a UHD630 IGP, passziansz nem szaggat be azon sem, meg a youtube se szaggat HD videonal
az úgy máris máshol fűt, meg akkor +2core van, ami +20-25% CPU lóerő diffi
aminek tobb haszna, mint az IGP-nek a masikban
-
s.bala31
őstag
Mit vetítek ki, kire? Kezdesz egyre frusztráltabb lenni jácintka
Milyen üzembiztonságról hadoválsz? Már ne haragudj de egyre nehezebb követni téged, Integrált GPU-tól eljutottál oda hogy mi itt a fórumon el vagyunk tévedve és csak te tudod a frankót
Ismétlem, írtam egy érvet az integrált VGA mellett, plusz hozzátettem hogy szerintem az emberek többsége túl ad a használt cuccain (számítógép alkatrészekre gondolok természetesen
mielőtt újat venne. Ez utóbbi arra reflektálás amiért értetlenkedtél(El is hiszem, biztos nehéz megtartani egy régi X300-at vagy ilyesmit és inkább fizetsz ki 20-30K többletet... Értem én, hogy a józan ész manapság hátrány a hétköznapokban, de még itt is?), hogy miért nincs egy ezeréves VGA-m arra az esetre ha betojna a jelenlegi. Szóval jácintka nyugodj le béke van, inkább válts melót ha már ennyire kikészít idegileg.
-
Razenhell
tag
Szerintem van aki ésszel vált gépet, pl megtartja házat tápot, (ramot is talán ha ddr4)
Ha meg valaki várja hogy lemenjenek a vga árak addig meg intel igpről játszik valami kisebbel az pont jó addig... Ryzennél meg pont kell valami pót vga hogy tudj addig valamit kezdeni a géppelnézheted a plusz 2 magot mikor nem ad képet a gép
-
jacint78
addikt
Jácintka úgy tűnik nagyon nehéz felfognod azt a tényt hogy az emberek a régi cuccaiktól általában megválnak ha újra cserélik, tudod amikor pl VGA-t cserélek a régit eladom. Fullcfg cserénél pedig a komplett géptől is megválok és csak a monitor marad.
Olvasd el az ellentmondást.... Ez csak a te hülyeséged, amit kivetítesz mindenkire, de az átlagra ez egyáltalán nem igaz, tudom, mert tőlünk kapnak újat és mi kínlódunk a réági szarok eltüntetésével, ha otthagyják.. Ja éás az átlag ember hozzá nem nyúl a gépéhez, hanem viszi a "hozzáértő" ismerőséhez, aki után dolgozik a szervíz.
Ti ezen a fórumon, mindíg el vagytok havazva és az ide írkáló 10-20 ember alapján megítélitek az átlagot, ami rohadt messze szokott lenni a valóságtól. Mint amikor valaki kitalálta, hogy nem érti miért nincs szüksége az átlagnak gigabites lanra egy alsó kategóriás notin, amiken az esetek 85%-ban soha sincs használva a lan port.
Tehát nem igazán halmozok fel itthon tizenéves számítógép alkatrészeket és úgy vélem ezzel a szokásommal nem vagyok egyedül.
Igen, nem is ellentmondásos, hogy jössz itt a folyamatos üzembiztonsággal, de annyi sincs, hogy filléres pótalkatrészeket tarts otthon. Szóval ne jácintkázz nekem légyszíves.
-
Na, szerintem végy egy mély levegőt vagy másutt ereszd ki a gőzt.
Elmondtam mi van, nem az én cégem, de náluk dolgozom. IT kapott x pénzt költöttek belőle y termékre. Nem arról volt szó hogy mi értelme, hanem hogy ezt a konfigurációt vették meg, nem keveset hanem sokat. Intel részéről meg az a lényeg, hogy az ő igp-jüket használják egy zászlóshajó prociban. Amúgy ha jól rémlik ez a HP leosztás két procial volt rendelhető, i5 és i7, mi az utóbit vettük. A másik, hogy nem tudod mi volt a szerződésben, nem tudod milyen feltételekkel kaptuk a gépeket és azt sem tudod mennyi lett volna a különbség árban ha más proci van benne. Nem a sarki PC boltból vették a gépeket garanciával és support-tal, így valószínűleg kaptak valami engedményt.
A lényeg, hogy ebbe a konfigba felesleges a VGA, de a proci erő jól tud jönni.
Mondjuk a pénzügynél és az adatokkal/adatbázisokkal foglalkozó részlegnél is kell az izomerő.re: (#56) hobizoli
Itt 256GB SSD, 8GB RAM van mellé téve, a gépekkel semmi baj, de a hálózatról nem érdemes beszélni. Pl most is leállt két napra a munka mert a gépek egyszerre kezdték leszedni a Win frissítést. Aztán ment egyesével a mókolás meg a rendszer frissítgetés. -
s.bala31
őstag
Jácintka úgy tűnik nagyon nehéz felfognod azt a tényt hogy az emberek a régi cuccaiktól általában megválnak ha újra cserélik, tudod amikor pl VGA-t cserélek a régit eladom. Fullcfg cserénél pedig a komplett géptől is megválok és csak a monitor marad. Tehát nem igazán halmozok fel itthon tizenéves számítógép alkatrészeket és úgy vélem ezzel a szokásommal nem vagyok egyedül. Írtam egy érvet az integrált VGA mellett erre te beköhögsz ide valami flegma szarságot és még a józan észt emlegeted. Istenem
-
TRitON
aktív tag
-
s.bala31
őstag
Te pedig azt foghatnád fel, hogy van akinek számít CPU vásárlásnál hogy legyen integrált VGA. Pl amikor újítottam nemrég a cfg-m egyik szempont volt az integrált VGA (természetesen nem elsődleges szempont). Nagyon jól jön amikor pl a dvga-t gariztatás miatt nélkülözni kell pár hétre vagy új dVGA beszerzéséig lehet legalább netezni, filmezni. 8700 k kb 105 ezer 2700x 100 körül van utóbbiban nincs integrált VGA de van +2 mag. Tehát árban nincs szinte semmi difi, kinek melyik szimpatikus vagy mire szeretné használni.
-
törölt tag
válasz
idegen lény #48 üzenetére
2200G -m van, egyenlőre single -ben 8GB -vel, MSI B350 -s lapban.
Semmilyen gondom sem volt, mióta összeraktam a rendszert.
Gond nélkül, folyamatosan húzva megy 4Ghz -en.
-vásárláskor szóltam, hogy BIOS frissítést kérek a lapra. A frissítés ingyenes volt egyébként.
-természetesen később majd jön bele még 8GB, hogy dual -ban legyen,
mert dual esetén 1,5 -2x is gyorsabb lehet.Egyáltalán nem bántam meg a vásárlást.
Ha gondolod, privátban kérdezz. -
hobizoli
nagyúr
válasz
benedekco #54 üzenetére
nálunk is i7-k vannak
4GB RAM-l
32bit Win10-l
SSD nelkul
egy halal
ugy hivjuk a gepet, hogy az i-nullásitthon az i3K-m SSD-vel meg 2x8GB RAM-l egy dimenziougras hozza kepest
de meg a G4560-s gep is a 2x4GB RAM-l es SSD-vel koroket ver ra, ami osszesen nem kerul annyiba az alaplappal egyutt SEM, mint az i7-s CPU magaban ezek nelkulmultkor is lefagyott, 4.5perc a Win boot ido
nem vicc, kajak annyisima irodai melo, SAP, raktarnyilvantarto, meg muszaki rajzok tobbnyire pdf-ben, es online monitoring sw fut rajta
de a HDD LED-je az ugy vilagit az elolapon (nem villog), mintha a Power LED-bol lenne kettomondtuk az IT-s mokusnak, amikor lejott kicserelni a 17"-s(!) monitort végre 24"-sra, hogy kene a i-nullásunkba meg 4GB RAM meg a 64bit Win ala, mert ez a HDD ebben igy elegge sokat teker
aszondjajaz: 4GB eleg mindenre
mondtam is neki, hogy: uhm ja, egy Bill Gates nevu arc is vmi hasonlot mondott 640kB-ra annoes meg oda is i7 van rakva, amikor a PC 15percenkent(!) rogzit egy grafikonra 12db adatot
de lehet vele vakuzni, hogy intel i7 inside matrennya van a gepen
-
nemlehet
őstag
válasz
benedekco #54 üzenetére
Tehát a céged tök fölösleges vesz i7-et irodai használatra amikor egy intel j vagy q széria is elég lenne a 400 gép bő 75%-ba ezért mindenki más hülye aki úgy gondolja, hogy felesleges egy csúcsprociba IGP. Véletlenül se a beszerző hülye vagy korrupt....áááh ugyan...
Köszi, hogy tisztáztad.
-
Nem puffogtam.
Elmondtam, hogy a cégnél ahol dolgozom mi a történet. Az meg hogy a kollégák nagy része Office-ra használja az más kérdés, attól még csúcs i7 van a gépekben és nem kell bele plusz vga. De a kommunikációs csapat már videoanyagokat is vág a tudományos részleg pedig modellez is. Az IT? ők meg isten tudja mit csinálnak, fejlesztenek.
Nekem minden mindegy. Én úgysem veszek csúcs procit, csak értem hogy miért van benne igp. Ráadásul egy időben arról volt szó, hogy ezek biza be lesznek fogva mindenféle alternatív számításra és nem lesz elválasztva a két modul a procin belül. -
DraXoN
addikt
felesleges a modern igp-knek kiosztani fixen a memóriát, a rendszer használat közben "letudja" választani azt amire szüksége van.. illetve az még jobb is, mert ha kell nem kell duplikálni a tartalmat és a cpu meg gpu egyidőben hozzá tud férni az adott grafikus adathoz.
illetve, ha külön dedikált kártyát használ az ember, akkor is bent van az adott információ másolata mindig a memóriában (bár a rendszer lehet kiírja swap-ba, amit nem tehet meg igp esetén), így a memóriafogyasztás a dedikált és integrált rendszerek esetében elméleti szinten egyező.
a lényeg: felesleges kiosztani dedikáltan a vga részére memóriát, így több marad a rendszernek is ha arra kell épp.
a memóriaigényel kapcsolatban, 2012 óta 16GB ramom van a gépben (akkor olcsó volt 16gb DDR3 2x8500Ft újonnan).. a lényeg, az első években mindig üres volt (akkoriban 4GBal szerelték az átlag gépet).. manapság azért már meg tud ez is telni... mivel munkára is használom a gépet én már néha ki-ki fogyok belőle...
-
rodrigez
senior tag
válasz
Azért kell mert 8 meg kevés az IGP-hez, de nagyon. Adsz az IGP-nek 2gb-ot és a teljes rendszernek marad 6, az meg karcsú. Egy Forza Horizon 3 vagy el sem indul, vagy diavetítés. 2Gb-ot odadobtam neki a BIOS-ban és az csak az övé. Ha meg már Ryzen APU akkor kell a sávszél, de nagyon. Lehet persze olcsó 2x4gb vagy 2x8gb DDR4-et venni 2133-asat vagy 2400-eset, de akkor meg messze jobban jársz olcsóbb 2x4gb 2400mhz-es memóval és a különbözetből meg veszel VGA-t, mert kb. ki is jön.
Én munkára is használom, azért is kell a 16gb, futnak is jókora MySQL adatbázisok, az megeszik vagy 8-at.
-
válasz
Az az 1600MHz valójában 3200MHz, csak a program így írja ki. Tán nincs is 1600MHz-es DDR4 RAM.
Nem tudom milyen sok problémáról hallottál. Ha az ilyen rendszerek érdekelnek, nézz be a tulajok topikjába, vannak teszteredmények, tapasztalatok, első kézből infók, stb.
-
idegen lény
addikt
1600 MHz-est írtam, B350-es alaplappal. Játékra minek kell 16 GB? Szerintem elég 4-8 GB is, és inkább Ryzen 3 2200G-ben gondolkodom, ami sokkal olcsóbb és csak kábé tíz százalékkal lehet a Ryzen 5 2400G mögött, csak nem tudom, hogy a gyakorlatban működne-e, mert sok problémáról hallok.
-
rodrigez
senior tag
válasz
idegen lény #45 üzenetére
Ja, csak mennyi is az a 3200-as DDR4?
Nekem egy egy miniItx-es konfigom van 2400G-vel és 2x8gb G.Skill Flare X-el. Na ez utóbbi annyiba kerül mint egy 3gb-os GTX1060.
-
Crytek
nagyúr
válasz
idegen lény #43 üzenetére
Tele a yt az ilyen összehasonlításokkal.
Itt egy sokjátékos parancsolj 2400G vs 1030 in 22 games
-
nemlehet
őstag
válasz
benedekco #38 üzenetére
Mi az a munka ahol kell 400 gép i7-el de semmilyen formában nem lenne előnyös dvga-t rakni a gépbe? Ez nagyon érdekelne, mert ez így csak puffogtatás.
Akinek meg munka miatt kell i7 de nem futja egy 1030-ra az azért erősen gondolkodjon el az árazáson vagy így az egész munka dolgon.
Mellesleg most az első nagyobb magyar webshopot felütve: R7 1800x-78k, R7 2700-90k, i7-8700k-105k.
VGA legolcsóbb: R5 230-11k, GT 710-10k. Egy jól használható GT1030 már 30k alatt van, az pedig többnyire veri bármelyik IGP-t, de az intelt biztos.Szóval akkor hol is jelent plusz költséget egy minimál dVGA?
-
jacint78
addikt
Ja engem nem nagyon érdekel, hogy te milyen árakat írsz, amíg butaság az egész. Halvány fogalmad sincs a gyártásról, az áráról, és még mindíg butaság amit írsz az utolsó szóig meg a másik is. Szerinte a +10K dedikáűlt GPU-ra géppark esetén sok, de a minusz 30-40K amennyivel olcsóbb lenne, egyszerűen nem is létezik..
Az SFF nem vékonykliens és a vékonykliens lényege az, hogy nem kell bele erős hardver, az csak egy kliensgép...
Kurvára nem látom, hogy a ryzen 7 40-50k-val olcsóbb lenne, mondjuk a 8700-nál. Csak mert nincs benne int. VGA.
És egy ryzen 7-et VGA nélkül 105k-ért. Akkor mit nem értesz????
Kurvára nem látom, hogy a ryzen 7 40-50k-val olcsóbb lenne, mondjuk a 8700-nál. Csak mert nincs benne int. VGA.A ryzennek IGP nélkül is böhöm nagy magja van fogd már fel!!
-
Az hogy nekem mim van, az mellékes. De a benti 400+ gépben nem ez van, ott újabb modell van újabb procival és nem i5 hanem i7 (csúcs processzor).
Nem mellesleg 10000Ft + egy géppark esetén nem kevés. Sőt képzeld, volt már esetem nekem is hogy munkájából adódóan csúcs processszor kellett valakinek, de vga-ra nem jutott.
-
törölt tag
Az egész érvelésed rossz, már csak a non K 8700 párja nem a magas TDP-s rizsa, hanem a sima X nélküli variens.
A kettő között pont az általad pedzegetett 10 rongy a különbség. Lehet használni az inteles igp-t igen ahogyan írtad. Sajnos vannak hátrányai is, aktív használat mellett, ami akár renderelés is lehet, komoly kihatással van a hőmérsékletekre. Nagyon meghajtva, meg simán veszít a kupak alatti trutyi a hőátadó képességén. -
Geller72
veterán
"Tehát megkapod a csúcsprocesszort 40-50K-val olcsóbban és minek vegyél tízért még kártyát? Köszönöm, nincs több kérdés.."
-Lassan tényleg nincs. Írtam árakat. hol látsz te ott 40-50k-val olcsóbb procit VGA nélkül, mint VGA-val?
Világosan odaírtam egy mai csúcsközeli i7-8700-at 104k-ért int VGA-val.
És egy ryzen 7-et VGA nélkül 105k-ért. Akkor mit nem értesz????
Kurvára nem látom, hogy a ryzen 7 40-50k-val olcsóbb lenne, mondjuk a 8700-nál. Csak mert nincs benne int. VGA."A ryzennek alapban böhöm nagy magja van, ráadásul miért adnák olcsóbban, ha a konkurencia sem olcsóbb??"
-Ez remélem tudod, hogy érvnek nagyon gyenge. Majdnem hogy lófasz. De nem érv. De már ott tartunk, hogy VGA nélkül is böhöm nagy és böhöm drága, de én csak vegyek natív VGA-t "mercsak". Azért mercsak, mert elfogadható indok cáfolatként nincs arra az igényre, amit itt páran leírtunk neked.
"Az előbb még csúcsprocesszorokról volt szó, most meg már a vékonykliensekbe rakott középkateógriás processzorokról? Amiket építenek össze? Összevissza írkálsz mindenről, jézusom.."
-Ezt csak te írod, én sehol nem írtam középkategóriás processzorokat. Ahogy a kolléga is írta, SFF/USFF kategóriába pakolnak gyártók (HP/DELL/FUjitsu - remélem, mond valamit) i7-es konfigokat.Az i7-8700 pl ippen 65W TDP-s és nálam egy iTX konfigban van. A Dell notiban egy 4800MQ van és köszönöm, nem kérek natív VGA-t. A Dell 7010 USSF-ben egy 2600S. Lehet néhány dolgot kifogásolni, mert már nem mai gép a két utolsó, de azt mondani a procikra, hogy a maga korában (de most sem) középkategória lenne, azt nem.
De tényleg hagyjuk. Szélmalomharc..:/. Jó éjszakát.
-
S_x96x_S
addikt
>Pedig a 2200GE, 2400GE már megjelentek áprilisban
ahogy látom - viszonteladóknak ment - és ők már forgalmazták is.
A hazai Lenovo képviseletnél érdeklődj ... hátha leet tölük gépet rendelni
"Lenovo IdeaCentre 520-24ARR F0DN0000US All-in-One Computer - AMD Ryzen 3 2200GE 2.60 GHz - 8 GB DDR4 SDRAM - 1 TB HDD - 23.8 Inch 1920 x 1080 Touchscr"
https://www.pcnation.com/web/details/0232AE/Lenovo-Ideacentre-520-24ARR-F0DN0000US-All-In-One-Computer-Amd-Ryzen-3-2200GE-2-60-Ghz-8-Gb-DDR4-Sdram-1-Tb-Hdd-23-8-Inch-1920-X-1080-Touchscr-F0DN0000US>DIY piacon a 2/4-es Pentiumok továbbra is ellenfél nélkül vannak így.
biztos valami lehet a háttérben.
- gyártási gondok? kapacitás ? eltérő prioritások ? ismeretlen security bug ? női szeszély ?
Nem tudhatjuk ...Talán szeptemberben okosabbak leszünk.
Mindenesetre pár hét és itt lesz a Sapphire FS-FP5V Mini-STX motherboards
https://www.anandtech.com/show/13053/sapphire-unveils-fs-fp5v-amd-ryzen-embedded-mini-stx-motherboard -
jacint78
addikt
Minek vegyek tizenezerért VGA-t ha nem kell. Nem érzem rétegnek azt, amit a kolléga is leírt feljebb
Tehát megkapod a csúcsprocesszort 40-50K-val olcsóbban és minek vegyél tízért még kártyát? Köszönöm, nincs több kérdés...
A ryzennek alapban böhöm nagy magja van, ráadásul miért adnák olcsóbban, ha a konkurencia sem olcsóbb??
Az előbb még csúcsprocesszorokról volt szó, most meg már a vékonykliensekbe rakott középkateógriás processzorokról? Amiket építenek össze? Összevissza írkálsz mindenről, jézusom..
benedekco
A 4570 mióta csúcsprocesszor?
-
Azt az előbb el is felejtettem írni, hogy én is egy ilyen gépről írok. Néha játszom is. Nincs VGA nem is akarok, Intel IGP kiszolgálja az igényeimet, két monitor DP porton. Mi kell még?
Ha 2400G-m lenne amit eredetileg akartam akkor azért már komolyabb játékokkal is pöröghetnék (akár FHD-felbontásban is). Egy probléma volt, mégpedig mITX és mATX-nél a 4K hiánya, ahol volt ott horror áron volt a lap. (persze a bányász láz se segített az árakon). Játékot meg 4K monitoron szépen lehet játszani FHD-ban. Aki mást mond "az hazudik és szánalmas kis sz@r alak! Vagy egy olyan totál hülye, mint ez a Kyle Toy,". Őőőő izé, ja nem, ezt az előző mondatot tessék figyelmen kívül hagyni! -
Geller72
veterán
Gondold meg mit írsz és mennyire sértegetsz....
Minek vegyek tizenezerért VGA-t ha nem kell. Nem érzem rétegnek azt, amit a kolléga is leírt feljebb. Kis helyigényű és fogyasztású, de nagy teljesítményű, sok szálas processzeket futtatni tudó workstationokat nem nevezném manapság réteg megoldásnak. Tele van a piac a vékonyklienses megoldásokkal. Az utóbbi időben szinte csak ilyen gépeket raktunk össze. Max 65W TDP, 6-8 mag, HT, kis ház, kis fogyi, nuku VGA.Van viszont pár VGA kimenet, amit ki tudnak használni a kliensek. Ahol voltam kint kliensnél, minimum volt a 2 monitor. Az OEM-ek sem rajonganak a batár házakért, natív VGA-val. Biztos, ők is réteg népek, egysíkúak és ritkák, mint a fehér holló.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy mennyire naiv vagy. Ha azt hiszed, hogy mennyivel olcsóbb lenne a CPU, ha nem lenne benne VGA rész.. Mondjuk kezdésnek nézd meg a Ryzeneket. Milyen olcsóak. Ugye. Mondjuk egy 2700x. Tök olcsó.
. Az Alzán 105.790 ft. Egy i7 8700 meg 104.390. Tényleg sokkal olcsóbb, mer' nincs benne végéa.
. Ja és ide jön a te vga-d tizenezerért még pluszban.
. És én írok ökörségeket..
-
Geller72
veterán
Rogyásig vannak olyan igények, ahol kellenek a workstationok, kis helyigény és fogyasztás mellett. Ide, bármennyire nem tűnik fel, a legideálisabbak a fent általam említett építési módok, vagy gyári gépek. 350-ért raktam a össze a mostani gépem és vga nincs benne. Tehát futja, de nem kell. Viszont van 3 monitor kimenetem 4k-ban.
-
Cégünknél van 400+ irodai gép, kizárólag a 8 grafikus PC-jében van valami nVidia kártya, a többibe mind Intel igp.
Nem érzem hiányát a kártyának. Ellenben apró workstationök (HP Elitedesk SFF).
A vicc az egészben az, hogy a grafikusoknak is csak a WQHD felbontású monitorok hajtása miatt kell a külső kari, mert az alaplapi DP port csak FHD-t tud.Számomra az nem világos miért van olyan kevés 4K-t támogató micro ATX-es lap. 2400GE mellé baromira elkellene manapság.
Félreértés ne essék, a 4K őrületet egyáltalán nem értem, csak munkára látom értelmét. Számomra egy nagy 4K monitor sokkal jobban működne mint két FHD egymás mellett. Néha odajutok egy WQHD elé és sokkal jobban szeretek az egy darab monitoron melózni mint a saját FHD-mon. Jobban tudok variálni az ablakokkal meg nincs útban a káva. -
sb
veterán
A 200GE-t várom már mióta, de soha nem érkezik meg... (ahogy az olcsó Asrock A320 ITX lap sem...)
Más: TDP állítható szabadon a lapokban? B350 érdekel főleg, de A320 is érdekes lenne.
Azt gondolnám, hogy állítgatni semmiből nem tart, akárcsak Intel alatt és a proci energiamenedzsmentje (ami még fejlettebb is, mint Intelnél) elintézi a többit... tehát értelmes órajelek, turbók maradnak kézzel visszavett TDP mellett is. -
jacint78
addikt
Előbb gondold végig, mielőtt ilyen ökörségeket írkálsz. Tizenpárezer forintért is kapni már kis kártyákat amik miatt egyáltalán nem kell batár ház, ráadásul minden tekintetben jobbak az intel VGA-nál. A processzort lényegesen olcsóbb lenne gyártani, ugyanis minél kissebb a lapka, annál gazdaságosabb. Javaslom nézd meg, hogy mekkora területet foglal el egy processzorban az IGP, majd képzeld el, hogy azzal a területtel arányosan lehetne kissebb és olcsóbb egy lapka.
Tehát, ha kikerülne az IGP a processzorból és olcsóbban adnák, azzal a gamer és az irodai felhasználó is jobban járhatna, nem beszélve a notikról, amikben aztán tényleg baromság a 2 GPU, azért, hogy üresjáratban megspóroljanak 1W-ot, bár a modern NV GPU-k mellett szerintem még deficites is az IGP használata.
Mellesleg az egysíkuságot inkább hagyjuk, mert a te példád annyira ritka, mint a fehérholló, ugyanis erősen rétegigény a nagy CPU teljesítmény akkora házban, amiben egy alacsony profilú kártya is batár lenne...
-
nemlehet
őstag
Ha kell neked a csúcsproci ereje akkor te milyen kis méretű házba akarsz beleerőszakolni egy 8 magos procit? Kérlek mondj már nekem egy olyan reális felhasználást ahol mondjuk szükség van egy R7-re, de egyrészt nem futja egy belépő VGA-ra, másrészt nem fér el, mert olyan kicsi a ház.
Én megértem ha valaki akar egy passzív/félpasszív netezős gépet otthonra a lehető legkevesebb alkatrészből, de arra bőven sok már egy Raven CPU ereje is.
-
válasz
idegen lény #21 üzenetére
A6-9500 12k-ért egy bios frissítés erejéig az AM4 lapba, s nem kell VGA.
De a legtöbb bolt 1-2 ezerért megcsinálja a bios frissítést, én ezt választanám.(#20) S_x96x_S: neweggen néztem, nem találtam.
Pedig a 2200GE, 2400GE már megjelentek áprilisban, Athlon 200GE sincs, pedig az is velünk van már elvileg egy hónapja. DIY piacon a 2/4-es Pentiumok továbbra is ellenfél nélkül vannak így. -
S_x96x_S
addikt
>En 2400GE-t szeretnek venni de sehol nem talalok. Nincs valami tippetek hol lehet ilyet venni?
Ha az Amazon.com ; Newegg, Ebay, prohardver aprón, stb. nem találsz,
akkor csakis 1 dolog marad - Írj levelet az AMD-nek és kérdezd meg őket.
Esetleg a hazai nagykereket is megkérdezheted.Agusztus közepén már többet tudunk
-
punchman
csendes újonc
Ne keverjük össze a gyártó által megadott TDP adatokat, és a valós teljesítményfelvételt. Előbbi nagyon elrugaszkodott mára az utóbbitól. Az Intel eleve base clock-ra adja meg. A Coffee Lake-nél már bevetették azt a trükköt, hogy lejjebb vették a base-t, hogy alacsonyabb TDP-t kapjon, de a csúcsteljesítmény rendelkezésre álljon, amikor overclockolják a magot. Az AMD még ennél is megfoghatatlanabb, mert hűtőteljesítményhez mérik a TDP-t.
Nem lett ezekből laptopprocesszor, csak visszavágták az OC-t rajtuk, és kisebb a csúcsfogyasztás. Ami sajnos pont az egyik legfontosabb részét öli ki a processzornak, ha adott magok túlterhelődnek, pl. játék alatt. Speciális helyekre jó lehet. HTPC-be, vagy csendes gépekbe ideális választás. Rendes asztali gépbe nem ezt venném.
-
Geller72
veterán
"Mert minek? Semmi értelme az intelnél sem, csak a lapka méretét növeli és drágítja a processzort totálisan feleslegesen..."
-Mondod ezt te. Aki nem akar játszani, viszont kell neki a power, annak ez sokkal jobb megoldás.
"..és drágítja a processzort totálisan feleslegesen..."
-Mondod te, aki inkább vetetnél valakivel plusz 23 ezerért natív VGA-t, csak legyen még egyel több alkatrész/meghibásodási/melegedési lehetőség a gépben, kelljen batár házat venni csak azért, hogy neked VGA-d legyen a gépben. Miközben meg ha nincs, fele akkora gépet lehet építeni, eggyel kevesebb zajkeltő/meghibásodó/port összeszedő ventilátorral.
Mi lenne, ha elfogadnád, hogy másnak is lehetnek a tiédtől eltérő igényei? Ennek a tulajdonságnak a hiánya kissé egysíkúvá tesz. Nem zavar? (Láthatóan nem..) -
DraXoN
addikt
Nem lenne egyszerű kiadni, egy teljesen új magot kéne hozzá tervezni.
Ha a szándék meg is lenne, gyártókapacitás az nem (jelenleg is szűkös, azért "ritkák" a ryzen laptopok, egyszerűen azokba nem marad elég chip...) Legalábbis ezt mondják a gyártók, hogy emiatt nincs sok ryzen laptop.pluszban a vega11nél erősebb IGP-t max HBM memóriával érné meg csinálni, mert már a vega 11 is erősen limites (alig van teljesítmény különbség a vega11, vega7 és vega3 között... pedig számolóegységben nagyon nem egyeznek).
a jelenlegi tokozásba nem hiszem, hogy elférne még egy HBM is.. Max TR be lehetne ilyet..
-
Az alaplap gyártók az árulkodás helyett inkább készítenének csillámf@szláma mentes itx lapokat, 400-as chipsettel, elfogadható áron.
-
zttk
csendes tag
En 2400GE-t szeretnek venni de sehol nem talalok. Nincs valami tippetek hol lehet ilyet venni?
-
DraXoN
addikt
45W 8 magos .. azért az szép...
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
idegen lény #10 üzenetére
A 2200G és a 2400G is 14nm-en gyártot Raven Ridge magokat tartalmaz, tehát ezeknek felesleges a 400-as szériás lap.
Egy jobb fajta B350-es lap kell alá, és tökéletesen megy.
B350-ből meg millió féle lap van a piacon. -
idegen lény
addikt
Én Ryzen 3 2200G-vel vagy Ryzen 5 2400G-vel szeretnék összetenni egy videokártya nélküli gépet, de ezek szerint nem lehet hozzá szerezni alaplapot?
-
Crytek
nagyúr
Most már csak a csúcs prociba kéne valami IGP jóság... Azt miért hanyagolja az AMD nem értem
-
Peter13
senior tag
Azért ez már nem semmi: mehetnek egyből laptopba
(a mostani laposban is elvileg 45W-os a 7300HQ) -
S_x96x_S
addikt
>Csak épp nem működik a 2. szintű energiamanedzsment (nem tudom mi a neve nincs most kedvem
> utána nézni) ami azért elég hasznos funkció...Most jobban megéri venni +2 core-t mint egy 4xxx alaplapot.
A B450-es lapok is 35eFt nál kezdödnek ( 95EUR -> felfelé ) vagyis legalább 5-10 ezres felár lesz.
Az X470 -nél meg inkább a 20e Ft-os felár a jellemző.+20eFt meg inkább megéri a +2 core-ba beruházni.
-
S_x96x_S
addikt
> Az sem ártana ha már kapni lehetne A/B 4xx alaplapokat is, már hetek óta a polcokon kellene lenniük,
JUL31 -után jelennek meg az első B450 -es tesztek. ( Addig NDA van ) Valószínüleg a boltokba is akkor kerülnek.
A420 alaplapok még később - talán októberben lesznek.Jövőre teljesen új alaplapok lesznek a 7nm-hez. Addig meg egy olcs/használt B350-el ki lehet húzni.
>Vagy ha az a cél, hogy ne vegyen senki 2xxx processzort, akkor jó úton haladnak.
A drágábbakat hozzák ki elösször. Akinek sürgős, az úgyis megfizeti a prémiumárat.
-
Pete55555
addikt
válasz
crazykid83 #3 üzenetére
Csak épp nem működik a 2. szintű energiamanedzsment (nem tudom mi a neve nincs most kedvem utána nézni) ami azért elég hasznos funkció...
Szerk: Nem bírtam ki: Precision Boost 2, és XFR 2
-
beef
őstag
Az sem ártana ha már kapni lehetne A/B 4xx alaplapokat is, már hetek óta a polcokon kellene lenniük, de még mindig csak néhány túlárazott X-es modell kapható.
Vagy ha az a cél, hogy ne vegyen senki 2xxx processzort, akkor jó úton haladnak. -
lemusz
addikt
A 2300x kerülhetne már fel inkább a boltok polcaira...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD 45 wattos TDP-jű Pinnacle Ridge modelleket hoz, valószínűleg a Raven Ridge-hez hasonló vonalra.
- Most a Honor 400 Prón a sor
- Motoros topic
- Energiaital topic
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google ad-tech: a bíró szerint illegális monopólium, az USA feldarabolná
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest