Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
#16820480 #50 üzenetére
Azt nem írtam, hogy én 14-est szeretnék. Kijelzőre jobb a 15.6" FHD, de mobilitásra nekem már nagy.
Lenovoból is 14"-t néztem volna, de 5-ös Ideapad 14-es még ott sincs, csak 3-as ami nagyon kevés 8GB rammal. Itt most az 5-ös 15-ös tűnik jobbnak.Amúgy én is azt venném amelyik használhatóbb. Ha szar a hűtés vagy gyengébb az adott feature-lista akkor inkább a vastagabbat választom én is egy bizonyos szintig. Az, hogy 1.2kg helyett 1.4 lesz nem zavar annyira. Nagyon fölé már nem mennék ebben a méretben mert tapasztalatom szerint 14"-ban 1.5kg alatt és hozzá illő vékonyság mellett is megoldható, nemhogy a 15W, de a 25W hűtése is, ami inkább illik ezekhez az APU-khoz.
-
sb
veterán
válasz
#16820480 #42 üzenetére
Nekem meg ZenBook, de az más kategória árban is. Talán a legolcsóbbak még beleférnek.
Ami ott megjelent első modell abba viszont belecsesztek egy nagyonhasznos MX350-et az új Vega (és asszem LPDDR4X-4266!) mellé.Lenovóból is jön még talán komolyabb Ideapad is, kicsit drágábban. Ebben az ára volt extrém jó, de alapból inkább választanék én is drágább, de kicsit jobb, +ram slotos (fagyasztható!) modellt.
-
sb
veterán
Ez már desktop AM4 lapon is kérdés volt, hogy min múlik a HDMI verzió, APU kimenet vagy a ráforrasztott drótok. Több 1.4-es lap is ment 2.0-ásként új procikkal. Felmerült a licenszspórolás esete is.
Viszont itt az említett Lenovo notikon is egyértelműen HDMI 1.4 a spec alapján a kimenet. Így ezzel nem kockáztatnék. De a Type-C USB 3.1 Gen1 még viccesebb...
Biztos lesznek lassan 2.0, TB3 vagy legalább normális Gen2 3.1-es fullos C portok is lassan, de könyörgöm: 4K kijelzők mikortól kaphatóak? Így hogy akarják eladni őket? Ez eddig tényleg kb mindenhonnan kimaradt (Intelnél is ott figyeltek a belső, nem tökéletese DP-HDMI átalakítók, APU-k, dvga-k jöttek tucatjával 2.0 nélkül. Talán dvga-ban már megoldódott, de a többi... pedig elég necces így bármit is eladni mellé.
Arról nem beszélve, hogy bármelyik nagy sávszélességű port nagyon jó megoldás a dokkolásra. Szerintem ez is olyan ami átlagpisti számára értékelhető. Én is oc-ztem, meg vmoddoltam mindent... egy ideig, aztán felnőttem és ilyenekre vágyom. Rádugom és megy minden.(A TB3 sebezhetőség épp aktuális. De ez sem sokat változtat a dolgon. Csak kettőre változott a kívánt feature-ök száma: tegyék fel a notikra a TB3-at... majd oldják meg, hogy rendesen működjön is.
)
A Surface-en állítólag kijelző sem lesz, mert arról is szemmel lelopható az adat. Illetve lesz NBD-s bérgyilkos szolgáltatás.
Ha elromlott másnap jönnek javítani.
Ha ellopták az adatot másnap levadásszák a g*cit! -
sb
veterán
válasz
#16820480 #19 üzenetére
Az biztos, hogy elfogyott. Amikor néztem már az új modell se volt kapható.
A 70Wh-s (és -40EUR) modell viszont úgy értettem, hogy teljesen eltűnt. Vagy a jó ég tudja, hogy lehet ilyen, de itt fix változásként írnak róla. Majd kiderül mit válaszol rá a cég.
-
sb
veterán
Semmi köze a maximalizmushoz meg a külső vga-hoz.
Pár éve hülyén néztem a TB-t reklamálókra. Ill. még most is elég lenne a Type-C is a megfelelő kiterjesztéseivel... de a tapasztalat alapján egyrészt nem jönnek, másrészt gond van a támogatottsággal ha pl. dokkolni szeretnél mivel többféle permutációban egymástól függetlenül lehet támogatni az extrákat és konfigurálni azon belül is, hogy mire hány lane-t használnak (mivel kevés mindenre).A lényeg: Szimplán nem tudnak 4K kimenetet varázsolni a notikra évek óta. Bemész, megveszed, hazaviszed és nézel, hogy a 3-600k-s notit hova dugd (fel).
A fenti notikon is HDMI 1.4 figyel csak.
Ezek is csak Gen1-et tudnak Type-C-n. Átalakítóval kijön a 4k, de minden mást cseszhetsz rajta... LAN, USB HUB... sokszor a PD töltést is lehagyják pedig az menne a 4k60p mellett is nyilván.
szerk: Nem jön ki a 4K dokkoló nélkül sem. Ahhoz is Gen2 kellene legalább10Gbps-el.
Gen1 5Gbps: 1db 1080p60 jön ki. (Itt ugye jobb a HDMI, mert azon legalább 1440p60 hajtható. De más semmi, Lannak se ártana mellette 1Gbps... -
sb
veterán
válasz
#04824576 #28 üzenetére
Én is kerültem a forrasztott ramot, de itt most pont kevésbé van vele bajom.
Egyrészt elég olcsó gépek, így némi kompromisszumot muszáj elfogadni.
Másrészt még a felárakban sem a megszokott túlárazást látjuk szerintem. Ramban sem, de ahogy nézem SSD-ben sem vészes.A 3-as modelleknél a max 8GB ram DC-ben már neccesebb.
Én akkor borulok ki ha nincs elég ram, SC-vel elcseszik az egészet... vagy DC és van elég de mégis forrasztott 1000EUR+-ért. -
sb
veterán
válasz
#16820480 #13 üzenetére
Engem az itt-ott felbukkanó Type-C (DP alt mode+PD töltés) hiány jobban zavar. De ahol van Type-C ott legalább már megy úgy látom. Mondjuk TB3 sem ártana már...
Az Ideapadnál az a vicces, hogy pár napig kapható volt 70Wh-s akkuval az 5-ös ha jól láttam. Azóta meg 45Wh és felárért van 57Wh.
-
sb
veterán
Mármint a Pro-knak?
Mert a sima már létezik Ideapad 3/5-ben is, igencsak olcsón. Vagy itthon már van Acer Swift 3 is 4700U-ig. Az sem annyira drága de nyilván kicsit több mint a fapados Lenovo-k.
HP ProBook, Envy is jön. Latitude-ról még láttam semmit, de az már az előző szériával is volt.
szerk. Ja látom a HP-t te is írtad. A többi meg nem üzleti nyilván, de én így értelmeztem a fenti kérdést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD az üzleti szférát célzó termékcsaládon belül is beveti a Renoir kódnevű SoC APU-t.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest