Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mekiúr
tag
Hyperx Fury, Savage SSD-t most is lehet kapni, futó modellek.
"Én arra vagyok kíváncsi, hogy vajon a Kingston ezzel a modellel kívánja helyreállítani, az elmúlt évek gyalázat megbízhatatlan, "zsinórban elhulló" USB kulcs, memóriakártya, és SSD termékei után!?"
Amennyiben van konkrét infőd a megbibásodási arányokról akkor ok, de anélkül kérlek ne írd a privát véleményed tényként.
-
hzcs
senior tag
Érdekes, hogy többen a Samsungot ajnározzák. Volt nekem is, kétszer örültem neki. Másodszorra jobban, amikor eladtam. A tesztekben valóban tökéletesen szerepel, de átlag használat során lassú volt akár Corsairhez, akár Kingstonhoz, de még a Transcendhez képest is. És nem kell azzal jönni, hogy biztos rosszat kaptam, a szintetikus tesztekben jó értékeket generált. Ha jól emlékszem 850 evo volt. Soha többet Samsung SSD. A lényeg az utolsó táblázatban van.
-
Piftuka
veterán
"De nekem laptopban a HyperX hibátlanul működik 5eve"
Ki is mondtad a lényeget! Az egy kiváló termék volt, de sajnos már több éve nem kapható!
És sajnos sem előtte, sem utána nem tudtak még csak közelítően jó minőségű terméket sem letenni az asztalra.
Ehhez jött, hogy sok éve az USB kulcsaik, és memóriakártyáik a "vicc" kategóriába tartoznak, annyira megbízhatatlanok, és magas a meghibásodási rátájuk.
A memória modulok között még csak-csak tartják magukat (bár ott is volt pár "botlásuk"), de én ennek ellenére is inkább olyan gyártó SSD-jét vásárolnám meg manapság, amely bizonyított."Aquila non captat muscas."
-
Tetsuo
őstag
válasz #72042496 #35 üzenetére
Szerintem meg éppen a cikk helyes, hiszen így használja a két cég, amit a cikk pontosan átvett, rávilágítva a hibára, amit a Microsoft követ el, esetleg arra, hogy változtatni kellene a konvencionális (vagy inkább konszenzuális, hiszen a szakma megegyezése, nem a tömegé) jelölésen - persze nem valószínű, hogy ez volt a cél.
Egyébként ezt az emberek nagyon nagy többsége félre is fogja érteni addig, amíg létezik a kétféle mértékegység. Még a szakember sem lehet benne biztos, hogy az adott érték valóban GB -e, vagy csak hanyagságból lemaradt a kis "i".
[ Szerkesztve ]
-
Amacs
aktív tag
Az, hogy van-e gyárilag kialakítva overprovisioning terület, egyszerűen kideríthető a nand lapkák méretéből.
Csak érdekességképp egy példa: [kép]
Itt 8 darab 32GB-os lapka található az SSD-ben, a felhasználható kapacitása pedig 200GB, tehát 56GB van fenntartva.
Enterprise körökben előfordulhat ennél durvább overprovisioning is, mivel fő a biztonság.Ebből látszik, hogy a több, az jobb, viszont mi árérzékeny felhasználók vagyunk, és inkább azt részesítjük előnyben, hogy minél többet kapjunk a pénzünkért.
Egészen addig, amíg el nem hasal egy meghajtó fontos adatokkal, gondolom én.
Az adatközpontokban viszont nem idegen a meghajtók meghibásodása, így ott magától értetődik, hogy inkább legyen drágább, de cserébe jóval megbízhatóbb. -
félisten
Nekem eddig a Kingston érdekes módon szóba sem jött SSD-márkaként, de lehet, hogy csak a félszemmel olvasott tesztek szivárogtak át a tudatalattimba.
De örülnék, ha egy ilyen veretes márka a nevéhez méltóan szerepelne a piacon.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
félisten
Őszintén bízom benne, hogy igazad van.
Anno sok éve, amikor megvettem az első 120 GB-os Samsung SSD-imet, több helyen is olvastam, hogy azért nem 128 GB, mert 8 GB-ot beáldoztak OP-re.
Ez egyébként szerintem is a logikus és életszerű megoldás, hiszen van logika a kettő hatványai szerinti értékekben.
Azóta viszont sokszor olvastam, nem is idióta helyeken, konkrétan a 120-240-480-960-as szériáról, hogy az OP-t a felhasználónak kell beállítania a Samsung Magicianben, hiszen a gyártó nem döntheti előre el a felhasználó helyett, hogy mire lesz szüksége, és általános felhasználáshoz a 10% az ajánlott -- ami viszont már 15,625%-ot ad ki a feltételezett gyári levonással.
MaCS
-
törölt tag
A Windows legalább önmagán belül következetes, itt viszont egy mondaton belül két különböző mértékegységet rövidítettek ugyanúgy. Magyarázat nélkül a mondat tényleg azt jelenti, hogy formázás során csökken a kapacitás.
Amúgy ha formázott kapacitása 476,9 GB, akkor a MacOS miért 512 GB-ot ír? Az hazudik?
Ezek miatt kellene átfogalmazni azt a részt. Vagy egyszerűen törölni.
[ Szerkesztve ]
-
Balpatakilac
csendes tag
Akcióval jó választás, megbízható márka! Sokkal inkább ez mint egy HDD Bár az A2000es széria is ott van kb ugyan ennyiért
-
Amacs
aktív tag
Szóval a PH irányába nem lehet kritikával érni. Értem.
MaCS_70:
Kevered a gyári overprovisioning-et a szabadon konfigurálhatóval.
A gyári az az, hogy 256GB nand lapkából kihoznak egy 240GB-os ssd-t, és ez utóbbit írják a dobozra.
Amit neked javasolt, az plusz tartalék kialakítása, amivel tovább lehet növelni az élettartamot.Nálam a 256GB-os az 238GiB, a 120GB-os 111GiB, az 500GB-os pedig 456GiB, ami szerintem megfelel a GB-GiB átváltásnak, és ahogy elnézem kettő is alkalmaz overprovisioning-et, bár ezt pontosan csak akkor lehet meghatározni, ha tudjuk a pontos nand értéket.
Nem azt mondom, hogy a világ bűne, ahogy le van írva az idézett mondat, de szerintem nem a legszerencsésebb kifejezés, könnyen félreértelmezhetik. Lásd: (#29)
Amúgy meg akit érdekel, utánaolvas, megérti. -
félisten
Az overprovisioninget az általam használt összes Samsung, Adata, Crucial, Trascend és Hynix SSD úgy oldotta meg, hogy konkrétan erősen felajánlotta, hogy a névleges kapacitásból particionálatlanul hagy valahány, ajánlottan 10%-ot. Így a 240-es Samsung itt előttem 209 GB, az 1 TB-osnak nevezett Crucial pedig 828 GB.
MaCS
-
Amacs
aktív tag
”Nálunk a nagyjából 23 000 forintot kóstáló, 512 GB-os verzió járt, melynek formázott kapacitása 476,9 GB.“
Komolyan? Elvitte a formázás a többit?
Egy tech oldalon ilyet leírni? Nem tisztában lenni a háttértáraknál alkalmazott méretezéssel, és a GB - GiB közti különbséggel?Legjobb az szokott lenni, amikor még belekeverik az overprovisioning-et is a képbe, holott azt már eleve belekalkulálja a gyártó a méretbe, és nem annyival kevesebb tárhely lesz nekünk elérhető, hanem annyival több nand van az ssd-ben, mint ami rá van írva.
-
19ati93
senior tag
válasz YellowFlash #23 üzenetére
WD és a Crucial is korrekt.
-
YellowFlash
aktív tag
válasz próbakocka #21 üzenetére
Én is nagyon jól tudom, de a Samu szoftvere messze a legjobb a piacon.
[ Szerkesztve ]
They don't know... PepeLaugh
-
IgnisFatuus
aktív tag
Elfért volna nálam a tesztben egy jó M.2-es összehasonlítás is, hogy lássák az emberkék merre megy a technika.
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
próbakocka
senior tag
válasz YellowFlash #19 üzenetére
pont minden crucial-hoz van letölthető klónozó szoftver.
apróbetűs mellékelt fecnin rajta van a link.[ Szerkesztve ]
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
dementor
aktív tag
Rendben van ez, bár lehetne egy picit olcsóbb. Ismerve a gyártó megbízhatóságát ezzel sem lesz gond.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
YellowFlash
aktív tag
35ért van 1TB MX500 csókolom. 2 hete vettem egyet pont, remekül teljesít. Ha nem kell klónozó szoftver, akkor az MX 500 sokkal jobb vétel már csak az ára miatt is, mint a Samu.
[ Szerkesztve ]
They don't know... PepeLaugh
-
MeszesKPT
őstag
Köszönöm a tesztet. Megerősített, hogy a jövőben is Samsungot vásároljak.
-
ballazol
senior tag
ez a pedo-bear skin hatalmas...
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
veterán
Valóban nem ártana faragni az árcédulából, nem is keveset.
duree54
-
Geller72
veterán
45k/1TB szerintem nem olcsó... Bőven van 40k alatti cucc is 1TB-on.
-
bupemko
senior tag
Nekem szimpi, ár majd lesz jobb is idővel.
-
félisten
Alza kuponakció, a vízcsapból is ez jön, de ez a zöld csávó mintha mindig ezt ordítozná a tévében.
Persze nekem is csak azóta tűnik fel, hogy a milyen SSD-t vegyek topicban felhívták rá a figyelmemet. Ott részletesen le is van írva, november 8-án este én értetlenkedtem vele kapcsolatban, erre keresve könnyen megtalálod.
MaCS
-
raziel01
veterán
Szerintem még mindig a Samsung 860 Evo 500 GB a nyerő alzáról 21-ért 5 év garival.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Ismert elemekből összelegózott termék, nagyon nem lehet melléfogni a Micron chipekkel.
Hasonló a Crucial MX500-as is, de az régebbi vezérlőt kapott.
Összességében nem rossz vétel ez a KC600-as, főleg, hogy van DRAM cache rajta.
Az árakról annyit, hogy a pl a 256GB-os 13 ezerbe kerül az egyik ismert webshopban ,tehát így még kedvezőbb szerintem.
Habár a Patriot P200 most talán az egyik legkedvezőbb vétel ár-értékben ,de az is egy régebbi fejlesztés, inkább fél kategóriával lentebb van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Google Chrome
- További aktív témák...
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest