- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srodney
senior tag
jujde nagyon nyomul az intel ezen a téren....
-
Milyen professzionális vonal? Fogalmam sincs, ezt honnan vetted. Valaki már jött ezzel előtted itt, de ez jó nagy butaság.
A digitkamerákon még csak-csak előfordul, amíg le nem cserélik, ill. egyáltalán vannak digitkamerák.Do it, én elsőre is megértettem a hozzászólást, ellenben veled. Igazán? Akkor miért úgy válaszoltál a #22-re, mintha neked címeztem volna? Konkrétan a #18-ra és félig a #10-re ment. Te meg ráharaptál.
Mondjuk most már nekd is szól, mert Te is előjöttél ezzel a professzionális bla-blával.
A valóság az, hogy a legócskább digitkamerákon van FW, de ma már onnan is kihalóban van. Itt egy félprofi eszköz, és ez még nem is professzionális: [link] Tied egy boci csoki, ha megmutatod a professzionális FW portot.
Nyugodtan nézz körbe az oldalon. Itt egy profi is, profi porttal: [link] -
Tigerclaw
nagyúr
Az Apple direkt mindig más vonalon mozog, mint a pc gyártók. Ez pont ugyanaz mint anno az USB 2.0 vs Firewire esete, csak most USB 3.0 vs Thunderbolt.
Itt a lényeg azon van hogy 2 dollár miatt ha valaki nem figyel, akkor lebutított TB vezérlő lesz az alaplapján vagy notebookján.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Jim Tonic #32 üzenetére
Na és, én hol említettem hogy az átlag felhasználóknál terjedt el a FireWire? Tudtommal sehol, a professzionális vonalt említettem csak - ahol meg érezhető a FW-s igény.
A másik meg, sehol se kérdőjeleztem meg azt hogy az USB3 fog-e kijönni az "interfész-háborúból". Vagy igen?
A Thunderbolt ugyanazt a pályát fogja befutni mint a FW, ebben biztos vagyok, nem is állítottam mást."Így rendben? Vagy megfogalmazzam még párszor, hogy berakhass pár tapsikolós szmájlit, aztán végre megértsd."
Do it, én elsőre is megértettem a hozzászólást, ellenben veled.
-
Hát, még rakj be pár tapsikolós szmájlit, aztán fuss neki még egyszer.
Ti mondtátok, hogy elterjedt, én meg azt, hogy az USB miatt nem... Az USB terjedt el.
A párhuzam pedig azért volt, mert a TB-t is az USB3-mal vetettük össze, és az volt a kérdés, úgy jár-e a TB, mint a FW.Így rendben? Vagy megfogalmazzam még párszor, hogy berakhass pár tapsikolós szmájlit, aztán végre megértsd.
Na, gyere még itt van még egyszer:
A kérdés az volt, van-e esélye az USB3 ellen, vagy alul marad, mint a FW. Szerintetek a FW elterjedt, én meg azt mondtam, hogy nem. Együtt indultak, de az USB nyert. Mára meg bőven lehagyta. A kérdés az, tud-e a TB ilyen áron teret nyerni, vagy háttérbe szorul, mint a FW.No? Most? Tapsi-tapsi?
-
madgie
titán
válasz
TESCO-Zsömle #23 üzenetére
Így van, egyik videós cimborám se venne olyan notit/asztali gépet, amin nincs firewire.
-
Erről nekem ez jut az eszembe:
-
stratova
veterán
válasz
Jim Tonic #22 üzenetére
Ojjé nem vontam kétségbe, hogy nem használták jóval kevesebbszer és jelent meg kevesebb termékben, mint az USB. Mindössze jeleztem, hogy nem egy csak felső kategóriás, nagyon szűk rétegben értékesített, termékeken megjelenő portról van szó. Magam is maximum két alkalommal használtam a bő 5 év alatt.
-
Vincent_
aktív tag
Csak az én szemem bántja a címsor?
"Az Intel egy olcsó megoldással is elősegíteni az interfész terjedését."Amúgy hasonlít ez a szélmalomharc nekem a Display-port küzdelmére; az is jobb, gyorsabb, kisebb, mégsem terjedt el.
-
Ojjé, nektek kicsi problémátok van a szövegértelmezéssel.
Az összes gépemen és noteszemen van/volt FW. És soha egyikbe sem dugtam semmit.
Esetleg nézz meg egy összehasonlítást, mennyi az USB/FW aránya. De mondok egyszerűbb dolgot: USB nélkül nem lehet eladni laptopot, PC-t (mert senki sem venné, gyakorlatilag használhatatlan lenne), FW nélkül viszont nyugodtan.Nem baj lesz ilyen is csak legyen idővel olcsóbb, de ne butább. Nektek nehezetekre esik megérteni mi a különbség a "nem baj, ha van", és aközött, hogy van-e gyakorlati haszna.
A kérdés továbbra is az, hogy hová, ha drága, és alig jobb, mint az USB3?
Az alapkoncepció hibáját kell észrevenni, drága az optikai megoldás. -
VaniliásRönk
nagyúr
Ez a bejelentes villamcsapaskent erte a szaksajtot?
-
CsendesMark
aktív tag
Intel = Véreshurka
-
.mf
veterán
"Az Intel egy olcsó megoldással is elősegíteni az interfész terjedését."
"Az implementálást tekintve elsődlegesen maga az aljzat a drága, de az olcsóbb vezérlő biztosan sokat segíteni a terjedésben."Kicsit hadilábon állsz ma a ragozással
Alig gyorsabbak, de nagyobbak és jóval drágábbak. Szerintem nem fog nagyon elterjedni.
(#2) leviske: az apple a firewire-t is tolta, mégse terjedt el, ugyanazon okokból, amit feljebb írtam.
(#10) Duracellm... "Professzionális(értsd: pénzt lehet vele keresni) eszközökön eléggé népszerű
"
Továbbra is úgy látom, hogy igazából csak az apple nyomta, de nem terjedt el. A consumer videókamerákon kívül csak néhány terméktípusban jelent csak meg (pl. külső HDD-k), de ott is elég ritka volt. Nem tudom, mit értesz "professzionális eszközök" alatt, de én nem sokat láttam, kétlem, hogy eléggé népszerű lett volna. -
Male
nagyúr
Ezt nézem én is... megspórolnak 1-2 dollárt, és cserébe feleződik a tempó....
Persze a 6-7 dollár a vevő felé már 60-70-ként továbbítanák gondolom.
Mondjuk marketingre elég, rá lehet írni, hogy Thunderbolt port van rajta, az meg úgyis 1-es betűmérettel lesz ott, hogy a butított verzió.
-
válasz
Tonyius777 #11 üzenetére
Van ilyen. Elég régóta.
-
Tonyius777
tag
milyen jó lenne ha már az (Optikai) thunderbolt-on kilehetne szolgálni a Monitort, HDD-ket meg beviteli eszközöket és a teljes gépet meg bedobni a pincébe vagy ki a szobából.
És + bármelyik szobából konyhából elérhetnénk a gépet és azt a teljesítményt is csak Monitorokat meg beviteli eszközöket kéne mindenhová elhelyezni.
Mikor lesz már ilyen -
-
Amit írsz az csak engem igazol. Nem olyan jó, mint amilyen drága.
Hová kellhet? Optikai hálózatokhoz? Arra meg azért nem fognak ráállni, mert szintén borzalmasan drága.
A HP switcheken van nálunk összeköttetés az egyes ütemek között, de azt épp elég volt kiépíteni, a kliensek már utp-ken ülnek. Tehát itt nem fog terjedni.Az USB3 ebben a formájában olcsó, majdnem ilyen gyors.
Akkor most hová? Otthon valaki ilyet fog befűzni?
-
kcsa
veterán
usb is így kezdte... P1-es lapomon is volt már usb tűsor, akkor még csak offline Chip magazinban láttam usb-s egeret pl
-
Tigerclaw
nagyúr
Szóval megspóroltak 1 vagy akár 2 dollárt is per alaplap? Ez az alaplap árának olyan 0,5-1%-a, mert ugye a belépőszintű lapokra úgyse fogják tenni, vagy oem lapokra amikből céges gépek lesznek. Ha viszont emiatt lebutítják, lelassítják, akkor lehet hogy nincs is értelme rátenni. A fő probléma az, hogy ezek szerint nem is tudja majd az ember, hogy rendes TB interface van a lapon, vagy butított.
-
Na, akkor ez így mire is jó?
Szépen tálalva azt jelenti, hogy ebben a formában megbukott?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Intel egy olcsó megoldással is elősegítené az interfész terjedését.
- Elite: Dangerous
- Napelem
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest