- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Plazma TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az viszont jó kérdés, hogy vajon amit mondasz azt eddig csinálta-e az Intel, hogy összegyűjtötte a csúcsnál jobb CPU-kat, hogy fél év múlva, mikor 500+ összegyűlt belőlük, akkor piacra dobta őket plusz profittal. Ráció lenne benne, most miért nem lépte ezt meg?
Esetleg azért nem folytatták ezt a gyűjtögetést, mert eddig jött velük a 14nm. Órajelben nem látnak benne többet, és a magszámot sem lehet büntetlenül tovább emelni, úgy, hogy az hűthető maradjon, nem csiszolják tovább, ezért nem kell hozzá több tapasztalat.
így esetleg nem is akartak/tudták/terveztek erősebb modelt piacra dobni, és ezért jött ki rögtön a technológia "max." órajelén a csúcsprocesszor. -
törölt tag
válasz
#16939776 #18 üzenetére
így akartam, csak elfogyott az idő:
Szerk.:
Persze gyanútlanul számíthattak arra, hogy a körülményektől függetlenül magasra tippelhetik a nem csúcs kategória fogyását, de akkor meg ezt nézték be, nagyon. Ha így van ahogy írod, akkor annyi wafert sem terveznek majd legyártani, és a kevesebb wafer-ből, kevesebb 10990K-t is tudnak majd leválogatni.
-> Végül csak kevesebbet gyártanak le belőle, mint tervezték, hogy ne halmozódjon a minden másból a felesleg a raktáraiban.Szerk, szerk: Ezért jött ez a termék, hogy lehessen az arányokon változtatni.
-
törölt tag
Akkor leegyszerűsítve a probléma forrása az, hogy az intelnél most a 10990K lett az egyetlen igazán piacképes termék, de az az egy termék, meg túlságosan is az lett.
Akkor miért nem csak azt gyártják?!
(Nem kell rá válaszolni, tudom hogy úgy nagyon drága lenne, per darab, ha a selejtet, alacsonyabb magszámmal, alacsonyabb órajellel, nem dobnák piacra.)
Továbbra is tartom, hogy 100MHz-el lejjebb sokkal jobb kihozatalt jelentett volna, és akkor mindkét probléma enyhébb lenne, (gyárthatóság)><(igények) közelebb kerültek volna egymáshoz.Szerk.:
Persze gyanútlanul számíthattak arra, hogy a körülményektől függetlenül magasra tippelték a nem csúcs kategória fogyását, de akkor meg ezt nézték be, nagyon. Ha így van ahogy írod, akkor annyi wafert sem akarnak legyártani, és kevesebb wafer-ből, kevesebb kevesebb 10990K-t lehet leválogatni.-> csak kevesebbet gyártanak
belőle mint terveztek. -
törölt tag
Nem tudom, hogy a vásárló bázisnál mennyire presztízs kérdés, az, hogy a legjobb, vagy csak a második legjobb intel processzort birtokolja.
Csak sejtem.
Lehet én ezért fordítva csináltam volna. Először fussanak ki az alacsonyabb órajelre bin-élhető példányok (kezdésnél nagyobb kihozatal) és most adtam volna csak ki, ahogy éhesek lettek az emberek, az azóta összegyűlt a 10990K-t mondjuk 10999K néven, "pici" felárral, "picit" exkluzívabb dobozban.
Mert 100MHz-et felfelé lépve "Úúúú", lefelé meg "Áááá" hangot "ad" a maximumra vágyó vásárló szája.És mindenki boldog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest